Everton – Liverpool 0:0 (kon.) | Bournemouth – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Brighton – Huddersfield Town 1:1 (kon.)
Leicester – Newcastle 1:2 (kon.) | Stoke – Tottenham 1:2 (kon.) | Watford – Burnley 1:2 (kon.)
West Brom – Swansea 1:1 (kon.) | Manchester City – Manchester Utd. 2:3 (kon.)
konec
Everton FC
0:0 (0:0)
Liverpool FC
Sobota 07.04.2018, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (15:29:05)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:4.
     
    Je dobojováno, dnešní liverpoolské derby vítěze nepoznalo, oba celky berou po bodu za remízu 0:0. Sledovali jsme poměrně zajímavé utkání, do kterého daleko lépe vstoupili, první šanci ale měli Liverpoolští, Solankeho ovšem vychytal Pickford. Ve třiadvacáté minutě se parádní dělovkou prezentoval Bolasie, Karius ale nechtěl zůstat pozadu a tygřím skokem vytěsnil míč na roh. Závěr první půle jasně patřil Reds a ve stejném duchu se pokračovalo i po přestávce. Svěřenci trenéra Kloppa ale svou územní převahu v žádný gól nepřetavili, Samu Allardyceovi naopak vyšla střídání, hru do té doby nevýrazného Evertonu rozhýbal především Calvert-Lewin. Nakonec byli domácí blíže tříbodovému zisku, Cenk Tosun ale nejprve před prázdnou brankou těsně nedosáhl na balon a o chvíli později hlavičkoval těsně mimo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Clyne fauloval Schneiderlina, a domácí tak dostali možnost zahrát poslední standardní situaci. Nic z toho ale nevzešlo, hlavičkující Phil Jagielka totiž zakončoval z ofsajdového postavení.
     
    90+2
    Allardyceovi svěřenci se až příliš věnovali ofenzivě a nechali vzadu otevřená vrátka. Roberto Firmino vymyslel pěknou kolmici pro nabíhajícího si Alexandera-Arnolda, ten se ale k zakončení neprobojoval, velmi rychle totiž zareagoval Pickford.
     
    90+1
    Roberto Firmino zbytečně dohrál Walcotta, a nabídl tak soupeři možnost standardní situace. Byl to právě anglický křídelník, kdo poslal balon do pokutového území, Tosunovi ale hlavičku znemožnil Virgil van Dijk.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Danny Ings, přichází Trent Alexander-Arnold.
     
    88
    Neuvěřitelné, domácí fotbalisté spálili další obrovskou příležitost. Po pravém křídle se protáhl neúnavný Coleman, po jehož nepovedeném centru balon nakonec doputoval až ke Calvertu-Lewinovi, jeho technická rána ale gólem neskončila.
     
    87
    Také další série soubojů ve středu pole vyzněla lépe pro Toffees, kteří v posledních minutách diktují tempo hry. Walcott se posléze na kraji vápna zbavil Klavana a připravil gólovou pozici pro Cenka Tosuna, jeho hlavička ale zamířila těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    86
    Dominic Calvert-Lewin si na kraji pokutového území narazil s Tosunem a poté vyslal zajímavý balon do malého vápna, tam si ale nejvýše ze všech vyskočil včas reagující Loris Karius.
     
    85
    Gueye si v souboji s van Dijkem neodpustil nedovolený zákrok, s nařízeným přímým kopem ale naložili hosté prachmizerně. Byl to právě nizozemský zadák, kdo poslal míč do země nikoho, následovat tak bude odkop od branky Jordana Pickforda.
     
    83
    Domácí měli k dispozici rohový kop, obrana Reds si jej ale pohlídala. K odvrácenému balonu se nicméně dostal Baningime a vrátil jej zpět do centra dění, Tosun jej ale v šestnáctce zpracovával v mírném ofsajdu.
     
    82
    Clyne si vybral další slabší moment, když se u postranní lajny nechal v nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky přetlačit Tosunem. Tomu se sice balon zamotal mezi nohama, turecký útočník ale i tak stačil poslat přihrávku na Walcotta, toho ale zradil terén.
     
    81
    Dominic Calvert-Lewin svým příchodem na plac výrazně oživil hru Evertonu. Tentokráte anglický mladík výtečně zapracoval do defenzivy, když odzbrojil o kličku se snažícího Clynea, za což si z ochozů vysloužil hlasitý potlesk.
     
    80
    Domácí najednou ožili, probudili se i jejich fanoušci. Idrissa Gueye si povedeně narazil s Calvertem-Lewinem, poté se ale ocitl proti dvojnásobné přesile protivníků, v souboji s nimiž toho už moc vymyslet nedokázal.
     
    79
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Tom Davies, přichází Beni Baningime.
     
    78
    Tady mnoho nescházelo, Evertonští se málem ujali vedení. Tom Davies si počkal na ideální okamžik a poté prostrčil míč pro Bainese, na jehož povedenou nabídku před prázdnou brankou jen o kousek nedosáhl Cenk Tosun.

    Vojtěch Tůma

    Branky:


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:4.
    Everton FC: Pickford – Coleman, Jagielka (C), M. Keane, Baines – Rooney (57. Gueye), Schneiderlin, Davies (79. Baningime) – Walcott, Tosun, Bolasie (61. Calvert-Lewin).
    Náhradníci: Robles – Cuco Martina, Gueye, Niasse, Ra. Funes Mori, Calvert-Lewin, Baningime.

    Liverpool FC: Karius – Clyne, Lovren, V. van Dijk, Klavan – Wijnaldum, Henderson (C), Milner (68. Oxlade-Chamberlain) – Ings (89. Alexander-Arnold), Solanke, Mané (74. Firmino).
    Náhradníci: Mignolet – Firmino, A. Moreno, Oxlade-Chamberlain, Alexander-Arnold, Jones, Masterson.

    Rozhodčí: Michael Oliver – Simon Bennett, Daniel Cook

    Diváci: 39 220
    ocianews.com