Sparta – Zürich 9:2 (kon.) | IHS Riga – Jungadler Mannheim 4:3 (kon.) | HC Slovan – Třinec 3:1 (kon.)
Davos – North American Select 1:4 (kon.) | Yantar Moskva – Eisbären 0:7 (kon.) | Zürich – Jungadler Mannheim 3:4 (kon.)
Sparta – IHS Riga 1:3 (kon.)
konec
ZSC Lions
3:4 (1:3, 0:0, 2:1)
Jungadler Mannheim
Neděle 08.04.2018, 13:00 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Memoriál Jana Marka • O 3.–4. místo
Partner:
     
    Ode mě je zatím vše, ale ten nejdůležitější zápas nás teprve čeká. Za cca půlhodinku vyzve domácí Sparta ve finále lotyšskou Rigu. (15:09:23)
     
    Po konci utkání se ještě na ledě strhla menší bitka, ale rozhodčí všechny hráče od sebe oddělili. Utkání je tedy u konce. Curych dvěma góly ve třetí třetině zdramatizoval zápas dvěma brankami, ale více branek už vstřelit nestihl. Postupně se prosadili Liekit Reichle a Janik Torda. Mannheim tedy vítězí 4:3 a odváží si domů bronzové medaile.
     
    Konec zápasu.
     
    58:21
    Lions právě vstřelili branku!
    Curyšští se přeci jen dostávají na dostřel. Před brankou se prosazuje JANIK TORDA. Asistence: Alex Kubler, Noah Meier.
     
    57:58
    Curych může alespoň zkorigovat stav tohoto utkání v dvojnásobné přesilové hře. Brankář Huwer ale opět zasáhl a drží stav utkání.
     
    57:43
    Vyloučení v týmu Jungadler Mannheim (Fabrizio Pilu – 2 min., podražení).
     
    57:06
    Vyloučení v týmu Jungadler Mannheim (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Daniel Pronin.
     
    56:45
    Curych se po dlouhém pobytu ve svém obranném pásmu dostal k puku může vyhodit černou gumu přes všechny čáry.
     
    56:08
    Mannheim se usadil v pásmu soupeře a vykombinoval dobrou pozici pro Stowassera. Mannheimský zadák se opřel do střely, ale k De Bonimu nedošla.
     
    55:57
    Vyloučení v týmu ZSC Lions (Lukas Rubin – 2 min., hákování).
     
    55:07
    Pilu se rozjel ze středního pásma s pukem až za branku De Boniho, kde o něj ještě bojoval Nijehius. Neúspěšně, ale rozhodčí signalizuje trest na straně Curychu.
     
    54:29
    Curych udělal obrovskou chybu v rozehrávce a pro Švýcary to mohlo skončit pohromou. Ramoser ale kotouč před brankou De Boniho nezpracoval.
     
    54:15
    Na ledě zůstal ležet jeden z hráčů Curych, konkrétně Lukas Rubin, a momentálně je v péči ošetřujícího lékaře. Snad bude v pořádku. Kapitáni obou týmů mluví s rozhodčími, vylučovat se pravděpodobně nebude.
     
    53:50
    Mannheimští jsou při hře pět na pět lepším týmem. De Boni před chvílí měl opět práci, když musel zneškodnit střelu jednoho z Mannheimských.
     
    53:18
    Schumacher výborně napadal curyšského obránce v jeho pásmu a nakonec získal kotouč pro své spoluhráče. Ti ho však ztrácejí.
     
    52:42
    Mannheim se bez problémů ubránil a už hraje v plném počtu hráčů na ledové ploše.
     
    51:53
    Lvi se nemůžou vůbec usadit v pásmu soupeře. Ebi-Schmidt si v poklidu dojel kotouč ve vlastí třetině a poslal ho až k De Bonimu.
     
    51:15
    A opět puk letí až na druhou stranu kluziště. Za kotoučem se ještě hnal Nijehius, ale u puku byli dříve Curyšští.
     
    50:55
    Curyšští mají možnost zahrát si další přesilovou hru, která se jim zatím příliš nedaří. Nyní hlavní sudí píská postavení mimo hru, buly ve středním pásmu.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 3. Anderson (Reichle), 46. Reichle (Rubin), 59. Torda (Kubler, Meier) – 1. Schumacher (Pronin, Nijenhuis), 3. Majewski (Preto, Dziambor), 18. Kalble (Preto, Ramoser), 41. Pronin (Schumacher)


    ZSC Lions: De Boni (N. Streule) – Huber, Kubler, Rubin, Sagesser, M. Streule, Dejava, Blatter, Meier – Ronner, Graf, Kammernamnn, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger.
    Jungadler Mannheim: Huwer (Gahr) – Stowasser, Reich, Pilu, Dziambor, Ebi-Schmidt, Raab, Preto – Kalble, Pronin, Ramoser, Detig, Zbaranski, Kranz, Schumacher, Majewski, Thiel, Nijehius.

    Rozhodčí: Jaroš, Šťovíček – Sekera, Zeliska
    thejrc.org