Chodov – Ne 7:4 (kon.) | Ostrava – Vítkovice 4:8 (kon.)
konec
FAT PIPE Florbal Chodov
7:4 (3:4, 2:0, 2:0) Stav série: 3:1
Ne
Neděle 08.04.2018, 16:45 • SH Jižní Město, Praha (kapacita: 310 míst) • Play-off Extraligy žen • Semifinále
     
    Třetí třetina se nakonec ukázala jako nejpřektaktizovanější část celého zápasu. Jako rozhodující moment utkání se však ukázala branka Magdalény Pláškové ze 49. minuty, po které už Tigers jen marně dorážely na obranný val v čele s jistou Provázkovou. Po další brance v power-play tak navíc už prakticky hráčky Chodova mohly jisto jistě slavit zisk matchballu v této semifinálové sérii. O účastníkovi ostravského Superfinále tak může být jasno už příští středu. Ode mě je pro dnešek, přeji hezký zbytek neděle. (18:43:44)
     
    Střely na branku celkem: Chodov – 22, Jižní Město – 23
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Chodov – 7, Jižní Město – 9
     
    Nejlepší hráčky utkání: Kristína Belicová (Chodov) – Dagmar Surá (Jižní Město)
     
    Konec zápasu.
    59:56 Kristina BELICOVÁ - 7:4
     
    59:56
    Chodov právě vstřelil branku!
    A je hotovo! Po fantastickém zákroku Provázkové se dostala do úniku Vrátná, jejíž nahození směrem k opuštěné brance nakonec nalezlo hůl KRISTÍNY BELICOVÉ. Trefit míček do prázdné branky už tak bylo pouze formalitou. Asistence: Eliška Vrátná.
     
    59:24
    Tožičková takticky drží míček v rohu na polovině soupeřek, Chodov už cítí velkou šanci na výhru, Snahy Tigers z posledních mála okamžiků už jsou pouze velmi hektické.
     
    58:49
    Hyršlová sice dostala přesnou přihrávku do obrany, jenomže její rána byla hrubě nepřesná. Míček proletěl o minimálně pět metrů nad chodovskou brankou.
     
    58:06
    Tigers mají obrovský tlak, ale Provázková nyní své spoluhráčky zachraňuje několikrát na poslední chvíli. Chodov je ve velkých nesnázích.
     
    57:24
    Vrátná zkoušela zakončit okolo padající Christianové, jenomže nakonec si připsala při tomto obratu menší faul. Tigers budou rozehrávat z rohu.
     
    56:02
    Chodovský lob z vlastní obranné poloviny už už mířil do opuštěné branky, ale míček nakonec proletěl těsně vedle tyče. Jižní Město ještě dostává od florbalového boha druhou šanci na vyrovnání.
     
    55:35
    Tigers zkouší power-play!
     
    55:06
    Trenérský štáb Ivanti Tigers si vybírá oddechový čas!
     
    54:51
    Belicová sice dlouhou držela balónek pod svou kontrolou, avšak po krátké chvíli nakonec trojnásobné převaze o něj nakonec přichází. Tigers se mohou po delší době výrazněji zformovat.
     
    53:34
    Hermannová vyslala z obrany parádní pumelici, jenomže Provázková předvedla fantastický zákrok pravačkou. Míček nakonec skončil vyražen v bezpečném prostoru u mantinelu.
     
    52:41
    Taktika aktuálně hraje obrovskou roli, neboť prakticky nevidíme jedinou vážnější střelu na branku. Až v této chvíli zahrozila Suchá, jenomže zamířila vysoko nad branku.
     
    51:33
    Napadání Řepkové je pro Tigers celkem velkým problémem, který jej prakticky nedokáže dostat z obležení. Chodov tak získává lehkou územní převahu, kombinace z jeho strany je však kostrbatá.
     
    50:24
    Chodov se stále snaží pokračovat ve své hře, ale tentokrát je jeho postup přeruše. Sudí viděli na straně Ivanti Tigers menší faul.
     
    49:51
    Jižní Město je viditelně inkasováním dost rozhozeno, neboť se v tomto okamžiku nemůže prakticky dostat ani přes půlku. Chodov naopak účelně svého soupeře brání, vlastní náskok je na prohospodaření až příliš cenný.
    48:52 Magdalena PLÁŠKOVÁ - 6:4
     
    48:52
    Chodov právě vstřelil branku!
    A máme tady trhák Chodova! Po ztrátě Tigers se dostala do rychlého úniku MAGDALÉNA PLÁŠKOVÁ, jejíž nahození překvapivě prošlo Christiánové mezi rukou a tyčkou přímo do sítě. Asistence: Petra Beránková.
     
    47:35
    Tigers byly ve vytrvalém tlaku, jenže tentokrát se musejí honem rychle vracet. Rozhodčí jim pískají útočný faul kousek od poloviny hřiště.
     
    46:33
    Polívková zkoušela štěstí palbou ze středu, avšak ani tento způsob zakončení nakonec neměl odezvu v podobě vyrovnání. provázková na míček dobře viděla, střela tak končí sražena mimo branku.
     
    45:41
    Chodovská rozehrávka nakonec končí neúspěchem, po nepřesné přihrávce míček získává celkem zadarmo Tigers. Právě florbalisté tohoto týmu nyní mohou postupovat směrem vpřed.
     
    44:35
    Spolupráce Jůzové s Tožičkovou slibovala zajímavé vyvrcholení, jenomže nakonec druhá zmiňovaná nebyla přesná. Její rána totiž trefila jen bránící Šulanovou, Chodov se tak musí vracet na svou půlku.
     
    43:24
    Pilíková se prodrala do zakončení, ale i její pumelice z osy hřiště nakonec končí jen na Provázkové. Chodov je momentálně pod velkým tlakem, hráčky Jižního Města ale trápí koncovka.
     
    42:15
    Hyršlová dostala hezkou nahrávku na pravé křídlo, avšak svůj pokus nedokázala dostatečně přesně zamířit. Provázková tak byla u tyče připravena, míček končí vyražen za chodovskou brankou.
     
    41:33
    Oba celky jsou v těchto minutách relativně takticky svázaní, neboť se snaží vyhýbat chybám. Chodov tak raději místo rychlého úprku zvolil rozehrávku zezadu, Tigers vyčkávají na půlící čáře.
     
    40:26
    Chodov je i na začátku třetí třetiny natlačen na soupeřově polovině, v této chvíli však přeci jen o míček přichází. Tigers jsou podobně jako soupeř hladoví po gólu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina ukázala znovu obrovskou devízu Chodova, který dokáže prozatím zužitkovat každičkou chybu soupeře. I Tigers měly sice několik gólovek, avšak v předešlé herní části se nakonec prosazovaly právě jen chodovské florbalistky, které dvěma trefami o brejcích otočily vývoj duelu ve svůj prospěch. Napínavá třetí třetina startuje v cca 18:10.
     
    Střely na branku 2. třetině: Chodov – 9, Herbadent – 6
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Tigers ještě mohutně tlačí, Chodov si však v obranné hře nyní počíná bezkonkurenčně, neboť své soupeřky nešetří. O žádnou střelu se tak nyní ani jedna ze stran nepokouší.
     
    38:42
    Závar před chodovskou brankou vypadal hodně nebezpečně, avšak nakonec se ani jedna z útočících hráček nakonec nedokázala trefit mezi tři tyče. Florbalistky v modrém tak mohou chystat další rozehrávku.
     
    37:24
    Svačinová poslala na Christianovou pořádně nepříjemné nahození, které ještě těsně před brankařkou Jižního Města lehce nadskočilo. Chodov ale nakonec svou šanci nedokončil, na dorážku totiž nikdo nakonec nepřispěchal.
     
    36:42
    Svačinová sprintuje po dvouminutovém odpočinku na hrací plochu, Tigers nakonec nedokázaly svůj tlak v přesilovce přetavit ve vyrovnávací branku.
     
    35:58
    Billá měla stoprocentní šanci, když byla úplně sama tváří tvář provázkové. Zkušená kanonýrka však překvapivě selhává! Její rána trefila jen bok chodovské brankařky.
     
    34:42
    Poprvé se k přesilové hře dostanou i Tigers, po faulu na Košturiakovou čeká pobyt na trestné lavici Markétu Svačinovou (CHD). Důvodem bylo podle sudích sekání.
     
    34:22
    Hermannová se prezentovala parádní bombou od půlící čáry, jenomže proti její střele dokázala vytáhnout zákrok Provázková. Díky konečkům prstům nakonec míček končí těsně na brankou.
     
    33:05
    Machková je znovu na hrací ploše, Chodov tak logicky nebyl ve své přesilovce úspešný.
     
    32:21
    Chodovské florbalistky mohutně kombinují okolo branky Tigers, zatím je však hlavním klíčem k neinkasování výkon Christianové. Ta dovádí nyní Urbánkovou až k deprivaci, i tentokrát jí totiž dokázala její ránu vychytat.
     
    31:05
    Ivanti v tomto okamžiku čeká první oslabení zápasu, za sekání po holi Belicové si musí jít odsedět menší trest Eliška Machková (HRB).
     
    30:41
    Chodov bude hrát přesilovku, Provázková míří na střídačku!
     
    29:41
    Chodov je stále v tlaku, avšak palba na Christianovou mu nyní nevychází. Tigers jsou v obranné fázi své hry celkem srovnaní, okolo brány je tak prakticky relativní klid.
     
    28:22
    Suchá se snažila o střelbu, jenomže v tomto případě jí nestálo štěstí u čepele. Místo rána si nakonec připsala ztrátu, Tigers se mohou zkonsolidovat v obraně.
    27:50 Kristina BELICOVÁ - 5:4
     
    27:50
    Chodov právě vstřelil branku!
    Čapková se zamotala s míčkem u mantinelu, čehož využila k jeho odejmutí KRISTÝNA BELICOVÁ. Ta si ještě při brejku vyměnila míček s Vrátnou a poté již chladnokrevně nápřahem poslal míček do sítě. Asistence: Eliška Vrátná.
     
    27:33
    Chodov je i nadále mírně aktivnější v ofenzivní fázi své hry, ale v tomto oka mžiku jej jeho postup zastaven. Sudí pískají Košturiakové faul na půlící čáře.
     
    26:36
    Billá se dostala ke střele po rychlém brejku Tigers, ale ve stoprocentní šanci trefuje břevno! Provazníková si může pořádně oddechnout.
    25:47 Martina ŘEPKOVÁ - 4:4
     
    25:47
    Chodov právě vstřelil branku!
    A znovu se opakuje velmi podobný scénář! Po rychlém kontru se dokázaly chodovské hráčky perfektně zorientovat v prostoru a po krásné nahrávce Preisslerové se dostala MARTINA ŘEPKOVÁ k velmi jednoduché střele. Na pohyb míčku totiž Christianová nestačila reagovat, chodovská kanonýrka tak pálila do odkryté branky. Asistence: Eva Preisslerová.
     
    25:06
    Kapitánka Čapková se chopila iniciativy při rozehrávce standardní situace, nicméně ani její schovaná trefa nijak Provazníkovou nevylekala. Chodovská brankařka chytá míček bez problémů do rukavic.
     
    24:08
    Košturiaková byla mimořádně aktivní na chodovském brankovišti, když několikrát pálila přes clonu, ale ani jednou jí záměr nevyšel. I následná nahrávka z její hole mířila pouze skrz výsek před brankou a neškodně zamířila do rohu.
     
    23:32
    Tožičková byla na pravém křídle znovu velice aktivní v útočné hře, avšak ani tentokrát se vytouženého vyrovnání nedočkala. Její rána tahem letěla těsně nad brankou Tigers.
     
    22:16
    Hermannová se dostala za obranu Chovoských, avšak nakonec svou střelu nedokázala dostat mezi tři tyče. Míček proletěl nakonec pouze podél zadního mantinelu do rohu.
     
    21:42
    Svačinová, která skončila ležet na palubovce se nakonec zvedá. Chodov bude mít po viditelném faulu k dispozici volný úder.
     
    21:32
    Tožičková se dostala k ráně z osy hřiště, jenomže její pumelice trefila tělo Christiánové. Její následný lob z rohu poté likviduje taktéž brankařka Tigers. Chodov je v evidentním tlaku.
     
    20:36
    Chodov se snaží rozhýbat své soupeřky, jenomže zatím je to nadlidský výkon. O jediné ohrožení Christiánové se pak postaraly paraoxně její spoluhráčky, které k ní poslaly chybnou nahrávku. Zkušená brankářka však míček vyrazila na brankové čáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina ukázala, že tato série je oprávněně řazena mezi největší vrcholy celého play-off. Jen počet branek během prvních dvaceti minut ukazuje, jaká vyrovnanost mezi oběma soupeři panuje. Zprvu měl sice menším převahu Chodov, avšak Tigers se nakonec ještě vzchopily a dokázaly skóre otočit ve svůj prospěch. Mimořádně napínavá druhá třetina odstartuje v cca 17:24.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Chodov – 6, Jižní Město – 8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Čapková vypálila takřka z půlící čáry, avšak její rána z levého křídla nakonec v síti nekončí. Míček po několika tečích nakonec zamířil těsně nad horní tyčku!
     
    18:42
    Surá s Hyršlovou se už už dostávaly k palbě, jenomže obě v obrovských šancích nakonec nedokázaly dostat míček směrem k brance Provázkové. Chodov v tomto případě ustál závar s obrovskou dávkou štěstí.
     
    18:09
    Nosková sice dokázala v časové tísni vystřelit, avšak její pokus nakonec svůj cíl nenachází. Míček totiž zamířil pouze za mantinel, Christianová nemusela v tomto případě ani zasahovat.
     
    17:06
    Billá obdržela krásný kros přímo do střelecké pozice, jenomže nakonec svou ránu uspěchala. Chodv is tak může znovu pořádně oddechnout, Ivanti Tigers totiž musí zařadit zpátečku a odejít s nepořízenou.
     
    16:34
    Belicová nyní skončila natlačena na mantinelu, což je pokyn pro přerušení hry. Kleinová se podle všeho dopustila nedovoleného zákroku.
     
    15:40
    Kubišové se sice povedlo svým presinkem vyrazit nahrávku Beránkové zpět na chodovskou půlku, na zisk míčku už ale síly neměla. Hra tak pokračuje znovu od branky Provázkové.
     
    14:22
    Plášková se dostala po rychlém sprintu do střely z osy hřiště, ale Christianová míček nakonec likviduje. Tohle byl parádní rozštěp!
    13:30 Dagmar SURÁ - 3:4
     
    13:30
    Ivanti Tigers právě vstřelilo branku!
    Tigers jdou znovu do vedení! Po rychlém brejku z vlastní poloviny se prezentovala parádní ránou tahem Košturiaková, avšak její pokus ještě Provázková vyrazila. Na dorážku DAGMAR SURÉ už však byla chodovská brankářka krátká. Asistence: Lucie Košturiaková.
     
    12:41
    Kubišová sice dokázala vystřelit, avšak její rána byla přímo nachystána na Provázkovou. Chodovská brankářka si tak zapisuje další pohotový zákrok.
     
    11:36
    Chodov zkouší vysoký presink na rozehrávku soupeře, aktivita Pláškové však zatím vychází naprázdno. Tigers dokážou celkem rychle své řady přesunovat mimo svou obrannou půlku.
    10:49 Tereza URBÁNKOVÁ - 3:3
     
    10:49
    Chodov právě vstřelil branku!
    Další vyrovnání je na světě! Po propadnutí obrany Tigers se dostala po hezké vertikální přihrávce od Řepkové k míčku TEREZA URBÁNKOVÁ, která se valila na branku ze druhé vlny. Její přízemní rána nakonec zamířila přesně k levé tyčce. Asistence: Martina Řepková.
     
    10:25
    Urbánková se dostávala do brejku, jenomže na svém brankovišti se výborně zorientovala Christiánová. Brankařka Jižního Města míček vytáhla levačkou mimo tři tyče.
     
    09:28
    Chodov se znovu ujímá iniciativy, když většinu času teď drží míček na svých hokejkách. Tigers jsou však velmi účelně sehraní, jejich defenzíva navíc nyní moc nechybuje.
     
    08:56
    Plášková se dostala ke střelbě, jenomže její rána nakonec mířila těsně vedle tyče. Christianová tak nakonec nemusela zasahovat, Ivanti Tigers se mohou uklidnit v zadních řadách.
    07:27 Martina KLEINOVÁ - 2:3
     
    07:27
    Ivanti Tigers právě vstřelilo branku!
    A je tu obrat! Tigers se poprvé v utkání dostávají do vedení, když znovu po parádním úniku, který předvedla Surá, dokázaly překonat Provázkovou. Právě zmíněné útočné eso převzalo volej z obrany a nečekanou přihrávkou před branku vyzvalo k palbě MARTINU KLEINOVOU. Její pumelice mířila přímo k tyči. Asistence: Dagmar Surá.
     
    06:53
    Herbadent má nyní celkem velký tlak, když se o několik střel pokoušela Košturiaková. Napoprvé kryla ránu Provázkové, podruhé už míček směřoval pouze o boční sítě.
    05:10 Eva PREISSLEROVÁ - 2:2
     
    05:10
    Chodov právě vstřelil branku!
    Tak tohle je parádní přestřelka! Ihned po buly se dostaly chodovské hráčky do rychlého úniku, když se na konci celé akce prezentovala milimetrově přesnou střelou EVA PREISSLEROVÁ. Asistence: Martina Řepková.
    05:02 Dagmar SURÁ - 1:2
     
    05:02
    Ivanti Tigers právě vstřelilo branku!
    Tak tomuto se říká brejk! Parádní řešení přečíslení přinesla na hřiště akce Košturiakové, která se moc nerozmýšlela a po sprintu přes osu hřiště dokázala poslat na pravé křídlo krásnou průnikovou přihrávku přímo na DAGMAR SUROU. Její rána do šibenice byla nad síly přesunující se Provázkové. Asistence: Lucie Košturiaková.
     
    04:29
    Vrátná se snažila dostat do mezery mezi obránkyněmi, jenže zde už pro ni nebyl volný prostor. Ivanti Tigers se tak mohou v zadních řadách po dlouhé době srovnat.
     
    03:24
    Iniciativy se poprvé více ujímají hráčky Jižního Města. které se postupně dostávají do hloubky chodovské defenzívy. Prozatím je však družstvo okolo Terezy Urbánkové zkonsolidované, Provázková je tak prakticky v brance bez větší práce.
    02:18 Dominika KUBIŠOVÁ - 1:1
     
    02:18
    Ivanti Tigers právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! O přestřelku v úvodu zápasu se postarala velkou měrou Čepková, která dokázala urvat na levé křídle volný prostor a zpětným pasem našla přesně čepel DOMINIKY KUBIŠOVÉ. Provázková se nestačila dostatečně rychle přesunout. Asistence: Martina Čapková.
    01:46 Magdalena PLÁŠKOVÁ - 1:0
     
    01:46
    Chodov právě vstřelil branku!
    Předchozí teze se jen potvrzují! Úvodní pres Chodovských nakonec přináší své ovoce, když se MAGDALENA PLÁŠKOVÁ odhodlala ke střelbě od mantinelu. Její rána tahem nakonec byla pro Christianovou neviditelná, míček jí proletěl nad ramenem. Asistence: Karolína Suchá.
     
    01:22
    Pokračujeme ve stejném gardu, Tigers se sice podařilo na krátký čas osvobodit, avšak ani oni se nedostávají ke střelbě. Chodov po zisku míčku může pokračovat ve vytrvalém tlaku.
     
    00:23
    Chodov se snaží o mohutné napadání, zatím se však prolomit hrát Ivanti Tigers nedaří. Rána Urbánové navíc byla pouze zablokována, chodovský soupeř tak dostává možnost k rozehrávce volného úderu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše a provedly slavnostní nástup, začínáme za malý okamžik.
     
    Úvodní sestavy:

    FAT PIPE Florbal Chodov: Provázková (Ranochová) – Jiráková, Tožičková, Vrbová – Suchá, Frantíková, Lacková – Vrátná, Urbánková, Plášková – Preisslerová, Řepková, Jůzová – P. Beránková, Nosková, Svačinová – Belicová, Krauskopfová.

    Ivanti Tigers FK Jižní Město: Christiánová (Červová) – Hermannová, Billá, V. Beránková, Šulanová, Bobotová, Machková, Kleinová – L. Pilíková, Pisárová, Hyršlová – Surá, Kubišová, Košturiáková – Čapková, Zabavská, Polívková – Hanzlíková, Machačová.

    Rozhodčí: Jan Knap, Martin Kněžík.
     
    Rozhodčími tohoto utkání jsou Jan Knap a Martin Kněžík, kteří jsou jinak zejména sudí pro mužské celostátní soutěže. V Extralize žen to bude pro ně letos teprve druhý odpískaný zápas.
     
    Vývoj série
    Minulý víkend odstartovala v posledních letech už tradiční série pořádnou bitvou. Oba celky se dlouho přetahovaly o vedení, avšak z prvního bodu se nakonec radoval Chodov, když zásluhou Martiny Řepkové dokázal zvládnout obrat na 2:1.

    Minulou neděli se ale bitva vyrovnala. Chodov sice ve druhém utkání hned dvakrát vedl, ale Ivanti Tigers si nenechalo svého soka utéct na velmi těžko smazatelný odstup. Obrat v závěrečných pěti minutách dokonala vítěznou brankou Adéla Polívková, na němž měl zásluhu fantastický výkon Lucie Košturiakové.

    Včerejší bitva pak nakonec mírně naklonila šance na účast v Superfinále pro Chodov. Ten dokonce v duelu vedl už 4:0, ale svěřenkyně trenérky Markéty Štéglové ještě ukázaly charakter a nakonec dovedly duel do prodloužení. V něm však Chodovu zachránila zápas Markéta Pláškové, která tak stanovila aktuální skóre série.

    Vybojuje Chodov ve čtvrtém duelu matchball, nebo se dočkáme znovu vyrovnání? Tohle je florbalová bitva, jak má být!
     
    Dosavadní utkání série
    SF3: 07.04.2018 Chodov x Jižní Město 6:5 pr.
    SF2: 31.03.2018 Jižní Město x Chodov 4:3
    SF1: 30.03.2018 Jižní Město x Chodov 1:2
     
    Poslední 3 vzájemná utkání mimo sérii
    14.01.2018 Jižní Město x Chodov 6:5 (ZČ EŽ 2017/18)
    21.12.2017 Chodov x Jižní Město 3:2 (SF Poháru)
    17.11.2017 Chodov x Jižní Město 7:2 (ZČ EŽ 2017/18)
     
    Ivanti Tigers FK Jižní Město
    Jižní Město bylo dlouhá léta známa pod názvem Herbadent. Titulární partner ale před sezónou s obhájcem titulu ukončil spolupráci, další úspěchy a výhry si tak výběr kolem trenérky Markéty Štéglové připisuje pod jiným názvem, ale se stejnou silou, navíc podpořenou letním příchodem Ivety Hyršlové. V základní části z této konstelace faktorů vybojovaly druhé místo, a to se stejným bodovým ziskem jako první Vítkovice. V základní části na tom měl velký vliv parádní počet výher, který jen mírně zhoršovaly dvě prohry (zápas s Vítkovicemi a Chodovem). Do čtvrtfinále si tak mohly Ivanti Tigers vybrat relativně slabšího soupeře, kterým se staly pražské Pantherky. Ty i přes sympatický výkon nakonec musely před soupeřem kapitulovat, když Jižní Město zvítězilo v sérii v poměru 4:0.

    V základní části se nejvíce dařilo stabilním oporám Lucii Košturiakové (28+29) a Denise Billé (21+19), v play-off se pak k této dvojici (Košturiaková 6+6, Billá 1+7) připojila i Dominika Kubišová, jež si ve vyřazovací části zapsala už čtyři branky a pět asistencí. Mezi tradiční zbraň týmu pak patří i post brankařky, kde vládne velezkušená Jana Christianová. Tato golmanská legenda má v play-off momentálně úspěšnost zákroků 82,52 %.
     
    FAT PIPE Florbal Chodov
    Chodovské florbalistky před sezónou sice přišly o zkušenosti v podobě Elišky Vrátné s Janou Vojáčkovou, i tak však lehce omlazený kádr neměl problémy držet se elitní špičky celé extraligy. V základní části si svěřenkyně koučky Michaely Marešové zapsaly jen tři prohry, když podlehly Vítkovicím, Ivanti Tigers a jednou překvapivě i pražským Pantherkám. V konečné tabulce to taktéž stačilo na třetí příčku, která byla i omlazenému kádru před sezónou častokrát tipována. V prvním výběru soupeřů pro play-off pak padla chodovská volba na Jičín, nicméně předpoklady, že série bude jednoznačná až tak pravdivá nebyla. Naprosto dominantní bylo vítězství 18:0 v prvním duelu, jinak byl ale chodovský soupeř velmi houževnatý a drzý. Jak uznal i trenérský štáb Pražanek, vítězství v sérii v poměru 4:0 působí oproti vývoji v jednotlivých kapitolách této bitvy až moc přesvědčivě.

    V základní části se bodově nejvíce prosazovala Martina Řepková, která i díky fantastickým 69 bodům (45+24) dokázala ovládnou bodování celé soutěže. Na třetím místě stejné klasifikace pak skončila Tereza Urbánková s 58 kanadskými body (25+33). Tato dvojice zatím vládne produktivitě i v play-off, když prvně zmíněná dosáhla na 10 branek a 9 asistencí, Urbánková pak o bod méně (11+7). Třetí v chodovském bodování pak je Eva Preisslerová (3+8). Po celou sezónu pak mančaft drží svými výkony i brankařka Kristýna Provázková, jíž patří ve vyřazovací části fantastická úspěšnost zákroků 88,71 % a nejmenší počet gólů na zápas ze všech brankářek v play-off (1,75).
     
    Hezké nedělní odpoledne, i dnes pokračují ve florbalové Extralize žen vyřazovací boje, které už dospěly do semifinálové fáze. Kromě ostravské série se čtvrtého pokračování dočká i ta ryze pražská, tedy bitva mezi Chodovem a Jižním Městem, která prozatím slibuje fantastickou podívanou. Utkání startuje v 16:45!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.

    Johan Čáp


    Hledáme zpravodaje pro tým Ne. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 2. Plášková (Suchá), 6. Preisslerová (Řepková), 11. Urbánková (Řepková), 26. Řepková (Preisslerová), 28. Belicová (Vrátná), 49. Plášková (P. Beránková), 60. Belicová (Vrátná) – 3. Kubišová (Čapková), 6. Surá (Košturiáková), 8. Kleinová (Surá), 14. Surá (Košturiáková)


    FAT PIPE Florbal Chodov: Provázková (Ranochová) – Jiráková, Tožičková, Vrbová – Suchá, Frantíková, Lacková – Vrátná, Urbánková, Plášková – Preisslerová, Řepková, Jůzová – P. Beránková, Nosková, Svačinová – Belicová, Krauskopfová.
    Ne: Christiánová (Červová) – Hermannová, Billá, V. Beránková, Šulanová, Bobotová, Machková, Kleinová – L. Pilíková, Pisárová, Hyršlová – Surá, Kubišová, Košturiáková – Čapková, Zabavská, Polívková – Hanzlíková, Machačová.

    Rozhodčí: Jan Knap, Martin Kněžík

    Diváci: 207
    Chodov 4 1 Ne
    #1 Pátek 30.03.2018 • 18:00
    Ne - Chodov 1:2
    #2 Sobota 31.03.2018 • 17:15
    Ne - Chodov 4:3
    #3 Sobota 07.04.2018 • 18:00
    Chodov - Ne 6:5 po prodl.
    #4 Neděle 08.04.2018 • 16:45
    Chodov - Ne 7:4
    #5 Středa 11.04.2018 • 19:30
    Ne - Chodov 3:4
    thejrc.org