Everton – Liverpool 0:0 (kon.) | Bournemouth – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Brighton – Huddersfield Town 1:1 (kon.)
Leicester – Newcastle 1:2 (kon.) | Stoke – Tottenham 1:2 (kon.) | Watford – Burnley 1:2 (kon.)
West Brom – Swansea 1:1 (kon.) | Manchester City – Manchester Utd. 2:3 (kon.)
konec
Manchester City
2:3 (2:0)
Manchester United
Sobota 07.04.2018, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:29:44)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:9.
     
    Je dobojováno. Domácí odmítli oslavy mistrovského titulu a po dvoubrankovém náskoku z první části hry nakonec odcházejí jako poražený tým. Hosté totiž nic nezabalili, dvěma trefami Paula Pogby v rozmezí dvaapadesáté a pětapadesáté minuty srovnali stav zápasu a devětašedesáté minutě pak vedení strhli na svou stranu díky Chrisu Smallingovi. A své těsné vedení uhájili až do konce a vítězí tak v manchesterském derby. Zápas nabídl úplně vše, rozhodně nenudil a oba celky předvedly pěkné akce.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Na druhé straně to ještě zkoušel se svou střelou Raheem Sterling, ale jeho střele chyběla větší přesnost. Následuje tak odkop od branky United a to byl asi poslední dotyk míče v tomto utkání.
     
    90+4
    Domácí zahrávali rohový kop, konkrétně Leroy Sané, ale jeho centr do pokutového území mířil na obranu hostů.
     
    90+4
    Paul Pogba se proháčkoval podél zadní postranní čáry až před domácí branku, ale ke střele se nakonec nedostal. Hosté ale zůstávají u míče i nadále.
     
    90+4
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Ander Herrera, přichází Victor Lindelöf.
     
    90+3
    A po dalším faulu domácího hráče, Gabriela Jesuse se žlutí znovu. Tak to je dnes opravdu zápas, kterému nechybí opravdu vůbec nic.
     
    90+2
    A za protesty směrem k sudímu vyfasoval žlutou kartu také Vincent Kompany. Dnes je tedy hlavní sudí co se žlutých karet týče, hodně štědrý.
     
    90+1
    Danilo fauloval soupeře, a to dost nešetrně. Znovu je z toho žlutá karta.
     
    90
    Hlavní sudí nastaví tento zápas o pět minut navíc.
     
    89
    Moc nechybělo a bylo vyrovnáno! Agüero pálil zblízka na branku United a míč už plachtil za záda hostujícího brankáře. Ten však svou rukavicí vypíchl balón nad sebe a podržel svůj tým!
     
    89
    Blíží se koncovka druhého poločasu a domácí hráči tak stále prohrávají o jednu branku.
     
    88
    S centrem v pokutovém území ale nenaložili dobře a u míče tak jsou znovu hosté. David de Gea ho tak bude odkopávat zase od své branky.
     
    87
    Raheem Sterling napálil míč z pravé strany a obrana hostů ho odvrátila za zadní čáru. Následuje tak rohový kop pro domácí celek.
     
    86
    Antonio Valencia z pravé strany založil další akci hostů, ale ta skončila velmi rychle. Domácí se tak bleskově přemisťují na opačnou stranu.
     
    86
    Kevin De Bruyne nyní nabídl hostům další volný přímý kop, když se dopustil faulu. Hosté ho ale zahráli nakrátko a pokračují s míčem před domácí branku.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 25. Kompany (Sané), 31. Gündoğan (Sterling) – 53. P. Pogba (A. Herrera), 55. P. Pogba (Alexis Sánchez), 69. Smalling (Alexis Sánchez)

    Karty:   63. Sterling (MAC), 79. Fernandinho (MAC), 79. Agüero (MAC), 90+1. Danilo (MAC), 90+2. Kompany (MAC), 90+3. Jesus (MAC) – 37. A. Herrera (MAN), 45. R. Lukaku (MAN), 81. P. Pogba (MAN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:9.
    Manchester City: Ederson – Danilo, Kompany (C), Otamendi, Delph – Gündoğan (76. Agüero), Fernandinho, D. Silva (72. De Bruyne) – B. Silva (72. Jesus), Sterling, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Walker, Laporte, De Bruyne, Y. Touré, Agüero, Jesus.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Smalling, Bailly, Young – A. Herrera (90+4. Lindelöf), N. Matić, P. Pogba – Lingard (85. McTominay), R. Lukaku, Alexis Sánchez (82. Rashford).
    Náhradníci: Pereira – Lindelöf, Rojo, Mata, McTominay, Martial, Rashford.

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Child

    Diváci: 54 259
    thejrc.org