Monaco – Nantes 2:1 (kon.) | Amiens – Caen 3:0 (kon.) | Angers – Štrasburk 1:1 (kon.)
Bordeaux – Lille 2:1 (kon.) | Guingamp – Troyes 4:0 (kon.) | Toulouse – Dijon 0:1 (kon.)
konec
Angers SCO
1:1 (1:0)
RC Štrasburk
Sobota 07.04.2018, 20:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje dvaatřicátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Angers, které přivítá před domácím publikem Štrasburk.
     
    RC Štrasburk Alsace

    Tým z východu Francie se po dlouhé době probojoval do nejvyšší francouzské soutěže. V extrémně vyrovnaném ročníku Ligue 2 dokázal Štrasburk zvládnout důležitý závěr sezony a po deseti neprohraných zápasech se vyhoupl po závěrečném kole do úplného čela.

    Letošní sezonu ale Štrasburk nezačal nejlépe, hned v prvním zápase schytal debakl 0:4 na trávníku Lyonu. Postupem času se ale tým okolo střelce Martina Terriera zvedá a sbírá důležité body. Proti Marseille si v domácím prostředí připsal bod za přestřelku 3:3. Následně na trávníku Nice vyválčil výhru po výsledku 2:1, když ještě Štrasburk dohrával více než půl hodiny v deseti po vyloučení Ernesta Seky. Aktuálně se tým z východu Francie pohybuje ve vyrovnaném středu tabulky na třináctém místě. Před týdnem zachraňoval bod za remízu 2:2 proti Metám deset minut před koncem vyrovnávací brankou právě Ernest Seka.
     
    Angers SCO

    Angers se v předchozím ročníku pohybovalo v klidném středu tabulky a obsadilo konečné dvanácté místo. I v nové sezoně se Angers pohybuje v hloubi druhé poloviny tabulky. Po nadějném začátku roku se Angers stále propadá tabulkou až na aktuální čtrnáctou příčku. O propad se postarala především série devíti zápasů bez výhry na konci roku 2017.

    Konec února a březen zatím Angers vychází nad očekávání. Tři body si Angers odvezlo z Lille po výhře 2:1. V domácím prostředí poté přehrálo jasně 3:0 Guingamp. Angers předehrálo jednatřicáté kolo na půdě PSG ještě před reprezentační pauzou a tak to bude pro dnešní domácí celek ligový zápas po třech týdnech! Ještě před pauzou se Angers vybičovalo k další výhře 3:0, tentokrát proti Caen.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    28.10. 2017 Štrasburk – Angers 2:2
    01.02. 2011 Angers – Štrasburk 2:0
    05.03. 2010 Štrasburk – Angers 1:2
    02.10. 2009 Angers – Štrasburk 0:0
    23.03. 2009 Štrasburk – Angers 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré (C), Thomas, Bamba – Reine-Adélaïde, Oniangué, Santamaría, Mangani, Tait – Toko Ekambi.
    Náhradníci: Michel – L. Coulibaly, Ketkeophomphone, Fulgini, Kanga, Guillaume.

    RC Štrasburk Alsace: Oukidja – Seka, B. Koné (C), Aholou, P. Martinez – Martin, Corgnet, Liénard – Gonçalves, Bahoken, Terrier.
    Náhradníci: Kamara – Salmier, Foulquier, Grimm, Blayac, Saadi, Zohi.

    Rozhodčí: Jochem – Cano, Berchebru.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas dvaatřicátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté rozehráli úvodní poločas ze středového kruhu. Daleko se ale na první pokus nedostali. Martinez rychle získal balon a zakládá útočnou akci Štrasburku.
     
    3
    Ani hostům se ale nepodařilo překvapit soupeře. Liénardova přihrávku mezi obránci nakonec končí až u domácího brankáře Buteleho.
     
    4
    Na pravé straně kombinoval Oniangué s Manceauem. Právě druhý jmenovaný byl faulován a domácí mohli rozehrávat volný přímý kop. Ten ale končí jen na hostující obraně.
     
    5
    Akce Angers ještě pokračovala. Ve vápna se skvěle uvolnil Toko Ekambi, ale zpětnou přihrávku už poslal jen do kopaček bránícího Martineze.
     
    6
    Právě od Martineze začala útočná akce hostujícího celku. Následně se pokoušel o průnikovou přihrávku Jonas Martin, Aholou poté mohl centrovat, ale prudkým pasem našel jen hruď domácího brankáře.
     
    7
    Ani jeden z týmů se v úvodu příliš do útoku nežene. Štrasburk sice drží více balon pod kontrolou, ale spíše jen ve středu pole.
     
    8
    Angers právě vstřelilo branku!
    Blesková akce domácích a je to 1:0! Mangani vybojoval míč ještě na polovině Štrasburku, poté si narazil se Santamaríou, který mu balon do běhu vrátil. Mangani viděl nabíhajícího KARLA TOKA EKAMBIHO, který už to měl snadné a poslal míč do opuštěné branky.
    8. Karl Toko Ekambi - 1:0
     
    10
    Štrasburk se pokouší rychle odpovědět, ale to se mu zatím vůbec nedaří. Naopak na druhé straně opět zahrozil Mangani, který byl ve vápně postrčen, ale hlavní rozhodčí pokutový kop nepíská.
     
    11
    Angers pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Tentokrát byl u balonu Tait, který z druhého doteku hledal rozběhnutého Santamaríu. Balon se nakonec dostal na nohu Manganiho a ten byl znovu ve vápně poražen k zemi. Ani nyní se nepíská.
     
    12
    Tlak Angers pokračuje po autovém vhazování na levé straně. Seka se výborně postavil do přihrávky Bamby a získal balon pro Štrasburk.
     
    13
    Štrasburk se nemůže udržet u balonu. Další zisk předvedl na polovině soupeře Reine-Adélaïde. Následně posunul balon na Onianguého, ale ten v souboji fauluje tvrdě Goncalvese.
     
    15
    Po delším čase se dostali hosté na útočnou polovinu s míčem u kopačky. Martin kombinoval s Liénardem, poté ale domácí znovu vytáhli napadání a Štrasburk se musel stáhnout.
     
    16
    Štrasburk uklidňuje hru postupnou kombinací ve středu pole. Domácí jsou nyní lehce pasivní a čekají co předvede soupeř.
     
    17
    Angers se ale rychle zmocnilo míče. Mangani bleskově startoval dlouhou přihrávkou Bambu, ale krajní obránce už balon na hrací ploše nezastihl.
     
    18
    Bakary Koné předvedl mizernou zpětnou přihrávkou na svého kolegu v obraně. Angers toho ale nedokázala využít a tak se do útoku hnal na druhé straně Corgnet. Bahoken ale po krátkém pobytu ve vápně fauluje.
     
    19
    Goncalvesův přízemní pas do vápna dokázal zblokovat na rohový kop Thomas. Hosté budou pokračovat centrem do vápna.
     
    20
    K rozehrávce rohového kopu se postavil Jonas Martin. Butele šel nejistě pro balon a nakonec ho jen lehce posunul na další rohový kop z druhé strany.
     
    21
    Tentokrát rozehrával Liénard. Po centru do pokutového území se ale provinil faulem Martinez a domácí se lehce dostávají k balonu.
     
    22
    Štrasburk se pomalu rozkoukává na trávníku. Terrier pokoušel projít mezi dvěma obránci, ale to mu zdaleka nevyšlo. Následně musel pořádně přidat ve sprinterském souboji Koné.
     
    23
    Tait se pokoušel zachránit míč na hrací ploše skluzem, ale místo toho zasáhl kotníky dobíhajícího Seky. Oba hráči zůstávají ležet na trávníku.
     
    24
    Zdá se, že oba hráči budou v pořádku a může se tak pokračovat ve hře.
     
    25
    Rohový kop Štrasburku končí jen na první tyči. Bamba skvěle srazil míč vedle své branky. Druhý rohový kop v krátkém čase už byl o mnoho nebezpečnější. Martin se dostal do zakončení, ale trefil jen bránícího hráče na brankové čáře.
     
    26
    Angers se také po delším čase odhodlalo k útoku. Toko Ekambi však dlouhou přihrávku po levé straně nezachytil.
     
    27
    Jonas Martin musel odklízet nebezpečí z vlastního vápna jen na rohový kop. Mangani centroval do šestnáctky, Oukidja si šel pro balon, ale byl faulován.
     
    28
    Prudkou ránu vyslala na Buteleho i Terrier. Dělovka z pětadvaceti metrů se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Angers na domácím stadionu stále o jednu branku. O tu se postaral již v samém úvodu Karl Toko Ekambi.
     
    31
    Už už to vypadalo na brankovou příležitost Štrasburku. Bahoken si našel míč za obranou, ale nepohlídal si v době přihrávky ofsajdové postavení.
     
    32
    Angers už není tolik aktivní jako v úvodních minutách zápasu. Nyní se však pokoušel prodrat kolem postranní lajny do pozici pro centr Oniangué. Jeho postup zastavil čistě Seka.
     
    33
    Corgnet byl zatažen zezadu za dres Taitem, hlavní rozhodčí byl blízko celé situaci, ale žlutou kartu zatím nechává v kapse.
     
    34
    Také Toko Ekambi byl nyní nedovoleně sestřelen. Goncalves ale také žlutou kartu nevidí.
     
    35
    Ze čtyřiceti metrů centroval do vápna z volného přímého kopu Thomas Mangani. Jeho pokus však končí jen u prvního bránícího hráče soupeře.
     
    36
    Flavien Tait měl po zaváhání Martineze nabito. Prudkou ránu k tyči ale dokázal Oukidja vyrazit alespoň na rohový kop.
     
    37
    Butele vyběhl daleko před své vápno, aby zneškodnil dlouhý nákop na Terriera. Domácí brankář byl u míče o poznání blíže, ale Terrier si neodpustil střet po odehrání balonu.
     
    38
    Thomas Mangani je prvním potrestaným hráčem. Domácí záložník nepříjemně přišlápl kotník Aholouovi, který potřebuje ošetření na hrací ploše.
     
    39
    Karl Toko Ekambi se výborně zbavil svého strážce, poté předal míč na Onianguého, který ale zpětnou přihrávku již nedal přesně.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí se nadechují ještě před pauzou k náporu. Flavien Tait měl vhazovat, ale ještě před tím se skácel k zemi Aholou.
     
    41
    Před odchodem do šaten se na trávníku pořádně přiostřuje. Dalším nečistým zákrokem se prezentoval hostující Liénard, ale hlavní rozhodčí nechal hru plynout dál.
     
    42
    Nyní už sudí píská. Goncalves byl podražen Thomasem a Štrasburku bude mít nadějnou příležitost z volného přímého kopu.
     
    43
    Z pětadvaceti metrů posílal do vápna střílený centr Liénard, ale trefil jen hráče těsně na hranici vápna. Trefený Manceau si poležel na trávníku, ale bude pokračovat ve hře.
     
    44
    Minutu před pauzou se ocitl u balonu Toko Ekambi, otočil se kolem obránce, ale poté nedal přesnou přihrávku na spoluhráče v pohybu.
     
    45
    Dimitri Liénard se nyní opřel kopačkou o nohu Reine-Adélaïdeho. Domácí fotbalista zařval na celý stadion, ale po několika sekundách se vrací do hry.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Tentokrát skončil na zemi Mangani. Domácí záložník upaloval s míčem do rychlého brejku, ale ještě před půlící lajnou ho srazil Jonas Martin.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas tak končí ve prospěch domácího Angers. Hned v úvodní desetiminutovce se prosadil po přihrávce Thomase Manganiho Karl Toko Ekambi. Následně se hra výrazně vyrovnala, Štrasburk více držel míč pod kontrolou, ale k větší šance se neprobojoval. Především v závěru poločasu bylo k vidění několik tvrdých zákroků, ale jen jeden byl potrestán žlutou kartou. Mangani je zatím jediným potrestaným hráčem za faul na Aholoua.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Jean-Eudes Aholou, přichází Jérémy Grimm.
     
    47
    Hostující hráči rozehráli druhý poločas ze středového kruhu. Dlouho se ale u balonu neohřáli a po nepřesné přihrávce Bahokena mohou útočit domácí.
     
    48
    Postupným útokem se domácí propracovali až téměř k vápnu soupeře, ale tam byl připraven Pablo Martinez, který čistě odzbrojil Taita.
     
    49
    Parádní rána! Střídající Jérémy Grimm je na trávníku sotva tři minuty a už mohl srovnat. Jeho dělovka z hranice vápna se otřela po zásahu Buteleho o břevno.
    49. Grimmova rána končí s přispěním Buteleho na břevnu
     
    50
    Teď to přehnal s tvrdostí Pablo Martinez. Jeho skluz našel nohy Flaviena Taita a Martinez si do statistik připisuje žlutou kartu.
     
    51
    Po rozehrávce volného přímého kopu se dostal jen k teči Santamaría. Balon od domácího hráče končí daleko od pravé tyče.
     
    53
    Zdravotní problémy má nyní ve středu pole Martin Terrier. Bez cizího zavinění se hostující útočník sesunul k zemi a nejspíše to vypadá na střídání.
     
    54
    Martin Terrier opouští v slzách na nosítkách hrací plochu a je jasně, že v dnešním utkání pokračovat nebude.
     
    55
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Dimitri Foulquier.
     
    56
    Po kratší pauze se může znovu pokračovat v zápase. Štrasburk se usadil i balonu ve středu pole, ale přes přesouvající se obranu nemůže projít.
     
    58
    Po zranění Terriera se zatím oba týmy nemohou dostat zpět do tempa. Až nyní se prodral do vápna Toko Ekambi, ale víc toho proti obraně nezmohl.
     
    59
    Po vysokém odkopu se dostal do hlavičkového souboje Santamaría a Liénardem. Hra pokračovala, ale následně se střetl Goncalves s Onianguém. Vypadá to, že domácí záložník je na tom o něco hůře.
     
    60
    Oba hráči už jsou opět připraveni ke hře. Po pasu do vápna Štrasburku se ale k zakončení nedostal Toko Ekambi ani Mangani.
     
    61
    I po více než hodině hry stále vede Angers na domácím trávníku nad Štrasburkem o jednu branku. O tu se postaral již v úvodu zápasu Karl Toko Ekambi.
     
    62
    Z hranice vápna se napřáhl ke střele hostující Jonas Martin. Obětavě ale skočil proti balonu Bamba a následný rohový kop už hostům nevyšel podle představ.
     
    63
    Domácí vysunuli napadání až téměř k vápnu soupeře. Obránci Štrasburku se ale postupnou kombinací dostali až na útočnou polovinu.
     
    64
    Toko Ekambi se prosmýkl kolem obrany, poté si ale nezpracoval balon ideálně a musel svou akci zpomalit. Toho využili hosté a s přehledem dostihli útočníka Angers.
     
    65
    Souboj Koného s Taitem vyšel lépe pro hostujícího kapitána. Štrasburk tak mohl v klidové pozici rozehrávat zpoza postranní lajny.
     
    67
    Po dlouhém centru do vápna Angers se Ludovic Butele opět nemusel zapojit do hry. Domácí obrana se o všechno postarala.
     
    68
    Po dalším pokusu do šestnáctky Angers se dostal k hlavičce Bahoken. Jeho nepříliš povedené zakončení jde několik metrů od pravé tyče.
     
    69
    Hosté jsou v posledních minutách o něco aktivnějším týmem. Foulquer s Bahokenem si nahrávali před vápnem, ale ani jeden se ke střele neodhodlal.
     
    70
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Jeff Reine-Adélaïde, přichází Angelo Fulgini.
     
    71
    Pokutový kop pro Štrasburk! Jonas Martin byl faulován v pokutovém území.
    71. Penaltový zákrok
     
    72
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Sám faulovaný JONAS MARTIN si postavil míč na značku pokutového kopu. Bez většího zbrzdění pohybu se opřel do balonu a s klidem ho umístil k pravé tyči. Brankář Angers mířil na opačnou stranu.
    72. Jonas MARTIN - 1:1
     
    74
    Angers je najednou znovu aktivní. Po dlouhém autovém vhazování se dostal s míčem až do vápna Oniangué, ale Oukidju neohrozil.
     
    75
    Angers znovu vytáhlo napadání, ale balon nezískalo. Jonas Martin je teď u všeho. Tentokrát přihrával na rozběhnutého Bahokena, ale nebyl nepřesnější.
     
    77
    Ludovic Butele musel být ve střehu. Domácí brankář vyběhl proti průnikové přihrávce na hranici vápna a balon odrazil mimo nebezpečí.
     
    78
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Flavien Tait, přichází Billy Ketkeophomphone.
     
    79
    Na levé straně Angers úřadoval s míčem Bamba. Po jeho přihrávce se ale dostal do protiútoku Goncalves. Ani nákop dvaatřicetiletého obránce Štrasburku nebyl přesný.
     
    81
    Ani jeden z týmů nechce udělat těsně před koncem osudovou chybu, která by mohla dnešní střetnutí rozhodnout.
     
    82
    Romain Martin byl faulován na pravé straně. Následně rychle rozehrál na střídajícího Fulginiho, který ale pálil na Oukidju jen velmi slabě.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Jérémy Grimm si narazil na pravé straně s Martinem, ale poté se už dostal balon jen daleko od hostujících hráčů.
     
    84
    Grimm byl znovu u míče, nyní hledal na pravém kraji Goncalvese, ale ten nepochopil jeho úmysl a balon končí až za postranní lajnou.
     
    85
    Dimitri Liénard rozehrál rohový kop hostujícího týmu. Na zadní tyči se sice dostal k hlavičce Grimm, ale přidržel si protihráče a hlavní rozhodčí píská faul.
     
    86
    Opatrná závěrečná desetiminutovka pokračuje. Liénard a další si posouvají balon ze strany na stranu u půlící lajny.
     
    87
    Po šťastném odrazu na levém kraji se dostal do pozice pro centr Corgnet. Manceau se mu ale postavil do cesty a jeho pokus o přízemní pas zpacifikoval.
     
    88
    Angers se už radovalo ze zakončení parádní akce, ale branka není uznána pro ofsajd! Santamaría pustil mezi nohama míč na rozběhnutého Fulginiho, ten naservíroval míč na Toka Ekambiho a ten už zvedal ruce. Pomezní rozhodčí ale upozornil toho hlavního na ofsajd Fulginiho.
    88. Neuznaná branka domácího týmu
     
    90
    Úplný závěr zápasu patří Štrasburku. Foulquer se pokusil o střelu, ale Butele byl pevně na nohách a balon vyrazil na rohový kop.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Fulgini byl faulován u středového kruhu a Angers bude mít jednu z posledních šancí dostat balon do vápna.
     
    90+3
    Thomas Mangani podebral balon více než bylo třeba a centr domácího hráče jde vysoko a daleko za branku Štrasburku.
     
    90+3
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Stéphane Bahoken, přichází Jérémy Blayac.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas dvaatřicátého kola nejvyšší francouzské soutěže mezi Angers a Štrasburkem končí nerozhodně 1:1.

    Již v osmé minutě rozradostnil domácí fanoušky pohotovým zakončením po přihrávce Thomase Manganiho Karl Toko Ekambi. Do konce první půle bylo k vidění o mnoho více nebezpečných zákroků než střel. Po tvrdém faulu už nenastoupil do druhé části zápasu Jean-Eudes Aholou. Druhá půle začala pořádně zostra, když střídající Jérémy Grimm napálil břevno. Následně byl faulován v pokutovém území Jonas Martin a sám se postaral o srovnává stavu proměněnou penaltou. V závěru přišla branka Angers, ale ta nebyla pro ofsajd uznána a oba týmy si tam připisují do tabulky po bodu.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:17. (21:54:43)

    Vít Schück

    Branky: 8. Toko Ekambi (Mangani) – 72. Martin (pen.)

    Karty:   38. Mangani (AGR) – 50. P. Martinez (SSG)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:17.
    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré (C), Thomas, Bamba – Reine-Adélaïde (70. Fulgini), Oniangué, Santamaría, Mangani, Tait (78. Ketkeophomphone) – Toko Ekambi.
    Náhradníci: Michel – L. Coulibaly, Ketkeophomphone, Fulgini, Kanga, Guillaume, Nouri.

    RC Štrasburk: Oukidja – Seka, B. Koné (C), Aholou (46. Grimm), P. Martinez – Martin, Corgnet, Liénard – Gonçalves, Bahoken (90+3. Blayac), Terrier (55. Foulquier).
    Náhradníci: Kamara – Salmier, Foulquier, Grimm, Blayac, Saadi, Zohi.

    Rozhodčí: Jochem – Cano, Berchebru
    thejrc.org