Salzburg – Lazio 4:1 (kon.) | Sporting – Atlético 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Arsenal 2:2 (kon.)
Marseille – RB Lipsko 5:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
2:2 (1:0)
Arsenal FC
Čtvrtek 12.04.2018, 21:05 • VEB Arena, Moskva • Evropská liga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů Evropské ligy nebo Ligy Mistrů. S konstatováním, že Arsenal uvidíme i příště vám přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (23:06:43)
     
    Úvodních třicet minut to vypadalo, že budeme sledovat klidné utkání. Ovšem CSKA se ke konci poločasu brankou nabudilo a dokonce ve druhém vedlo 2:0. Vypadalo to na další fotbalovou senzaci, ale Arsenal přecijen zapnul a vstřelil dvě branky, čímž se o krůček přiblížil vysněnému finále v Lyonu.

    Hráči domácího celku nechali na hrací ploše opravdu všechno a byla radost je sledovat. Ovšem tentokrát to na favorita nestačilo, a tak končí ve čtvrtfinále.
     
    Arsenal Londýn FC dál může snít sen o trofeji, jelikož postupuje do semifinále Evropské ligy, kde jej doplní Atlético Madrid, FC Red Bull Salzburg a Olympique Marseille!
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Aaron RAMSEY - 2:2
     
    90+2
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Kanonýři využili otevřené obrany CSKA a vyrovnávají stav zápasu! Mohamed Elneny vysunul za obranu AARONA RAMSEYHO, který zachoval pevné nervy a střelou doprostřed branky posílá Arsenal do semifinále Evropské ligy.
     
    90+2
    Z pravé strany se opřel do míče Alex Iwobi, jenž nechal vyniknout kvalitním zákrokem domácího gólmana. Igor Akinfejev výborně vyběhl a nenechal se překvapit.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Ovšem diváci už nečekají a opouštějí ochozy.
     
    90
    V poslední minutě sledujeme opět kombinaci domácího celku, ale Arsenal dobře napadá a k centru soupeře nepouští. Příznivci CSKA mohou být s hrou svých oblíbenců spokojeni.
     
    89
    Mohlo být vyrovnáno, ale Alex Iwobi mohl schovat jen obličej do dlaní! Talentovaný hráč si naběhl do vápna, kde mě moře prostoru a času k přesnému zakončení. Jenže jeho střela přesně toto postrádala a putovala hodně daleko vedle brány.
     
    88
    Utkání putuje do své koncovky a Arsenal se téměř nedostává za půlící čáru. Ovšem další centr z levé strany odvrátil celkem v pohodě Laurent Koscielny.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Alexandr Golovin (CSKA Moskva) a je prvním postrestaným mužem dnešního večera. Tvrdý atak schytal Mohamed Elneny, jenž ale bude v pořádku.
     
    86
    Blížíme se ke konci utkání, v němž CSKA bude chtít přidat ještě gól naděje. Ovšem po faulu se bude muset domácí celek ještě bránit.
     
    84
    První zákrok si po rohu Arsenalu připisuje také Igor Akinfejev. Na centr Mesuta Özila si naskočil někde u penaltového puntíku Calum Chambers, ale jeho pokus mířil jen do rukavic dobře postaveného gólmana.
     
    82
    Dlouhý aut sice vzbudil vzrušení, ale Vitinho zahrál rukou, což správně viděl hlavní sudí. Petr Čech bude odkopávat od vlastní branky, ale po jeho nákopu se CSKA opět rychle vrací před branku Arsenalu.
     
    81
    Stále platí, že domácí celek kombinuje na polovině soupeře. Ovšem Kanonýři se dobře přesouvají a soupeře k další větší šanci zatím nepouštějí. Nyní by CSKA muselo vsítit dva góly, aby mohlo pomýšlet na postup do semifinále.
     
    80
    Těžko říct, zda chtěl Aaron Ramsey střílet nebo přihrávat. Ovšem jeho pokus skončil v náruči domácího brankáře. Ten se pokusil o rychlý výhoz, a tak CSKA kombinuje na polovině Arsenalu.
     
    79
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Fjodor Čalov, přichází Georgi Milanov.
     
    77
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Alex Iwobi.

    Michal Luxa

    Branky: 39. Čalov (Nababkin), 50. Nababkin (Golovin) – 75. Welbeck (Elneny), 90+2. Ramsey (Elneny)

    Karty:   86. Golovin (CSK)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:7.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ignaševič – Nababkin, Golovin, Bistrović (72. B. Natcho), Dzagojev (38. Vitinho), Kučajev – Čalov (79. G. Milanov), A. Musa.
    Náhradníci: Pomazun – Vitinho, Chosonov, G. Milanov, B. Natcho, Ščennikov, Žamaletdinov.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Elneny, Wilshere (68. Chambers) – Welbeck, Özil – A. Lacazette (77. Iwobi).
    Náhradníci: Macey – Holding, Chambers, Iwobi, Kolašinac, Mertesacker, Nketiah.

    Rozhodčí: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller
    05.04.2018
    Arsenal - CSKA Moskva 4:1

    Branky: 9. Ramsey (Bellerín), 23. A. Lacazette (pen.), 28. Ramsey (Özil), 35. A. Lacazette (Özil) – 15. Golovin

    Karty:   57. Xhaka (ARS), 78. Bellerín (ARS) – 31. Dzagojev (CSK), 51. A. Musa (CSK), 58. Ščennikov (CSK), 74. Akinfejev (CSK)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 11:14.
    bahis siteleri