Southampton – Chelsea 2:3 (kon.) | Burnley – Leicester 2:1 (kon.) | Crystal Palace – Brighton 3:2 (kon.)
Huddersfield Town – Watford 1:0 (kon.) | Swansea – Everton 1:1 (kon.) | Liverpool – Bournemouth 3:0 (kon.)
Tottenham – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
1:3 (1:2)
Manchester City
Sobota 14.04.2018, 20:45 • Wembley Stadium, London • Anglická Premier League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
    72. Raheem STERLING - 1:3
     
    72
    Manchester City právě vstřelil branku!
    O pár okamžiků později si Guardiolova družina vypracovala další tutovou příležitost a tentokráte už možností k navýšení svého vedení nepohrdla. Po rozehrávce rohového kopu se míč dostal k Jesusovi, jehož střelu vyrazil Lloris pouze před sebe. Na hranici malého vápna čekal RAHEEM STERLING, který napravil své předchozí zaváhání a tentokráte už se nezmýlil.
    42. Christian ERIKSEN - 1:2
     
    42
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tak pozor, krátce před koncem prvního poločasu dostává tento zápas novou zápletku, domácím fotbalistům se totiž podařilo vstřelit kontaktní branku! Z nařízeného přímého kopu ještě fotbalisté Tottenhamu nic nevytěžili, zůstali ale zabydleni v bezprostřední blízkosti branky svého soupeře. Jejich snaha vyústila v Kaneouvu kolmici pro CHRISTIANA ERIKSENA, který potvrdil svou skvělou formu z posledních kol a se štěstím překonal Edersona.
    25. Ilkay GÜNDOĞAN - 0:2
     
    25
    Manchester City právě vstřelil branku!
    A Guardiolova družina tuto obrovskou příležitost k navýšení svého vedení využívá! K exekuci pokutového kopu se poněkud překvapivě postavil ILKAY GÜNDOĞAN, který přesnou střelou k tyči nedal na druhou stranu skákajícímu brankáři Llorisovi sebemenší šanci.
    22. Gabriel JESUS - 0:1
     
    22
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Další útočná akce Manchesteru City, který jasně diktuje tempo dosavadního průběhu tohoto mače, už gólem končí, Guardiolova družina se po zásluze ujímá vedení. Před chvílí byla řeč o tom, že GABRIEL JESUS se na hřišti zatím moc nepředvedl. Nyní už to neplatí, brazilský útočník si totiž naběhl na dalekonosný pas od Kompanyho a svůj samostatný únik zakončil přesnou střelou, na kterou Hugo Lloris nedosáhl.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 42. Eriksen – 22. Jesus (Kompany), 25. Gündoğan (pen.), 72. Sterling

    Karty:   24. Lloris (TOT), 27. Davies (TOT), 70. M. Dembélé (TOT) – 41. De Bruyne (MAC), 45+1. Jesus (MAC), 66. Kompany (MAC), 77. Delph (MAC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:12.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier, M. Dembélé (73. Lucas Moura) – Eriksen, Alli (84. Moussa Sissoko), Lamela (64. Son) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Aurier, Wanyama, Moussa Sissoko, Lucas Moura, Son, Sterling.

    Manchester City: Ederson – Walker, Laporte, Kompany (C), Delph – Gündoğan, D. Silva, De Bruyne (89. Y. Touré) – Sterling, Jesus (76. B. Silva), Sané (64. Otamendi).
    Náhradníci: Bravo – B. Silva, Otamendi, Zinčenko, Y. Touré, Foden, Díaz.

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Simon Bennett, Andy Halliday

    Diváci: 80811
    ocianews.com