Sparta – Zürich 9:2 (kon.) | IHS Riga – Jungadler Mannheim 4:3 (kon.) | HC Slovan – Třinec 3:1 (kon.)
Davos – North American Select 1:4 (kon.) | Yantar Moskva – Eisbären 0:7 (kon.) | Zürich – Jungadler Mannheim 3:4 (kon.)
Sparta – IHS Riga 1:3 (kon.)
konec
Yantar Moskva
0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
Eisbären Juniors Berlin
Neděle 08.04.2018, 13:00Memoriál Jana Marka • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    To je z mé strany vše, přeji příjemný zbytek víkendu! (15:07:08)
     
    Co se týče nejlepších hráčů turnaje, tak z německého týmu byl vybrán Christoph Schmidt, zatímco na straně Jantaru dostal cenu Alexander Shved.
     
    K nejlepším hráčům. Zcela zaslouženě si odnesl cenu Michal Černý, jenž sice neměl tolik práce, ale několik těžkých zákroků předvedl a vychytal čisté konto. I přes sedm inkasovaných gólů byl na druhé straně zvolen Nikita Maximov a je nutné říct, že právem. Nebýt jeho, debakl mohl být výrazně vyšší.
     
    Po závěrečné siréně se v rohu obranného pásma Jantaru strhla hromadná šarvátka, kterou nakonec sudí rychle rozpustili. Utkání tedy končí vysokou výhrou Eisbären, kteří si pro ni dokráčeli zcela zaslouženě. Klíčovým faktorem byla nedisciplinovanost Rusů, kterou Němci v přesilovkách trestali a nakonec končí na pátém místě Memoriálu Jana Marka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Obrovskou šanci měl ještě Paul Reiner, který měl před sebou prázdnou branku, ale v závaru před ní mu do střely vložil hůl jeden z bránících hráčů.
     
    58:53
    Zakázané uvolnění Jantaru.
     
    57:52
    Rozhodně se nedá tvrdit, že by se utkání jen dohrávalo. Eisbären se ženou za osmým gólem, zatímco Jantar zkouší alespoň jednou zahrozit.
     
    57:28
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    Gól roku nakonec nedali, ale hlavní je, že platí. Ron Warttig našel PAULA REINERA, který se opřel do puku a střelou od modré čáry pod horní tyč zvýšil na 7:0. Asistence: Ron Warttig.
     
    57:17
    Přesilovka Eisbären pokračuje, jenže už spíše na pohled. Vytratila se přímočarost a hráči německého týmu se snaží vymyslet hezkou kombinaci.
     
    56:11
    Nikita Maximov dělá co může. Tentokrát musel zkrotit nepříjemnou střelu od modré a poradit si i s dorážkou clonícího Lasse Pattkammera.
     
    55:36
    Žádná závěrečná snaha o čestný zásah se asi brzy konat nebude. Další trest pro ruský tým, za který míří na trestnou lavici Danila Belov (YMO).
     
    55:00
    Ne, Berlínští toto oslabení úspěšně zvládli a mohou zaútočit.
     
    54:19
    Eisbären už jsou ve čtyřech! Jantar zkrácenou přesilovou hru pěti proti třem nevyužil. Polepší si proti čtyřem?
     
    53:49
    Když už ruské mužstvo pošle kotouč mezi tři tyče, Michal Černý je pozorný a úspěšně hájí své čisté konto.
     
    53:17
    Jantar kombinuje kolem branky Michala Černého a snaží se ho zaměstnat, jenže bez přesnosti to nepůjde.
     
    52:58
    A pozor, to tady ještě nebylo! Německý hokejista bude mít na trestné parťáka, protože hákoval také Paul Balzer (EIJ) a Eisbären musí hrát ve třech.
     
    52:49
    Moskevský celek je aktivní, ale Michal Černý zatím zasahovat nemusel.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 14. Karrer (Fleischmann, Warttig), 15. Shevyrin, 17. Schmidt (Karrer), 23. Nix, 27. Nix (Schmidt), 43. Shevyrin (Kanya, Reiner), 58. Reiner (Warttig)


    Yantar Moskva: Maximov – Mulla-Gayanov, Gusev, Kulemetyev, Fertikov, Kislov, Bogomolov – Abramov, Smirnov, Naumov, Gorelov, Shagaev, Belov, Terlak, Shved, Shiianov, Evsyukov, Manin, Melnikov-Vasilyev.
    Eisbären Juniors Berlin: Černý – Reiner, Schröder, Karrer, Heim, Sveinsson, Hochreither, Shevyrin, Geibel, Pattkammer – Nix, Kanya, Balzer P., Warrtig, Plauschin, Leonhardt, Visner, Balzer B., Schmidt, Fleischmann.
    ocianews.com