Lyon – Amiens 3:0 (kon.) | Lille – Guingamp 2:2 (kon.) | Nantes – Dijon 1:1 (kon.)
Rennes – Méty 1:2 (kon.) | Štrasburk – Saint-Étienne 0:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
3:0 (1:0)
Amiens SC
Sobota 14.04.2018, 17:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Domácí začali cestu za vítězství v první poločase, kdy se jim podařilo jednou skórovat. V druhé půli už nebyli až tak moc dominantní, ale soupeř nevyužili ani jednu z těch málo šancí. Lyon tak krátce před koncem přidal dvě slepené branky, a definitivně rozhodl o svých třech bodech. (18:52:45)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední minutku dnešní zápasu zatím tráví hosté s balonem na svých kopačkách, domácí ale hodně napadají, chtějí si ještě alespoň vystřelit na bránu.
     
    90+2
    Hosté si ale nyní dávají pozor, nikam se neženou, další branku už inkasovat nechtějí.
     
    90+1
    Domácí se ještě ale snaží o vstřelení další branky, chtějí prostě dodat fanouškům co nejvíce radosti.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje ještě standardní tři minutky, myslím, že už se toho ale moc nezmění.
     
    89
    Amiens se tedy ještě opravdu snaží, zabralo a s balonem se přesunulo na druhou stranu, tam jsou ale připravení i domácí, ti jsou nyní ve velké pohodě.
     
    88
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tanguy NDombèlé, přichází Maxwel Cornet.
     
    87
    Celý druhý poločas se oba celky, ale tohle je pro hosty možná až moc kruté. Domácí si vytvořili dvě šance a obě se jim najednou podařilo využít, tohle už hosté neotočí.
    85. Bertrand TRAORÉ - 3:0
     
    85
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak to byla rychlost, vzápětí přichází třetí gól a je hotovo! Velký zmatek ve vápně hostů, kdy se k volnému balonu dostal jako první BERTRAND TRAORÉ a propálil vše co stálo před ním!
    83. Memphis DEPAY - 2:0
     
    83
    Lyon právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok domácího celku a je to o dvě branky! Na pravé straně se rozběhl Traoré a předložil krásný centr před brankář na MEMPHISE DEPAYE, který už neměl sebemenší problém dostat míč do branky!
     
    80
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Harisson Manzala, přichází Quentin Cornette.
     
    80
    V rychlém protiútoku našel Fekir na levého straně Ferriho, který vypálil z první, brankář byl ale opět na svém místě a znovu chytá!
     
    78
    Traoré zavezl míč k vápnu, odkud hledal z druhé volny čerstvého Ferriho. Dostal ale balon moc pod sebe, a tak střela neměla dostatek razance ani správný směr.
     
    78
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Jordan Ferri.
     
    77
    Mendoza se snažil najít krásnou uličkou Kakutu, před něj se ale dostal včas Morel a balon si přikryl celým tělem, rozehrál s pomocí brankáře Lopese.
     
    76
    Depay zkoušel nenápadnou střelu zpoza vápna, musel by se ale trefit mezi hráči a ne trefit prvního, který mu stál v cestě.
     
    75
    Horké minuty pro oba celky, žádnou branku jsme ale bohužel neviděli, ani na jedné straně. Šancí ale bylo během pár minut více, než za celý druhý poločas.
     
    74
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Mariano Díaz, přichází Nabil Fékir.
     
    73
    V útoku také hosté, Mendoza dvakrát zahrával rohový kop, hosté se ani jednou ale nedostali k pořádné střele. Teď je na řadě roh z druhé strany.
     
    72
    Lyon pokračoval rohovým kopem a měl další velikou šanci! Míč se totiž odrazil před vápno k Díazovi, ten ale o kousíček minul.
     
    71
    Domácí mohli znovu skórovali, ale Gurtner byl proti! Nejprve se neprosadil z penaltové vzdálenosti Traoré, následně trochu s úhlu Depay!
     
    70
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Serge Gakpé, přichází Guessouma Fofana.
    69. Depay vedení nenavýšil
     
    69
    Depay se vřítil do vápna z pravé strany, v rychlosti pálil na bližší tyč, Gurtner ale míč dobře vyrazil mimo hřiště!
     
    68
    Traoré si přiťukl balon s Depayem a následně naslepo centroval do vápna, tam už ale nikdo nebyl, lehce získaný balon pro Amiens.
     
    67
    Díaz se dral do další akce, ani tentokrát se mu ale nepodařilo balon dostatečně zpracovat. Druhý poločas se mu tedy moc nedaří, ten první byl jak pro něj, tak pro celý Lyon o poznání lepší.
     
    66
    Domácí to nechávají vzadu občas až moc otevřené, asi svému soupeři moc nevěří. I tato akce by jim ale měla ukázat, že by měla dávat pozor i v obraně.
     
    65
    Zahrozili ale také i hosté! Do vápna přiletěl dlouhý centr, na který si naskočil střídající Mendoza a hlavičkoval hezky dolů na bližší tyč, domácí brankář ale stihl jít na zem a míč chytit.
     
    64
    Domácí jsou znovu s balonem usazení na polovině soupeře a snaží se postupně dostat přes bránící val, to jde ale nyní poměrně těžko, hosté dobře napadají.
     
    63
    Lyon je nebezpečný jak při kombinační hře, tak hlavně i při rychlých útocích. Jeho hráči si umí dát rychlé a přesné pasy a to hosté v obraně moc nestíhají bránit.
     
    62
    Z druhé půle nám uběhlo patnáct minut a byl to trochu jiný fotbal než v prví půli. Hosté se více osmělili, vytvořili si i nějaké šance, nyní to ale zase přechází postupně na stranu domácích.
     
    60
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Moussa Konaté, přichází John Mendoza.
     
    60
    Díaz si znovu zabíhal za obranu pro balon, ale byl v ofsajdu.
     
    58
    Hosté utíkali po levé straně kupředu, Dibassy ale jasně fauloval takovým hokejovým bodyčekem, což rozhodčímu neuniklo.
     
    57
    Traoré se protáhl po pravé straně směrem ke středu, jeho rychlá střela ale jen těsně minula vzdálenější tyč.
     
    57
    Depay se při dobíhání balonu dostal do kontaktu s brankářem, oba ulehli k zemi a chtělo to kratičký odpočinek. Zdá se ale že budou v pořádku.
    55. Výborný zákrok brankáře
     
    55
    Krásný centr přilétl na hlavu Díaze, ten balon trefil přesně hlavou, Gurtner ale vytáhl výborný zákrok!
     
    55
    Na pravé straně ale znovu operoval Rafael a jeho další centr, i tento skončil na rohovém kopu, další šance pro domácí.
     
    54
    Domácí chybovali v rozehrávce na středu hřiště, Kakuta vybojoval balon a dovedl jej až do vápna. Tam stále ale proti několika protihráčům, neměl moc šancí.
     
    53
    Tousart se trochu naštval a míč prostě nakopl, trefil ale jen protihráče, od kterého se balon odrazil do autu.
     
    52
    Domácí se přesunuli před vápno svého soupeře, kde se jej snaží překonat rychlými přihrávkami, to ale na Amiens zatím neplatí.
     
    51
    Exekuce se znovu ujal Kakuta, balonu ale dal moc síly a ten přeletěl celé brankoviště a zamířil mimo hřiště. Škoda pro hosty, příležitost to byla dobrá.
     
    50
    Morel o rohového praporku fauloval dle rozhodčího Gakpého, je to tedy další standardka pro hosty.
     
    49
    Na druhé straně už ale zase řádí Depay a přidělává starosti všem protihráčům, musí tak být na pozoru, tentokrát to ještě k zakončení nevedlo.
     
    48
    Rovnou z rozehrávky mířil Kakuta na bránu, míč se ale nestočil tak, jak by si konžský útočník představoval, a bránu tak o kousíček přeletěl.
     
    47
    Tousart zahrál jemně rukou, i tak ale rozhodčí píská a je z toho zajímavá pozice na standardku pro hostující tým.
     
    46
    Hosté začali dost aktivně a skoro celou minut se drží v útoku, do zakončení se ale neprobojovali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Domácí jasně vládnou hře a propsalo se to i na skóre. Většinu poločasu Lyon drží balon, soupeř se do akcí dostává jen z protiútoků a moc nebezpečné zatím nejsou. Herní převahu domácí potvrdili v 31. minutě, kdy se po krásné prosadil Díaz, ten je v útočné fázi společně s Depayem hodně aktivní.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Krásná akce domácích, Refaelův centr z pravé strany našel přesně ve vápně Depaye, toho ale dokázal hostující brankář vychytat!
     
    44
    Díaz předvedl pěknou sólo akci, když se prokličkoval do vápna, zasekl do balon a centroval na Depaye, ten si ale zády k brance nedokázal moc dobře poradit.
     
    43
    Rafael pak navíc povalil na zem Konatého, rozhodčí odpískal faul, k menšímu překvapení ho ale odpískal senegalskému útočníkovi.
     
    43
    Nakonec při akce na pravé straně chybují oni sami a nabízejí balon svému soupeři.
     
    42
    Domácí jsou s balonem stále na polovině soupeře, ačkoliv nyní se kupředu až tak horlivě netlačí a spíše vyčkávají na nějakou chybu soupeře, ta ale momentálně nepřichází.
     
    41
    První půle se nám blíží pomalu ke konci a posledních dvacet minut sledujeme stále stejnou hru. Domácí drží balon a tlačí, hosté se dostanou kupředu jak sporadicky.
     
    40
    Od rohového kopu přišel ostrý balon přímo před branku, tam ale zaúřadoval Rafael a míč v pohodě vykopl.
     
    40
    Při rozehrávání u středového kruhu ale chybovali a hosté se díky tomu dostali kupředu. Snažili se centrovat z pravé strany, ve vápně si ale poradili obránci a balon poslali a rohový kop.
     
    39
    Moc dlouho se tedy na balonu neudrželi, domácí se tak ujímají balonu a znovu si hrají svou hru.
     
    38
    Marcelo byl následně při napadání až moc horlivý a je mu odpískán faul. Po dlouhé době by se tak mohli dostat do hry i hosté.
     
    37
    Rafael si naběhl na pravou stranu vápna, odtud nižším centrem chtěl vyzvat spoluhráče ke skórování, balon ale do centra dění nedoputoval.
     
    35
    NDembelé a Monconduti se střetli takovými menšími šlapáky, rozhodčí to posoudil jako faul od hostujícího hráče, pokračují tedy s balonem stále hráči Lyonu.
     
    34
    Lyon je stále na balonu a stále je usazen na polovině soupeře, tentokrát to zkouší středem, tam je ale místa hodně málo.
     
    33
    Domácí tak jsou nyní hodně povzbuzení a hrát se jim bude zase o něco lehčeji, o hostů to bude přesný opak.
    31. Mariano DÍAZ - 1:0
     
    31
    Lyon právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok domácích končí první brankou! Balon putoval z pravé strany na střed, kde Depay ještě přepustil více doleva. MARIANO DÍAZ se balonu ujal, zasekl si jej, udělal kličku doprava a zakončil zcela přesně!
     
    30
    Hosté zkoušeli centrovat od pravého rohového praporku, Konaté ale čekal ve vápně marně, balon k němu nedoputoval.
     
    28
    Stejně tak na stejném místě neuspěl ani Díaz, který ve sprinterské souboji prohrál a Gouano mu balon ve skluzu odkopl.
     
    27
    Mendy se pokoušel udělat si prostor na levé straně pro centr, balon mu byl ale hodně rychle odebrán.
     
    25
    Traoré a Dibassy se střetli ve vápně hostujícího celku, oba zůstali ležet na hrací ploše, rozhodčí to jako faul neposoudil ani z jedné strany, což se nelíbí především domácím.
     
    25
    Následný rohový kop znamenal jen protažení pro Gurtnera, která si vyskočil a balon vyboxoval.
     
    24
    Deapy si zabíhal za obranu pro rychlou přihrávku, obránce ale přistoupil rychle a stihl balon před rychlým útočníkem odklidit.
     
    23
    Jakmile jsem to ale napsal, domácí přepnuli a usadili se na polovině soupeře. Jejich útočné snažení ale nikam nevedlo, NDombelému totiž utekl balon mimo hřiště.
     
    22
    Nějaký čas hry už utekl a je to stále vyrovnanější. Domácí hrozili v úvodních minutkách, od té doby se ale hosté dostávají stále více do hry a také už zapojili i domácího brankáře.
     
    21
    Domácí zahráli standardní situaci z nějakých třiceti metrů, obrana si ale dobře postavila zeď a míč se odrazil do zámezí.
     
    20
    Z brejku ale zahrozili znovu hosté, ačkoliv ne moc. Konaté dostal balon na levou stranu vápna a jeho střílený centr skončil jen v rukavicích brankáře.
     
    19
    Traoré se na druhé straně pokoušel u zakončení, nejednou ale spadl. V momentě kdy zjistil, že rozhodčí pískat nebude, rychle vyběhl a zapojil se do hry.
     
    19
    Sympatická akce od hostů, Manzala se propracoval středem hřiště až k pěkné tvrdé střele, s tou si ale Lopes poradil.
     
    18
    Hajjam zezadu trefil Mendyho, který si pro tento faul vyloženě doběhl. Vše ale bylo podle pravidel, s balonem tedy budou hrát domácí.
     
    18
    Zungu rychle přenesl hru dlouhým centrem na druhou stranu, tam si ale jeho spoluhráč neví se soupeřem moc rady a nedaří se jim posunout kupředu.
     
    16
    Zpět k fotbalu, domácí předvedli pěkný ťukec na hranici vápna, který zakončil střelou z první Traoré, jeho střela ale ani nyní nebyla úplně přesně, o kousek branku minula.
     
    15
    Když se podíváme na sestavy, tak se dostaneme k zajímavosti, že na straně hostů najdeme v základní jedenáctce hráče hned deseti národností.
     
    15
    Tlak, který načali domácí v prvních minutách, už je chvíli pryč a i hosté se pomalu dostávají do hry. Směrem kupředu jsou ale hodně bázliví a domácí to cítí, osobní souboje jdou tak jednoznačně na stranu Lyonu.
     
    14
    Domácí byli při napadání hostující rozehrávka až moc aktivní, rozhodčí píská faul, a hosté tak mohou alespoň o něco více v klidu zkusit rozehrát.
     
    13
    Bylo z toho autové vhazování, to se ale vůbec nepovedlo, po dvou kontaktech s balonem se ho ujímají hned domácí.
     
    13
    Amiens to nyní zkouší pomalou kombinací, která začala už na jejich polovině, zatím se ale tedy moc daleko nedostalo.
     
    12
    Centr od rohového praporku byla ale hodně přetažený, hosté jej sice doběhli, další šanci si už ale nevytvořili.
     
    12
    Kupředu se dostali také hosté, po akci Manzali budou zahrávat rohový kop.
     
    11
    Rafael zabral na levé straně, navedl si kolem obránců balon na hranici vápna, následný centr ale svůj cíle nenašel.
     
    10
    Domácí mají ale bleskurychle balon zase zpět na svých kopačkách a pomalu se zase dostávají do šance.
     
    9
    Díaz si naskakoval ve vápně pro vysoký balon, dostal se ale do kontaktu s brankářem, který tam byl o něco dříve. Rozhodčí přerušuje a hosté budou rozehrávat.
     
    8
    Až nyní se Dibassy dostal s balone někam na polovinu domácího celku, moc dlouho tam ale nepobyl, bránící hráči rychle zabrali a balon si vybojovali.
     
    7
    Fotbalisté Lyonu jsou stále usazeni na polovině soupeře a pomalu hledají cestičku, která by je zavedla k úvodní brance. První minuty ukázaly, že obrana soupeře nebude jedna z těch neprostupných.
     
    6
    Domácí zahájili zápas tedy velmi aktivně, hosté se k balonu ještě vůbec nedostali, pokud tedy nebudeme počítat obranné odkopy.
     
    5
    Znovu Lyon v akci, začátek je z jeho strany hodně aktivní. Odražený balon na hranici brankoviště zpracoval Traoré, jeho střela levačkou mířená na vzdálenější tyč ale mířila nakonec mimo branku.
     
    4
    Další akce domácího celku, ve vápně se dostal k balonu NDombelé, jeho střela blízkosti ale nebyla přesná.
     
    3
    Díaz utekl po pravé straně, snažil se najít ve vápně Depaye, jeho přízemní centr ale dokázal obránce odvrátit.
     
    2
    Rozehrávky se ujal Depay, ve vápně se k balonu dostal Marcelo, ani na dva pokusy ale míč do branky nedostal, oba jeho střelecké pokusy zablokovali bránící hráči.
     
    1
    Zápas začal výkopem domácího celku, který se ihned hnal do útoku po pravé straně. Přišel centr, který byl tečován, rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Morel, Marcelo, Rafael, F. Mendy – NDombèlé, Tousart, Aouar, B. Traoré – Depay, Díaz.
    Náhradníci: Gorgelin – Diakhaby, Ferri, Fékir, Marçal De Oliveira, Tete, Cornet.

    Amiens SC: Gurtner – Adénon, Gouano, El Hajjam, Dibassy – Monconduit, Manzala, Zungu, Gakpé – G. Kakuta, Mou. Konaté.
    Náhradníci: Bouet – Fofana, Cornette, Ielsch, Cissokho, Mendoza, Avelar..
     
    Dle všech předpokladů by mělo jít o jednostrannou záležitost, domácí jsou jasný favoritem. Lyon si v poklidu hraje svou soutěž na vrchu tabulky a má podstatně jiné cíle než jeho dnešní soupeř. Jeho současným největší soupeře je Marseille, tyto dva celky si rozdělí místa pro kvalifikaci o LM a EL. V posledních zápasech se Lyonu daří, sbírá jednu výhru za druhou a hraje si v klidu malý duel právě s Marseille.

    Hosté se pohybují v poněkud jiných patrech tabulky. Poslední zápase se Amiens velmi podařily a díky tomu už by se nyní hosté nemuseli bát pádu do nižší soutěže. Všechny celky, co jsou v tabulce níž, jsou na tom po výkonností stránce poměrně dost špatně, a tak by neměl hrozit žádný veliký atak.
     
    Dobrý den, vítám vás u sledování online přenosu ze zápasu 33. kola nejvyšší francouzské soutěž, Ligue 1. Budeme spolu sledovat zápas mezi Lyonem a Armiens.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Hála

    Branky: 31. Díaz (Depay), 83. Depay (B. Traoré), 85. B. Traoré


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:11.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Morel, Marcelo, Rafael, F. Mendy – NDombèlé (88. Cornet), Tousart, Aouar (78. Ferri), B. Traoré – Depay, Díaz (74. Fékir).
    Náhradníci: Gorgelin – Diakhaby, Ferri, Fékir, Marçal De Oliveira, Tete, Cornet.

    Amiens SC: Gurtner – Adénon, Gouano, El Hajjam, Dibassy – Monconduit, Manzala (80. Cornette), Zungu, Gakpé (70. Fofana) – G. Kakuta, Mou. Konaté (60. Mendoza).
    Náhradníci: Bouet – Fofana, Cornette, Ielsch, Cissokho, Mendoza, Avelar.
    ocianews.com