Německo – Slovensko 1:2 (0:1 po s.n.) | Francie – Česko 2:6 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (2:1, 1:0, 2:0) Stav série: 1:0
HC Kometa Brno
Sobota 14.04.2018, 18:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Generali play off Tipsport extraligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Aron Chmielewski – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Michal Kovařčík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., hrubost).
     
    59:31
    Radim Zohorna v útočném pásmu na mantinel poslal Milana Douderu, Oceláři dohrají závěrečnou půlminutu v početní převaze.
     
    58:16
    Poslední dvě minuty prvního finálového zápasu. Hosté se dostali do dobré šance, Martin Zaťovič ale z velmi výhodné pozice trefil pouze tyč Hrubcovy branky!
    57:36 Aron CHMIELEWSKI - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pátá branka v brněnské síti! Oceláři ve vlastním pásmu zachytili hostující útočnou akci a vydali se do přečíslení dvou proti jednomu. Akci vedl ARON CHMIELEWSKI, který si v útočném pásmu vyměnil kotouč s z druhé vlny najíždějícím Tomášem Marcinkem, a následně poslal kotouč za ležícího Čiliaka! Asistence: Tomáš Marcinko.
     
    54:58
    Akce hostí končí po faulu Martina Zaťoviče, který svou holí zasáhl Petružálkův obličej. Přesilovka pro domácí.
     
    50:57
    Čiliak kryje Hrňovu střelu. Po odpískání v brankovišti hostující Michal Gulaši k ledu srazil Ondřeje Kovařčíka, domácí budou mít k dispozici přesilovku pěti proti třem v celkové délce 89 vteřin.
     
    50:26
    Na ledě se začíná přiostřovat. Tomáš Vondráček u hrazení srazil Jiřího Polanského, od rozhodčích obdržel dvouminutový trest a také osobní trest na deset minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    50:06
    Martin Adamský měl na holi pátou branku Třince! Vladimír Svačina ho uvolnil přesným křížným pasem, Adamský ale svou bekhendovou kličku k dokonalosti nedotáhl!
    46:23 Jakub PETRUŽÁLEK - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    46:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři skórují čtvrtou branku! Hráči s drakem na hrudi se museli bránit tlaku Komety ve svém vlastním pásmu, po rychlé protiakci se však počtvrté v zápase rozvlnila síť za Čiliakem! Daniel Rákos přesným pasem ke střele vyzval JAKUBA PETRUŽÁLKA, který nechytatelnou střelou do horního růžku rozradostnil WERK ARENU! Asistence: Daniel Rákos, David Cienciala.
     
    43:40
    Jiří Polanský byl za hostující brankou zahákován Tomášem Malcem, Oceláři budou mít k dispozici dvouminutovou přesilovku.
     
    40:52
    Formace bratří Kovařčíků z Chmielewským se dostala do přečíslení tří proti dvěma, to z bezprostřední blízkosti zakončoval Aron Chmielewski! Polský útočník střílel na Čiliakovu lapačku, hostující brankář dokázal těžkou střelu zastavit!
     
    37:29
    Trenér domácích Václav Varaďa reaguje oddechovým časem.
     
    34:22
    Radim Zohorna dostal průnikovou přihrávku přes čtyři bránící hráče, ten poslední, kterým byl Tomáš Linhart, ale hostujícího útočníka do brejku neposlal. Přesilovka pro Kometu.
     
    33:20
    Jiří Polanský v rohu hostujícího pásma sebral puk Němcovi, po jeho přihrávce pak mohl pálit Martin Adamský! Ten ale trefil jen Čiliakovo rameno!
     
    27:13
    Oceláři oslabení ubránili, hned ale budou hrát další. Daniel Rákos musel v jasné pozici zahákovat Jana Hrušku, početní výhoda Komety bude pokračovat.
     
    25:13
    Oceláři si velmi aktivně počínali v útočném pásmu, s důrazem to pak ale trochu přehnal Tomáš Marcinko, který nedovoleně k ledu poslal jednoho z protihráčů. Přesilovka pro Kometu.
     
    24:26
    Oceláři měli na hokejce další branku! Do obrovských šancí se dostali Martin Adamský a Vladimír Svačina, ani jeden z třineckých útočníků ale nepřekonal pozorného Marka Čiliaka. Slovenský brankář doslova kouzlil na brankové čáře!
    22:29 Jakub PETRUŽÁLEK - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři nakonec přesilovku využívají a berou si zpět dvoubrankové vedení! Jakub Petružálek nejprve z levé strany trefil tyč Čiliakovy branky, v pokračující akci ale Erik Hrňa znovu ke střele vyzval JAKUBA PETRUŽÁLKA, který tentokráte mířil přesně! Asistence: Erik Hrňa, Milan Doudera.
     
    20:29
    Marek Čiliak musel rozehrávat kotouč před dotírajícím Rákosem, hostující brankář ale poslal puk přímo do hlediště. Menší trest za svého brankáře odpyká Marcel Haščák, druhá přesilovka pro Oceláře.
     
    17:47
    Lukáš Krajíček milimetrovým pasem kolem čtyř protihráčů našel rozjetého Martina Adamského, který se rázem dostal do velké šance! Adamský zvolil střelu mezi Čiliakovy betony, hostující brankář si toto místo pohlídal!
     
    14:29
    Uvidíme první přesilovku utkání. Daniel Rákos se v útočném pásmu natahoval po volném kotouči, třinecký útočník ale rozehrát nedokázal, neboť jej k ledu nedovoleně poslal Radim Zohorna. Oceláři si tak po reklamní pauze zahrají v početní výhodě.
     
    11:29
    Marcel Haščák byl velice blízko ke vstřelení své druhé branky! Pro slovenského útočníka dobrou pozici připravil Petr Holík, Haščák ale z bezprostřední blízkosti nedokázal propasírovat kotouč skrz Hrubcovy betony!
    09:12 Marcel HAŠČÁK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté skórují a snižují své manko! Kometa dokázala zužitkovat chvilkové nepozornosti třinecké defenzívy a poprvé v zápase rozvlnit síť Hrubcovy branky. Kotouč se dostal mezi kruhy, kde se do něj opřel MARCEL HAŠČÁK! Slovenský útočník trefil horní růžek Hrubcovy branky! Asistence: Martin Zaťovič.
    05:46 Lukáš KRAJÍČEK - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři střílí druhou branku! Kometě se nepovedl přechod do útočné třetiny, ke kotouči se dostali domácí, kteří svou rychlou protiakci dokázali zužitkovat! Jiří Polanský si v útočném pásmu pohrál s bránícím Malcem a poté předal kotouč najíždějícímu LUKÁŠI KRAJÍČKOVI! Třinecký kapitán zamířil k levé tyči Čiliakovy branky a trefil přesně! Asistence: Jiří Polanský, David Musil.
    01:53 Tomáš MARCINKO - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhá minuta a Oceláři vedou! Na led se dostala druhá třinecká formace, která svým aktivním pohybem v útočném pásmu vybojovala kotouč a nakonec akci zakončila přesnou střelou! Erik Hrňa našel v předbrankovém prostoru stojícího TOMÁŠE MARCINKA, který z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Čiliaka! Asistence: Erik Hrňa, Vladimír Dravecký.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. Marcinko (Hrňa, Dravecký), 6. Krajíček (Polanský, D. Musil), 23. Petružálek (Hrňa, M. Doudera), 47. Petružálek (Rákos, Cienciala), 58. Chmielewski (Marcinko) – 10. Haščák (Zaťovič, P. Holík)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Matyáš, Linhart, L. Kovář (A) – Rákos, Cienciala, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Langhamer) – O. Němec (A), Barinka, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel – M. Erat (A), Hruška, R. Zohorna – Haščák, P. Holík, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vondráček, L. Čermák (C), Vincour.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Oldřich Hejduk – Miroslav Lhotský, Daniel Hynek

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)
    Třinec 1 4 Kometa Brno
    #1 Sobota 14.04.2018 • 18:20
    Třinec - Kometa Brno 5:1
    #2 Neděle 15.04.2018 • 16:00
    Třinec - Kometa Brno 2:3
    #3 Středa 18.04.2018 • 17:20
    Kometa Brno - Třinec 3:2
    #4 Čtvrtek 19.04.2018 • 17:00
    Kometa Brno - Třinec 5:2
    #5 Neděle 22.04.2018 • 17:00
    Třinec - Kometa Brno 1:4
    ocianews.com