Utrecht – Den Haag 3:3 (kon.) | Twente – Feyenoord 1:3 (kon.) | Heerenveen – Groningen 1:1 (kon.)
Ajax – Heracles 1:0 (kon.)
konec
FC Twente
1:3 (1:1)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 08.04.2018, 14:30Nizozemská Eredivisie • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:24:08)
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:8.
     
    Je konec! Feyenoord Rotterdam vítězí 3:1 na půdě Twente a s domácím celkem to vypadá hodně bledě! Feyenoord otevřel skóre utkání v devatenácté minutě, kdy se prosadil Jean-Paul Boëtius. Vedení však hostům dlouho nevydrželo. O čtyři minuty později totiž dokázal vyrovnat Adam Maher! Poté se hra uklidnila a do přestávky už jsme se nedočkali žádné nebezpečné akce. Také po přestávce se dlouho hrálo velmi opatrně. V 68. minutě ale rozvířil vody Steven Berghuis, který poslal Feyenoord do vedení! O dalších osm minut později navíc udeřil Nicolai Jörgensen a o vítězi bylo rozhodnuto.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Thomas Lam si zpracoval pěknou přihrávku na levé křídlo, jenže okamžitě k němu přistoupili hned dva fotbalisté v tmavě zeleném a obrali jej o míč.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Steven Berghuis si navedl míč na levačku a přihrávkou na pravé křídlo chtěl uvolnit sprintujícího El Ahmadiho. Před druhým jmenovaným však zasáhl Richard Jensen.
     
    89
    Twente následně zahrávalo rohový kop. Ani centrem od rohového praporku se domácím hráčům nepovedlo ohrozit svatyni Brada Jonese.
     
    88
    Thomas Lam se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho pokus mířil přesně do míst, kde stál hostující brankář Jones.
     
    87
    Tonny Vilhena si naběhl na přihrávku do pokutového území, kde kolem sebe měl moře volného prostoru, jenže z ostrého úhlu nedokázal trefit branku.
     
    86
    Oussama Assaidi prošel s míčem do blízkosti pokutového území a pokusil se roztáhnout hru do levého křídla, kde však nebyl nikdo v červeném.
     
    85
    Fredrik Jensen se po pravém křídle probil k odcentrování, ale trefil jen dobře postaveného Hapse, od kterého se balón odrazil do zámezí.
     
    84
    Berghuis se s míčem u kopačky probil až do pokutového území, ale na jeho hranici neustál souboj s jedním z obránců a poroučel se k zemi.
     
    83
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Cristián Cuevas, přichází Richard Jensen.
     
    82
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Nicolai Jörgensen, přichází Sofyan Amrabat.
     
    81
    Berghuis prudkou přihrávkou našel El Ahmadiho, který mohl střílet z hranice pokutového území, jenže raději roztáhl hru do křídla.
     
    80
    Twente sice trácí dva góly, ale domácí fotbalisté ještě neskládají zbraně. Nyní se hráči v červeném prohnali na hranici pokutového území, ale obrana prudký centr srazila na roh.
     
    79
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Stefan Thesker, přichází Jos Hooiveld.
     
    78
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, který se drží za pravý kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.
    76. Nicolai JÖRGENSEN - 1:3
     
    76
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Feyenoord přidává třetí gól a byla to opravdová nádhera! Berghuis vše začal přihrávkou z pravé strany. El Ahmadi ale branku netrefil a NICOLAI JÖRGENSEN dokonal dílo efektní patičkou!
     
    75
    Po centru od rohového praporku už Feyenoord branku Twente nedokázal ohrozit. Vysoká pobídka skončila v rukavicích připraveného gólmana.
     
    74
    Sam Larsson se krásně uvolnil na levé straně hrací plochy, jenže jeho přízemní pobídku srazil obránce na rohový kop.
     
    73
    Steven Berghuis si vyměnil míč s van Persiem a pohotově odcentroval na malé vápno. Brankář Drommel ale vystartoval z brankové čáry a ukryl míč do rukavic.
     
    72
    Oussama Assaidi se v pokutovém území tlačil k prudkému centru z pravé strany hrací plochy, jenže byl dobře bráněn a z těžké pozice netrefil branku.
     
    71
    Jeroen van der Lely vystoupil na pravé straně proti hostujícímu El Ahmadimu, vrazil do něj tělem a poslal míč do zámezí. Rozehrávat tak bude Feyenoord.
     
    70
    Twente působí po inkasované brance hodně opařeným dojmem. Domácí celek se vůbec nemůže dostat k balónu, zatímco hosté hrají skvěle.
    68. Steven BERGHUIS - 1:2
     
    68
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Hosté si berou zpět ztracené vedení! STEVEN BERGHUIS si vzal míč na pravé straně, narazil si se spoluhráčem a krásnou střelou na zadní tyč nedal domácímu gólmanovi sebemenší šanci!
     
    67
    Adnane Tighadouini se na hranici pokutového území probil do střelecké pozice, jenže zasekávačka se mu vůbec nepovedla a následnou střelou daroval gólmanovi snadný zákrok.
     
    66
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Tom Boere, přichází Luciano Slagveer.
     
    65
    Tom Boere se snažil vyslat přihrávku mezi obránce hostujícího celku, jenže pozorný Sven van Beek špičkou kopačky vypíchl míč mimo Maherův náběh.
     
    64
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jean-Paul Boëtius, přichází Sam Larsson.
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jens Toornstra, přichází Robin van Persie.
     
    63
    Thomas Lam přihrál na hranici pokutového území, ale Adam Maher si zrovna nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil daleko od nohy.
     
    62
    Sven van Beek odcentroval před branku hostujícího celku. Na malém vápně ale nebyl nikdo v červeném dresu, kdo by mohl zakončit.
     
    61
    Steven Berghuis si na hranici pokutového území zpracoval odražený míč a okamžitě se snažil prosmýknout do šestnáctky. Pokus o centr ale zablokoval obránce.
     
    60
    Je za námi hodina hry a my stále sledujeme nesmírně vyrovnanou bitvu. Feyenoord se nyní usadil v blízkosti pokutového území, ale nikdo z hostů si zatím netroufl na zakončení.
     
    59
    Zadáci Feyenoordu pokračují v kombinaci na vlastní polovině hrací plochy. Hosté se sice tlačí do útoku, jenže v obraně Twente se jen zřídka vyskytne skulinka.
     
    58
    Adam Maher vypomohl domácí defenzívě v souboji o míč na hranici pokutového území. Autor branky na 1:1 vybojoval míč a pohotově jej odkopl.
     
    57
    Feyenoord mohl strhnout vedení na svou stranu! Po centru z pravého křídla se na malém vápně dostal do zakončení Nicolai Jörgensen, jenže v pádu poslal míč nad břevno!
     
    56
    Steven Berghuis si náběhem řekl o oblouček za obranu domácího celku, jenže El Ahmadi vyslal krátkou přihrávku, kterou s přehledem zastavil obránce.
     
    55
    Ridgeciano Haps ustál ostrý souboj na polovině hrací plochy, posunul míč na polovinu Twente, jenže kolem dobře postaveného Theskera nestačil přihrát.
     
    54
    Adnane Tighadouini se po centru z levé strany tlačil do zakončení, jenže na malém vápně prudký centr jen líznul hlavou a nasměroval míč mimo tři tyče.
     
    53
    Tonny Vilhena v souboji u rohového praporku poslal k zemi Assaidiho. Sudí měl vše přímo před očima a rozhodl se odpískat nedovolený zákrok.
     
    52
    Oussama Assaidi si na hranici pokutového území připravil míč k odcentrování, jenže pobídka se mu vůbec nepovedla. Jeho centr trefil obličej jednoho z obránců.
     
    51
    Kevin Diks si posunul míč podél pravé postranní čáry, jenže po kontaktu s jedním z obránců se poroučel k zemi. Feyenoord však bude rozehrávat.
     
    50
    Nicolai Jörgensen využil slabé rychlosti jednoho z domácích stoperů a dostal se k odraženému míči. Místo centru do šestnáctky se vydal na průnik a poroučel se k zemi.
     
    49
    Ridgeciano Haps na polovině hřiště obral o míč Toma Boereho a pomohl si přihrávkou na kolegy z obranné řady. Feyenoord se nemůže probít přes domácí defenzívu.
     
    48
    Fredrik Jensen dotíral na rozehrávku hostujících zadáků na polovině Feyenoordu. Nikdo v červeném dresu mu ale nepřišel pomoci. Feyenoord může nadále kombinovat.
     
    47
    Další akci hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal dnes velmi aktivní Jean-Paul Boëtius.
     
    46
    Fotbalisté Feyenoordu obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku. Centr na přední tyč s přehledem odvrátil Peet Bijen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce byl lepším celkem hostující Feyenoord, ale na výsledkové tabuli svítí skóre 1:1. Feyenoord otevřel skóre utkání v devatenácté minutě, kdy se prosadil Jean-Paul Boëtius. Vedení však hostům dlouho nevydrželo. O čtyři minuty později totiž dokázal vyrovnat Adam Maher! Poté se hra uklidnila a do přestávky už jsme se nedočkali žádné nebezpečné akce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Jean-Paul Boëtius si ve sprintu zpracoval krásnou přihrávku na levou stranu, dostal se s míčem do šestnáctky, ale pravačkou vůbec netrefil branku.
     
    44
    Jan-Arie van der Heijden ostrým skluzem dojel jednoho z domácích fotbalistů a za svůj faul je oceněn žlutou kartou.
     
    43
    Jean-Paul Boëtius si dělal prostor kolem van der Lelyho, nicméně domácí obránce se mu pohotově postavil do cesty a nenechal mu prostor k odcentrování.
     
    42
    Joël Drommel nakopl míč na polovinu soupeře. Oussama Assaidi si jeho pobídku bleskově převzal a roztáhl hru na levou stranu hrací plochy.
     
    41
    Tonny Vilhena dirigoval rozehrávku hostujícího celku na polovině Twente. Hostující hráč chtěl oslovit El Ahmadiho, ale jeho přihrávka byla hodně nepřesná.
     
    40
    Stefan Thesker se rychlou kličkou z levé strany proklestil do pokutového území, jenže v momentu, kdy se snažil zakončit, k němu přistoupili dva soupeři a střelu srazili do bezpečí.
     
    39
    Jean-Paul Boëtius se skvěle vrátil na vlastní polovinu a využil Boereova špatného zpracování k zisku míče. Feyenoord nyní uklidňuje hru v zadních řadách.
     
    38
    Ridgeciano Haps odcentroval z levé strany pokutového území. Na jeho přízemní centr si nabíhal Jean-Paul Boëtius, ale k zakončení mu scházely dva kroky.
     
    37
    Oussama Assaidi se v hlavičkovém souboji na hranici pokutového území dopustil útočného faulu, což neuniklo očím hlavního arbitra. Feyenoord bude rozehrávat.
     
    36
    Feyenoord vybojoval rohový kop. Po centrovaném míči se na malém vápně strhl obrovský souboj, ale brankář Joël Drommel vyrazil ven z branky a schoval balón do rukavic.
     
    35
    Jens Toornstra se z pravé strany řítil do pokutového území, jenže důrazný a bojovný Oussama Assaidi se mu včas položil pod nohy a zakopl míč do autu.
     
    34
    Jean-Paul Boëtius se nyní hnal za pobídkou do pokutového území, jenže obránce Jeroen van der Lely se před něj natlačil tělem a odkopl míč do autu.
     
    33
    Jean-Paul Boëtius přenesl hru na opačnou stranu hrací plochy, kde stál Karim El Ahmadi. Hostující záložník si však netroufl na odcentrování do šestnáctky.
     
    32
    Steven Berghuis se z pravé strany hřiště pokusil o přihrávku mezi obránce domácího celku, nicméně dobře postavený Peet Bijen jeho pobídku zastavil.
     
    31
    Na stadionu panuje fantastická atmosféra! Domácí fanoušci cítí, že Twente potřebuje nutně bodovat a ženou své oblíbence do útoku.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme atraktivní podívanou! Hostující Feyenoord je zatím aktivnějším celkem, ale domácí Twente mu zdatně sekunduje.
     
    29
    Nicolai Jörgensen si naběhl na dlouhou přihrávku za obranu Twente, krásným zpracováním se zbavil brankáře, ale už nedokázal zakončit.
     
    28
    Jean-Paul Boëtius se tentokrát ocitl v roli centrujícího fotbalisty. Jeho vysoká pobídka prosvištěla dobrých pět metrů od branky. Twente bude rozehrávat.
     
    27
    Ridgeciano Haps znovu kombinuje s míčem na polovině hrací plochy. Hostující obránce je v posledních minutách aktivní, ale Feyenoordu chybí pohyb.
     
    26
    První žlutá karta také na straně Feyenoordu! Za zatažení soupeře za dres ji dostává Steven Berghuis.
     
    25
    Jan-Arie van der Heijden měl velké problémy s odvrácením centru do pokutového území. Hostujícímu stoperi míč uskočil od hrudi a málem se dostal k domácímu střelci.
    23. Adam MAHER - 1:1
     
    23
    Twente právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Feyenoordu vedení dlouho nevydrželo! Obrovská chyba hostujícího brankáře, který váhal s rozehrávkou a trefil jen dobíhajícího ADAMA MAHERA, který se štěstím vyrovnal!
     
    22
    Ridgeciano Haps si na vlastní polovině zpracoval prudkou přihrávku. Hostující obránce si tentokrát netroufl na individuální průnik a za půlící čárou přišel o míč.
     
    21
    Feyenoord opět uklidňuje hru. Hosté se velmi rychle dostali do vedení a nyní mohou hrát s klidem na kopačkách. Twente se naopak musí bránit.
    19. Jean-Paul BOËTIUS - 0:1
     
    19
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Feyenoord se ujímá vedení! Hosté zaútočili po pravé straně. Poté se míč dostal do středu hřiště, odkud jej Jens Toornstra krásným obloučkem poslal za obranu a JEAN-PAUL BOETIUS už měl snadnou práci!
     
    18
    Twente se po delší době podívalo na polovinu Feyenoordu. Oussama Assaidi vyslal přihrávku na hranici šestnáctky, kde kralovala hostující stoperská dvojice.
     
    17
    Jean-Paul Boëtius si řekl o další přihrávku na levé křídlo, jenže vinou špatného zpracování se obral o možnost obhodit si jednoho z domácích hráčů.
     
    16
    Nicolai Jörgensen se středem hrací plochy vydal na individuální průnik do pokutového území. Domácí stoper Peet Bijen proti němu vystoupil a včasným skluzem jej obral o míč.
     
    15
    Ridgeciano Haps se na levé straně pokutového území podruhé během úvodní čtvrthodiny dostal k odcentrování. Na jeho technickou pobídku však nedosáhl nikdo v červeném.
     
    14
    Fredrik Jensen se po levém křídle proklestil do pokutového území. Okamžitě proti němu vystoupil pozorný Jan-Arie van der Heijden, který mu míč ukopl do zámezí.
     
    13
    Fotbalisté Twente se kombinací na vlastní polovině hrací plochy snaží uklidnit hru. Domácí hráči kombinují s míčem na kopačkách. Nikdo ze soupeřů jejich rozehrávku neatakuje.
     
    12
    Jean-Paul Boëtius si krásně zpracoval vysokou přihrávku na levou stranu. Následně dokázal obejít statického obránce, ale už přesně neodcentroval.
     
    11
    Ridgeciano Haps měl moře volného prostoru na levé straně. Rychlonohý fotbalista Feyenoordu si potáhl míč na levou nohu, ale následný centr mu vůbec nevyšel.
     
    10
    Feyenoord zahrával přímý kop. Jeho exekuce se ujal Jens Toornstra, jehož nadýchaný centr se snesl na vzdálenější tyč, odkud jej odvrátila domácí obrana.
     
    9
    Kevin Diks si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území. Parádním převzetím si navíc udělal prostor k zakončení, ale následná střela mu vůbec nesedla.
     
    8
    Sven Ridgeciano Haps uspěl v souboji na polovině Twente, obral o balón Toma Boereho a s přehledem rozehrál na kolegy z defenzívy Feyenoordu.
     
    7
    Ofsajd také na opačné straně! Fredrik Jensen hledal prudkou přihrávkou Assaidiho, nicméně hostující defenzíva včas vystoupila a odehrála míč do bezpečí.
     
    6
    Jean-Paul Boëtius vyvezl balón na polovinu soupeře. Hostující hráč vyslal krásnou přihrávku mezi obránce Twente, ale Berghuis stál v ofsajdu.
     
    5
    Twente zahrávalo první rohový kop dnešního zápasu. Vysoký centr se rychle snesl na přední tyč, odkud jej bez problémů odhlavičkoval Jean-Paul Boëtius.
     
    4
    Do rozehrávky se poprvé v utkání zapojil také domácí brankář. Jeho vysoký nákop proletěl na polovinu soupeře, aniž by jej někdo tečoval.
     
    3
    Do útoku se poprvé v utkání vydalo také Twente. Oussama Assaidi se z levé strany tlačil do pokutového území, jenže zadáci v černém mu nedali prostor.
     
    1
    Feyenoord se ihned po výkopu vydal do útoku. Karim El Ahmadi si zpracoval přihrávku na hranici pokutového území, ale s míčem se nedokázal otočit. Tom Boere za faul vidí žlutou kartu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Twente: Drommel – van der Lely, Bijen, Thesker, Cuevas – Lam, Jensen, Maher – Tighadouini, Boere, Assaidi.
    Náhradníci: Brondeel, Hengelman – Hooiveld, van der Heyden, Jensen, Laukart, Liendl, Maria, Slagveer.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Diks, van Beek, van der Heijden, Haps – El Ahmadi, Toornstra, Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Boëtius.
    Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – S. Amrabat, Basaçikoglu, van Persie, Vente, Tapia, Nieuwkoop, Malacia, Hansson, Sam Larsson, Botteghin..
     
    FC Twente

    Twente je na tom ještě hůře. Celek, který ještě nedávno bojoval o účast v evropských pohárech se v letošním ročníku trápí a po dvaceti devíti kolech je se ziskem dvaceti bodů na poslední pozici. Na záchranu navíc ztrácí devět bodů a baráž už pro něj je takřka jistotou.V minulém kole však uhrálo bezbrankovou remízu s Venlo.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Úřadující nizozemský šampión letos zažívá nepovedenou sezónu. Po krachu v Lize mistrů se trápí i v domácí soutěži, kde je na čtvrté pozici a na třetí Alkmaar ztrácí dvanáct bodů. O Ligu mistrů už letos asi nezabojuje. Ze zadních pozic se na něj navíc nebezpečně tlačí Utrecht. V minulém utkání však doma vyhrál vysoko 5:0 nad Excelsiorem.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nizozemské Eredivisie. Společně se podíváme na duel mezi FC Twente a Feyenoordem Rotterdam. Výkop je stanoven na 14:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 23. Maher – 19. Boëtius, 68. S. Berghuis, 76. N. Jörgensen

    Karty:   1. Boere (TWE) – 26. S. Berghuis (FEY), 44. van der Heijden (FEY)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:8.
    FC Twente: Drommel – van der Lely, Bijen, Thesker (79. Hooiveld), Cuevas (83. Jensen) – Lam, Jensen, Maher – Tighadouini, Boere (66. Slagveer), Assaidi.
    Náhradníci: Brondeel, Hengelman – Hooiveld, van der Heyden, Jensen, Laukart, Liendl, Maria, Slagveer.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Diks, van Beek, van der Heijden, Haps – El Ahmadi, Toornstra (64. van Persie), Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen (82. S. Amrabat), Boëtius (64. Sam Larsson).
    Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – S. Amrabat, Basaçikoglu, van Persie, Vente, Tapia, Nieuwkoop, Malacia, Hansson, Sam Larsson, Botteghin.
    thejrc.org