Vítkovice – Chodov 7:6 (po pr.)
po prodl.
1. SC TEMPISH Vítkovice
7:6 (3:2, 1:3, 2:1 - 1:0) Stav série: 3:0
FAT PIPE Florbal Chodov
Sobota 07.04.2018, 17:00 • SC Dubina Ostrava • Play-off Livesport Superligy florbalu • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u třetího semifinálového utkání Extraligy mužů ve florbale mezi domácími Vítkovicemi a hostujícím Chodovem. Ten sice šel do této série z lepší pozice, ale v semifinále prohrává 0:2 na zápasy. Podaří se mu přesunout sérii ještě na domácí hřiště?
     
    1. semifinálové utkání:

    Vstup do začátku této série měl jasně lepší domácí tým, tedy Chodov, který po deseti minutách vedl o dvě branky. Vítkovice ovšem nesložily zbraně a ještě do konce první periody stihly vyrovnat. Ty se dostaly dokonce do vedení, které se jim podařilo udržet po celý zápas a vyhráli 6:5, díky čemuž ukořistily vedení v sérii.
     
    2. semifinálové utkání:

    To druhé utkání na chodovském hřišti bylo úplně o něčem jiném. Hostující tým se dostal do čtyřbrankového vedení a pohodlně si dokráčel pro druhou výhru v sérii, tentokrát zvítězil 7:3.

    Podaří se pražskému týmu zvítězit ve třetím utkání? Nebo Vítkovice udělají pořádný krok do superfinále, které se bude konat na jeho domácí palubovce? To se uvidí, zápas startuje v 17:00 na vítkovickém hřišti.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Gurkovský) – Jankulár, Nehera, Jastřembský – Hrubý, Firda, Sladký – Jan Šebesta, Řezanina, Tokoš – Vilím, Rýpar, Gál – Děček, Hájek, Bräuer – Hubálek, Delong.

    FAT PIPE Florbal Chodov: Barák (Šantora) – Pražan, Kašovský, Fiala, Sýkora, Kotlas, Bouša, Podhráský – Maxa, Žák, Mikeš – Tyl, Vávra, Vávra – Ondrušek, Koutný, Matejčík – Strachota, Plíhal.

    Rozhodčí: Gavlas Libor, Mikula Lukáš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    1:47
    Jsou za námi necelé dvě minuty hry, které zatím moc vzrušení nepřinesly. Oba týmy si ale už připsaly své střely, proti kterým si gólmani museli připsat úspěšné zákroky.
     
    03:29
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jenže po třech minutách a dvaceti devíti vteřinách se domácí tým prosazuje! Tokoš poslal pas na TOMÁŠE SLADKÉHO, jenž se střelou z výhodné pozice nemýlil a trefil se pod horní tyčku. Asistence: Martin Tokoš.
     
    04:02
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tým z Moravskoslezského kraje má skvělý vstup do utkání, jelikož po čtyřech minutách vede už o dva góly! ONDŘEJ FIRDA se prezentoval samostatnou akcí, po které poslal míček nechytatelně k tyčce. Bez asistence.
     
    06:05
    Je vidět, že dnes jde týmům o hodně. Pokud zvítězí Vítkovice, budou mít luxusní vedení 3:0 na zápasy, které by pustit neměly. Naopak, pokud zvítězí hostující florbalisté, vzkřísí své naděje a vrátí sérii ještě na své hřiště. Tomu odpovídá průběh utkání, kdy vidíme spousty osobních soubojů, které nikdo nevypouští.
     
    09:10
    Ke střele se dostal nejproduktivnější hráč domácího týmu Jakub Hubálek. Do jeho rány ovšem obětavě klekl Marek Matejčík, který ji srazil mimo nebezpečí.
     
    10:08
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A už je to o tři branky, tomu se říká parádní vstup do utkání! Josef Rýpar našel parádním pasem přes celé hřiště LUKÁŠE HRUBÉHO, jenž bez větších potíží překonal Baráka v bráně. Asistence: Josef Rýpar.
     
    12:53
    Vyloučení v týmu FAT PIPE Florbal Chodov (Miloš Tyl – 2 min., nadzvedání hokejky).
     
    12:53
    Josef Rýpar měl k dispozici trestné střílení po faulu Miloše Tyla, avšak nabídnutou šanci nevyužil! Stále je to tedy o tři branky.
     
    13:50
    Vítkovice zatím nehrají v početní výhodě zle, ale stále tomu něco chybí. Nebezpečnou střelu si zatím připsat nedokázaly.
     
    14:53
    Chodov se nakonec početní výhodě soupeře ubránil! Stále tak živí naděje na vítězství v dnešním zápase, přestože to bude mít velmi těžké.
     
    16:46
    Chodov právě vstřelil branku!
    Už je to jen o dvě branky! Vypadá to, že dnes bychom mohli být svědky hodně branek. Poté, co Tomáš Sladký uklouzl, se hosté dostali do přečíslení, které proměnil TOMÁŠ SÝKORA. Asistence: Tom Ondrušek.
     
    18:14
    Chodov právě vstřelil branku!
    Už je to jen o gól! To jsou brankové hody v první třetině tohoto utkání. Pražan poslal míček před branku, kde ho za brankovou čáru doklepl MAREK MATEJČÍK. Asistence: Martin Pražan.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, ve které jsme viděli hned pět branek. Domácí florbalisté se dostali do vedení až 3:0, které ovšem stihli hosté stáhnout na rozdíl jedné branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:00
    Úvod druhé třetiny se hraje ve strhujícím tempu. K vidění je mnoho rychlých protiútoků, přesto ještě branka k vidění nebyla.
     
    22:22
    Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice (Josef Rýpar – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    22:26
    Chodov právě vstřelil branku!
    Hostující tým využívá první přesilovou hru v této sérii, díky čemuž srovnává skóre! Po pasu Podhráského se prosadil TOM ONDRUŠEK. Asistence: Michal Podhráský.
     
    23:28
    Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice (Adam Delong – 2 min., Zdržování hry).
     
    23:49
    Chodov právě vstřelil branku!
    Neskutečné, pražští florbalisté otáčejí stav utkání ve svůj prospěch! Znovu využili přesilovou hru. Tentokrát se po pasu Koutného prosadil MICHAL PODHRÁSKÝ. Martin Koutný.
     
    28:10
    Obě strany nám předvedly několik zajímavých příležitostí, ovšem ani jedna z nich neskončila brankou.
     
    32:54
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Je zase srovnáno! Šebesta našel ideálním pasem MARTINA TOKOŠE, který si se samostatným únikem poradil, jak nejlépe mohl. Asistence: Jan Šebesta.
     
    36:22
    Chodov právě vstřelil branku!
    Jenže hostující tým si bere své vedení zpět. To je utkání plné zvratů! Pražan nabil TOMU ONDRUŠKOVI, jenž střelou z první překonal Součka. Asistence: Martin Pražan.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    43:04
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Drama nekončí, naopak je znovu srovnáno! Po pasu od Jana Šebesty se prosadil nejproduktivnější hráč domácích JAKUB HUBÁLEK. Asistence! Jan Šebesta.
     
    45:22
    Chodov právě vstřelil branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ SÝKORA. Asistence: Tom Ondrušek.
     
    47:12
    V posledních minutách se nám hra přesouvá ze strany na stranu. Týmy se dostávají do rychlých útoků. Proti jednomu z nich musel vytáhnout Souček rychlý zákrok.
     
    47:20
    Vítkovice neproměnily druhé trestné střílení v utkání! To by je mohlo mrzet, tentokrát si zuby na Barákovi vylámal Lukáš Hájek.
     
    47:20
    Vyloučení v týmu FAT PIPE Florbal Chodov (Ondřej Mikeš – 2 min., Držení).
     
    48:00
    Ve velké šanci se zjevil Jakub Hubálek, který ovšem prázdnou bránu netrefil! Tomu všemu přihlíží 662 diváků, kteří si našli cestu na dnešní zápas.
     
    49:20
    Vítkovice ani tuto přesilovou hru nevyužily a deset minut před koncem stále o jednu branku prohrávají.
     
    54:26
    Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice (Lukáš Hrubý – 2 min., Držení).
     
    56:26
    Chodovští florbalisté mohli dnešní utkání rozhodnout, avšak v početní výhodě si nevypracovali žádnou větší šanci. Čeká nás zajímavá koncovka.
     
    57:22
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:11
    Vítkovice to zkoušejí v šesti!
     
    59:00
    Jan Barák má plné ruce práce, přesto míček za svá záda nepustil. Podaří se domácímu týmu vstřelit branku v poslední minutě?
     
    59:30
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Neskutečné, chybělo třicet vteřin do konce, když se prosadil ADAM DELONG! Bez asistence.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:38
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Zápas plný obratů nakonec zvládl lépe domácí tým! Z prodloužení uteklo pouhých třicet osm vteřin, když LUKÁŠ HÁJEK prostřelil Jana Baráka! Asistence: Josef Rýpar.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Třetí semifinálové utkání mezi Vítkovicemi a Chodovem nám nabídlo opravdu zajímavou podívanou, ve které nebyla nouze o zvraty. Domácí se sice dostali do tříbrankového vedení, to však Chodov stihl zlikvidovat ještě ve druhé třetině, kde se dokonce dostal do vedení. Vítkovice se ovšem nevzdaly a srovnaly stav utkání třicet vteřin pod koncem. Zasloužil se o tom Adam Delong, který poslal zápas do prodloužení. To trvalo jen 38 vteřin, když se prosadil Lukáš Hájek, jenž převážil vedení na stranu domácí, kteří tak vyhráli i třetí utkání a mají nakročeno do superfinále. (19:15:07)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 4. Sladký (Tokoš), 5. Firda, 11. Hrubý (Rýpar), 33. Tokoš (Jan Šebesta), 44. Hubálek (Jan Šebesta), 60. Delong, 61. Hájek (Rýpar) – 17. Sýkora (Ondrušek), 19. Matejčík (Pražan), 23. Ondrušek (Podhráský), 24. Podhráský (Koutný), 37. Ondrušek (Pražan), 46. Sýkora (Ondrušek)


    1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Gurkovský) – Jankulár, Nehera, Jastřembský – Hrubý, Firda, Sladký – Jan Šebesta, Řezanina, Tokoš – Vilím, Rýpar, Gál – Děček, Hájek, Bräuer – Hubálek, Delong.
    FAT PIPE Florbal Chodov: Barák (Šantora) – Pražan, Kašovský, Fiala, Sýkora, Kotlas, Bouša, Podhráský – Maxa, Žák, Mikeš – Tyl, Vávra, Vávra – Ondrušek, Koutný, Matejčík – Strachota, Plíhal.

    Rozhodčí: Gavlas Libor, Mikula Lukáš
    Vítkovice 4 1 Chodov
    #1 Neděle 01.04.2018 • 18:00
    Chodov - Vítkovice 5:6
    #2 Pondělí 02.04.2018 • 20:15
    Chodov - Vítkovice 3:7
    #3 Sobota 07.04.2018 • 17:00
    Vítkovice - Chodov 7:6 po prodl.
    #4 Neděle 08.04.2018 • 17:00
    Vítkovice - Chodov 4:5 po s.n. (0:2)
    #5 Úterý 10.04.2018 • 18:30
    Chodov - Vítkovice 4:5 po prodl.
    thejrc.org