Cagliari – Udinese 2:1 (kon.) | Janov – Crotone 1:0 (kon.) | Chievo – Turín 0:0 (kon.)
Atalanta BC – Inter 0:0 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
0:0 (0:0)
Inter Milán
Sobota 14.04.2018, 20:45 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia, Bergamo • Italská Serie A • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Sobotní program 32. kola italské ligy zakončí duel mezi domácí Atalantou Bergamu, která na svém trávníku přivítá výběr Interu Milán. Tento zápas slibuje dost zajímavou podívanou a doufám, že také množství branek. Jan Mládek vám přeje příjemnou zábavu u sledování tohoto zápasu.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio
    Domácí tým nedokázal v letošní sezóně navázat na herní úspěchy z loňské sezóny a momentálně se pohybuje okolo osmého místa se ziskem 48 bodů. Ani jejich poslední forma není přívětivá, z posledních pěti zápasů dokázal tento tým získat sedm bodů. Navíc Atalanta už dva zápasy po sobě nevyhrála. Dva týdny zpátky prohrála na svém stadionu se Sampdorií Janov 1:2 a minulý týden zbytečně ztratila dva body se Spalem, když na jeho hřišti remizovala 1:1.

    Poslední zápasy
    Spal – Atalanta 1:1
    Atalanta – Sampdoria 1:2
    Atalanta – Udinese 2:0
    Verona – Atalanta 0:5
    Juventus – Atalanta 2:0
     
    Inter Milán
    Milánský celek se stále drží na příčkách zaručující evropské poháry. Inter je před tímto kolem na průběžném pátém místě s celkovým ziskem 59 bodů. Má tedy na svým sobotním soupeřem náskok slušných jedenáct bodů. Inter má motivaci na obou frontách. Páté místo zaručuje pouze Evropskou ligu, nacož čtvrté už LM. Právě na čtvrté a třetí místo, které drží římské celky ztrácí pouze bod. Na druhou stranu se tento tým bude chtít vzpamatovat, jelikož i on dvakrát za sebou nevyhrál. Minulý týden dokonce prohrál na hřišti Turína těsně 0:1.

    Poslední zápasy
    Turín – Inter 1:0
    AC – Inter 0:0
    Inter – Verona 3:0
    Sampdoria – Inter 0:5
    Inter – Neapol 0:0
     
    Poslední vzájemné zápasy
    Inter – Atalanta 2:0
    Inter – Atalanta 7:1
    Atalanta – Inter 2:1
    Atalanta – Inter 1:1
    Inter – Atalanta 1:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Beriša – Tolói, Caldara, A. Masiello – Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens – Barrow, Cristante, A. Gómez (C).
    Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Cornelius, Castagne, Melegoni, Mancini, Haas, Bastoni, Salvatore.

    Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Santon – Gagliardini, Valero – Cancelo, Rafinha, Perišić – Icardi (C).
    Náhradníci: D. Padelli, Berni – Lisandro López, Ranocchia, Karamoh, Éder, Dalbert, Emmers, Candreva, Pinamonti, Zaniolo.

    Rozhodčí: Doveri – Vivenzi, Lo Cicero.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Inter nastoupil v bílých dresech, Atalanta bude dnešní zápas hrát v černo-modré kombinaci.
     
    2
    Inter má co dělat, aby domácí tlak v úvodu utkání zastavil. Navíc Atalanta bude rozehrávat první rohový kop.
     
    3
    K míči se dostal Mattia Caldara, který po zpracování vypálil vysoko nad branku. Samir Handanovič bude odkopávat od své branky.
     
    4
    Atalanta vysunula své napadání až skoro k pokutovému území svého soupeře. Tento presink dělá Interu velké problémy, proto volí nákop na domácí polovinu.
     
    5
    Marten de Roon neuspěl v boji proti přesile a o míč přišel. Jenže poté tento domácí hráč prokázal velkou bojovnost a míč získal zpět.
     
    6
    Milan Škriniar musel do hlavičkového souboje, který vyhrál. Výborná poziční hra tohoto slovenského stopera.
     
    7
    První velká šance tohoto utkání pro domácí tým! Bryan Cristante adresoval přesnou kolmici na rozběhnutého Alejandra Gómeze. Ten ovšem tváří tvář brankáři neuspěl, spíš se ho zalekl a branku netrefil.
    7. Alejandro Gómez zahodil velkou tutovku.
     
    8
    Musa Barrow dělá velké problémy hostující obraně. Tento domácí útočník je velmi rychlý a velmi dobře napadá milánskou rozehrávku.
     
    9
    Mauro Icardi si nepohlídal své postavení na útočné polovině a vzápětí mu byl odpískán ofsajd. Míč se tedy opět stěhuje na kopačky domácích.
     
    10
    Musa Barrow hladově koukal po malé domů, kterou ovšem i přes svou rychlost nestihnul. Samir Handanovič byl u míče první.
     
    11
    Opět tady máme vysunuté napadání domácích, kteří slaví další zisk míče. Handanovič musel odkopnout míč do autu.
     
    12
    Rafael Tolói byl pod velkým tlakem, ale naštěstí pro jeho celek všechno zvládnul. Navíc míč také podržel a konstruktivně rozehrál.
     
    13
    João Cancelo se skvěle zbavil dvou obránců a odcentroval. Jenže jeho centr nenašel nikoho z milánských hráčů. Míč skončil až za brankovou čárou.
     
    14
    Jednoduchá narážečka hostujících hráčů nadělala domácím málem velké problémy. Rafinha poté upadnul na trávník a dožadoval se odpískání přímého kopu, nedočkal se.
     
    15
    Po krátké chvíli přišel další zákrok nezákrok domácích. Obětí tentokrát byl Mauro Icardi. Ani v tomto případě se proti domácím nepískalo.
     
    16
    Rafael Tolói se pokusil po rohovém kopu napodobit Cristiana Ronalda kopem přes hlavu. Nůžky se ovšem nepovedly podle představ.
     
    17
    Miranda zahnal svého brankáře a také míč do zámezí. Atalanta bude rozehrávat svůj další rohový kop v tomto zápase. Uvidíme, jak s ním naloží.
     
    18
    Domácí svoji šanci nevyužili nijak nebezpečně. Navíc před vápnem se dopustili útočného faulu na Rafinhu.
     
    19
    Záložní hráči domácího týmu zaspali a toho využil právě Rafinha. Jenže ten domácí branku svou střelou vůbec netrefil. Etrit Beriša byl opět bez práce.
     
    20
    Další rohový kop pro domácí a další jeho nevyužití. Tentokrát centr letěl přímo do branky, kde byl připraven hostující gólman a ten míč chytil.
     
    21
    První poločas se nám za malou chvíli přehoupne do své druhé poloviny a my stále čekáme na úvodní branku tohoto utkání.
     
    22
    Musa Barrow rozběhnul svého kapitána, který ho následně hledal pod sebou v pokutovém území. Hostující obránci byli ovšem připraveni zasáhnout.
     
    23
    Rafinha při přebírání míče uklouznul a nejen jednou, proto také o míč na polovině domácích přišel. Ani z této šanci nebude ohrožení domácí branky.
     
    24
    Musa Barrow se snažil zpracovat míč na dlouhou nohu, ale to nedokázal. Tento hráč, který dnes debutuje hraje opravdu dobrý zápas.
     
    25
    Remo Freuler si to namířil dopředu a vystřelil pohotovou střelu, kterou musel Samir Handanovič hasit nadvakrát.
     
    26
    Stav utkání je sice stále stejný, ale hráči Interu i tak tahájí zatím za kratší konec. Atalanta je více aktivnější, víc se snaží a také je pro brankáře nebezpečnější.
     
    27
    Mattia Caldara zavařil svému brankáři svou hlavičkou domů, kterou málem vystihnul hostující kapitán Icardi. Etrit Beriša se musel pověsit do vzduchu a míč chytit.
     
    28
    Rychlý výpad domácího celku zakončil pohotovou střelou Musa Barrow, který trefil pouze boční síť milánské branky. Ani tohle tedy nebude úvodní branka utkání.
     
    29
    Alejandro Gómez zkusil překvapit Samira Handanoviče svou střelou, která ovšem prostor branky netrefila. Byla to střela z místa a ještě k tomu vedle.
     
    30
    Máme za sebou třicet minut tohoto zajímavého duelu. Atalanta si drží polovinu soupeře a s přehledem kombinuje.
     
    31
    Borja Valero přihrál Rafinhovi, který nepřevzal míč optimálně. Ten zase putuje na kopačky domácích, kteří s ním peláší na hostující branku.
     
    32
    Musa Barrow si naběhnul na centr Alejandra Gómeze a donutil hostujícího brankáře k perfektnímu zákroku u své pravé tyčky. Tohle byl opravdu výborný reflexivní zákrok.
    32. Parádní zákrok hostujícího brankáře.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Miranda (Inter Milán).
     
    33
    Tlak domácích nekončí, spíše se stále sílí. Inter má velké problémy bránit rychlonohé hráče domácího týmu. Například Goméze nebo Barrowa.
     
    34
    Pomalu se nám blíží závěrečná koncovka prvního poločasu ve kterém jsme stále neviděli úvodní gól tohoto utkání. Dočkáme se ho ještě před hvizdem sudího?
     
    35
    Musa Barrow je opravdu velmi aktivní na hostující polovině, ale někdy také nemá štěstí. Například jako teď, kdy mohl po dobrém zpracování běžet sám na branku. To se nepovedlo.
     
    36
    Borja Valero musel na polovině hřiště volit přihrávku až na svého brankáře, jelikož kolem sebe neměl nikoho komu by mohl přihrát. Všichni jeho spoluhráči byli obsazení.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Rafael Tolói (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    38
    Atalanta si dává v tuto chvíli menší oddych od své aktivní hry a míč si drží pohodlně u své branky, kde také s přehledem kombinuje. Inter se vůbec nemá k většímu napadání.
     
    39
    Oba brankáři jsou v tuto chvíli bez práce, protože hra se momentálně odehrává převážně kolem poloviny hřiště. Atalanta mírně v tomto boji vede.
     
    40
    Roberto Gagliardini se opět ocitnul na trávníku. Tentokrát po faulu domácího Bryana Cristanteho. Následná rychlá rozehrávku znamená, že hosté si zkusí rozehrát rohový kop.
     
    41
    K exekuci rohového kopu se postavil Cancelo. Jeho centr na přední tyč byl skvěle pokryt a hlavně byl odvrácen mimo pokutové území Atalanty.
     
    42
    Robin Gosens se s tím nepáral a vystřelil. Jenže jeho střele chyběly potřebné parametry. Samir Handanovič se po tomto projektilu pouze poohlédnul. Následně tento brankář bude od své branky odkopávat.
     
    43
    Snad první velká příležitost pro milánský Inter. Ivan Perišić si skvěle naběhnul za domácí obranu a s míčem pelášil sám na domácího brankáře. Jenže tento hráč vzápětí netrefil branku.
    43. Ivan Perišić netrefil z úhlu domácí branku.
     
    44
    Domácí trenér je po minulé šanci svého soupeře velmi rozlobený. Vsadil bych se, že tato situace bude mít v šatně ještě nějakou dohru.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:50.
     
    Rozhodčí Doveri nenastavil v prvním poločasu ani minutu navíc, proto jdou oba týmy do šaten za nerozhodného stavu. Atalanta začala dnešní zápas výborně, vypracovala si několik slibných šancí, ale to bylo všechno. Inter byl nejdříve hrou svého soupeře zaskočen, ale potom naskočil na vlak a dokázal se vyrovnat. Výsledkem toho byla tutovka ze 43. minuty, kterou ovšem nevyužil chorvatský záložník Ivan Perišić. Musím říct, že první poločas byl parádní pozvánkou na druhou část, která začne za necelých patnáct minut.

    Statistiky prvního poločasu
    Držení míče: 54% – 46%
    Střely na branku: 5 – 1
    Střely mimo branku: 6 – 2
    Rohové kopy: 5 – 2
    Ofsajdy: 1 – 2
    Fauly: 7 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Musa Barrow, přichází Andreas Cornelius.
     
    47
    Hned v úvodní centr domácích směřoval na hlavu Corneliuse, ale ten na něj byl příliš krátký. Míč proletěl na hranici vápna a skončil na druhé straně v autu.
     
    48
    Robin Gosens zvládnul ve svém vápnu velmi obtížný souboj s prodírajícím se Cancelem. Tohle byl velmi dobrý a hlavně čistý zákrok.
     
    49
    Andreas Cornelius vletěl do souboje s Robertem Gagliardinim, který ho loktem zasáhnul do obličeje. Dánský útočník se rychle otřepal a hned bude pokračovat v zápase.
     
    50
    Milan Škriniar si počkal na svého soupeře, kterého vzápětí obral o míč čistým zákrokem na vlastní polovině. Jenže poté se ho snažil vyvézt a to nebyl dobrý nápad.
     
    51
    Centr z pravé strany směřoval přímo do branky, kterou dnes hájí Samir Handanovič. Ten si na míč počkal a ještě před čarou ho chytnul.
     
    52
    Atalanta zatím skvěle navazuje na začátku prvního poločasu. Je hodně aktivní a nedává prostor soupeři, aby kombinoval.
     
    53
    Rohový kop se domácím nevyšel podle představ, hosté si s tímto centrovaným míčem dokázali poradit na jedničku s hvězdičkou.
     
    54
    Remo Freuler uklidnil hru ve středu hřiště a místo bezhlavého útočení zvolil radši přihrávku zpět na vlastní obránce. Inter se stáhnul a čeká na šanci k brejku.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Borja Valero (Inter Milán).
     
    56
    Jednoduchá akce Interu, která vyústila šancí Icardiho, který nakonec zaváhal se střelou. Inter bude tedy rozehrávat rohový kop.
     
    57
    Roh byl rozehrán na přední tyč, kde byl pouze domácí hráč. Ten se s míčem nemazlil a dalekým odkopem ho poslal k polovině hřiště.
     
    58
    Andrea Masiello se v tuto chvíli může zlobit pouze na sebe, protože ta přihrávka byla dost mizerná. Míč skončil v zámezí, Inter bude vhazovat.
     
    59
    Hosté z Milána se stále nemají k nějaké kombinaci, proto volí dlouhé nákopy na domácí polovinu, ty nejsou vůbec nebezpečné.
     
    60
    Po dlouhé době se Inter opět dostal na delší dobu na polovinu svého soupře. Navíc hosté budou rozehrávat rohový kop.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes patnáct minut druhého poločasu a stále hrajeme bez branek. Tlak Atalanty v posledních minutách opadnul a na druhé straně Inter si s útoky neví rady.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Mattia Caldara (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    63
    Davide Santon se s tím nepáral a zhruba ze třiceti metrů se odhodlal ke střele. Jenže ta vůbec domácí branku netrefila.
     
    64
    Andreas Cornelius vrazil do slovenského stopera, který se na malý moment nezvedal z trávníku. Až po chvilce vstanul, ale jeho pohyb není úplně dobrý.
     
    65
    Atalanta pochopila, že na hostující obranu musí postupnou kombinací, která se pro tento moment nepovedla úplně podle představ. Cornelius se dopustil dalšího faulu.
     
    66
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ale ani jeden celek si nedokáže vypracovat vyloženou šanci jako v prvním poločase. Nezmění to ani přízemní centr Danila D'Ambrosia.
     
    67
    V kombinaci domácích se začínají množit nepřesnosti. Toho se snaží využít Inter, ale také bez výraznějšího úspěchu.
     
    68
    Bryan Cristante při svém odkopu z domácí poloviny trefil kopačkou Ivana Perišiće. Rozhodčí na malý moment přerušil hru a šel chorvatského hráče zkontrolovat.
     
    69
    Andreas Cornelius se tomu diví, ale opravdu podle opakovaných záběru stál v ofsajdové pasti. Asistent odmával tento ofsajd velmi správně.
     
    70
    Mauro Icardi byl ve výborném náběhu na centr z pravé strany, který vyslal Cancelo. Posléze se velmi divil, když rozhodčí neukázal na rohový kop.
     
    71
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Éder.
     
    72
    Další slibná šance pro milánský klub, ale ani tohle nekončí v síti. Střela jednoho z hostů po sklepnutí Icardiho míří vysoko nad branku soupeře.
     
    73
    Míč je teď na polovině Interu, kde domácí obléhají pokutové území. Jenže opět bez úspěchu. Míč putuje opět k Interu.
     
    74
    Ale ten vzápětí míč zase odevzdává soupeři, protože jejich průniková přihrávka byla do země nikoho. Míč končí v autu.
     
    75
    Konec zápasu se nám pomalu, ale jistě blíží. K úvodní brance mají týmy stejně blízko a určitě nás čeká zajímavý konec tohoto střetnutí.
     
    76
    Andreas Cornelius vybojoval pro svůj tým výhodu zajímavé standardní situace v okoli pokutového území soupeře. Uvidíme, jak s touto situací tento tým naloží.
     
    77
    Prudký centr Goméze pouze prolétnul šestnáctkou a doletěl do zámezí. Inter bude vhazovat míč zpátky do hry.
     
    78
    Jenže tlak domácích opět narůstá a je tady další příležitost zahrozit skrze rohový kop.
     
    79
    Po rohovém kopu bude následovat vhazování, které také nic nebezpečného nepřineslo. Velká škoda pro domácí celek a jeho fanoušky.
     
    80
    Máme před sebou posledních deset minut základní hrací doby tohoto zápasu mezi Atalantou a Interem. Stále hrajeme v této části hry bez branek.
     
    80
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Timothy Castagne.
     
    81
    Éder se postavil k exekuci přímého kopu a následně protáhnul domácího brankáře skokem ke své pravé tyči. Tohle byla zajímavá příležitost pro milánský celek.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Andrea Masiello (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    83
    Inter se snaží o postupnou kombinaci, ale Atalanta opět na konci zápasu vysunula své napadání, což dělá Interu velké problémy.
     
    84
    Oba trenéři stojí na hranici svého vymezeného prostoru a velmi hlasitě dávají svým svěřencům důležité pokyny.
     
    85
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Bryan Cristante, přichází Gianluca Mancini.
     
    86
    V těchto chvílích je to spíše taková nakopávaná z obou stran. Ani jeden tým se nemá ke vstřelení rozdílové branky. Zápas zřejmě skončí bez branek, ale nechme se překvapit.
     
    87
    Roberto Gagliardini se stal terčem hrubého zákroku, po kterém si chvíli poležel na trávníku. Rozhodčí hru na malý moment přerušil.
     
    88
    Atalanta ztratila míč na vlastní polovině, který se dostal k Ederovi. Ten na nic nečekal a vystřelil. Jenže jeho projektil byl zablokovaný.
     
    89
    João Cancelo má stále dost sil na to, aby na své straně proháněl obránce. Inter hraje v závěru prim a je blíž ke vstřelené brance.
     
    90
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Davide Santon, přichází Yann Karamoh.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Gianluca Mancini (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    90+1
    Rozhodčí nastavil ve druhém poločase tři minuty nad rámec základní hrací doby zápasu.
     
    90+2
    Inter rozehrával z poloviny přímý kop, který se hrubě exekutorovi nepovedl. Velmi vysoký a dlouhý míč doplachtil až do rukavic domácího brankáře.
     
    90+3
    Zdá se, že se už v tomto zápase nic zásadního nestane. Inter si odveze z Bergama pouze bod za bezbrankovou remízu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V tomto zápase nepadnul žádný gól, který by rozhodnul o vítězi utkání, proto si oba týmy berou pouze bod za bezbrankovou remízu 0:0. První poločas byl mírně pod taktovkou domácích, kteří hráli silový fotbal s vysunutým napadáním, což ve druhém poločase bylo znát. Vlivem úpadku sil se k režii dostal Inter, ale ani ten dnes neměl v zakončení štěstí.
    Poslední zápas sobotního programu italské ligy skončil bez branek.

     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:5.
     
    To bude z mé strany v tuto chvíli všechno. Já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek sobotního večera a u dalšího přenosu zase někdy na počtenou. (22:43:34)

    Jan Mládek

    Branky:

    Karty:   37. Tolói (ABC), 62. Caldara (ABC), 82. A. Masiello (ABC), 90+1. Mancini (ABC) – 32. Miranda (INM), 55. Valero (INM)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:5.
    Atalanta Bergamo: Beriša – Tolói, Caldara, A. Masiello – Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens (80. Castagne) – Barrow (46. Cornelius), Cristante (85. Mancini), A. Gómez (C).
    Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Cornelius, Castagne, Melegoni, Mancini, Haas, Bastoni, Salvatore.

    Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Santon (90. Karamoh) – Gagliardini, Valero – Cancelo, Rafinha (71. Éder), Perišić – Icardi (C).
    Náhradníci: D. Padelli, Berni – Lisandro López, Ranocchia, Karamoh, Éder, Dalbert, Emmers, Candreva, Pinamonti, Zaniolo.

    Rozhodčí: Doveri – Vivenzi, Lo Cicero
    thejrc.org