Nový Zéland – Mexiko 5:1 (kon.) | Lucembursko – Izrael 1:8 (kon.) | Španělsko – KLDR 15:1 (kon.)
konec
Španělsko
15:1 (4:0, 8:1, 3:0)
KLDR
Sobota 14.04.2018, 20:15 • Igloo Arena, Granada, Španělsko • Mistrovství světa - II. B Divize • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný a ničím nerušený zbytek sobotní noci. Na počtenou! (22:37:54)
     
    Igloo Arenou zní španělská hymna, domácí tým vstoupil do turnaje jednoznačným vítězstvím 15:1 nad celkem ze Severní Koreji a směle tak vykročil vstříc postupu do skupiny A. Mistrovství v Granadě pokračuje zítra druhými zápasy – KLDR se střetne s Mexikem a Španělé vyzvou na souboj outsidera z Lucemburska.
     
    Hráči utkání
    ESP: Ander Arraras
    PRK: Čchun Rim Hong
     
    Střely na branku: 44 – 20
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    In Čchol Ri (PRK) jde do sprch o něco dříve než jeho spoluhráči. Za úder do oblasti hlavy a krku dostává od sudích 2+10 minut, přičemž menší trest odsedí Čchol Gwang Kim.
     
    59:21
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A kanonádě stále ještě není konec! Autorem patnáctého střeleckého úspěchu domácího celku je LUIS JOSÉ HERNÁNDEZ. Bez asistence.
    58:43 Oriol BORONAT - 14:1
     
    58:43
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Gól s pořadovým číslem čtrnáct je na světě, Španělé sypou další hrst soli do korejských ran. Z hranice brankoviště pryž za Paka protlačil ORIOL BORONAT. Asistence: Oriol Rubio, Ignacio Granell.
    58:25 Ander ARRARAS - 13:1
     
    58:25
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Domácí borci se zničehonic prosazují a minutu a půl před koncem upravují stav utkání na 13:1! Brabo našel v mezikruží volného ANDERA ARRARASE, který střelou z první rozvlinil síť hostující klece. Asistence: Juan Brabo, Juan Muñoz.
     
    56:46
    Na puku jsou nyní častěji hokejisté KLDR, utkání se už více méně jen dohrává. Oba celky už jsou s výsledkem očividně smířeny.
     
    55:55
    Hned dva obránci Koreje zneškodnili jednoho z domácích borců a hosté mohou vyrazit do útoku, kam se už nějakou dobu nepodívali.
     
    55:02
    Z bezprostřední blízkosti brankoviště mohl za položeného brankáře procpat kotouč Rubio, neposedná pryž mu ale nakonec sjela z hole!
     
    54:10
    Hokejisté Španělska sice hodně polevili, Il Pak ale stále nemůže být úplně v klidu. Domácí na něj totiž stále posílají jednu střelu za druhou.
     
    53:14
    Za zvuku písničky Jump Around od House of Pain se hokejisté obou celků přesouvají před korejskou branku, kde za malou chvilku proběhne další buly.
     
    52:32
    Po ostrém zákroku proti jednomu z protihráčům je vyloučen Nam Hjok Kim (PRK), jehož provinění zní vražení na hrazení. Uvidíme tak hru čtyři na čtyři.
     
    51:39
    Další faul Španělska, další přesilovka pro hosty. Tentokrát na trestnou lavici usedá José Ignacio Vincente (ESP), který se dopustil sekání.
     
    50:52
    Domácí se usadili před Pakovou brankou a rozjeli dlouhou šňůru přihrávek, která zatím ve střelu nevyvrcholila. Gólman Koreje musí být ve střehu.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Rubio (Granell, Boronat), 6. Carbonell, 8. Boronat (Ubieto), 18. Solorzano (Fuentes), 24. Hernández (Puyuelo, G. González), 24. Carbonell (Muñoz, Rivero), 28. Fuentes (Ubieto), 28. Rubio (Boronat), 31. Fuentes (Ubieto, G. González), 33. Arraras (Hernández, Puyuelo), 36. Solorzano (Puyuelo, Fuentes), 40. Granell (Boronat), 59. Arraras (Brabo, Muñoz), 59. Boronat (Rubio, Granell), 60. Hernández – 26. Hong (H. Č. Kim, M. Č. Kim)


    Španělsko: Alcaine (31. Barbo) – Brabo, G. Betrán (A), Vea, Ubieto, Baldris, A. García, Vicente – Carbonell, Rivero, Muñoz (A) – Muñoz, Solorzano, Fuentes – Granell, Rubio, Boronat – Puyuelo (C), G. González, Hernández – Arraras.
    KLDR: K. Č. Pak (31. I. Pak) – M. Č. Kim, P. I. Ri, An, Č. H. Kim II., Won, I. Č. Ri, N. H. Kim (C) – H. Č. Kim, Hong, Kw. H. Kim (A) – S. G. Kim, Ri (A), I. H. Kang – Č. H. Kim I., M. G. Kang, Ku. Č. Kim – Č. G. Kim, Č. R. Kim.

    Rozhodčí: Novák (SVK) – Korovkin (KAZ), Svoboda (CZE).
    ocianews.com