Francie – Česko 2:5 (kon.) | Švýcarsko – Bělorusko 3:2 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
1:3 (1:3, 0:0, 0:0)
BK Havlíčkův Brod
Pátek 13.04.2018, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • Kvalifikace o Chance ligu • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost v průběhu celé sezóny. Ze zimního stadionu v Jablonci se s vámi letos naposledy loučím a přeji příjemný večer! (20:42:40)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se stává tým BK Havlíčkův Brod! Tým z Vysočiny si to tedy v posledním kole kvalifikace rozdá s Porubou o postup. Právě jméno Poruby nyní vyvolávají jablonečtí fanoušci, kteří ale rychle přepínají na poděkování svému týmu za další nad očekávání úspěšnou sezónu. Dnes padaly branky pouze v první části. Zajímavé je, že třetí třetina trvala těžko uvěřitelných 52 minut! Nakonec jsme se ovšem konce zápasu přeci jen dožili. Ačkoliv dnes Vlci odešli v roli poraženého, je třeba smeknout klobouk za jejich fenomenální práci v oslabení. Ubránili se totiž šest minut v kuse ve třech a zvládli také následné klasické početní nevýhody.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Tomáš Semrád v poslední akci utkání nabíjel na pravý kruh Lukáši Endálovi. Ten úplně nezkoordinoval pohyby a promáchl. Puk se zatoulal do rohu kluziště a zápas končí.
     
    59:48
    Vyloučen je nakonec pouze Michal Pavlů (JBL). Ne však za potyčku, které se účastnil, ale za držení protihráče, což jablonečtí příznivci nechápou.
     
    59:48
    Lukáš Endál zůstal po strkanici na brankovišti ležet na ledové ploše před Lukášem Hosnedlem. Mezitím se ještě odehrávala potyčka v rohu kluziště, uvidíme, jestli se bude vylučovat.
     
    59:39
    Tak ještě jedna přesilovka Rebelů, Kamil Bříška (JBL) trošku zbytečně sekl protihráče, za což inkasuje po zásluze dvouminutový trest.
     
    58:30
    Havlíčkův Brod trošku krkolomně udržel svůj pobyt v útočném pásmu a stále kombinuje. Luboš Voříšek ale v souboji s Tomášem Zemanem ztratil kontrolu nad pukem a Severočeši se osvobozují.
     
    57:39
    Miroslav Třetina táhne akci Rebelů. Ti prakticky nepřetržitě hrají přesilovkou hru, což trvá už od 49. minuty. Vlci se ale brání skvěle.
     
    57:19
    Severočeši ale v plném počtu setrvali jen na okamžik. Hráčská lavice je totiž záhy potrestána trestem za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    56:50
    Tomáš Zeman vyhazuje kotouč do bezpečí a jeho týmu tak už chybí k dokonání neuvěřitelného počinu pouze sekundy.
     
    56:39
    Dalekonosný pokus Tomáše Semráda nasměroval strážce domácí svatyně do ochranné sítě. Bude se tedy vhazovat před jeho brankou, konkrétně po jeho pravé ruce.
     
    55:47
    Kamil Bříška roztleskal jablonecké fanoušky ukázkovou prací v útočném pásmu. Našetřil tam spoustu cenného času a domácí bude za minutu zcela kompletní!
     
    55:10
    Fenomenální oslabení Jablonce je zmírněno, domácí již hrají ve čtyřech! Všechna čest za obrannou práci, ale Havlíčkův Brod si stále kráčí za vítězstvím.
     
    54:27
    Puk byl v souboji za brankou doslova pohřben pod bruslemi. Sudí jej tedy ztratili z dohledu a rozhodli se přerušit hru. Ihned po buly hosté kombinují v pásmu.
     
    53:49
    Lukáš Endál zkrotil kotouč na pravém kruhu a švihem jej vyslal na branku. Lukáš Hosnedl svůj zákrok prodal a přerušuje hru! Rozhodčí si ještě s hráči vysvětlují nesrovnalosti.
     
    53:06
    Zatímco se domácí fanoušci opět zlobí, přidávají jejich oblíbenci další dvě úspěšná vyhození! Toto je naprosto nevídané, jak Jablonec zvládá neskutečně dlouhé oslabení ve třech.
     
    52:39
    Brodští rozhodili domácí trojlístek a Jan Milfait zakončoval do poloodkryté klece! Lukáš Hosnedl se ale stihl úžasně přemístit a zasáhnout ramenem.
     
    52:00
    Havlíčkův Brod si ve stále trvající výhodě pěti proti třem počíná žalostně a nyní ho zastavil při přechodu do pásma odpískaný ofsajd. Krátce po vhazování vyhazuje Jiří Moravec.
     
    51:51
    Lukáš Hosnedl spolehlivě zastavil ránu od modré čáry, načež se před jeho brankovištěm strhla další potyčka. Vypadá to, že se tentokráte i přes planoucí emoce vylučovat nebude.
     
    51:03
    Tomáši Semrádovi zle nesedla rána od modré čáry a Jiří Čechura k obrovské radosti tribun posílá puk znovu do bezpečí! Neskutečná práce Vlků při dlouhém oslabení ve třech!
     
    50:48
    David Vala si několikrát vyměnil kotouč se spoluhráčem, načež se rozhodl pro tvrdou ránu do horních pozic branky. Lukáš Hosnedl vytasil ukázkový semafor a domácí se stále na vlásku drží!
     
    50:20
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Pavlů – 2 min., krosček + 2 min., sekání).
     
    49:55
    Jablonečtí vyhazují! Poté ale dochází k další ráně, když se opět signalizují tresty. A vypadá to, že by měly být rovnou další dva navíc! Jablonečtí diváci už vhazují předměty na led a doslova zuří.
     
    49:07
    Vlci se srdnatě brání. Hosté kombinují před jejich brankou, ale zatím si nevypracovali nadějnější situace, které by mohly skončit zakončením.
     
    48:25
    Nakonec ještě došlo ke změně trestů a je z toho nevídaná situace, pětiminutová přesilovka Brodu v poměru pět na tři!
     
    48:09
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (M.Tondr – trest ve hře, nesportovní chování).
     
    48:09
    Havlíčkův Brod bude mít k dipozici dvouminutovou přesilovku pěti proti třem! V případě, že by ji nevyužil, se může těšit ještě na tři minuty klasické početní výhody. Třetí třetina se pořádně protahuje.
     
    48:09
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (L.Tondr – 2 min., naražení zezadu + 10 min. osobní trest, naražení zezadu).
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (M.Tondr – 2 min., napadení + osobní trest do konce utkání, napadení).
     
    48:09
    Martin Tondr si po souboji v rohu kluziště vytáhl z klubka hráčů Davida Valu. Ten se vůbec nebránil a obdržel několik úderů do oblasti hlavy! Pořádně se zde v Jablonci přiostřuje. Horkokrevný Martin Tondr ještě provokuje hostující fanoušky a užívá si obliby příznivců Vlků.
     
    47:44
    Parádní gesto fair play! Tomáš Chlubna (HBR) se přiznal, že nedošlo k faulu na jeho osobu. Trest pro domácího hráče se tím pádem ruší.
     
    47:34
    Jan Víšek napálil puk od půlící čáry do prostoru za brankou. Kamil Bříška byl však při přechodu modré čáry příliš nedočkavý a píská se tedy postavení mimo hru.
     
    47:22
    Tomáš Semrád si byl dobře vědom hustého provozu před brankou a od modré střílel. Kotouč se otřel o bránícího Tomáše Zemana, načež zaplul do lapačky domácího gólmana.
     
    46:42
    Jablonec se zvládl ubránit a dostal se do útočného pásma. Tam se však dlouho neudržel a hra už se opět valila na Lukáše Hosnedla, který ve spolupráci s Jiřím Moravcem ukryl puk pod rukavicí.
     
    45:55
    David Vala prověřil maskovaného muže střelou od modré čáry. Hosnedl kotouč vyrazil do vzduchu a pokračuje se, jelikož se černá guma ochranné sítě podle všeho nedotkla.
     
    45:09
    Kotouče se zmocnil Tomáš Čechura a vyslal jej do bezpečí. Jablonec navíc dobrým napadáním výrazně komplikuje soupeři rozehrávku!
     
    44:49
    Havlíčkův Brod se drží v útočném pásmu a místo střeleckých pokusů dlouho kombinoval. Nakonec zkusil od modré čáry nahodit Tomáš Semrád a Lukáš Hosnedl si puk dokázal najít.
     
    44:27
    Arbitři dlouho bádali, koho vlastně poslat za katr. Nakonec tam končí Tomáš Demel (JBL), který se měl dopustit nedovoleného zákroku vysokou holí, což domácí příznivci nesou velice nelibě.
     
    43:56
    Tomáš Zeman se prezentoval nepovedenou rozehrávkou. Ta skončila až na zadním hrazení a jelikož byli nejblíže Brodští, rozhodčím nezbylo, než odpískat zakázané uvolnění.
     
    43:22
    Havlíčkův Brod je kompletní, v oslabení měl několik šancí. Jablonci už trošku dochází šťáva a hosté hru poměrně s přehledem kontrolují.
     
    42:50
    Velmi špatná přesilovka domácích pokračuje. Tentokrát Tomáš Semrád individuálně řešil přečíslení dva na jednoho a Lukáš Hosnedl vytáhl další těžký zákrok!
     
    41:57
    Tak dlouho Vlci otáleli se střelbou, až přišla obrovská šance Miroslava Třetiny. Ten se úchvatně proháčkoval až před Lukáše Hosnedla. Poté ještě vše vyšperkoval efektní otočkou kolem své osy a chybělo málo, aby dostal kotouč za brankovou čáru! Nakonec zasáhl beton maskovaného muže.
     
    41:18
    Lukáš Tondr s vypětím všech sil eliminoval snahu Petra Kuchty a udržel puk v útočném pásmu. Domácí tak mohou započít svoji přesilovou hru.
     
    41:12
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kulhánek – 2 min., podražení).
     
    40:42
    Poměrně aktivní návrat Jablonce z kabin nyní řešil Kryštof Kulhánek bekhendovým vyhozením, které spoluhráči protečovali do neutrální zóny.
     
    40:11
    Jiří Moravec zachytil rukou prudce letící puk a poslal jej po hrazení do útočného pásma. Tam se snažil prosadit Kamil Bříška, ale k zakončení se nedostal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:44.
     
    Zatímco úvodní třetina byla na góly bohatá, tak druhá nabídla přesný opak. I přes několik příležitostí, převážně na straně Rebelů, svítí na ukazateli skóre stále hodnota 1:3. Uvidíme, zda se ještě Jabloneckým podaří souboj zdramatizovat, ale spíše to vypadá, že hosté míří za rozhodujícím zápasem s Porubou na vlastním ledě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Havlíčkův Brod ještě mohl zahrozit, ale na buly před jabloneckou klecí uspěl bránící tým. Je tedy jasné, že už se před odchodem na přestávku nic nestane.
     
    39:22
    Ještě jedna práce pro Čeňka Nováka. Ten ovšem vyřešil ránu Tomáše Zemana s ledovým klidem. Poté ještě vytřepal kotouč z lapačky a hosté tak mohou vyrazit do akce.
     
    39:05
    Hosté nyní nezvládli obrannou fázi a puk se dostal trošku lacino k Michalu Nevyhoštěnému. Ten okamžitě střílel, ale orazítkoval pouze brusli blokujícího Jiřího Vašíčka.
     
    38:41
    Jabloneckým fanouškům se příliš nezamlouvají některá rozhodnutí arbitrů a závěr druhé části je tak poněkud vyhrocenější. Bruslařskému klubu to však vadit nikterak nemusí.
     
    37:50
    Tato početní výhoda se Jablonci příliš nevydařila. Hosté už jsou kompletní a hraje se znovu v pěti na obou stranách.
     
    37:24
    Patrik Přidal odvedl v oslabení fantastickou práci a odvezl pryž až do útočného pásma. Poté ji pustil po mantinelu dál a bojuje se o ni u střídaček.
     
    36:51
    Jablonečtí po rychlém vyhození Rebelů začali stavět svůj přesilovkový vzorec, ale kotouč k jejich smůle opustil prostor vyhrazený hře a skončil na tribuně.
     
    36:09
    Mail Bříška se snažil prosmýknout na osu hřiště. Jeho úmysly přečetl Luboš Voříšek a odpálil kotouč do bezpečné vzdálenosti od hostující klece.
     
    35:48
    Tomáš Semrád (HBR) v souboji chytl jednoho z domácích hokejistů za hůl a je za to odměněn menším trestem.
     
    35:16
    Patrik Přidal ihned po vhození kotouče do hry pomýšlel na hattrick, ale jeho nepříliš razantní pokus neznamenal pro Lukáše Hosnedla nic neřešitelného.
     
    34:56
    Na druhé straně ledové plochy se dobře prezentuje formace Jakuba Mulače, která donutila Čeňka Nováka hned ke dvojici zásahů. Nejednalo se ale o nic, co by gólmana jakkoliv vyvedlo z rovnováhy.
     
    34:31
    Tomáš Semrád se z pozice obránce dostal až k jablonecké svatyni. Z pravé strany ještě vybízel ke skórování Luboše Voříška, leč tomu kotouč v obrovské šanci přeskočil přes čepel!
     
    33:50
    Jiří Vašíček se trošku šťastně zjevil ve velké příležitosti. Z mezikruží hledal horní patra domácí branky, ale lapačka Lukáše Hosnedla byla famózní a zakončení bleskově ukryla!
     
    33:33
    Vojtěch Havlas pronikl jako velká voda po levém křídle a posílal puk na teč před branku. Havlíčkův Brod měl štěstí, že na pobídku nikdo v modrém nedosáhl.
     
    32:48
    Havlíčkův Brod nyní nenašel kloudnou cestu z obranného pásma a vyřešil to vyhozením na zakázané uvolnění. Vhazování proběhne po pravé ruce brankáře Nováka.
     
    32:29
    Filip Beneš táhl nadějný brejk Brodu, ale neobelstil Jiřího Moravce, který jej důrazně zastavil. Hosté se dožadovali odpískání faulů, ale to v tomto případě nebylo na pořadu dne.
     
    31:48
    Tomáš Demel připravil Čeňku Novákovi spíše jednodušší práci, rána z oblasti modré čáry zahučela přesně do výstroje maskovaného muže. Bude se vhazovat.
     
    30:59
    Davidu Homolkovi se nakonec podařilo propasírovat touš do ofenzivní zóny, ale domácí z toho nic neměli. Kotouč totiž už znovu v poklidu kontroluje soupeř z Havlíčkova Brodu.
     
    30:20
    Jiří Babec v plné rychlosti pokořil modrou čáru a hned poté z mohutného nápřahu pálil. Čeněk Novák jeho pokus zkontrolovat, ale řešit jej nemusel, mířil totiž mimo.
     
    28:55
    Zbytek oslabení už Jablonečtí zvládají více než obstojně a Tomáš Demel se chystá k návratu na ledovou plochu. Domácí se mezitím znovu osvobodili.
     
    28:28
    Chybou rozehrávku Brodských ukořistil Jakub Mulač a ve výborné pozici okamžitě pálil. Skóre ovšem nezměnil, prostor branky totiž o kousíček míjí!
     
    27:59
    Lukáš Endál obdržel dobrý pas a z levého kruhu potrápil brankáře štiplavou ranou. Lukáš Hosnedl ji zvládl pokrýt a hra je po jeho zákroku přerušena.
     
    27:33
    Jablonečtí se osvobozují. Pro černou gumu si sjel Kryštof Kulhánek a rychle přenáší hru tam, kam z pohledu hostujících hokejistů patří.
     
    27:11
    Havlíčkův Brod má k dispozici další přesilovou hru. Po puku se před brankou natahoval Tomáš Chlubna a poslal ho vstříc Lukáši Hosnedlovi, který jej našel v rukavici.
     
    27:01
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Demel – 2 min., sekání).
     
    26:25
    Tomáš Čechura trefil svoji střelou od modré čáry vlastního spoluhráče Tomáše Demela. Ten se poroučel k zemi a Vlci kotouč ztrácí. Havlíčkův Brod vyráží do protiakce.
     
    25:52
    Po nahození z rohu hrací plochy vrazil do konstrukce Novákovy svatyně Vojtěch Havlas. Branka se ocitla mimo optimální postavení a hra je tak logicky přerušena.
     
    24:53
    Tomáš Chlubna si zpracoval dlouhou přihrávku a z levé strany najížděl na Lukáše Hosnedla, kterého přízemní střelou na vzdálenější tyčku nezaskočil! Maskovaný muž vyráží betonem.
     
    24:35
    Havlíčkův Brod už ve zbytku početní výhody nic nevymyslel a Tomáš Zeman je zpátky na ledě. Jablonec tedy hraje opět v plném počtu.
     
    23:50
    Hosté znovu uspěli na vhazování před Lukáše Hosnedlem a mohou zde tak nadále pobývat. Přesilovka už se jim ale nachýlila do závěrečné třetiny.
     
    23:27
    Tomáš Demel nyní odvedl další kus ukázkové práce. Michal Nevyhoštěný měl dokonce spoustu času na ušetření cenných vteřinek s pukem na své holi.
     
    22:52
    Hrající trenér Jablonce Tomáš Demel svůj tým osvobozuje vyhozením podél mantinelu. Za kotoučem spěchá Miroslav Třetina a úkol je jasný, dostat jej rychle na druhou stranu hřiště.
     
    22:35
    Krátce po vhazování před svoji brankou přerušuje Lukáš Hosnedl hru. Chytá teď přímo pod brodským fanouškovským kotlem a vskutku to tam nemá jednoduché.
     
    22:31
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Zeman – 2 min., podražení).
     
    21:31
    Nyní ale zahrozili také Jablonečtí! Jiří Babec se parádní stahovačkou uvolnil přímo do mezikruží, leč Čeňka Nováka pokusem k tyči nepropálil! Důležitý zákrok maskovaného muže.
     
    20:51
    Tomáš Semrád zavezl puk až do rohu útočné zóny. Rebelové se prezentují velice aktivním dojmem, Lukáš Hosnedl ale zatím zasahovat nemusel.
     
    20:19
    Havlíčkův Brod se hned po startu třetiny vydal před domácí branku. Chvíli se mu tam dařilo držet, ale poté se kotouč dostal na dosah hole Lukáše Tondra, který jej poslal do bezpečí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:54.
     
    Je za námi první třetina, která brankami rozhodně nešetřila. O poznání šťastnější musí být Havlíčkův Brod, vede totiž 3:1! Lepší vstup do zápasu přitom měli Vlci, ale nedokázali jej zužitkovat. Na druhé straně tedy poslal svůj tým do vedení ranou mezi betony Patrik Přidal. Zanedlouho se Rebelové radovali znovu, když pohlednou akci zužitkoval Petr Kuchta. Domácí se dostali zpět do hry využitou přesilovkou, ve které vymetl pavučiny v horním rohu Novákovy klece Martin Tondr. Početní výhodu si poté zahrál také Bruslařský klub a jedenáct sekund před koncem periody ji zúročil skrytou střelou Patrik Přidal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A také Bruslařský klub využívá přesilovku, čímž se dostává zpět do dvoubrankového vedení! Domácí si v oslabení ani nesáhli na kotouč a trefa visela ve vzduchu. Vše završila přihrávka Luboše Voříška na PATRIKA PŘIDALA, jenž zpoza kruhu vystřelil zápěstím. Lukáš Hosnedl toho přes provoz před brankou moc neviděl a brodský forvard tak zaznamenal už svůj druhý gól v utkání! Asistence: Voříšek.
     
    19:24
    Havlíčkův Brod roztáčí interesantně vyhlížející přesilovkový kolotoč. Jablonci se ještě nepodařilo přiblížit se ke kotouči. Zatím čekáme na střelecké pokusy.
     
    19:03
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Víšek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    18:42
    Havlíčkův Brod nechce ponechat nic náhodě a ihned po inkasované brance kvapí do útoku. U Hosnedlovy tyčky to bylo poněkud nepřehledné, ale Vlci nebezpečí zažehnali.
     
    18:03
    Vlci právě vstřelili branku!
    A domácím se využití početní výhody daří! Michal Pavlů přesnou přihrávkou oslovil na kruhu volného MARTINA TONDRA. Jablonecký bouřlivák se prezentoval přesnou střelou do horního růžku, tady byl Čeněk Novák bez šance. Asistence: Pavlů, Demel.
     
    17:29
    Po vyhození Havlíčkova Brodu zaváží puk do útočného pásma Michal Nevyhoštěný. Vlci se mohou konečně pokusit o nějaké usazení před brankou soupeře.
     
    16:53
    Jablonec trošku krkolomně zakládá přesilovkovou akci. Janu Víškovi se kotouč zadrhl pod čepelí a přihrát jej dokázal až napodruhé.
     
    16:39
    Kryštof Kulhánek (HBR) podrazil do šance pronikajícího Vojtěcha Havlase a rozhodčí byli nekompromisní. Jablonec si zkusí další přesilovou hru, zatímco se trestaný hráč slovně škádlí s jabloneckými fanoušky.
     
    15:55
    Hostující příznivci se nyní trošku zlobí, ale zákrok na Tomáše Semráda zůstane i přes jejich nelibost nepotrestán. Hra pokračuje, kotouč mají Rebelové.
     
    15:30
    Michal Pavlů byl u neposedného kotouče ve středním pásmu jako první. Před branku jej ale nahodit nedokázal, trefil totiž jednoho z napadajících hráčů Brodu.
     
    14:20
    Jiří Babec je zřejmě nejaktivnějším Vlkem. Nyní se prohnal po pravém křídle až na kruh, načež svoji střelu poslal s přispěním plexiskla až mimo hrací plochu.
     
    13:26
    Tomáš Semrád vyslal od modré čáry pořádnou dělovku a Lukáš Hosnedl se jen modlil, aby mu kus černé gumy nevypadl z výstroje za záda. Nakonec to ale zvládl.
     
    12:40
    Jablonečtí se pokusili o pádnou odpověď a nebyli úplně daleko. Škoda pro ně, že na puk před brankou Jiří Babec jen těsně nedosáhl! Kdyby ano, bylo by před Čeňkem Novákem veselo.
     
    12:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové rozebrali jabloneckou defenzivu a dělají další důležitý krok k vítězství. Tomáš Chlubna přihrál na úroveň brankové čáry Filipu Benešovi, jenž moc dobře věděl o volném PETRU KUCHTOVI. Na toho čekalo uklizení puku do branky! Asistence: Beneš, Chlubna.
     
    11:39
    Tomáš Semrád vedl útočnou akci týmu z Vysočiny. Rozhodl se ji vzít na sebe a od modré čáry nahodil na branku. Lukáš Hosnedl poklidně přerušuje hru.
     
    10:59
    Havlíčkův Brod po vstřelené brance nikam nespěchá a s chorály svých fanoušků v zádech drží kotouč ve vlastním obranném pásmu. Jablonec zatím nevyvinul dostatečný nátlak.
     
    10:36
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro Vlky a velká radost pro hosty! Jablonečtí znovu operovali v útočném pásmu, ale byli o kotouč obráni. Lukáš Endál jej poté nabídl PATRIKU PŘIDALOVI, který vypustil z pravého kruhu poměrně nenápadnou střelu. Tu však Lukáš Hosnedl našel až za svými zády, prošla totiž skulinou mezi betony. Asistence: Endál.
     
    09:19
    Martin Tondr nastřelil pouze Tomáše Chlubnu, jenž se okamžitě vydal do brejku. Při tom ho na hranici pravidel zastavil právě Martin Tondr, ale píšťalka sudích se neozvala.
     
    08:55
    Po dlouhé době si pryž osahal také Lukáš Hosnedl! Před jeho brankou se snažil zorientovat David Michálek, ale domácí gólman vše vyřešil doslova vlčím skokem.
     
    08:10
    Ve zbytku oslabení se už Havlíčkův Brod brání o poznání lépe, přičemž hned dvakrát vyhodil. Luboš Voříšek se už pomalu chystá na návrat z lavice hanby.
     
    07:33
    Lukáš Tondr se objevil mezi kruhy a vybídl na pravé straně číhajícího Kamila Bříšku, proti jehož střele bez přípravy se výborně přemístil Čeněk Novák!
     
    06:58
    Pokus Jiřího Moravce od modré čáry obětavě nepustil dál blokující Jiří Vašíček. Bruslařský klub ale stále nevyhodil a zůstává pod jabloneckým náporem!
     
    06:33
    Domácí hned od startu přesilovky operují v blízkosti branky. Na pravém křídle si s pukem pohrával ostrostřelec Kamil Bříška, ale nezakončil.
     
    06:21
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Voříšek – 2 min., hákování).
     
    05:35
    Oba celky se prezentovaly poměrně neučesanou pasáží a kotouč putoval mezi mantinely trošku náhodně. Rozehrávat ze svého pásma může Havlíčkův Brod.
     
    04:47
    Lukáš Endál osvobodil svůj tým z obranného pásma. Rebelové otáčejí hru, ale zatím se potýkají s nepřesnostmi a nedá se říct, že by byli lepším týmem.
     
    04:28
    Jiří Babec byl u vyhození jako první a zakázané uvolnění se tedy pískat nebude. Černá guma se nakonec dostala až k brankovišti, kde ji ukryl pozorný Čeněk Novák.
     
    03:41
    Tomáš Chlubna zavezl kotouč do útočného pásma, a ačkoliv se potýkal s přesilou, dokázal se tam usadit. Havlíčkův Brod kombinuje před Lukášem Hosnedlem.
     
    02:57
    Aktivní Demelova formace se opět nastěhovala do útočného pásma, kde hosty poměrně dlouho držela. Nakonec se ale domácí hokejisté k žádnému pořádnému zakončení nedostali.
     
    02:30
    Po ofsajdu Havlíčkova Brodu se bude vhazovat v neutrální zóně, kam už se sjíždějí hráči obou mužstev.
     
    00:59
    Po stříleném puku se před brankou natahoval jablonecký Tomáš Demel, ale nepodařilo se mu na něj pořádně dosáhnout a kotouč končí u zadního mantinelu.
     
    00:31
    Elitní domácí formace se po aktivním nástupu soupeře osvobodila a po vyhození, které nekončí icingem, může na led pustit čerstvé spoluhráče.
     
    00:06
    Hrajeme! na úvodním buly uspěl Havlíčkův Brod, který se prostřednictvím Miroslava Třetiny okamžitě vydává do ofenzivy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou mužstev již vstupují na hrací plochu. Vlci oblékli modré dresy, zatímco se Havlíčkův Brod představí v bílé barvě. Utkání započne za několik málo minut, hned po zaznění státní hymny. Na výraznou podporu v hledišti se může těšit také Havlíčkův Brod.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Tondr Martin – Babec, Bříška (A), Tondr Lukáš (A), Víšek (C), Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Gecko, Demel, Homolka, Peřina.

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Semrád, Vašíček (A), Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis – Přidal, Třetina (C), Endál, Michálek, Milfait (A), Voříšek, Chlubna, Kuchta, Beneš, Šuhaj, Ludvík, Kozlík..
     
    BK HAVLÍČKŮV BROD

    Bruslařský klub se po pádu do 2. ligy zatím marně snaží o návrat do vyšší soutěže. Letos by to mohlo vyjít, ale potřebuje k tomu, aby ve zbylých zápasech, tedy v Jablonci a doma s Porubou, naplno bodoval. Havlíčkobrodští si zkomplikovali situaci především z jejich pohledu nešťastnou porážkou na ledě Poruby, kde prohospodařili vedení. Pokud na severu Čech potvrdí roli favorita a získají tři body, rozhodne celou postupovou tajenku až poslední střetnutí s Ostravany!
     
    HC VLCI JABLONEC NAD NISOU

    Na severu Čech už jsou na účasti v kvalifikaci o postup do WSM Ligy zvyklí. Již potřetí za sebou šelmy ovládly svoji skupinu a dostaly se mezi nejlepší trojlístek, ale nikdy se k postupu ani nepřiblížily. Stejně tomu je také letos. V předchozích třech utkáních Jablonečtí nebodovali, a navíc inkasovali vydatnou porci osmnácti branek. Zápas s Brodem pro ně bude posledním v sezóně. Rozloučí se se svými fanoušky bodovým ziskem?
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Kvalifikace o postup do WSM Ligy vrcholí. Dnes večer se dění naposledy přesune na sever a k vidění bude utkání mezi týmy HC Vlci Jablonec nad Nisou a BK Havlíčkův Brod. Zatímco Jablonečtí už budou hrát pouze o čest, tým z Vysočiny svádí s Porubou tuhý souboj o postup. Sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 19. M.Tondr (Pavlů, Demel) – 11. Přidal (Endál), 13. Kuchta (Beneš, Chlubna), 20. Přidal (Voříšek)


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Tondr Martin – Babec, Bříška (A), Tondr Lukáš (A), Víšek (C), Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Gecko, Demel, Homolka, Peřina.
    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Semrád, Vašíček (A), Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis – Přidal, Třetina (C), Endál, Michálek, Milfait (A), Voříšek, Chlubna, Kuchta, Beneš, Šuhaj, Ludvík, Kozlík.
    thejrc.org