Cagliari – Udinese 2:1 (kon.) | Janov – Crotone 1:0 (kon.) | Chievo – Turín 0:0 (kon.)
Atalanta BC – Inter 0:0 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
2:1 (1:1)
Udinese Calcio
Sobota 14.04.2018, 15:00Italská Serie A • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, vítám vás u sledování online přenosu ze zápas 32. kola nejvyšší italské soutěž, Serie A. Budeme spolu sledovat zápas mezi Cagliari a Udinese.
     
    Ani jeden z týmů se nenachází zrovna v nejlepší formě, hosté prohráli už osm soutěžních utkání v řadě, poslední výhra se datuje na 28.1.2018 proti Janovu a nic zrovna nenasvědčuje tomu, že by se to mělo nyní změnit. V tabulce aktuálně Udinese drží 13. příčku, pokud ale budou výkony takto pokračovat dál, budou se hosté ještě bát o udržení v nejvyšší soutěži.

    Domácí na tom nejsou s ohledem na formu o moc lépe, ačkoliv se jim před pár zápas podařilo vyhrát a posbírat nějaké body. Jelikož jsou v tabulce až na 16. místě, mohla by je výhra v dnešním zápase posunout o něco výš a blíž k záchraně.

    Dnešní zápas nemá jednoznačného favorita, o něco větší šance se ale dávají domácím, hosté jsou na tom opravdu špatně. Uvidíme tedy, jak se utkání vyvine a co vše se stane.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Cagliari Calcio: Cragno – Pisacane, Ceppitelli, Castán – Faragò, Cigarini, Barella, Padoin, Miangue – Sau, Pavoletti.
    Náhradníci: Rafael, Crosta – Andreolli, Cossu, Giannetti, Ionita, Lykogiannis, Ceter, Han, Caligara, Romagna.

    Udinese Calcio: Bizzarri – Nuytinck, Danilo, Samir – Stryger Larsen, Barák, Balić, Fofana, Adnan – Maxi López, Lasagna.
    Náhradníci: Scuffet, Borsellini – de Paul, F. Zampano, Ingelsson, Jankto, Perica, Hallfredsson, Widmer, Gi. Pezzella..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začali výkopem domácí fotbalisté, kteří se hned dlouhým balonem pokoušeli dostat kupředu. S tím si ale obrana Udinese dokázala poradit.
     
    2
    Po faulu ve středu hřiště ale domácí zahrávali standardku, po které přiletěl balon na pravou stranu vápna. Tam se jej ujal kapitán Sau, pálil ale jen do boční sítě.
     
    2
    Larsen kombinoval na pravé straně hřiště, domácí ale výborně napadali a vyhnali krajního hráče zpět na svou polovinu.
     
    3
    Bizzarri si připsal první zákrok, ale byl spíše takový na rozcvičení, propagační střela ze střední vzdálenosti mu moc starostí nenadělala.
     
    4
    Na úvod zápasu to je ale zatím pěkný fotbal, hodně rychlý a také dost tvrdý. Pokud toto nastolené tempo vydrží celých devadesát minut, máme se na to těšit.
     
    5
    Domácí zkoušeli průnik po pravé straně hřiště, hosté si ale od prvních minut dávají pozor a jen tak někoho přiblížit se k vápnu nenechají.
     
    6
    Pisacane hledal za obranou hostujícího celku své spoluhráče, balon byl ale příliš dlouhý a zamířil až skoro na tribunu.
     
    7
    Fofana rozjel rychlý protiútok svého celku, ten se ale zastavil an středu hřiště. Nicméně Udinese stále drží balon ve své moci a pomalu kombinuje.
     
    7
    Baránk se snažil obejít Pisacaneho, ten se mu ale tvrdě postavil do cesty. Je z toho standardka pro hostující celek.
     
    8
    Balon sice zamířil do vápna a hledal nějakou volnou hlavu, domácí bránící hráči ale všechny protihráče dobře pokryli, a tak balon zase rychle zamířil mimo vápno.
     
    9
    Fofana si hezky seběhl pro přihrávku do prostoru před vápno, natáhl si balon trochu na levou stranu a pálil na vzdálenější tyč. Tu minul o nějaký ten metr.
     
    10
    Za obranu přišel krásný centr, a ačkolliv Lasagna byl v ofsajdu, rozhodčí nezapískal, a tak došlo k zakončení. To ale nebylo přesné, hostující útočník balon trefil hodně špatně.
    10.
     
    11
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Domácí byli v útoku, tam ale propadli a Udinese šlo do brejku. Barák po levé straně vytáhl balon, obehrál tři hráče a naservíroval krásný balon do vápna, kde už byl KEVIN LASAGNA, jenž z bezprostřední blízkosti v pohodě zakončil do horní části branky.
    11. Kevin LASAGNA - 0:1
     
    12
    Na druhé byla taktéž veliká šance, brankář Bizzarri ale předvedl fantastický zákrok!
     
    13
    Poté znovu hosté šli do brejku, Lasagna vyvezl míč po levé straně a tentokrát on nahrával, na poslední chvíli balon jeden z domácích hráčů ale dokázal odvrátit do bezpečí!
     
    14
    Sau si nabíhal pro centr za obranu, vyběhl ale příliš brzo, a tak mu ještě před možný zakončením byl odpískán ofsajd.
     
    15
    Máme za sebou patnáct minut zápasu a je opravdu krásný fotbal, oba celky jedou na maximum.
     
    16
    Pavoletti vypálil zpoza vápna, těsně před brankářem ještě balon tečoval Sau, ale poslal ho jen na připraveného Bizzarriho, opět výborný reflex hostujícího brankáře!
    16.
     
    17
    Jeden, druhý a třetí, domácí mají obrovský tlak a posílají do vápna nespočet centrů, hosté ale zatím zvládají bránit.
     
    18
    To byly hektické minuty pro hosty, ti ale tomu největšímu tlaku zvládli ubránit. Stále ale musí být na pozoru, Cagliari má balon ve své moci a hned se dere kupředu.
     
    19
    Až nyní ve středu hřiště Barák trochu uklidňuje hru, aktivita domácích je ale značná, a tak musí být zadní řady Udinese stále na pozoru.
     
    21
    Sau byl při cestě kupředu sestřelen Samirem, ošklivý zákrok zezadu. Domácí mají volný kop zpoza vápna, uvidíme, co vymyslí.
     
    22
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Krásná standardní akce a máme vyrovnáno! Cigarini balon sice z rozehrávky poslal jen do tyčky, k odraženému balonu se v malém vápně se ale dostal jako první LEONARDO PAVOLETTI a hlavou poslal míč do zcela volné branky!
    22. Leonardo PAVOLETTI - 1:1
     
    23
    Domácí využili nabídnutou šanci, Samir si asi nyní nebude říkat nic hezkého, předchozí zákrok byl trochu zbytečný. Začínáme tedy znovu od nuly.
     
    24
    Padiona dostal krásný pas za všechny hráče hostujícího celku, na poslední chvíli před zakončením se ale k němu stihl vrátit Larsen a balon odkopl mimo hřiště.
     
    25
    Hraje se nyní ve středu hřiště, je to spíš taková okopávaná, vedou se tvrdé souboje o míč.
     
    26
    Domácí hrají na krev, opravdu nevypustí jediný souboj a do všech jdou tvrdě. Stejně tak i hosté, ačkoliv od nich to zatím nebylo vždy úplně čisté.
     
    27
    Po faulu u středového kruhu zkusili domácí rovnou centr do vápna, byl ale hrozně přetažený, nabral ho možná i vítr a letěl daleko mimo hřiště.
     
    28
    Hosté se snažili vydat s ukořistěným balonem kupředu, během chvíle ale o něj přišli a museli bleskurychle kmitat zpátky, Cagliari zase totiž hrozilo. Nakonec ale z toho také nic nebylo.
     
    29
    Poslední minutky jsou trochu klidnější proti začátku utkání, i tak má ale stále hra svůj spád a fanouškům se to musí líbit.
     
    30
    Po pravé straně se snažil urvat od bránícího hráče Lasagna, to se mu ale nedařilo. I přesto se ale hostující hráč odhodlal k centru do vápna, tečovaným balonem ale svého spoluhráče nenašel.
     
    31
    Ze hry Udinese je vidět dost nepřesností, všeobecně zatím dnes spíše brání vyjma prvních pár minut, kdy mělo krátký tlak. O to nebezpečnější ale následné protiútoku jsou.
     
    33
    Domácí jsou ale už znovu s balonem usazeni na polovině Udinese a snaží se rozjet nějakou kombinační hru. Zatím se ale zdržují spíše blíž ke středovému kruhu.
     
    33
    Nakonec z celého snažení byl pouze Castánův faul, takže domácí akorát přišli o balon, branku v této akci neohrozili.
     
    34
    Hostující hráči se ale znovu pokusili o rychlou akci, v té ale přišla další nepřesnost, a tak z toho byl prakticky jen odevzdaný balon brankáři.
     
    35
    Fofana na středu hřiště zpracoval vysoký balon a vypadalo to, že hned zamíří kupředu, nakonec ale celou akci zpomalil a raději zahrál zpátky na jistotu.
     
    36
    Domácí se snaží většinu jejich akcí vést přes pravou stranu. Tam je to ale ucpané, nyní navíc při souboji o uteklý balon Barella fauloval.
     
    37
    V následné akce se znovu ukázal Barella, to když se k němu pár metrů za vápnem dostal skákající balon, jeho střela z první ale mířila vysoko, hodně vysoko nad bránu.
     
    38
    Hosté ve středu hřiště faulovali domácího kapitána Saua, a tak má Cagliari znovu možnost jít s balonem útočit.
     
    38
    Poslední minuty jsou ale pro domácí špatné, v útočném fázi se jim moc nedaří, balon jim odskakuje, komunikace také nebude zrovna nejlepší.
     
    39
    Na druhé straně se Udinese po dlouhé době dostalo až do vápna, následný centr ale Lasagnu ve vápnu přeletěl o několik metrů.
     
    40
    První poločas se nám pomalu chýlí ke konci a panuje nám stále vyrovnaný stav. Více času mají nyní balon na kopačkách domácí, jejich útočné snažení je ale v současnosti doslova marné.
     
    41
    Hosté málem zachytili balon ve středu hřiště, Barákovi ale špatně odskočil až do autu, a tak se k němu tedy zdarma dostávají zase domácí.
     
    42
    Po rychlé akci a klasickém zamíchání s balonem ale pálil zpoza vápna Fofana, ani on ale neseřídil svá mířidla přesně a v největším ohrožení byli fanoušci za bránou.
     
    43
    Na kraji hřiště došlo ke vzájemnému střetu, jako faul to rozhodčí neposoudil ani jednomu hráči, a tak se bude pokračovat dál.
     
    43
    Ceppiteli dobře stínoval Lasagnu, který rychle pronikal do vápna. Jeho střela z úhlu pak už brankáře neohrozila.
     
    44
    Domácí rozjíždějí jednu z asi posledních akcí, snaží se znovu dostat k zakončení pomalou kombinační hrou.
     
    45
    Ta se jim ale krutě nevyvedla a hosté znovu upalovali kupředu, podobně jako u první branky táhl Baránk balon po levé straně. Tento jeho centr ale už tak přesný nebyl, a tak se domácí dostali z nebezpečí pryč.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První pětačtyřicet minut bylo hodně zajímavých. Hosté se nejprve dostali do vedení po krásné akci Baráka a střela Lasagni, domácí ale o pár minut později vyrovnali dorážkou standardky, kterou zařídil Pavoletti. Hra byla nadále hodně divoká a byla spousta šancí, s přibývajícím časem se ale trochu zklidnila. Balon drží spíš domácí celek a hosté se brání, jejich protiútoky jsou bleskurychlé a velmi nebezpečné.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    O první útočnou akci se pokusili hosté, jejich centr byl ale hodně nepřesný.
     
    46
    Hned poté se s balonem přesunuli kupředu domácí fotbalisté a usadili se s ním na útočné polovině.
     
    47
    Po levé straně zkusili domácí rychlou akci, hosté se ale výborně stihli stáhnout zpět a ještě před střelou vybojovat balon. Navíc byl při tom Balic faulovaný Barellou.
     
    49
    Začátek druhé půle je o poznání klidnější, nic se ale nemění na tom že balon stále drží spíše domácí.
     
    50
    Nakonec tu byla akce, kdy Miangue ostře centroval z levé strany a balon musel hlavičkou mimo hřiště odvrátit Nytinck.
     
    51
    Až nyní se hosté pořádně dostávají k balonu a mohou se pokusit o nějaký přechod do útočné fáze. Jakmile ale drží balon delší dobu, od diváků přichází hlasitý pískot.
     
    52
    Právě možná i pískot pomohl tomu, že vše co hosté při své akci zvládli udělat, byl centr přímo do rukavic domácího brankáře.
     
    53
    Vzápětí se hra znovu přesunuji na polovinu Udinese, které se musí bránit, ať se jim to líbí nebo ne, domácí jsou nyní prostě o něco lepší, alespoň tedy v držení balonu.
     
    53
    Ani oni ale tedy nejsou v útočné fázi nejpřesnější. Balon podržet umí, osobní souboje zvládají, ale zakončení je mizerné.
     
    54
    Do protiútoku mířil Lasagna, ve vápně se mu ale balon zamotal mezi nohama, a tak se mu nakonec ani nepodařilo zakončit.
     
    54
    Hosté ale i nadále pokračovali v útočné akci, balon se ale zamotal na hraně brankoviště.
     
    55
    Na trávníku poté zůstal ležet Larsen, který schytal v souboji nepříjemný úder někam do oblasti břicha. Zdá se, že dost bolestivě, momentálně je ošetřován.
     
    56
    Larsen se zvedá a pomalu opouští hřiště, brzy se ale vrátí do hry. Z autového vhazování poté Barák sportovně odevzdává balon soupeři.
     
    57
    Domácí se velmi rychle přesunuli do útoku a z nic neříkající akce vybojovali rohový kop.
     
    57
    To ale na trávníků leží další hráč, ten ale bude asi střídat. Lasagna došel k nějaké zranění, jakému přesně ale nyní nevíme.
     
    58
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Kevin Lasagna, přichází Jakub Jankto.
     
    59
    Domácí se tak konečně dočkali zmíněného rohového kopu, ten byl ale zahraný opravdu mizerně.
     
    59
    Cagliari ale bude v útočném fázi pokračovat, u rohového praporku totiž rukou zahrál Larsen.
     
    60
    Teď už centr do vápna vypadal o něco lépe, Bizzarri se ale dostal dost vysoko na to, aby balon dokázal vyboxovat.
     
    61
    Máme za sebe dalších patnáct minut hry a směrem kupředu toho zase tolik zajímavého vidět nebylo. Ani obraz hry se moc nemění, domácí stále drží balon a snaží se útočit.
     
    62
    Adnan si vyzkoušel krátký aut na narážečku s Barákem, následný centr je tečován na rohový kop.
     
    62
    Dvakrát zkoušeli hosté dostat balon do vápna, ani jednou se to ale nepodařilo. Je tu ale rohový kop z druhé strany.
     
    63
    Ten ale doletěl jen někam do oblasti kolen Antonína Baránka, a tak se rychle dostávají k balonu domácí hráči.
     
    64
    Po pár akcích tu tak zase máme stejný obrázek hry, domácí okupují polovinu soupeře a marně se snaží dostat balon alespoň do vápna, to se jim nyní prostě nedaří.
     
    65
    Fofana rozjel akci, narazil si s Barákem, než ale stihl vypálit. už u něj byl bránící hráč a skluzem ho o balon připravil.
     
    66
    Domácí ale rychle zabojovali a hned se drali znovu do zakončení, je z toho ale pouze rohový kop.
     
    67
    Mizérie ale trvá i nadále, po rohu přišla střela zpoza vápna, letěla ale až nad tribunu.
     
    67
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Senna Miangue, přichází Artur Ionita.
     
    68
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Maxi López, přichází Rodrigo de Paul.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Luca Cigarini (Cagliari Calcio), který ve středu hřiště ošklivě trefil protihráče do hlavy. Nutnou ale podotknout, že nechtěně, ihned se omlouval a ujišťoval se, že je hráč v pořádku.
     
    70
    Barák dostal balon do běhu na hranici vápna, jeho přízemní centr zpět před bránu byl zablokována, rohový kop.
     
    71
    Adnan na dva pokusy poslal balon do vápna, ani jednou se hlavička ale neujala, domácí tak mohou být zase na chvíli v klidu.
     
    71
    Čas ale ubíhá velmi rychle a nevypadá to, že by se nyní mělo něco změnit. Hosté se stále brání, domácí jsou ale v útočné fázi bezzubí. První poločas byl co do šancí podstatně lepší.
     
    72
    Cagliari znovu mělo krásnou příležitost založit rychlou akci, vše ale překombinovali a nakonec sami poslali balon do autu.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Danilo (Udinese Calcio), rozhodčí totiž takto ještě ohodnotil jeho zákrok ve středu hřiště asi dvě minuty zpět..
     
    74
    Rychlá kombinace na pravé straně hřiště skončila centrem Barrela na Saua, ten ale na balon nedosáhl.
     
    74
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Luca Cigarini, přichází Andrea Cossu.
     
    75
    Stále stejné, domácí s balonem okupují polovinu soupeře, vše jim ale hrozně dlouho trvá.
     
    75
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Andrija Balić, přichází Emil Hallfredsson.
     
    76
    Při obranném zákroku se svým spoluhráčem trefil hlava na hlavu Samir, musí teď být ošetřen, střet vypadal ošklivě.
     
    78
    Snaha je na domácích hráčích, mají velikou herní převahu, zakončení jejich akcí je ale opravdu žalostné, stále se ale pokračuje.
     
    79
    Hosté jsou zatažení poměrně hluboko na vlastní polovině, po dlouhé době by se jim mohli podařit bodovat, což by je určitě povzbudilo, k tomu ale ještě trochu času zbývá.
     
    80
    Domácí to tentokrát zkusili středem hřiště, což Udinese trochu zaskočilo, ani tak ale nedokázal dojít až k vápnu zakončit, i tento prostor by dobře ohlídán.
     
    81
    Hosté se i dostali do zakončení, Larsenova střela ale mířila hodně vysoko nad bránu.
     
    82
    Málem tu byla i další útočná akce Udinese, ta ale byla rychle zastavena rozhodčími pro ofsajdové postavení.
     
    83
    Domácí se uchýlili znovu k akci po pravé straně, centr z kopačky Barella ale Samir odhlavičkoval pryč.
     
    84
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost na domácím stadionu, domácí přidávají druhou branku a jdou do vedení! Od rohového praporku přiletěl konečně přesný centr, na který si naskočil LUCA CEPPITELLI a trefil se hlavou přesně k tyči!
    84. Luca CEPPITELLI - 2:1
     
    85
    Hosté už doufali, že zápas v klidu dobrání, tohle ale asi nečekali. Musí tedy pořádně máknout, pokud si chtějí odvézt alespoň jeden bod.
     
    86
    Na hřišti zůstal ležet domácí kapitán Sau a hostům se celkem pochopitelně nechtělo přerušovat, nakonec se tak ale stalo. Opakované záběry ale nějaký kontakt neukázaly, nevím tedy, z jakého důvod domácí kapitán ulehl na hřiště.
     
    87
    Pár ošetření bylo, jedna branka, moc času ale rozhodčí asi nenastaví. Hosté mají tak pět minut na to, aby se zápasem něco udělali.
     
    88
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Leonardo Pavoletti, přichází Damir Ceter.
     
    89
    Domácí se hodně zatáhli a brání co umí, hosté nejsou zatím nikterak nebezpeční, snaží se hlavně nakopávat balony do vápna.
     
    89
    Adnan se pokoušel o čáry obehrát Barella, ten ho ale fauloval. Další udržené vteřinky pro domácí tým.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Emil Hallfredsson (Udinese Calcio), u postranní čáry ošklivě sestřelil Ionitu.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+1
    Mělo dojít k autovému vhazování, místo toho ale vznikla menší strkanice, po které se domácí hodně zlobí. Rozhodčí to ale řeší v klidu a uděluje akorát dvě žluté karty.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Seko Fofana (Udinese Calcio).
    Žlutou kartu dostává Nicoló Barella (Cagliari Calcio).
     
    90+2
    Vzápětí přišla i střela na bránu Udinese, balon ale šel vysoko nad tři tyče.
     
    90+2
    Stávají se nám tu z toho skoro jatka, Barella byl nyní na středu hřiště ošklivě podražen Samirem, kolíky šly hodně napřed.
     
    90+3
    Rozhodčí nakonec přiřkl balon hostům, kteří z poloviny hřiště poslali centr do vápna, ten se ale neujal.
     
    90+4
    Hosté se sice snaží, domácí ale brání opravdu pozorně a soupeře vůbec nepouštějí k vápnu.
     
    90+5
    Brankář si nyní došel pro vysoký balon, Pisacane ještě leží na hřišti s křečí, poslední minutku už si asi domácí ohlídají.
     
    90+6
    Rozhodčí ještě nechává hru pokračovat, fanoušci sice hodně pískají, jejich oblíbenci to ale na hřišti zvládají.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Na stadionu panuje obrovská radost, domácí nakonec ve druhém poločase dokázali přidat druhou branku a dokráčeli do pro vítězství. Hosty to bude mrzet dvojnásob, stále nebodují a tabulkou se postupně propadají stále níž.

    Ode mě je to vše, přeji krásný zbytek slunečné soboty. (16:54:59)

    Tomáš Hála

    Branky: 22. Pavoletti, 84. Ceppitelli (Cossu) – 11. Lasagna (Barák)

    Karty:   69. Cigarini (CAG), 90+2. Barella (CAG) – 73. Danilo (UDI), 90. Hallfredsson (UDI), 90+2. Fofana (UDI)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:13.
    Cagliari Calcio: Cragno – Pisacane, Ceppitelli, Castán – Faragò, Cigarini (74. Cossu), Barella, Padoin, Miangue (67. Ionita) – Sau, Pavoletti (88. Ceter).
    Náhradníci: Rafael, Crosta – Andreolli, Cossu, Giannetti, Ionita, Lykogiannis, Ceter, Han, Caligara, Romagna.

    Udinese Calcio: Bizzarri – Nuytinck, Danilo, Samir – Stryger Larsen, Barák, Balić (75. Hallfredsson), Fofana, Adnan – Maxi López (68. de Paul), Lasagna (58. Jankto).
    Náhradníci: Scuffet, Borsellini – de Paul, F. Zampano, Ingelsson, Jankto, Perica, Hallfredsson, Widmer, Gi. Pezzella.
    ocianews.com