Hoffenheim – Hamburg 2:0 (kon.) | Hertha – Kolín nad Rýnem 2:1 (kon.) | Leverkusen – Frankfurt 4:1 (kon.)
Stuttgart – Hannover 1:1 (kon.) | Bayern – Mönchengladbach 5:1 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
5:1 (2:1)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 14.04.2018, 18:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu třicáté kolo druhé nejvyšší české fotbalové ligy německé Bundesligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Bayern Mnichov a Borussia Mönchengladbach. Utkáním Vás provede Vendula Zdražilová.
     
    Bayern Mnichov

    Domácímu Bayernu pět kol před koncem sezóny v podstatě už o nic nejde. V minulém kole totiž svou výhrou 4:1 na hřišti Augsburgu zpečetil obhajobu titulu a mohl tak předčasně slavit. V tabulce jsou pochopitelně na první místě s velkým náskokem dvaceti bodů na druhé Schalke. Fotbalisté Bayernu Mnichov si tak zároveň pojistili i postup do skupinové fáze Ligy mistrů. Sezónu tak mohou dohrát v absolutním klidu. Před domácími diváky ale budou chtít znovu zvítězit a zbytek sezóny si s nimi náležitě ještě užít.
     
    Borussia Mönchengladbach

    To hosté z Borussie Mönchengladbach ještě mají o co hrát. V tabulce německé nejvyšší soutěže jsou na osmém místě se čtyřiceti body a ještě mohou teoreticky zabojovat o šesté či páté místo, zaručující postup do kvalifikace o Evropskou ligu resp. postup do její skupinové fáze. Na obě tyto pozice ztrácejí šest bodů, což není mnoho. Ovšem týmy před nimi nebudou chtít body ztrácet, aby si své pozice udržely. Čeká nás tak v tomto ohledu zajímavé utkání, které si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    V listopadu loňského roku navíc Borussia Mönchengladbach doma Bayern porazila 2:1 a dnes se pokusí německého giganta porazit znovu v bojích o Evropskou ligu.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Tolisso, Rudy, Th. Alcântara – T. Müller (C), Wagner, Bernat.
    Náhradníci: Starke – Rafinha, James Rodríguez, Robben, Lewandowski, Javi Martínez, Ribéry.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt (C) – J. Hofmann, Kramer, Zakaria, T. Hazard – Drmić, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Strobl, Bénes, Jantschke, Cuisance, Grifo, Mayer.

    Rozhodčí: Kampka – Kempter, Kempkes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se hned po úvodním výkopu dostali do blízkosti hostující branky, Wagner se ale do zakončení nedostal.
     
    1
    Na druhé straně střílel zblízka Elvedi, ale jeho akci jistil dobrým zákrokem Sven Ulreich.
     
    2
    Ulreich nyní znovu v akci, po malé domů, kterou na něho poslal Juan Bernat, odkopával míč od své branky a poslal tak Bayern do útoku.
     
    3
    Dělovka Nica Elvediho mířila na domácí branku, ovšem hostující hráč byl v ofsajdové pasti a to postrannímu sudímu neuniklo.
     
    3
    Domácí v okleštěné sestavě, kdy dostali příležitost i jiní hráči, neboť Bayern má už jistý titul, se ještě k pořádné šanci před hostující brankou nedostali.
     
    4
    Až nyní potáhli míč po pravé straně, ten poté nacentroval před branku hostů Thiago Alcântara, ale více z této akce nebylo.
     
    5
    Hosté se dostali do dalšího úniku před branku Bayernu, ale nic z toho nebylo. Domácí pak otáčejí hru zase na druhou stranu.
     
    7
    Jonas Hofmann si nabíhal po pravé straně, do velkého vápna se ale nedostal a ani tam neposlal přihrávku. Míč tak získávají znovu hráči Bayernu, kteří se už tlačí před hostující branku.
     
    8
    Ale na polovinu domácích se opět dostali hráči Mönchengladbachu a operují před Ulreichovou brankou.
     
    8
    Obrana hostů si znovu pohlídala akci Bayernu a okamžitě po zisku míče zamířili hosté do útočné akce.
     
    9
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    A hned na to se ujímají vedení. JOSIP DRMIĆ dostal do běhu míč po pravé straně, poté ho zasekl před obráncem domácích a levačkou pak poslal balón ke vzdálenější tyči, kam ho také umístil. Ulreich se se po míči jen marně natahoval – 0:1. Asistence: Jonas Hofmann.
    9. Josip DRMIĆ - 0:1
     
    11
    Aktivní hosté sebrali domácím opět míč a dostali se s ním znovu před branku Bayernu, ale Ulreich jejich následnou střelu pokryl.
     
    12
    Domácí Bayern zatím nestíhá únikům hostů, kteří se dostali do dalšího průniku před Ulreichovu branku, ale v cestě jim stála obrana Mnichova.
     
    14
    Rozhození domácí hráči se znovu nedostali do blízkosti branky hostů. Ti se pak vydali opět do akce a Ulreich se musel mít zase na pozoru.
     
    15
    Až nyní se do větší šance dostal David Alaba, jenž střelou, která letěla vzduchem až před hostující branku, nechal vyniknout Yanna Sommera, který z výskoku míč chytil.
     
    16
    Thomas Müller byl v obrovské šanci a mohlo být vyrovnáno. Vysunul se mezi obranou hostů a dostal se až sám před brankáře hostů, jeho zakončení ale skončilo jen těsně vedle hostující branky.
    16. Müllerova velká šance.
     
    18
    Hazard zachytil míč po střele Bayernu a pomohl tak svému brankáři, který nemusel zasahovat.
     
    19
    Drmić byl postrčen domácím hráčem a hosté tak zůstanou i nadále u míče. Už s ním míří na polovinu Bayernu.
     
    20
    Alaba byl u další šance domácích, jeho náznak šance skončil ale na obraně hostů, která míč zakopla za zadní čáru. Domácí tak vybojovali rohový kop.
     
    21
    Po této standardce ale nezapršelo a u balónu tak budou znovu hosté, kteří se už přemisťují na opačný konec hřiště.
     
    22
    Hráči Bayernu pomalu srovnali hru a nyní se více tlačí před branku hostů. Zatím to ale k vyrovnání nevedlo.
     
    23
    Dlouhý nákop domácích odkopl do bezpečí Jannik Vestergaard a poslal tak balón až před branku Bayernu.
     
    24
    Nico Elvedi poslal centr nabíhajícímu Thorganu Hazardovi, který ale z levé strany domácí branku netrefil přesně.
     
    25
    David Alaba poslal centr do pokutového území, na který si naběhl Thomas Müller, ale jeho střela pak skončila pouze vysoko nad hostující brankou.
     
    26
    Aktivita hostů byla znovu hodně patrná a v další akci se dostal do šance Jonas Hofmann, ale tu zastavila pozorná obrana Bayernu Mnichov.
     
    27
    Na druhé straně zahrávali další rohový kop domácí hráči, ale před brankou Yanna Sommera nezahrozili. Následuje tak odkop od ní.
     
    28
    Nico Elvedi střílel z kraje velkého vápna, míč proletěl kolem branky domácích a rázem tak bylo po další šanci hostů.
     
    29
    Na druhé straně z výskoku sebral míč domácí brankář proti vysoké střele Juana Bernata a také on poté balón odkopl od svého zařízení.
     
    30
    Náznak akce Bayernu zastavila obrana hostů před velkým vápnem a hráči Mönchengladbachu se tak vydávají do další útočné akce.
     
    31
    Agilní David Alaba poslal míč Thiagu Alcântarovi, který z pravé strany vystřelil, ale jeho projektil zachytila obrana hostů, kteří tak znovu uhájili svůj těsný náskok.
     
    33
    Dobrý zákrok si opět připsal Yann Sommer, jenž vyrazil jedovatou střelu Thiga Alcântary z hranice velkého vápna. Nyní bude zase odkopávat míč od své branky.
     
    34
    Brankář hostů byl znovu pozorný a chytil tak další střelu Bayernu. Ten čím dál více vystrkuje růžky a rád by do poločasu srovnal nepříznivý stav.
     
    35
    Dlouhý nákop Alaby lapil ze vzduchu Yann Sommer a dalším zákrokem tak podržel svůj tým a také jeho těsné vedení. Nyní proběhne odkop od jeho zařízení.
     
    37
    Bayern právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno jest. Uvnitř pokutového území vyslal v pádu Thomas Müller přihrávku na úplně volného SANDRA WAGNERA, který měl jednoduchou úlohu, a sice trefit prázdnou branku před sebou – 1:1. Asistence: Thomas Müller.
    37. Sandro WAGNER - 1:1
     
    39
    Začíná se tedy znovu od začátku a domácí hráči už jsou na hřišti lepším týmem. Uvidíme, zda se jednomu z týmů podaří ještě v této části hry skórovat.
     
    40
    Další šance na straně Bayernu a v ní byl Thomas Müller. Ten pálil z rohu velkého vápna, ale jen do připravené obrany hostujícího celku.
     
    41
    Bayern právě vstřelil branku!
    Dokonalý obrat ještě v průběhu prvního poločasu. SANDRO WAGNER hlavičkoval v pokutovém území a míč usměrnil k pravé tyči z pohledu hostujícího brankáře, jenž se po něm marně natahoval – 2:1. Asistence: Thomas Müller.
    41. Sandro WAGNER - 2:1
     
    43
    Závěr poločasu tak nabízí už velmi ofenzívní podívanou a u další akce byl Alaba. Po jeho centru ale Müller zakončoval pouze do pevné hostující obrany.
     
    44
    Dnes už dvougólový Sandro Wagner střílel znovu před hostující brankou, ovšem bylo to pouze vedle pravé tyče branky Mönchengladbachu.
     
    45
    David Alaba vyslal z přímého kopu dloubáček, který do svých rukavic chytil Yann Sommer a připsal si tak další zákrok.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas tohoto utkání je za námi. Hosté se v deváté minutě ujali vedení, když se trefil Josip Drmić. V jednačtyřicáté minutě ale domácí vedli už 2:1. Dvěma brankami se blýskl Sandro Wagner, jenž nejprve vyrovnal a poté strhl vedení na stranu Bayernu. Domácím se tak podařil obrat ještě v průběhu prvního poločasu. Ten druhý začne přibližně v 19:35.
     
    Střely na branku: 5 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází James Rodríguez.
     
    46
    Domácí se hned v úvodu druhého poločasu natlačili před velké vápno hostů, ale k žádné střele se nedostali.
     
    47
    Rodríguez se hned dostal ke střele před hostující brankou, tu ale srazila obrana Mönchengladbachu do bezpečí.
     
    48
    Oscar Wendt dostal přihrávku na pravou stranu a hned vyslal střelu, kterou ale Ulreich chytil do rukavic a následně pak hned míč odkopl na druhou stranu.
     
    49
    Sommer zasahoval po střele z dálky a míč chytil do svých rukavic. Také hostující brankář bude mít k dispozici odkop od své brány.
     
    50
    Bayern opět převzal aktivitu do svých rukou a dostal se do další šance před brankou hostů. Wagner ale střílel mimo tři tyče.
     
    51
    Bayern právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují své vedení a vedou už o dva góly. K odraženému míči po zákroku hostujícího brankáře se dostal THIAGO ALCÂNTARA a nekompromisně ho poslal za Sommerova záda – 3:1.
    51. Thiago ALCÂNTARA - 3:1
     
    53
    Domácí jsou rozjetí a znovu se dostali do šance před Sommerem. Tomu ale po další jejich střele pomohla pozorná obrana.
     
    55
    David Alaba střílel z rohu velkého vápna a po jeho projektilu zasahovala opět hostující obrana.
     
    56
    Hosté neměli sílu na další útok a o míč brzy přišli. U něho jsou tak znovu hráči Bayernu a už míří před Sommerovu branku.
     
    57
    Hazardova střela mířila vysoko nad domácí branku a následuje tak další odkop od ní, který provede Sven Ulreich.
     
    57
    Tolisso vyslal jedovku z hranice velkého vápna, ale míč skončil jen v moci pozorné hostující obrany.
     
    58
    Sandro Wagner dostal přihrávku a poté hned vystřelil. Svého dnešního hattricku se ovšem zatím nedočkal.
     
    59
    James Rodríguez si naběhl před velké vápno, našel si více prostoru ke střele a poté vyslal levačkou jedovku, kterou ale do rukavic chytá Yann Sommer.
     
    60
    Další domácí šance, uvnitř pokutového území upadl jeden z domácích hráčů a fanoušci se dožadovali penalty. Sudí ale naznačuje, že se o faul nejednalo.
     
    62
    Na druhé straně se nepovedla akce hostům, kteří svou střelu příliš přetáhli a ta skončila pouze vysoko nad brankou domácího celku.
     
    63
    Z levé strany střílel David Alaba, trefil ale pouze obránce hostů. Poté ale domácí nakonec vybojovali rohový kop.
     
    64
    James Rodríguez napálil míč z hranice velkého vápna a ten poté zachytila obrana hostů. Ti se tak přemisťují na druhou stranu.
     
    65
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Vincenzo Grifo.
     
    66
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Josip Drmić, přichází Mickaël Cuisance.
     
    67
    U míče jsou znovu domácí hráči a už operují zase před brankou Mönchengladbachu.
     
    67
    Bayern právě vstřelil branku!
    Domácí pokračují v destrukci hostů a už je to o tři branky. DAVID ALABA po levé straně unikl k rohu velkého vápna a poté jedovatou střelou poslal míč k levé tyči hostující branky. Sommer tak byl bez šance – 4:1.
    67. David ALABA - 4:1
     
    69
    Žlutou kartu dostává Mats Hummels (Bayern Mnichov).
     
    70
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Sandro Wagner, přichází Robert Lewandowski.
     
    71
    Domácí se nadále tlačí před hostující branku a hostující hráče nepouští na jejich polovinu. Fanoušci Bayernu tak neustále tlačí svůj tým dopředu.
     
    72
    Tolisso vyslal po levé straně dělovku na hostující branku, míč ale skončil jen vedle pravé tyče z pohledu Yanna Sommera.
     
    73
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází David Alaba, přichází Rafinha.
     
    73
    Ani nyní se hosté nedostali na polovinu Bayernu a domácí tak mají možnost jít do další akce.
     
    74
    Elvedi střílel na domácí branku, trefil ale holenní chránič domácího obránce, který hned balón odkopl směrem dopředu.
     
    75
    Grifo zahrál autové vhazování, míč se poté dostal do území Bayernu, ale blíže k němu měl Sven Ulreich, jenž ho rukou vyhodil do bezpečí.
     
    77
    A znovu domácí hráči, kteří se dostali do další šance. Corentin Tolisso byl poté nevybíravě faulován Christophem Kramerem, jenž inkasuje žlutou kartu.
     
    78
    Zápas se už jenom dohrává. Domácí hráči nikam nespěchají a hosté naopak vědí, že tříbrankovou ztrátu proti Bayernu jen těžko doženou.
     
    79
    Robert Lewandowski se natlačil před branku hostů a poté pravačkou střílel na Sommera, tomu ale zákrokem pomohla obrana Mönchengladbachu.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky tohoto utkání. U míče jsou neustále domácí hráči a na polovině hostů se snaží o další střely.
     
    81
    Vincenzo Grifo si pohrál s míčem v pokutovém území, poté si našel lepší pozici ke střele, ale poté pouze přestřelil domácí branku.
     
    82
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Denis Zakaria, přichází Tobias Strobl.
     
    82
    Bayern právě vstřelil branku!
    Další pěkná akce Bayernu a je z toho už pátá branka. Kimmich poslal centr do pokutového území a poté pravačkou ROBERT LEWANDOWSKI trefil vzdálenější tyč – 5:1. Asistence: Joshua Kimmich.
    82. Robert LEWANDOWSKI - 5:1
     
    83
    Hosté se snažili hned alespoň ještě o jeden gól, ale na konci jejich akce zasáhla pozorná domácí obrana.
     
    85
    Jannik Vestergaard podržel míč a poté se ho snažil rozehrát na spoluhráče, jejich souhru ale překazil Thiago Alcântara, který tak poslal svůj tým zase útočit.
     
    87
    Domácí nemají dost a snaží se opět útočit. Kimmich střílel z levé strany, ale trefil pouze obranu hostů. Alespoň Bayern vybojoval rohový kop.
     
    88
    Bernat podržel hostujícího hráče a dostává za to žlutou kartu.
     
    89
    Po pravé straně unikl Thorgan Hazard, ale jeho následná střela mezi tři tyče nezamířila. U míče tak budou znovu hráči domácího Bayernu.
     
    90
    Robert Lewandowski střílel placírkou na branku hostů a míč skončil jen vedle levé tyče z pohledu Yanna Sommera.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči přidali ve druhém poločase ještě tři branky a další výhrou jen potvrzují nadvládu v německé lize. Postupně se trefili Thiago Alcântara, David Alaba a střídající Robert Lewandowski.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:9.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:22:48)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 37. Wagner (T. Müller), 41. Wagner (T. Müller), 51. Th. Alcântara, 67. Alaba, 82. Lewandowski (Kimmich) – 9. Drmić (J. Hofmann)

    Karty:   69. Hummels (BAY), 88. Bernat (BAY) – 77. Kramer (MNC)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:9.
    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba (73. Rafinha) – Tolisso, Rudy, Th. Alcântara – T. Müller (C) (46. James Rodríguez), Wagner (70. Lewandowski), Bernat.
    Náhradníci: Starke – Rafinha, James Rodríguez, Robben, Lewandowski, Javi Martínez, Ribéry.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt (C) – J. Hofmann (65. Grifo), Kramer, Zakaria (82. Strobl), T. Hazard – Drmić (66. Cuisance), Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Strobl, Bénes, Jantschke, Cuisance, Grifo, Mayer.

    Rozhodčí: Kampka – Kempter, Kempkes

    Diváci: 75 000
    thejrc.org