Žižkov – Frýdek-Místek 1:2 (kon.) | Pardubice – Opava 0:1 (kon.) | Znojmo – Sokolov 0:1 (kon.)
Varnsdorf – Olympia Radotín 2:1 (kon.) | Vlašim – Hr. Králové 1:4 (kon.) | Č. Budějovice – Příbram 1:2 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
1:2 (1:1)
FK Příbram
Neděle 08.04.2018, 17:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z utkání 21. kola Fortuna národní ligy. V něm se v neděli od 17 hodin na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích utká domácí Dynamo s Příbramí.
     
    1. FK Příbram byla dlouhé roky prvoligovým celkem, ale v minulém ročníku boj o záchranu nezvládla, a tak sestoupila o soutěž níž. Zprvu to na rychlý návrat nevypadalo, ale už na konci podzimu vydřel tým trenéra Josefa Csaplára několik vítězství v posledních minutách a ve vítězné sérii pokračuje i na jaře. Aktuálně středočeský celek vyhrál už osmkrát za sebou a osamostatnil se na druhé příčce o pět bodů za Opavou. Oproti Slezanům však má zápas k dobru. Příbramské jarní výsledky budí respekt – 3:1 s Táborskem, 4:2 se Žižkovem a naposledy 4:0 ve Vlašimi.

    Exligový tým se opírá o Marka Boháče v brance, který mezi tři tyče zatím nepouští zkušenějšího Švengera. Obraně šéfuje zkušený kapitán Tomáš Zápotočný ve dvojici s mladým reprezentantem Treglerem, v záloze dominují rovněž ostřílení Grajciar se Skácelem, nebezpečný je šikovný Hlúpik nebo střelec posledního zápasu Matoušek. V útoku zlobí obrany soupeře Ayong s Fantišem, k dispozici je i navrátilec Slepička.
     
    Dynamo ani poosmé nevyhrálo, když ve středeční dohrávce jen remizovalo s Varnsdorfem 2:2. Jihočeši sice dvakrát vedli po gólech Peška a Mashikeho, ale Durdevič dokázal v obou případech vyrovnat. Zejména druhé srovnání z penalty vyvolalo vlnu emocí, ale gól už černobílým nikdo nevrátí. Horejšův tým tak i přes enormní bojovnost a nasazení nedokázal načít vítěznou šňůru, zapsal si alespoň první jarní bod, díky kterému dotáhl Znojmo na šesté příčce tabulky.

    Anglický týden zakončí Jihočeši utkáním pro Bazalku. Ve speciálních zelených dresech se představí proti aktuálně druhému týmu tabulky s jasným cílem. „Příbram bude sice těžký soupeř, ale budeme zase bojovat, přidáme k našemu výkonu něco navíc a snad už to konečně vyjde,“ věří odhodlaně kapitán Kladrubský, který svým šel svým výkonem příkladem. Do sestavy se po karetním trestu může vrátit Patrik Čavoš, mimo hru zůstává zraněný Řezáč.
     
    Vzájemné zápasy:

    Příbram patří mezi neoblíbené soupeře českobudějovického Dynama. Kromě pět let staré podivné záchranářské výhry Středočechů na Střeleckém ostrově (1:0) trápí Jihočechy i poslední čtyři vzájemné zápasy, ve kterých s Příbramí prohráli a nevstřelili při tom ani jeden gól. Poslední porážka přišla v sedmém kole probíhající sezony a byla to pro Horejšův tým první porážka v ročníku. Vyrovnané střetnutí u Litavky rozhodli domácí po hodině hry brankou Ayonga. Celková bilance je z pohledu Dynama negativní 7-7-13 při skóre 26:31. Oba celky se utkaly i v zimní přípravě, na Složišti tehdy uspěli černobílí 2:1.
     
    Utkání bude jako hlavní sudí řídit Miroslav Zelinka, na čarách mu budou jako asistenti pomáhat Michal Pfeifer a Jiří Polák.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Nitrianský, Havel, P. Novák, Kladrubský (C) – Čavoš, Javorek – Wermke, Hašek, Pešek – Mashike Sukisa.
    Náhradníci: Křížek – Vondra, Puchel, Pouček, Švantner, Táborský, Šplíchal.

    1.FK Příbram: Boháč – Skácel, Tregler, Kodr, Zápotočný – Květ, Grajciar (C) – Hlúpik, Matoušek, Fantiš – Ayong,
    Náhradníci: Švenger – Antwi, Kilián, Průcha, Slepička, Jandera, Soldát.

    Rozhodčí: Zelinka – Pfeifer, Polák.
     
    Hezké odpoledne z Českých Budějovic. Domácí udělali oproti poslednímu utkání několik změn, do sestavy se vrací Čavoš a na stoperu bude hrát mladý Havel. Mezi náhradníky začnou Vondra, Pouček nebo Táborský. Příbram svoji vítěznou sestavu z posledních zápasů nemění, nechybí všechny největší hvězdy.
     
    Rozhodčí Miroslav Zelinka přivádí oba celky na hrací plochu. Dynamo dnes netradičně v zelených dresech Bazalky, hosté oblékli černý komplet.
     
    Před utkáním se klub rozloučí s trojicí legend. Petr Benát, Richard Kalod a Michal Klesa odvedli pro českobudějovický celek v posledních letech neocenitelné služby a stali se výraznými osobnostmi týmu. Potlesk je na místě, všechna čest,pánové!
     
    Všichni tři obdrželi od generálního manažera Martina Vozábala pamětní dres a dárkový koš.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První desítky vteřin se odehrávají na domácí polovině, k šestnáctce Dynama se však hosté zatím nedostali.
     
    4
    Sledujeme zatím hodně opatrný úvod. Hraje se převážně ve středu pole, oba celky jsou hodně obezřetné.
     
    6
    Jihočeši si trošku zahrávali, Novák dal nejistou malou domů Staňkovi, který raději odehrál míč do zámezí, než aby riskoval a trefil dorážejícího Fantiše.
     
    8
    Dynamo dnes na lavičce vede jindy asistent trenéra Jiří Lerch. Stabilní hlavní kouč David Horejš zřejmě dostal zákaz vstupu na lavičku, protože v minulém kole s Varnsdorfem měl několik konfliktů s hlavním sudím kvůli přísné penaltě, kvůli které Jihočeši přišli o výhru s Varnsdorfem.
     
    9
    Skákající míč se podařilo uhrát Haškovi pro Mashikeho, který jej zkusil napálit z nepřipravené pozice. Nedokázal však trefit prostor mezi třemi tyčemi.
     
    10
    Pěkný dlouhý pas Kladrubského oslovil rozběhnutého Peška, ale Mashike na jeho centr nedosáhl a Wermke jej nedokázal zpracovat.
     
    11
    Pro hosty nadějně se rozvíjející se akci pokazil Zápotočný, který se sice dobře nabídl do volného prostoru, ale následně poslal svým spoluhráčům nechytatelný centr.
     
    13
    Nebezpečný centr do vápna z levačky Skácela, domácí obránci museli být ve střehu, aby se Hlúpik nedostal k zakončení.
     
    15
    Nebezpečné to mohlo být i na druhé straně, kde po dobrém presinku získali domácí nadějné přečíslení, ale Hašek přišel o balon a z akce nebylo nic.
     
    17
    Podobná situace, tentokrát Jihočeši pronikli až do šestnáctky, ale Hašek ukličkoval sám sebe a upadl, aniž by ohrozil branku soupeře.
     
    18
    Příbram právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení z první střely na branku. Příbramští dobře zakombinovali na levé straně, Rudolf Skácel pronikl do šestnáctky, počkal na vhodný moment a oslovil volného PETERA GRAJCIARA, který míč pohodlně poslal do branky.
     
    20
    Odpověď chystal Milan Nitrianský, jeho rána z pětadvaceti metrů nebyla vůbec špatná, ale Boháč ji vyboxoval.
     
    22
    Středočeši vyráží do útoku ve výrazně větším počtu než domácí a jsou pochopitelně i daleko nebezpečnější.
    22. Radost Petera Grajciara z vedoucí branky

     
    23
    Podobně jako Nitrianský to zkoušel ze střední vzdálenosti i Tregler a Staněk musel předvést těžký zákrok.
     
    25
    Šikovně se přes svého strážce proháčkoval Kladrubský, posunul míč na Haška, ale po jeho zpětné přihrávce pálil Wermke levačkou mimo.
     
    27
    Pěkný pas do rychlosti pro Wermkeho je tím, co domácí křídelník potřebuje. Nakonec jej sice zastavil Květ, ale to je pro domácí cesta, jak vyzrát na obranu soupeře.
     
    29
    Jednoduchá, ale velice nebezpečná příbramská akce! Ayong výborně přiťukl míč hlavou Matouškovi, který si jej připravil a křížnou ranou protáhl Staňka!
     
    30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno po krásné akci! Roman Wermke uličkou našel rozběhnutého Mashikeho, ten se před Boháčem neukvapil, posunul míč doleva na FILIPA HAŠKA, který ve skluzu poslal míč do odkryté branky!
     
    32
    Tak po půlhodině začínáme zase od začátku. Viděli jsme dva pěkné góly až do prázdné branky. Jinak sledujeme na druholigového poměry nadstandardní utkání.
     
    33
    Podpořit jej chtěl i Peter Grajciar, ale jeho rána levačkou tentokrát nebyla příliš nebezpečná.
     
    34
    Domácí se snaží vysoko napadat, z čehož teď skoro mohl těžit Pešek, ale obránci mu nedali chvíli klidu a nakonec se domácí rychlík k nebezpečí nedostal.
     
    35
    Další rána Grajciara sražena Novákem na roh.
     
    36
    Sudí Zelinka však píská útočný faul, a tak je veškeré vzrušení zbytečné.
    36. Je vyrovnáno!!

     
    37
    Roh se bude kopat i na druhé straně. Udeří Jihočeši z prvního svého rohu?
     
    38
    Opakovaný centr vracel do ohně zřejmě Wermke, k hlavičce se ještě dostal Nitrianský, ale v tísni zamířil mimo.
     
    40
    Dynamo pokračuje v aktivitě a to měl být gól! Javorek si na vápně ťukl míč s Mashikem, prolétl mezi dvěma soupeři, ale sám před Boháčem poslal balon těsně vedle tyče!
     
    42
    Po delší době o sobě dali vědět hosté, Skácelův přímý kop raději odehrál Staněk na jistotu na rohový kop.
     
    43
    Na přední tyči si jistě počínal Lukáš Havel a odehrál míč daleko pryč.
     
    43
    Pavel Novák promáchl skákající míč a Fantiše stáhl na zem, protože by z toho bylo nebezpečí. Dostává žlutou kartu a může být asi rád.
     
    44
    Přímý kop ze zajímavé pozice se však Grajciarovi vůbec nepovedl, jeho prudká rána se stočila pryč od branky.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas líbivé podívané je za námi. Sledujeme na poměry Fortuna národní ligy velice povedený duel, v němž Příbram vedla po gólu Grajciara a byla lepší. Ale po půlhodině vyrovnal po parádní akci Hašek a od té doby hráli Jihočeši, největší šanci měl Javorek. Skóre už se však nezměnilo. Před druhou půlí jsme právem plni očekávaní.
    Nerozhodný první poločas

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Rozběhnutého Matouška musel skluzem zastavit Havel, jinak by měl práci brankář Staněk.
     
    49
    Rohový kop pro českobudějovické fotbalisty.
     
    50
    Centr Jakuba Peška se snesl do rukavic brankáře Boháče, jenž si zapsal snadný zákrok.
     
    52
    Po výborném zisku míče Javorka poslal domácí středopolař oblouček za obránce na Filipa Haška, který ale sám před brankářem letící míč netrefil.
     
    54
    O něco aktivnější ve druhém poločase jsou domácí fotbalisté, kteří chtějí ukončit osmizápasové čekání na výhru.
     
    56
    Nadýchaný Haškův centr do šestnáctky prodlužoval v dobré pozici Lukáš Havel, ale trefil jen místa, kde byl připraven brankář Boháč.
     
    57
    Jihočeši lacino přicházejí k další možnosti, je tu rohový kop.
     
    58
    Na Haškův centr neskákal nikdo ze spoluhráčů, balon proletěl netečován celým pokutovým územím.
     
    59
    První střídání, Miroslav Slepička nahradil Karstena Ayonga.
     
    61
    Dva ostré zákroky na Mashikeho poblíž vápna rozbouřily domácí fotbalisty, ale rozhodčí Zelinka nepíská.
     
    62
    Dynamo dál točí příbramskou obranu, bude se kopat další roh.
     
    63
    Z rohu sice nezapršelo, ale z pokračující akce vymyslel Wermke zpětnou přihrávku na Filipa Haška, který ale neprostřelil Boháče!
     
    64
    Následně ještě Nitrianským ostrým centrem našel hlavu Mashikeho, jenž ale v lehkém záklonu zamířil nad branku.
     
    65
    Po dlouhé době možnost pro Příbram, bude kopat roh.
     
    65
    Z rohu nebylo nic, naopak rychlý útok zastavil faulem Zápotočný a žlutý trest je jasný.
     
    66
    Ostrý faul Matouška na Čavoše také oceněn jako nedovolený za žlutou kartu.
     
    68
    Hra se trošku zklidnila a druhý tým tabulky začíná opět vystrkovat růžky.
     
    69
    Druhá změna u hostů, dohrál Filip Hlúpik, jeho místo zaujal Petr Průcha.
     
    71
    Teď se hraje zase už nahoru dolů. Pešek po dlouhém sprintu hledal ve vápně někoho v zeleném, nakonec se balon odrazil k Javorkovi, jehož ránu odrazil jeden z obránců.
     
    72
    Druhý roh v krátkém časovém sledu pro hosty. Na hřišti je ošetřován Roman Wermke.
     
    73
    Wermke nemůže pokračovat, nahradil jej Erik Puchel.
     
    74
    Pešek se přesunul doprava a hned zlobil Skácela. Centr do kapsy na poslední chvíli posunul Zápotočný do zámezí.
     
    76
    Dynamo dál tlačí, z příbramského celku je nejaktivnější momentálně trenér Csaplár, který lítá po svém vymezeném území.
     
    77
    Nápaditý oblouček Peška našel Haška, jehož prudkou přihrávku ale nedokázal Mashike umístit.
     
    79
    1397 diváků dorazilo na Střelecký ostrov.
     
    81
    Po Peškově centru chybělo ve výskoku Puchelovi pár centimetrů, aby mohl zakončit hlavou.
     
    83
    Dvě standardní situace dostaly Příbram trošku do tempa, teď se hraje u Staňkovy branky.
     
    84
    Po rohu šli domácí do brejku, Javorek ale dal přihrávku na zcela volného Haška příliš prudkou.
     
    85
    Kladrubský pěkně maloval centr na Peška na zadní tyči, před ním uklidil balon na roh Skácel.
     
    86
    Dynamu se píská útočný faul, takže ani další roh branku nepřinesl.
     
    86
    Poslední střídání Příbrami, Antonín Fantiš dohrál a utkání dokončí Emmanuel Antwi.
     
    87
    Po velké hrubce Čaviše šli hosté brejku, ale Slepička se Skácelem situaci nezvládli.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Patrik Čavoš (SK Dynamo Č. Budějovice).
     
    88
    Čavoš kvůli křečím nemůže pokračovat, nahradil jej Ivo Táborský.
     
    90
    Vyhrát chtějí zjevně oba týmy, tento zápas nenudí.
     
    90
    Příbram právě vstřelila branku!
    I takový je fotbal. Hosté by dnes museli být rádi za remízu, ale nakonec budou s velkou pravděpodobností brát tři body. Matoušek stříleným centrem našel MIROSLAVA SLEPIČKU, který na zadní tyči dorazil míč do sítě.
     
    90
    Nastavovat se budou dvě minuty.
    90. Obrovská radost po brance zavládla u hráčů Příbrami

     
    90+1
    Roh pro Dynamo, jde na něj i brankář Staněk.
     
    90+2
    Hosté se ubránili, ještě asi poslední nákop.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Šlágr 21. kola Fortuna národní ligy vítěze našel až v samotném závěru, když rozhodl Slepička. Hostům patřila úvodní čtvrthodina, během níž Grajciar otevřel skóre. Pak ale Hašek po krásné akci vyrovnal a od té doby hrálo Dynamo. Jihočeši měli víc ze hry, víc šancí, ale sérii bez porážky se jim zlomit nepovedlo. Příbram by dnes mohla být ráda za bod, ale nakonec bere všechny tři. Ode mne je to pro tuto chvíli vše, hezký zbytek dne. (18:53:59)

    Pavel Kortus ml.


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 30. Hašek – 18. Grajciar, 90. Slepička

    Karty:   43. P. Novák (CEB), 88. Čavoš (CEB) – 65. Zápotočný (PRI), 66. Matoušek (PRI)


    SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Nitrianský, Havel, P. Novák, Kladrubský (C) – Čavoš (88. Táborský), Javorek – Wermke (73. Puchel), Hašek, Pešek – Mashike Sukisa.
    Náhradníci: Křížek – Vondra, Puchel, Pouček, Švantner, Táborský, Šplíchal.

    FK Příbram: Boháč – Zápotočný, Tregler, Kodr, Skácel – Hlúpik (69. Průcha), Grajciar (C), Květ, Matoušek – Ayong (59. Slepička), Fantiš (86. Antwi).
    Náhradníci: Švenger – Antwi, Kilián, Průcha, Slepička, Jandera, Soldát.

    Rozhodčí: Zelinka – Pfeifer, Polák

    Diváci: 1397
    ocianews.com