CSKA Moskva – Petrohrad 3:2 (po pr.)
po prodl.
CSKA Moskva
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0) Stav série: 4:2
SKA Petrohrad
Neděle 08.04.2018, 16:00 • Ledový sportovní komplex CSKA, Moskva • Play-off KHL • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    70:35
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Pohádkový obrat budiž dokonán, je rozhodnuto! Petrohradská mašina našla svého přemožitele, moskevský Centrální sportovní klub armády v šesti utkáních naprosto famózně poráží žhavého favorita na titul a postupuje do finále letošního ročníku KHL! Obrana SKA teď úplně selhala a před její klec se nastěhovali snad všichni hráči Moskvy na ledě, přičemž za záda bezmocného Koskinena kotouč doklepl MICHAIL GRIGORENKO! Asistence: Alexander Popov, Kirill Petrov.
     
    63:15
    Ruka jednoho z rozhodčích vyletěla vzhůru, CSKA čeká oslabení. Alexej Marčenko (MOS) je na dvě minuty z kluziště vykázán za sekání.
     
    58:23
    Mohlo být rozhodnuto! Do velmi nebezpečné šance pozice před brankou se dostal Tichonov, Johansson ale nakonec stihl zakročit včas!
     
    56:23
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Obrovský kotel petrohradských fanoušků teď po nenápadné akci Moskvy umlčel MICHAIL GRIGORENKO – je vyrovnáno! Arťom Sergejev si s kotoučem na holi najel za branku a našel před hranicí brankoviště připraveného ruského útočníka, který prudkým zakončením překonal Koskinena. Tři minuty před koncem tak začínáme od začátku! Asistence: Arťom Sergejev.
     
    52:33
    Nikita Nestěrov (MOS) teď v důležité chvíli oslabuje svůj celek, dopustil se totiž hákování a následující dvě minuty tak stráví na trestné lavici.
     
    48:29
    Alexej Marčenko (MOS) za brankou podrazil jednoho z hokejistů Petrohradu, což neuniklo bystrému oku sudích. Moskva si tedy zahraje oslabení.
     
    37:08
    CSKA má perfektní příležitost ještě před koncem třetiny vyrovnat. Patrick Thoresen (PET) teď za domácí brankou podrazil protihráče a jede za to na trestnou.
     
    35:19
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskevská aréna je na nohou, kontaktní gól je na světě! Do přečíslení se nyní dostali Sergej Šumakov a NIKITA NEŠTĚROV, pričemž první jmenovaný našel rychlou přihrávkou toho druhého a ten jen z hranice brankoviště doklepl pryž za bezmocného petrohradského gólmana. Asistence: Sergej Šumakov, Maxim Šalunov.
     
    28:11
    Jarno Koskiratna (PET) si jede zchladit hlavu na trestnou lavici, sudí mu nyní za hákování udělili dvouminutový trest. CSKA si podruhé vyzkouší přesilovku.
     
    25:38
    Petrohrad má příležitost odskočit do tříbrankového trháku. Arťom Sergejev (MOS) je z kluziště vykázán za vysokou hůl, na trestné posedí dvě minuty.
     
    18:54
    CSKA má šanci srovnat krok se svým soupeřem. Jevgenij Ketov (SKA) v obranném pásmu přišpendlil jednoho z protihráčů na mantinel a bude za to pykat.
     
    12:30
    Dvířka moskevské trestné lavice se otevírají, společnost Žarkovovi jde dělat Sergej Andronov (MOS). Ten se provinil vysokou holí.
     
    11:30
    Po přerušení se za brankou odehrála menší strkanice, opět se vylučuje. Dvouminutové tresty za hrubost dostávají Vladimir Žarkov (MOS) a Viktor Tichonov (PET).
     
    05:16
    Nějakou dobu teď uvidíme hru čtyři na čtyři. Michail Pašnin (MOS) je vyloučen za nedovolené bránění, Jevgenij Ketov (PET) zase za sekání.
     
    04:09
    Je to tak, Ilja Sorokin odstupuje! Do moskevského brankoviště tak nastupuje Lars Johansson, který má zatím v play-off úspěšnost přes 98%.
    04:09 Ilja KOVALČUK - 0:2
     
    04:09
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Pro domácí je to začátek jako z hororu – ILJA KOVALČUK si najel na pravý kruh a překonal bezradného Sorokina jednoduchou střelou. Ruský gólman v dnešním zápase pravděpodobně dochytal, mezi tři tyče půjde Lars Johansson. Asistence: Patrik Hersley, Vladislav Gavrikov.
    01:33 Nikita GUSEV - 0:1
     
    01:33
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    No tak tohle si Ilja Sorokin za rámeček rozhodně nedá! NIKITA GUSEV si projel za modrou čáru a poslal směrem na soupeřovu svatyní slabší nahození, které gólmanovi CSKA proklouzlo přímo mezi rukavicí a stehnem. Hodně smolný gól pro domácí. Bez asistence.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 36. Nestěrov (Šumakov, Šalunov), 57. Grigorenko (Ar. Sergejev), 71. Grigorenko (Al. Popov, K. Petrov) – 2. N. Gusev, 5. Kovalčuk (Hersley, Gavrikov)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (5. L. Johansson) – Kiselevič, Ožiganov, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov, Ar. Sergejev – Andronov, Šumakov, Šalunov – Grigorenko, Al. Popov, Ničuškin – P. Karnauchov, V. Žarkov, Scott – Popugajev, K. Petrov, Světlakov – Kuzmenko.
    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Gavrikov, A. Bělov, Chafizullin, Hersley, Zub, Zubarev, Rykov – Kovalčuk, P. Thoresen, Šipačov – Dacjuk, Barabanov, N. Gusev – Koskiranta, S. Plotnikov, Širokov – V. Tichonov, Kablukov, Ketov.

    Rozhodčí: Ravodin, Olenin – Sivov, Šeljanin.

    Diváci: 5 216
    CSKA Moskva 4 2 Petrohrad
    #1 Čtvrtek 29.03.2018 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 4:5 po prodl.
    #2 Sobota 31.03.2018 • 16:00
    Petrohrad - CSKA Moskva 2:0
    #3 Pondělí 02.04.2018 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 2:5
    #4 Středa 04.04.2018 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 2:1
    #5 Pátek 06.04.2018 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 0:1
    #6 Neděle 08.04.2018 • 16:00
    CSKA Moskva - Petrohrad 3:2 po prodl.
    thejrc.org