Sparta – Zürich 9:2 (kon.) | IHS Riga – Jungadler Mannheim 4:3 (kon.) | HC Slovan – Třinec 3:1 (kon.)
Davos – North American Select 1:4 (kon.) | Yantar Moskva – Eisbären 0:7 (kon.) | Zürich – Jungadler Mannheim 3:4 (kon.)
Sparta – IHS Riga 1:3 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 08.04.2018, 10:30Memoriál Jana Marka • O 9. - 10. místo
Partner:
     
    Z mé strany je to ze souboje o deváté místo vše! Přeji vám hezký zbytek víkendu. (12:24:58)
     
    Ceny však budou uděleny i za celý turnaj. Nejlepším hráčem Slovanu byl zvolen hráč s číslem 14 na zádech Dominik Jendek, jenž odehrál slušné utkání i dnes. Na druhé straně si pak přijel pro individuální ocenění Jonáš Peterek, který hrál velmi dobře i dneska.
     
    Na řadu přichází vyhlášení nejlepších hráčů. Na straně Slovanu byl zvolen nejlepším hráčem utkání zvolen Alex Kupka, autor dvou vítězných gólů. Na třinecké straně si odnesl cenu Štěpán Macháček.
     
    Utkání končí a deváté místo míří do Bratislavy! Slovan nakonec ve třetí třetině výrazně zabral a dvěma góly Alexe Kupky rozhodl o svém triumfu, čímž tak odsoudil Třinec k poslednímu místu. Pro Oceláře musí být letošní počínání zklamáním, protože v předešlých letech patřili k nejlepším celkům.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Z pravé strany pálil Jonáš Peterek, jehož pokus však nemohl mít velkou šanci na úspěch.
     
    59:07
    Filip Cienciala orazítkoval dělovkou od modré pouze plexisklo na mantinelu za brankou Slovanu. Ten se osvobozuje.
     
    58:48
    Nedaří se jim ovšem obsadit útočné pásmo a proti důsledné defenzivě Slovanu mají problémy – ofsajd.
     
    58:40
    Třinecký brankář je opět venku z branky. Oceláři kombinují na útočné polovině.
     
    58:03
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Viktor Vavruška našel z rohu kluziště zcela volného Alexe Kocúrka, jehož střelu do odkryté klece v prostoru před brankou výborně vychytal Tadeáš Zeithamel.
     
    57:35
    Dělovka Daniela Chovaniaka od modré čáry byla sražena do ochranné sítě. Vhazovat se tedy bude na modré čáře.
     
    57:27
    Slezané jsou znovu v útočném pásmu a hrají bez brankáře!
     
    56:48
    Výborný Adam Beke nadále drží Slovan! Z mezikruží pálil z otočky jeden z třineckých hráčů a na brankáře bratislavského celku si nepřišli ani dorážející Jonáš Peterek a Samuel Sarrory.
     
    56:33
    Oceláři si berou oddechový čas.
     
    56:33
    Zakázané uvolnění Slovanu.
     
    56:26
    Alex Géci zachytil na modré čáře nepřesnou rozehrávku soupeře, ale místo úniku nastřelil puk na branku a odjel se spoluhráči vystřídat.
     
    55:46
    Oceláři se usadili v útočném pásmu a kombinují. Chtělo by to dát co nejdříve gól, aby byli ve hře alespoň o vyrovnání.
     
    54:57
    Třinci už moc času nezbývá a brankář Adam Beke navíc pokračuje v jistém výkonu, kterým táhne Slovan za devátým místem. Tentokrát si poradil s pokusem z levé strany hřiště.
     
    53:58
    Slovan právě vstřelil branku!
    Slovenský celek odskakuje na rozdíl dvou branek a zdá se, že může být rozhodnuto. Od Richarda Petráše se kotouč dostal na hůl Dominik Jendeka a po přesné trefě ALEXE KUPKY v nepřehledné situaci před brankou vede bratislavský tým už 3:1! Asistence: Dominik Jendek, Richard Petráš.
     
    53:38
    Brankář Slovanu drží svůj tým nad vodou. Při další šanci Třince vyrazil kotouč vedle sebe a jeho tým může zaútočit.
     
    53:09
    Třinecký Ondrej Rybnikár se po levé straně dral do zakončení a nakonec zvolil přihrávkou backhandem, kterou srazil bránící hráč do výstroje pozorného Adama Bekeho.
     
    52:37
    Obránce Filip Cienciala je dnes střelecky aktivní a jeho další střela od modré čáry mířila mimo tři tyče.
     
    52:20
    Přetahovanou před střídačkou Třince ukončil hvizd sudího – ofsajd Slovanu.
     
    51:26
    Aktivitu nelze oběma týmům odepřít, ale v posledních desítkách vteřin a minut však ubylo gólových a vůbec i střeleckých příležitostí.
     
    49:57
    Třinečtí trošku zazmatkovali při rozehrávce a Slovan mohl zahrozit, přesto se mu to nakonec nepodařilo.
     
    49:14
    Po hluché části se Oceláři přece jen na krátkou chvíli dostali k brance Slovanu, kde se musel mít na pozoru Adam Beke, ale nakonec žádný zákrok vytáhnout nemusel.
     
    47:29
    Na kotouči jsou v posledních desítkách vteřin hlavně Oceláři, leč bez střeleckého efektu. Času zbývá stále dost.
     
    46:50
    Třinec se snaží aktivně prosadit, jenže Slovan dobře brání obranné pásmo a nedovoluje Ocelářům zahrozit.
     
    46:17
    Slovenský celek byl odměněn za svou aktivitu, zatímco Třinec musí litovat zejména spálených šancí z prostřední části. Tentokrát jsou to Slezané, kdo musí dohánět manko.
     
    45:30
    Slovan právě vstřelil branku!
    Vedoucí gól! A pokud by padl v NHL, plnil by sportovní noviny. William Hauser pobídl ALEXE KUPKU, který si najel z pravé strany, puk si pěkně stáhl a do protipohybu brankáře mu poslal kotouč přímo pod horní tyčku – 2:1! Asistence: William Hauser.
     
    44:41
    Slovan je ve třetí třetině aktivní a nebezpečnější. Uvidíme, co to přinese.
     
    43:52
    Přesilová hra Slezanů končí. Dobře zvládnuté oslabení by mohlo být pro Slovan zajímavou vzpruhou.
     
    43:13
    Slovan se výborně brání, toto oslabení mu zatím vychází na jedničku, naopak Ocelářům se nedaří prosadit v útočném pásmu.
     
    42:37
    Třinci se zatím nedaří trvale usadit před brankou Adama Bekeho, natož aby ho výrazně ohrozil.
     
    41:51
    Aktivní nástup Slovanu zabrzdí vyloučení. Na trestnou lavici už zamířil Alex Kocúrek (SBA), jenž dostal menší trest za nedovolené bránění.
     
    41:26
    Stejný hráč o chvíli později pálil nepřesně od modré čáry a odjel střídat.
     
    40:48
    První nebezpečnou akci třetí třetiny vyprodukoval Slovan, když Dominik Jendek hledal před brankou obsazeného Alexe Kupku, a ten nedokázal usměrnit letící kotouč do branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina končí a mou povinností je konstatovat, že stav se v jejím průběhu nezměnil, přesto jsme viděli pěkný úsek hry. V něm byli zejména v úvodu aktivnější Oceláři, jenže Samuel Sarrory ve velké šanci selhal a když v závěru třetiny trefil Třinec tyčku, zůstal stav nerozhodný. Své šance ale měli také hráči Slovanu, kteří se pokusí v posledním dějství překonat Tadeáše Zeithamela, jenž v polovině zápasu vystřídal Jana Lamberta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Promrzlou pražskou arénou to pouze zacinkalo, když Oceláři trefili brankovou konstrukci branky Slovanu!
     
    38:58
    Viktor Vavruška prověřil Tadeáše Zeithamela, když dostal přihrávku zpoza branky a svou dělovku poslal jen do výstroje brankáře Ocelářů.
     
    38:05
    Oceláři kombinují v útočném pásmu a pokračujeme v trendu z první třetiny. Závěr dějství je nejsvižnější a oba týmy si nedarují ani milimetr ledu.
     
    37:32
    Slovanu se podařilo prosadit nahozeným kotoučem, jenže jejich pobyt v útočném pásmu měl jepičí život a slovenský zástupce na turnaji se musí bránit.
     
    36:41
    Poslední desítky vteřin se bojuje převážně mezi modrými čárami, protože oba týmy po získání kotouče o puk přichází nejdále za modrou čárou.
     
    35:17
    Oba týmy hrají aktivně a snaží se využít každou příležitost k útoku, jenže oba brankáři jsou v posledních vteřinách bez těžšího zákroku.
     
    34:12
    Atmosféra na ledě houstne a přitvrzuje se. Musíme ale říct, že sledujeme celkem pěkné utkání, kterému chybí snad jen více branek na obou stranách.
     
    33:26
    Po vhazování před brankou Třince se Slovan zmocnil kotouče, ale výraznější šanci si nevypracoval a hra se opět vyrovnává.
     
    32:43
    U mantinelu byl dohrán Filip Cienciala a otřesený bez rukavice a hokejky odjel na střídačku svého mužstva. Zadák Ocelářů by měl ale nadále pokračovat.
     
    32:09
    Dva střelecké pokusy vyslal Filip Hrúzek, ale první střele od modré čáry chyběla potřebná razance a při druhém pokusu scházela přesnost.
     
    31:29
    Opět se to podařilo až lajně kolem Jonáše Peterka, která je pro Slovan v dnešním utkání největším nebezpečím.
     
    30:42
    Oba týmy aktivně napadají, ale ani jednomu se nedaří usadit v útočné třetině.
     
    29:41
    V posledním utkání Memoriálu Jana Marka si zachytají oba brankáři Třince. Jan Lambert, jenž si vedl velmi slušně, odjíždí na střídačku a po zbytek zápasu bude branku Ocelářů strážit Tadeáš Zeithamel.
     
    29:41
    Oba týmy střídají a nutno říct, že výkon Slovanu se v posledních minutách výrazně zlepšil. I nadále je však vidění dost nepřesností, které přináší problémy pro defenzivu obou mužstev.
     
    29:00
    Pěknou individuální akci předvedl Alex Kocúrek, jehož parťáci zachytili rozehrávku soupeře a jmenovaný hráč střelou za modrou čárou zahrozil. Jan Lambert puk pokryl a udržel ho i při nátlaku Kocúrka, jenž se ho ještě snažil vyšťourat z výstroje.
     
    27:59
    Zaváhání v rozehrávce málem Oceláři potrestali. Před modrou čárou se srazili dva hráči Slovanu, puku se zmocnil Jonáš Peterek a jeho střelu tečoval až do betonu brankáře Samuel Sarrory. Stejný hráč neprotlačil puk do branky ani vzápětí.
     
    27:30
    Slovan ho vyhrál a udržel útočné pásmo. Po další střele od modré čáry si Jan Lambert raději počkal a ukryl kotouč do své lapačky.
     
    27:00
    Slovenské mužstvo svou úlohu tentokrát zvládlo a k puku se dokonce dostal Viktor Vavruška, jenž zajímavou střelou tahem donutil Jana Lamberta zasáhnout svou vyrážečkou – vhazování.
     
    26:21
    Celek z Bratislavy se úspěšně osvobodil, ale podobně jako v předchozích případech o kotouč okamžitě přišel a pouze se snaží napadat rozehrávku soupeře.
     
    25:50
    Samuel Sarrory prokazuje hokejové kvality, když se na modré čáře opět prosmýkl kolem obránce a vyvezl puk do pásma, z čehož těží celý tým.
     
    25:12
    Střela od modré v podání Ocelářů byla zablokována a sražena do ochranné sítě. Po vhazování v útočném pásmu hra pokračuje kolem branky Slovanu.
     
    24:11
    Adam Beke má plnou výstroj práce! Brankář Slovanu se musí ohánět od tyčky k tyčce a likvidovat řadu šancí Třince. Slezané tímto tempem míří za druhou brankou v utkání.
     
    23:22
    Krásná akce Ocelářů gólem nekončí! Jonáš Peterek se krásně uvolnil kolem obránce a našel zcela volného Samuela Sarroryho, který zcela sám nedokázal trefit letící puk.
     
    22:36
    Další střelecký pokus si připsal také zadák David Homola, jenž se opřel do kotouče na modré čáře a trefil pouze pravý beton Adama Bekeho.
     
    21:48
    Oba týmy znovu hrají v plném počtu, jenže tlak Ocelářů trval i nadále. Slezané nezahrozili ze závaru před brankou Adama Bekeho, přesto jsou stále na kotouči.
     
    20:57
    Do šance se krátce poté prodíral Štěpán Macháček, ale neuspěl a podobně si vedl od modré čáry také Filip Cienciala.
     
    20:29
    Oceláři se pochopitelně okamžitě usadili v útočném pásmu a od modré čáry střílel Filip Cienciala, jenž trefil pouze boční síť.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut zápasu o deváté místo, v němž jsou aktivnějším celkem třinečtí Oceláři. Ti měli výrazně více šancí a dokonce šli po třech minutách do vedení po zásahu Samuela Sarroryho. O tři minuty později už byl ale stav opět vyrovnaný, když nedůslednost třinecké defenzivy potrestal přesnou trefou Filip Molnár. Druhá část začne přibližně v 11:13 a Slezané budou hrát ještě minimálně 72 vteřin proti čtyřem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    První dvacetiminutovku dohráváme na útočné polovině Ocelářů, ale Adam Beke zatím zasahovat nemusel a možná ani muset nebude.
     
    19:12
    A v závěru první části si ještě zahrají přesilovou hru. Dominik Jendek (SBA) zboural u mantinelu jednoho ze soupeřů a rozhodčí se nemohl zachovat jinak. Útočník Slovanu se ale svému protivníkovi okamžitě omluvil.
     
    18:47
    Závěr první třetiny se hraje ve vysokém tempu. Slezané jsou ale nadále nebezpečnějším týmem.
     
    18:03
    Potrestaný hráč se vrátil na hrací plochu, přesto Oceláři pokračovali v kombinaci v útočné třetině a od Kryštof Wantulok pálil od modré čáry. Jeho pokus však nikdo ze spoluhráčů před brankou netečoval.
     
    17:26
    Adam Beke se nenechal nachytat ani při střele z rohu kluziště a Slovan může po vyhození kotouče vystřídat.
     
    17:02
    V posledních desítkách vteřin už Slezané kombinovali v útočné třetině a dokonce vyslali dva střelecké pokusy. Ten první Adam Beke zlikvidoval, druhý byl sražen do ochranné sítě.
     
    16:17
    Bratislavské mužstvo se okamžitě osvobozuje. Minimálně začátek početní nevýhody tak zvládlo bez úhony.
     
    15:53
    Početní převahu si tentokrát vyzkouší Oceláři a situace se opakuje jako při prvním trestu Slezanů. V rohu obranného pásma podrazil soupeře Noel Pastucha (SBA) a dostane menší trest za podražení.
     
    15:31
    Obránci na obou stranách zatím dobře blokují. Tentokrát se činili Oceláři, kteří zablokovali střelecký pokus z levého kruhu.
     
    14:55
    Puky mizí za mantinely v hojném počtu. Jinak tomu nebylo ani po pokusu Filipa Ciencialy, jehož rána od modré čáry byla zablokována do ochranné sítě.
     
    14:16
    Slovanu se nepodařilo vyhodit, když jeden z bránících hráčů trefil na modré čáře útočníka Tommyho Wardase, ten se okamžitě dostal do střelecké pozice a střelou k zadní tyči donutil Adama Bekeho zasáhnout lapačkou.
     
    13:35
    Třinečtí už jsou v plném počtu a dvakrát zahrozili. Střelu Matouše Čmiela brankář Adam Beke vyrazil a poradil si i s následující střelou od modré v podání jednoho z hráčů v červených dresech s drakem na hrudi.
     
    12:29
    Oceláři oslabení zvládají a pokud to vydrží, mohou brzy znovu zaútočit.
     
    11:36
    Když už hoši z Bratislavy vyprodukovali nějakou střelu, končí za zadním mantinelu nebo na výstroji Jana Lamberta.
     
    10:43
    Slovan pochopitelně kombinuje kolem branky Ocelářů, ale zatím byl Jan Lambert bez výraznější práce.
     
    09:42
    A máme tu první vyloučení utkání. Třinecký Kryštof Wantulok (TRI) si v rohu kluziště pomohl podražením a dostane menší trest za dvě minuty.
     
    07:46
    Oceláři vyslali na branku Slovanu několik střel z modré čáry, jenže žádná z nich neměla gólové parametry.
     
    06:36
    Slezané pokračují ve své aktivitě a i po vyrovnávací trefě jsou aktivnějším celkem. Hraje se převážně na obranné polovině Slovanu, který čeká na možnost brejků, ale spíše se musí Adam Beke ohánět.
     
    05:57
    Slovan právě vstřelil branku!
    Zajímavá akce Slováků končí gólem. Když nedokázali odpovědět bezprostředně po inkasované brance, dostal se do koncovky FILIP MOLNÁR a překonal Jana Lamberta. Asistence: Filip Rajzík.
     
    04:57
    K vidění je také spousta osobních soubojů z obou stran. Jde vidět, že dva nejhorší celky turnaje nechtějí odjíždět s posledním desátým místem.
     
    04:11
    Utkání pokračuje ve vysokém tempu na obou stranách. Nebezpečnější jsou ovšem Oceláři, jejichž střelecké pokusy musí Adam Beke minimálně kontrolovat.
     
    02:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři udeřili. Vystřelený puk ze strany vyrazil Adam Beke pouze před sebe, kde stál nehlídaný SAMUEL SARRORY a pouze ho doklepl do odkryté klece Slovanu – 0:1. Asistence: Jonáš Peterek.
     
    02:49
    Třinec zavřel soupeře v obranném pásmu a zcela volný David Homola pálil od modré čáry pouze do brankáře Bekeho. O chvíli později neuspěl ani Ondrej Rybnikár, jehož střelu ukryl gólman Slovanu do lapačky.
     
    01:40
    Z levého kruhu pálil Štěpán Macháček, jehož pokus Adam Beke bezpečně vyrazil.
     
    00:49
    Úvodní útočný výpad utkání předvedl Třinec, když se před branku nacpal jeden z Ocelářů, ale jeho individuální průnik Adam Beke zastavil. Na druhé straně si připsal první zásah také třinecký Jan Lambert.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 6. Molnár (Rajzík), 46. Kupka (Hauser), 54. Kupka (Jendek, Petráš) – 3. Sarrory (Peterek)


    HC Slovan Bratislava: Beke – Rajzík, Pastocha, Hauser, Černák, Beňo, Ožvald – Petráš, Hrušč, Kocúrek, Jendek, Pangrác, Géci, Samadov, Vavruška, Molnár, Derčalík, Abaffy, Kupka.
    HC Oceláři Třinec: Lambert (30. Zeithamel) – Homola, Bulava, Cienciala, Mituchovič, Wantulok, Chovaniak, Hrůzek – Čmiel, Rybnikár, Stebel, Mikler, Sarrory, Peterek, Kapitanov, Macháček, Králík, Jurzyca, Wardas, Stročka.

    Rozhodčí: Demuth – Kučera, Vajda
    thejrc.org