Sparta – Jungadler Mannheim 7:5 (kon.) | IHS Riga – Zürich 5:2 (kon.) | HC Slovan – Yantar Moskva 4:3 (1:0 po s.n.)
North American Select – Třinec 5:4 (kon.) | Davos – Sparta 2:6 (kon.) | Eisbären – IHS Riga 2:4 (kon.)
HC Slovan – Jungadler Mannheim 1:4 (kon.) | Zürich – North American Select 9:1 (kon.)
konec
ZSC Lions
9:1 (3:0, 3:0, 3:1)
North American Select
Sobota 07.04.2018, 17:30 • Malá sportovní hala, Praha 7 – Bubeneč • Memoriál Jana Marka • Skupina B
Partner:
     
    Je dohráno! ZSC svého soupeře nešetřilo a po drtivém vítěství 9:1 si připisuje do tabulky důležité tři body. To je ode mne pro dnešek vše, Memoriál bude zítra pokračovat závěrečnými zápasy. Na počtenou! (19:42:57)
     
    Po závěrečné siréně se před švýcarskou brankou ještě odehrála další strkanice, která se však obejde bez dodatečných trestů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Lions právě vstřelili branku!
    Curyšští znovu odskakují do osmibrankového vedení, čtyřicet devět sekund před koncem základní hrací doby se z nenápadné akce prosazuje DOMINIK UNTERWEGER. Asistence: Dennis Devaja, Janik Torda.
     
    57:55
    North American Select vstřelili gól!
    Američané se po vyhraném vhazování zničehonic prosazují a obírají Streuleho o čisté konto! Autorem branky je EASTON RYAN. Asistence: Dylan Peterson.
     
    57:47
    Po přerušení před Streuleho klecí vznikla další strkanice, která se ale obejde bez vyloučení. Do konce zbývá něco málo přes dvě minuty.
     
    56:45
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, utkání se více méně jen dohrává. Oba celky se už jsou s výsledkem evidentně smířeny.
     
    55:47
    Poslední minuty jsou úplným opakem reklamy na hokej, vidíme přehnaně hrubou a krkolomnou hru. Osaze Osa (ZSC) míří na trestnou za hrubost.
     
    54:29
    Michel Blatter zaváží kotouč do útočného pásma, Curych se zkouší usadit před Streulem a rozjet kombinaci. Zatím bezúspěšně.
     
    53:08
    Jack Boyd (ASL) se vrací na trestnou lavici za dost zbytečné podražení, švýcarský celek si už poněkolikáté v dnešním zápase vyzkouší přesilovku.
     
    52:51
    Slabší nahození Ryana Stansfielda od modré Streule zachytil, ač s ním měl nějaké problémy. Sedm minut před koncem je tak stav stále 8:0.
     
    51:58
    Střela Alexe Kublera od modré čáry se neujala, k volnému kotouči se za brankou dostávají hokejisté Severní Ameriky. Ti se tak mohou přesunout vpřed.
     
    50:54
    Gólmanská rošáda Američanům nevyšla. Rio Kaufman se klidí z amerického brankoviště, do hry se po nějaké době opět vrací Connor Shibley.
     
    50:33
    Urban chtěl z kruhu nahrát před branku najíždějícímu Ryanovi, skvělá obrana Lions ale celou akci zastavila včas a Streule tak nemusel zasahovat.
     
    49:16
    Lions právě vstřelili branku!
    Švýcaři svého soupeře vůbec nešetří a zatloukají do jeho rakve už osmý hřebík! Střelu Alexe Kublera za bezmocného gólmana hostů protlačil JANIK TORDA. Asistence: Alex Kubler.
     
    48:37
    Nadvakrát se nyní pokoušel prosadit Osaze Osa, Rio Kaufman byl ale připraven. Pro amerického gólmana musí být dnešní zápas opravdu dlouhý...
     
    47:37
    ...a Curych má šanci do své sbírky přidat i osmý gól. Za hrubost míří na trestnou lavici vysoký obránce Jack Boyd (ASL), který tak oslabuje svůj tým.
     
    46:19
    Lions právě vstřelili branku!
    Sedmá branka Lions je na světě, trápení severoamerického celku dnes nemá konce! V sedmačtyřicáté minutě se prosazuje LUKAS RUBIN. Bez asistence.
     
    45:51
    Hra se drží hlavně v americkém a ve středním pásmu, Streule už se musí v curyšském brankovišti docela nudit. Střela na něj už nějakou dobu vůbec nešla.
     
    44:30
    Wettstein prorazil dopředu a přenechal pryž Ronnerovi, který následně z velké vzdálenosti trefil jen mantinel za Kaufmanovou klecí.
     
    43:33
    Jayden Baptiste obkroužil domácí klec a zakončil. Kotouč nasměroval přímo do hrudníku připraveného Nathanaela Streuleho, který tak stále drží čisté konto.
     
    42:49
    Po přerušení před švýcarskou brankou vznikla menší strkanice, vylučuje se. Za hrubost si jedou nuceně odpočinout Anthony Lapera (ASL) a Alex Kubler (ZSC).
     
    42:25
    Tomáš Urban se dostal do mezikruží a zkusil se prosadit, jeho zakončení připravený Streule vytěsnil pravým betonem.
     
    41:22
    Druhá část zatím probíhá dost jednoznačně, hokejisté Curychu mají svého soupeře pevně sevřeného v jeho obranné třetině a ženou se za sedmým gólem.
     
    40:28
    Od modré čáry se nyní pokusil prosadit Janik Torda, jehož střele však chyběla notná dávka přesnosti a Kaufman tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Curych si ve druhé třetině své vedení pojistil o další tři branky a Severní Amerika tak půjde do třetí části s propastnou šestigólovou ztrátou. O vítězství Lions už je prakticky rozhodnuto, Selectům by teď pomohl jen zázrak. Ale kdo ví – za dvacet minut se může stát cokoliv, obzvlášť v hokeji.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:07.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Filip Novák (ASL) se opět vrací na trestnou lavici, kde bude dělat společnost Merkoskymu. Dopustil se podražení, ven jde na dvě minuty.
     
    39:40
    Wettsteinovo nahození od modré zachytil Kaufman do rukavice a kotouč následně pustil za branku, kde se k němu dostává jeden z Američanů.
     
    38:57
    Lukas Rubin se rozhodl proklepnout reflexy amerického gólmana takřka okamžitě po vhazování, nezamířil však úplně přesně.
     
    38:01
    Alex Kubler na sebe stáhl dva hráče a předal puk volnému Marlonu Grafovi, který následně z hranice brankoviště zakončil do Kaufmanova betonu.
     
    37:13
    Rio Kaufman si do statistik připisuje další úspěšný zákrok a rozhoduje se kotouč podržet. Dvě a půl minuty před koncem se tak bude vhazovat po jeho pravici.
     
    35:01
    Dvířka trestné lavice se otevírají, vyloučení jsou teď hned dva hráči Severní Ameriky – Donovan Sebrango (ASL) za vražení na hrazení a John Merkosky (ASL) na deset minut za nesportovní chování.
     
    34:33
    Lions právě vstřelili branku!
    A už je to 6:0! JOSHUA BERNI se prosazuje už podruhé v dnešním zápase a dalším zásahem potvrzuje naprostou dominanci Curychu v dnešním utkání. Asistence: Michel Blatter.
     
    33:38
    Lions právě vstřelili branku!
    Ze zápasu sice zbývá ještě šestadvacet minut, dovolím si však říct, že je rozhodnuto! Šestou branku za Kaufmanova záda posílá MICHAEL JUTZ. Asistence: Osaze Osa.
     
    33:28
    Krátká kombinace domácích vyvrcholila dělovkou Noahy Meiera od modré čáry, která orazítkovala mantinel za Kaufmanovou svatyní.
     
    32:14
    Filip Novák (ASL) míří po sprostých protestech na trestnou lavici, švýcarský celek čeká další přesilová hra. Uvidíme, jestli se zvládne prosadit.
     
    31:44
    Hra se momentálně drží v curyšškém obranném pásmu, výběr Severní Ameriky se ale kvůli dobré domácí obraně nedostává do lepších šancí.
     
    30:42
    Před americkou branku se nyní propracoval Marlon Graf, proti jehož zakončení připravený Kaufman vytasil vyrážečku. Stav je tak stále 4:0.
     
    29:49
    Lapera si vzal kotouč na sebe a zamířil do útoku, jeden z bránících Švýcarů jeho výpad vpřed ale zastavil už těsně za modrou čárou.
     
    28:59
    Nathanael Streule před najíždějícími protihráči raději schoval kotouč pod rukavici, hra je přerušena. Vhazovat se bude po pravé ruce švýcarského gólmana.
     
    28:06
    Easton Ryan si položil Streuleho a chtěl puk uklidit k pravé tyči, gólman domácích však drobnou škvírku ve své kleci zvládl zacpat včas!
     
    28:06
    Easton Ryan byl v úniku hákován Alexem Kublerem (ZSC), uvidíme další trestné střílení! Přetaví jej Američané v první gól?
     
    27:08
    Hra v početní výhodě dnes opravdu není silnou stránkou domácího celku, kterému se v momentální přesilovce vůbec nedaří protlačit dopředu.
     
    26:12
    Curyššký sportovní klub čeká další přesilovka, John Merkosky (ASL) se dopustil sekání a jede si na dvě minuty zchladit hlavu na trestnou lavici.
     
    25:35
    Lions jsou na kotouči jako přilepení, výběr Severní Ameriky se k němu snaží dostat jen marně. Kaufman nyní musí být konstantně ve střehu.
     
    24:23
    Lions právě vstřelili branku!
    Ani Kaufman zápas neopustí s čístým kontem, Curyšští se prosazují už počtvrté! Úspěšným střelcem je tentokrát JOSHUA BERNI, který skóroval po rychlé akci domácích. Asistence: Osaze Osa, Michael Jutz.
     
    23:20
    Prudkou ránu Meiera od modré zblokoval jeden z bránících Američanů hrudníkem, od kterého se kotouč odrazil přímo na hůl Mojmira Petrase.
     
    22:28
    Merkosky se po spolupráci se Stansfieldem dostal do velmi slibné šance, z hranice brankoviště však nakonec nezvládl zakončit!
     
    21:32
    Hra se přelévá ze strany na stranu, hru obou celků doprovází spousta nepřesností. Američané i Curyšští se musí po pauze na ledě ještě rozkoukat.
     
    20:01
    Connor Shibley do druhé třetiny nenastoupil, tři tyče severoamerické svatyně bude od jednadvacáté minuty střežit Rio Kaufman.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Divoká první část nabídla šest vyloučení a poloviční počet branek, přičemž všechny kotouče zatím ze své sítě musel lovit americký gólman Connor Shibley. Pod góly celku ze země helvetského kříže se podepsali Luca Grisoni, Noah Meier a Maximilian Streule. Vedení Curychu je naprosto zasloužené, jejich soupeř toho zatím moc nepředvedl a může být rád, že prohrává "jen" o tři zásahy.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Švýcaři byli čárovým sudím přistiženi v ofsajdu, hra je tedy přerušena. Patnáct sekund před koncem první části se tak bude vhazovat u modré čáry.
     
    19:07
    Lions právě vstřelili branku!
    A už je to o tři branky, Curych opět skóruje! Domácí se dostali do rychlého protiútoku, který svižným zakončením v gól přetavil MAXIMILIAN STREULE. Asistence: Liekit Reichle.
     
    18:39
    Hra ve čtyřech na obou stranách svědčí více hostujícímu celku, který se usadil na kotouči. Nedaří se mu ale na delší dobu protlačit za modrou čáru.
     
    17:49
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Eastonu Ryanovi (ASL) se na trestné očividně líbí, jelikož se tam na dvě minuty vrací, opět kvůli podražení.
     
    17:27
    Ryan a Smith už jsou na ledě, výběr Severní Ameriky navíc čeká první přesilovka. Joshua Berni (ZSC) je z kluziště vykázán na sekání.
     
    16:16
    Curych to teď v útočném pásmu trochu překombinoval, nekonečnou sérii přihrávek nakonec jeden z bránících Američanů přetnul rychlým vypíchnutím.
     
    15:21
    Tak pozor, Severní Amerika jde do tří! Adam Smith (ASL) dostává dvouminutový trest za faul kolenem, Easton Ryan (ASL) jde sedět za podražení.
     
    14:55
    Momentálně se bojuje hlavně ve středním pásmu, hostující výběr hodně zpevnil svou defenzívu a nepouští Lions hluboko do svého obranného pásma.
     
    13:38
    Projektil Alexe Kublera od modré vypadal slibně, jeden z bránících Američanů jej ale hokejkou těčoval mimo tři tyče a gólman nemusel zasahovat.
     
    12:46
    Výpad Petersona na branku zastavil jeden z domácích obránců už těsně za modrou čarou, ZSC se nyní snaží procpat zpět před Shibleyho chrám.
     
    11:38
    Lions právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla nádhera, curyšští Lvi jdou do dvoubrankového trháku! NOAH MEIER zachytil Ronnerovu přihrávku a od modré čáry propálil vše, co mu stálo v ceště. Shibley neměl šanci. Asistence: Andreas Ronner.
     
    10:49
    Na ledě začíná přituhovat, hra obou celků začíná být o poznání agresivnější. Uvidíme, jestli další průběh hry nabídne i nějakou tu strkanici.
     
    10:11
    Sebrango zachytil přihrávku jednoho ze protihráčů ve středním pásmu a okamžitě se vydal dopředu, jeho následné zakončení gólman schoval do rukavice.
     
    09:32
    Odpískáno zakázané uvolnění, kterého se dopouští celek ze švýcarské metropole. Po pauze se tak bude vhazovat po Streuleho pravé ruce.
     
    08:41
    Hraje se stále výhradně v americké části ledové plochy, Nathaniel Streule v brance ZSC zatím nemusel čelit snad ani jedinému střeleckému pokusu soupeře.
     
    07:04
    Po ráně Dennise Devaji od modré čáry se za Connora Shibleyho pokusilo kotouč protlačit hned několik borců, rozhodčí se nakonec rozhodli hru přerušit.
     
    06:30
    Hosté opět vyhazují přes všechny čáry, jejich oslabení se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Tohle už přežijí bez větší újmy...
     
    05:44
    Hokejisté Curychu se usadili před Shibleyho svatyní, jejich dlouhou kombinaci z modré čáry diriguje Lukas Rubin. Zatím se ke střele nedopracoval.
     
    05:24
    Výběr Severní Ameriky se zatím zvládá bránit bez větších obtíží, hra v početní výhodě zatím není úplně silnou stránkou švýcarských Lions.
     
    04:33
    Curyšští mají stále více ze hry a nutí svého soupeře faulovat. Easton Ryan (ASL) si nyní k zastavení protihráče pomohl sekáním a jede na trestnou lavici.
     
    02:46
    Lions právě vstřelili branku!
    LUCA GRISONI proměňuje nájezd a Švýcaři jdou do vedení! Connor Shibley na útočníkovo zakončení vůbec nestačil, Grisoni jej překonal velmi jednoduše.
     
    02:46
    Adam Smith (ASL) hákoval a sudí za jeho prohřešek nařizují trestné střílení, obrovská šance pro švýcarský celek!
     
    02:29
    Aktivnější jsou momentálně hokejisté Curychu, Američané se snaží na ledě stále rozkoukat. Moc se jim to zatím nedaří, Lions mají více ze hry.
     
    01:17
    Liekit Reichle se propracoval do bezprostřední blízkosti brankoviště, připravený Connor Shibley jeho zakončení vytěsnil mimo tři tyče betonem.
     
    00:21
    Jako první se dopředu po vyhraném buly dostali hokejisté švýcarského celku, jejichž výpad na branku pohotová severoamerická obrana rychle rozebrala.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na ledě, můžeme začít.
     
    Úvodní sestavy:

    ZSC Lions: Streule N. (de Boni) – Huber, Kubler, Rubin, Sagesser, Streule M., Devaja, Blatter, Meier, Ronner, Graf, Kammermann, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger.

    North American Select: Shibley (Kaufman) – Smith, Sebrango, Novák, Bieniek, Stansfield, Peterson, Urban, Merkosky, Oberfuchshuber, Royce, Petras, Lepera, Baptiste, Ryan, Sanford.

    Rozhodčí: Rambousek – Dědek, O'Brien.
     
    Výsledky Curychu na turnaji
    5. dubna: Třinec – Curych 2:3
    6. dubna: Curych – Berlín 3:1
    7. dubna: Riga – Curych 5:2

    Výsledky Selects na turnaji
    5. dubna: Berlín – Selects 6:3
    6. dubna: Selects – Riga 2:3sn.
    7. dubna: Selects – Třinec 5:4
     
    Krásný večer! Třetí hrací den Memoriálu Jana Marka se chýlí ke konci, v Malé sportovní hale jej uzavře duel mezi Curychem a výběrem Severní Ameriky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Grisoni (TS), 12. Meier (Ronner), 20. Streule (Reichle), 25. Berni (Osa, Jutz), 34. Jutz (Osa), 35. Berni (Blatter), 47. Rubin, 50. Torda (Kubler), 60. Unterweger (Devaja, Torda) – 58. Ryan (Peterson)


    ZSC Lions: Streule N. (de Boni) – Huber, Kubler, Rubin, Sagesser, Streule M., Devaja, Blatter, Meier, Ronner, Graf, Kammermann, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger.
    North American Select: Shibley (21. – 51. Kaufman) – Smith, Sebrango, Novák, Bieniek, Stansfield, Peterson, Urban, Merkosky, Oberfuchshuber, Royce, Petras, Lepera, Baptiste, Ryan, Sanford.

    Rozhodčí: Rambousek – Dědek, O'Brien.
    thejrc.org