Německo – Slovensko 1:2 (0:1 po s.n.) | Francie – Česko 2:6 (kon.)
po s.n. (0:1)
Německo
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Slovensko
sk Sobota 14.04.2018, 17:45Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:45.
     
    Prajem vám príjemný hokejový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z prípravného zápasu slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorá sa v rámci Euro Hockey Challenge tento víkend dvakrát stretne s Nemeckom. Prvý zápas odohrajú naši hokejisti dnes o 17:45 vo Weisswasseri, ten zajtrajší o 17:00 v Drážďanoch.

    Slovenských reprezentantov čaká ďalší dvojzápas v príprave na májové Majstrovstvá sveta v hokeji v Dánsku. Zverenci trénera Craiga Ramsayho majú za sebou prvé dve prípravné stretnutia, ktoré odohrali proti Švédsku. V úvodnom zápase podľahli Severanom 6:3 a v druhom meraní síl si reputáciu rozhodne nenapravili, keďže prehrali opäť vysoko, a to 7:1.
    Tréner Craig Ramsay spoločne s generálnym manažérom Miroslavom Šatanom po úvodných dvoch prípravných zápasoch vykonali zmeny v nominácii. Káder opustili obrancovia Martin Bodák, Karol Sloboda a útočníci Andreas Štrauch, Filip Krivošík, Dávid Šoltés. Naopak, realizačný tím mohol na novom zraze privítať nových hráčov. Pribudli beci Adam Jánošík, Michal Čajkovský, Richard Stehlík a útočníci Michal Krištof, Matej Paulovič a Tomáš Mikúš. K mužstvu sa pridali už aj brankár Patrik Rybár a útočník Lukáš Cingeľ.
    Z nominácie má najmä trio Nitranov určite obrovskú radosť. Trojica Krištof, Paulovič, Mikúš hrala v domácej súťaži spolu v útoku a najmä Tomáš Mikúš v rozhovoroch cez týždeň neskrýval nadšenie z toho, že si môžu spolu zahrať aj v reprezentačnom drese, predĺžiť si sezónu a zabojovať aj o nomináciu na majstrovstvá sveta.
    Náš realizačný tím a spolu s ním aj hokejovú verejnosť cez týždeň potešili aj pozitívne správy o zapojení hráčov z NHL do prípravy. Kladne k reprezentácii sa vyjadril Andrej Sekera napriek miernym zdravotným problémom, takisto sa na reprezentačný dres teší aj Tomáš Jurčo spoločne s obrancom Christiánom Jarošom, ktorý pôsobil v tejto sezóne v AHL. Tieto zatiaľ tri zámorské posily by sa k nášmu tímu mali pridať týždeň pred koncom prípravy. Vylúčená je už účasť Mariána Gáboríka, Richarda Pánika, Jaroslava Haláka či Mareka Hrivíka.

    Nominácia SR na zápasy Euro Hockey Challenge proti Nemecku:
    Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.), Dávid Hrenák (St. Cloud State University, USA/NCAA), Patrik Rybár (Mountfield Hradec Kárlové, ČR)
    Obrancovia: Adam Jánošík (Bílí Tygři Liberec, ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Marek Ďaloga (Sparta Praha, ČR), Martin Fehérváry (Oskarshamn, Švéd.), Martin Gernát (Lausanne, Švaj.), Juraj Valach (obaja Piráti Chomutov, ČR), Peter Trška (HC Vítkovice, ČR), Richard Stehlík (Rouen Dragons, Fr.), Mário Grman (bez klubovej príslušnosti)
    Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všetci HK Poprad), Michal Krištof, Matej Paulovič, Tomáš Mikúš (všetci HK Nitra), Andrej Kudrna (Sparta Praha, ČR), Marek Hovorka, Michel Miklík, Ladislav Nagy (všetci HC Košice), Eduard Šimun (HC Nové Zámky), Lukáš Cingeľ (Mountfield Hradec Králové, ČR)

    V Nemecku na nás rozhodne nečaká ľahký súper. Domáca reprezentácia má za sebou výborné vystúpenie na zimných olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu, kde obsadila fantastické 2. miesto a mala na dosah aj najcennejší kov. Nemeckí hokejisti vo finále turnaja pod piatimi kruhmi podľahli olympijským športovcom z Ruska 4:3 po predĺžení. Nemecko v príprave na majstrovstvá sveta už takisto absolvovalo dva prípravné zápasy, v ktorých vyzvalo práve Rusko. V úvodnom zápase mu podľahlo 4:1, no v druhom stretnutí porazilo „zbornú“ 3:4 po predĺžení.

    Nominácia Nemecka na dvojzápas proti Slovensku:
    Brankári: Dustin Strahlmeier (Schwenningen), Mathias Niederberger (Düsseldorf), Timo Pielmeier (Ingolstadt)
    Obrancovia: Benedikt Brückner, Tim Bender (obaja (Schwenningen), Pascal Zerressen (Kolín nad Rýnom), Marco Nowak, Stephan Daschner, Bernhard Ebner (všetci Düsseldorf), Fabio Wagner (Ingolstadt), Björn Krupp (Wolfsburg), Simon Sezemsky (Augsburg)
    Útočníci: Stefan Loibl (Straubing), Daniel Schmölz, Thomas Holzmann, Jaroslav Hafenrichter (všetci Augsburg), Nicolas Krämmer, Sebastian Uvira (obaja Kolín nad Rýnom), Marcel Müller, Daniel Pietta (obaja Krefeld), Maximilian Kammerer (Düsseldorf), Mirko Höfflin, Simon Danner (obaja Schwenningen), Marc Michaelis (Minnesota State University, USA/NCAA), Frederik Tiffels (Wheeling Nailers, USA/ECHL)

    S Nemeckom sa naša reprezentácia naposledy stretla v novembri na Nemeckom pohári, kde súpera porazila jasne 0:3. Predtým na minuloročných majstrovstvách sveta podľahla Nemecku 2:3 po nájazdoch. V ostatných zápasoch Slováci zdolali Nemecko 1:3, podľahli mu 1:5 a 4:2.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu tohto on-line prenosu a prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Na ľade už máme nemeckých hokejistov v čiernych dresoch. Slovenskí hráči sa v tomto zápase predstavia v bielych dresoch.
     
    Pred nami sú štátne hymny oboch krajín.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:14
    Nemeckým hokejistom sa podarilo zvíťaziť na úvodnom vhadzovaní. Dopredu zatiahol puk Bruckner, ktorý ho aj nahodil od modrej čiary. Godla zasahovať nemusel.
     
    01:01
    Marco Nowak ešte stihol udržať útočné pásmo a nahodil puk na zadný mantinel. Slovenským hokejistom sa však podarilo zachytiť puk a pokračovať v hre.
     
    01:42
    Miklík smeroval do osobných súbojov v rohu klziska. Nepodarilo sa mu však puk získať na svoju hokejku a pokračovať v akcii smerom dopredu.
     
    02:12
    Nemeckí hráči neúspešne smerovali do útočného pásma, keďže sa dopustili ofsajdu a hra bola okamžite prerušená.
     
    02:43
    Na ľade máme náš tretí útok, v ktorom sú len popradskí útočníci. V druhej formácii máme naopak komplet nitriansky útok. Tréner Craig Ramsay sa rozhodol pre takúto zaujímavú skladbu.
     
    03:29
    Paulovič si spracoval puk v rohu klziska a hľadal pred bránkou Krištofa, no nepodarilo sa mu ho už nájsť. Nemci sa dokázali ubrániť.
     
    03:55
    Kudrna prihrávkou z ľavej strany hľadal pred bránkoviskom nášho kapitána Ladislava Nagya, no nebola to veľmi úspešná prihrávka.
     
    04:29
    Z pravého kruhu nahadzoval puk na bránku Jaroslav Hafenrichter, jeho zakončenie však smerovalo na zadný mantinel.
     
    05:10
    Nahodenie puku od modrej čiary z hokejky Stehlíka bolo mierne tečované. Pravdepodobne to bol Buc, kto zmenil dráhu strely. Brankár Niederberger však dokázal úspešne zakročiť.
     
    05:52
    Mikúš si na modrej čiare nedal pozor na Uviru a takmer nechtiac vytvoril príležitosť pre súpera. Nemci sa však následne dostali do postavenia mimo hry.
     
    06:25
    Tomáš Mikúš sa ocitol v dobrej príležitosti spomedzi kruhov. Mohol ešte na pravý kruh prihrať Krištofovi, no rozhodol sa pre strelu, ktorú Niederberger vyrazil.
     
    06:52
    Následne musel byť v pozore aj náš gólman Denis Godla, ktorý si musel dať pozor na strelu z ľavého kruhu z hokejky Mirka Höfflina. Tá letela tesne mimo.
     
    07:37
    Nowak iba jednoducho nahodil puk do útočného pásma. Nemci sa následne dostali do príležitosti, Loiblovu strelu sa ale podarilo našim hráčom zablokovať.
     
    08:11
    Pokus od Jaroslava Hafenrichtera z pravej strany bol jednoduchý pre Godlu. Táto bekhendová strela z ostrého uhla problémy nášmu brankárovi nenarobila.
     
    08:28
    Patrik Svitana šikovne vykorčuľoval po pravom krídle, podarilo sa mu dostať až pred bránku, jeho zakončenie však brankár Niederberger dokázal vyraziť.
     
    09:35
    Ďaloga posunul puk po modrej čiare Grmanovi, ktorý už nemohol veľmi vymýšľať. Priblížil sa k nemu nemecký hráč, a tak musel puk iba odovzdať po mantineli.
     
    10:33
    Nowak šikovne prihral Kammererovi medzi kruhy, ktorý aj vystrelil bekhendom, ale gólman Denis Godla si pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    11:20
    Obrovská príležitosť pre náš tím! Od modrej čiary šikovne vypálil Stehlík. Jeho delovku Niederberger nemal pod kontrolou a Dávid Bondra ho už nedokázal upratať do bránky.
     
    12:17
    Dávid Buc mohol a rovnako aj upokojil situáciu v našom obrannom pásme, keď sa zbytočne neponáhľal s pukom dopredu, prihral ho dozadu Stehlíkovi a išiel striedať.
     
    12:49
    Krištof prišiel o puk v rohu klziska. Dopredu vyrazili po pravom krídle nemeckí hokejisti, ale tiež nič chvályhodné nevymysleli.
     
    13:39
    Trška nahodil puk od modrej čiary smerom na bránku, pred ktorou aj clonil niekto z našich hráčov, no Niederberger dokázal puk zachytiť.
     
    14:08
    Prvé vylúčenie v dnešnom zápase. Dve minúty za faul lakťom si odsedí Michal Čajkovský a Nemci budú mať presilovku.
     
    14:47
    Našim hráčom sa podarilo vyhrať úvodné buly v oslabení. Po vyhodení puku sú Nemci vo vlastnom obrannom pásme akísi sterilní.
     
    15:42
    Spomedzi kruhov sa k strele dostal Kammerer, no jeho zakončenie smerovalo mimo. Toto bol asi nejaký prvý nebezpečný moment v ich presilovke, ktorá je už vo svojej druhej polovici.
     
    16:36
    Zdalo sa, že Marek Hovorka vošiel nechtiac Miklíkovi do pásma. Napokon sa však ofsajd nepískal, v hre sa pokračovalo, ale o puk sme v útočnom pásme prišli.
     
    17:32
    Mikúš potiahol akciu po pravom krídle a prihrávkou pred bránu hľadal niekoho zo svojich útočných kolegov, ale Nemci boli v obrane pozorní.
     
    18:14
    Andrej Kudrna vyrazil dopredu po pravom krídle a vyskúšal streľbu z kruhu. Jeho zakončenie skončilo priamo v lapačke brankára Niederbergera.
     
    18:29
    Strela od modrej čiary z hokejky Tršku skončila na Niederbergerovom betóne, Kudrna sa snažil o dorážku, no bol odstavený nemeckým obrancom Zerressenom.
     
    18:54
    Slovensko bude hrať prvú presilovku. Dve minúty za krosček si odsedí Sebastian Uvira.
     
    19:18
    Miklík nabil Hovorkovi na ľavý kruh, jeho delovku vyrazil brankár Niederberger. Od modrej potom pálil Miklík, ale opäť bol úspešný nemecký gólman.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry sme videli vcelku rýchly hokej, ktorý sa prerušoval iba minimálne. Svedkami gólu sme nevideli, pozitívom však je, že Slovensko začne druhú tretinu s približne minútovou presilovkou.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Slovenským hokejistom sa podarilo zvíťaziť na buly a zaviezť puk do útočného pásma. Paulovič vystrelil z ľavého kruhu, brankár Niederberger vyrazil strelu.
     
    21:12
    Po pravom krídle sa dopredu presúval Ebner a vystrelil z kruhu. Brankár Godla bezpečne vyrazil puk.
     
    21:43
    Od modrej čiary vystrelil Martin Fehérváry. Jeho zakončenie skončilo na brankárovi Niederbergerovi a Slovensko získava buly v útočnom pásme.
     
    22:10
    Michela Miklíka na ľavom krídle zbúral jeden z nemeckých obrancov. Miklík síce prišiel o puk, no v konečnom zúčtovaní ho naši hráči získali znovu.
     
    22:57
    Nemeckým hokejistom v týchto chvíľach veľmi nevyšla rozohrávka. Puk preletel cez celé klzisko a pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    23:30
    Veľmi šikovne to urobil Matej Paulovič, ktorý vykorčuľoval dopredu po ľavom krídle, dostal sa až pred Niederbergera, no potom to možno až veľmi prešpekuloval a veľmi dôrazne nemeckého brankára neohrozil.
     
    24:11
    Slovensko bude hrať druhú presilovku v zápase. Na trestnú lavicu odchádza Simon Sezemsky, ktorý si odsedí dve minúty za hákovanie.
     
    24:47
    Trška vysúval po pravom krídle Šimuna, no veľmi mu táto prihrávka nevyšla. Následne bol puk vyhodený a budeme hrať dvojnásobnú presilovku.
     
    24:50
    Vylúčeným hráčom je Tim Bender, ktorý dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
     
    25:28
    Mário Grman vypálil po Miklíkovej prihrávke spoza ľavého kruhu, no jeho delovka skončila na pravej žrdi!
     
    25:53
    Čajkovský vypálil od modrej čiary, jeho delovku sa snažil tečovať Kudrna, no nepodarilo sa mu to. Následne spoza pravého kruhu strieľal Grman, ale jeho strelu Niederberger zachytil perfektne do lapačky.
     
    26:12
    Od modrej čiary sa na dvakrát nepodarilo vypáliť Valachovi, ktorý dal poriadne pocítiť bolesť jednému z nemeckých hráčov.
     
    26:55
    Trška si nakorčuľoval pred bránku a pýtal si puk od Pauloviča. Napokon ho aj dostal, no už pri Trškovi bol nemecký hráč. Naša presilovka je už na konci. Nehrali sme ju zle, no chýbal tomu gól.
     
    27:06
    Slovenským hokejistom sa podarilo vyhrať buly v útočnom pásme. Od modrej čiary vypálil Martin Gernát, no jeho delovku zachytil do lapačky Niederberger.
     
    27:31
    Následne sme si streleckú príležitosť vypracovali opäť. Od modrej pálil z prvej Marek Hovorka. Tečovať sa ju snažil Miklík, ale Niederberger to mal jednoduché, strela šla priamo na neho.
     
    28:37
    Šimun si za bránkou trošku nerozumel s Nagyom a nepodarilo sa im vypracovať si útočnú príležitosť. Nemci teda môžu založiť nový útok.
     
    29:38
    Krištof z pravého kruhu našiel medzi kruhmi Mikúša, ktorý vystrelil na bránku, no puk smeroval mimo Niederbergerovej svätyne.
     
    29:50
    Ďalšia presilovka pre náš tím. Jaroslav Hafenrichter dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    30:21
    Miklík prihral šikovne krížom Martinovi Bakošovi, ktorý trafil hornú žrď Niederbergerovej brány. Za nemeckým gólman to cinklo už po druhýkrát.
     
    30:34
    Grman vystrelil od modrej čiary, nemecký gólman vyrazil pred seba, kde bol Ďaloga, no ani z dorážky sa mu nepodarilo presadiť. Niederberger naozaj statočne odoláva.
     
    31:28
    Juraj Valach rozohrával pod tlakom a stratil puk. Zbytočne sme si skomplikovali našu rozohrávku a musíme začínať spoza Godlu.
     
    32:22
    Dávid Buc šikovne strieľal spoza protihráča z pravého kruhu. Nemecký gólman Niederberger však bol opäť úspešný v zákroku.
     
    33:10
    Miklík prihrávkou hľadal na modrej čiare Čajkovského, ktorému sa však už nepodarilo posunúť do útočného pásma.
     
    34:05
    Mikúš z ostrého uhla hľadal Krištofa medzi kruhmi, no už sa mu to presne na hokejku nepodarilo. Nemci si teda mohli mierne vydýchnuť.
     
    34:40
    Ladislav Nagy obkorčuľoval bránku, následne sa dostal na pravý kruh a skúšal to strelou, no jeho zakončenie smerovalo iba na Niederbergera.
     
    35:02
    Gernátova strela sa odrazila k Bondrovi medzi kruhy, odtiaľ Dávid Bondra strieľal, no puk skončil iba na hradbe tiel nemeckých hráčov.
     
    36:03
    Nagy nabil na ľavú stranu Šimunovi, ktorý vypálil na bránku, no gólman Niederberger bol opäť úspešný. Zatiaľ nevieme nájsť recept na nemeckého brankára.
     
    36:37
    Presilovka pre Nemecko. Juraj Valach naozaj zbytočne fauloval a odsedí si dve minúty za krosček.
     
    37:18
    Paulovič zachytil puk pri mantineli a snažil sa ho prihrať medzi kruhy Gernátovi, no veľmi sa mu to nepodarilo. Nemci môžu ísť dopredu.
     
    37:38
    Eduard Šimun naozaj šikovne vytiahol puk von z nášho obranného pásma a dokázal aj ohroziť nemeckú bránku strelou z pravého kruhu. Niederberger použil svoje betóny.
     
    38:33
    Nemecko dalo gól!
    Nemci otvárajú skóre tohto stretnutia vďaka presilovej hre! Prihrávku od zadného mantinelu z hokejky Uviru si spracoval medzi kruhmi NICOLAS KRAMMER, ktorý vystrelil na bránku a trafil brvno. Puk vyletel do vzduchu, Godla nevedel kde je a následne mu spadol na rameno a odrazil sa do bránky. Naozaj smolný gól.
    Asistencia: Sebastian Uvira.
    38:33 KRÄMMER - 1:0
     
    39:45
    Paulovič hľadal pred bránkou Krištofa s Mikúšom, no veľmi im spolupráca nevyšla.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry naši hokejisti predviedli dobrý výkon, mali k dispozícii aj presilovku 5 na 3, no aj tak sa im nepodarilo skórovať. Využili to Nemci, ktorí nám v 39. minúte ukázali ako sa premieňajú presilovky a dostali sa do vedenia.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:23
    Trška vypálil od modrej čiary. Jeho delovka smerovala síce do priestoru bránky, no gólman Niederberger bol úspešný v zákroku.
     
    40:49
    Našu chybu v rozohrávke mohol potrestať Marcel Muller, ktorý sa ocitol sám pred Denisom Godlom, no naše zaváhanie nezužitkoval.
     
    41:33
    Ďaloga šikovnou krížnou prihrávkou našiel pred bránkou Svitanu, ktorý sa snažil zakončiť, no nepodarilo sa mu to už. Ďaloga však podnikol zaujímavý útočný výpad.
     
    42:26
    Fehérváry nedal presnú prihrávku Hovorkovi, nepodarilo sa mu ju úspešne spracovať. Nemci sa dostali do útočného pásma, následne si však streleckú situáciu nevypracovali.
     
    43:17
    Dávid Buc si mierne nerozumel s Martinom Gernátom, ktorému príliš skoro vbehol do útočného pásma a bol z toho ofsajd.
     
    43:52
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti vyrovnávajú stav stretnutia a je to práve popradský útok, ktorý skóroval. Svitana šikovne prihral puk medzi kruhy Bondrovi, následne Bondra prihral pred bránku DÁVIDOVI BUCOVI, ktorý z otočky perfektne skóroval!
    Asistencie: Dávid Bondra, Patrik Svitana.
    43:52 BUC - 1:1
     
    44:56
    Krištof chcel vykorčuľovať dopredu po pravom krídle, prenechal puk Paulovičovi, ale následne si veľmi nerozumeli.
     
    45:42
    Nemeckí hokejisti mierne zaváhali pri rozohrávke, Paulovič si nerozumel so svojím spoluhráčom. Následne sa zdalo, že sa bude vylučovať, no bola to iba hra vysokou hokejkou, nie nedovolená.
     
    46:26
    Miklík posunul puk na modrú čiaru Čajkovskému, ktorý nastrelil na bránku. Gólman Niederberger si pripísal úspešný zákrok.
     
    47:28
    Šimun prihrávkou medzi kruhy hľadal Nagya, no veľmi si s ním napokon nerozumel. Puk získali hokejisti Nemecka.
     
    47:54
    Nemci sa dostali blízko pred našu bránku, Loibl prihral pred bránku, kde bol Muller, no toho zrazil k zemi Valach a Godlu bránil takisto aj Trška.
     
    48:47
    Hafenrichter sa snažil presadiť po osi ihriska. Naši hráči ho však odzbrojili pri modrej čiare a nedovolili mu pokračovať v útočnej akcii.
     
    49:42
    Michel Miklík vypálil od modrej čiary. Strela bola mierne tečovaná, no napokon skončila v rohu klziska, kde už o puk bojuje Stehlík.
     
    50:26
    Na dvojicu nemeckých hráčov Uviru a Ebnera naši hráči akosi zabudli, k strele sa dostal práve Sebastian Uvira, ale jeho zakončenie Godla s prehľadom zastavil.
     
    51:06
    Buc spoločne so Svitanom bojovali o puk pri zadnom mantineli, no napokon sa im ho nepodarilo získať.
     
    51:39
    Slovenskí hokejisti Kudrna a Šimun si nerozumeli v prechode cez útočnú modrú čiaru a dopustili sa ofsajdu.
     
    52:39
    Fehérváry našiel prihrávkou Pauloviča, ktorý vystrelil spomedzi kruhov, no gólman Niederberger si dal pozor a úspešne sa zasiahol.
     
    54:06
    Nemeckí hokejisti sa previnili zakázaným uvoľnením a hra sa presunie pred gólmana Niederbergera. Za takéhoto stavu sa to zatiaľ schyľuje k predĺženiu.
     
    54:43
    Michel Miklík prekorčuľoval dopredu po ľavom krídle a z kruhu vyskúšal pozornosť nemeckého gólmana. Puk skončil na jeho výstroji.
     
    55:58
    Z pravej strany nahodil puk do útočného pásma Kudrna, no našim hráčom sa nepodarilo udržať útočnú tretinu.
     
    56:47
    Zo stredného pásma nahodil puk dopredu Ebner, no následne už jeho spoluhráči aktívne nenapádali našu rozohrávku.
     
    57:48
    Hovorka iba odstrelil puk od seba o mantinel. Nemeckí hokejisti ho získali a znovu iba nahodili do pásma. Momentálne je to také vyčkávanie na predĺženie z jednej aj druhej strany.
     
    58:50
    Dopredu sa dostal Simon Danner, ktorý ostal mierne zabudnutý našimi hráčmi. Strieľal z ľavého kruhu, no mieril mimo bránky.
     
    59:18
    Dávid Bondra to vyskúšal strelou spomedzi kruhov. Jeho zakončenie by pravdepodobne aj smerovalo mimo bránky, no Niederberger ho pre istotu zachytil do lapačky.
     
    59:34
    Zaujímavú príležitosť ešte mal aj Tomáš Mikúš, ktorý sa ocitol pred nemeckým brankárom. Jeho zakončenie spomedzi kruhov ale letelo vedľa.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou poslednú dvadsaťminútovku, v ktorej sme videli vyrovnanie od nášho tímu. V 44. minúte stretnutia sa podarilo streliť pekný vyrovnávajúci gól Dávidovi Bucovi. Po krátkej prestávke bude nasledovať predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:14
    Hneď v úvode predĺženia sme Nemcom ponúkli obrovskú šancu. Ďaloga prišiel o puk v rohu klziska. Uchmatol mu ho domáci Daniel Pietta, ktorý šiel sám na bránku, no Godla sa vyznamenal výborným zákrokom. Následne ani z dorážky nebol úspešný Uvira. Oddychový čas pre Nemecko.
     
    60:14
    Zároveň budeme hrať v oslabení. Marek Ďaloga odišiel na trestnú lavicu za hákovanie po predchádzajúcej situácii.
     
    60:55
    Čajkovský šikovne zabojoval za bránkou a našim hráčom sa podarilo dostať puk aspoň do stredného pásma.
     
    61:23
    Muller strieľal švihom z modrej čiary. Brankár Godla úspešne zakročil a podarilo sa nám znovu oslobodiť.
     
    61:44
    Podarilo sa nám vyhrať buly v obrannom pásme a okamžite vyhodiť puk cez všetky čiary. Zatiaľ sa nám darí v oslabení.
     
    62:14
    Z ľavého kruhu príklepom pálil Krämmer, jeho delovka ale smerovala iba do pozorného gólmana Godlu.
     
    62:27
    Prečkali sme toto nebezpečné oslabenie a môžeme pokračovať v hre štyroch proti štyrom.
     
    63:29
    Brankár Godla bol opäť v pohotovosti. Z ľavého kruhu sa dostal k strele Höfflin, ale náš gólman znovu úspešne zakročil.
     
    63:46
    V tomto predĺžení sme zatiaľ bezzubí a veľmi vyčkávame. Michaelis sa teraz natlačil po pravom krídle až pred bránku a vystrelil cez Fehérváryho. Godla si bránku postrážil.
     
    64:16
    Obrovskú príležitosť mal k dispozícii Maximilian Kammerer, ktorý už šiel na Godlu, následne ho však Krištof fauloval a bude z toho trestné strieľanie!
     
    64:16
    Maximilianovi Kammererovi to vôbec nevyšlo. Skúšal to strelou forhendom ponad Godlovu vyrážačku, no vôbec netrafil bránku.
     
    64:35
    Bakoš sa natlačil medzi kruhy a odtiaľ sa snažil prekvapiť nemeckú defenzívu. Puk však smeroval mimo bránky.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení sme svedkami gólu neboli. Naši hráči museli zvládnuť dvojminútové oslabenie a takisto aj trestné strieľanie na gólmana Godlu. Uvidíme teda samostatné nájazdy, ktoré prinesú riešenie tohto zápasu.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Ako prvý odštartoval Ladislav Nagy, ktorý to skúšal strelou pomedzi nohy, no nepodarilo sa mu to.
     
    1. série
    0:0
    Ani domáci útočník Daniel Pietta nebol úspešný, jeho strela mierila mimo brány.
     
    2. série
    0:1
    Martin Bakoš trafil presne! Šikovne premiešal pred bránkou a poslal puk pomedzi nohy.
     
    2. série
    0:1
    Stefanovi Loiblovi sa to nepodarilo. Puk mu pred bránkoviskom ušiel a už nemal šancu.
     
    3. série
    0:1
    Michel Miklík to vyskúšal strelou, ale nepodarilo sa mu presadiť sa ponad Niederbergerovu lapačku.
     
    3. série
    0:1
    Mirko Höfflin to skúšal strelou, no trafil iba Godlov betón.
     
    4. série
    0:1
    Michal Krištof si stiahol puk na forhend a skúšal to ponad vyrážačku, no nepodarilo sa mu to.
     
    4. série
    0:1
    Marcel Muller takisto nebol úspešný. Jeho strela smerovala do Godlovho betónu.
     
    5. série
    0:1
    Marekovi Hovorkovi podskočil puk a následne ho už nie dobre skrotil a trafil iba do betónov.
     
    5. série
    0:1
    Marc Michaelis netrafil vôbec bránku a puk odpálil na plexisklo. To je koniec nájazdov.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Slovensko.
    Rozhodujúci nájazd za náš tím premenil MARTIN BAKOŠ.
    BAKOŠ - 1:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovenskí hokejisti zaznamenávajú prvé víťazstvo v príprave na majstrovstvá sveta, keď porazili Nemecko po nájazdoch 1:2. Naši hráči dnes predviedli určite lepší výkon než v prvých dvoch zápasoch so Švédskom a pripisujú si cennú výhru. Zajtra sa naši proti Nemecku stretnú o 17:00 v Drážďanoch.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:17:03)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 39. Krämmer (Uvira) – 44. Buc (Bondra, Svitana), rozh. náj. Bakoš

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Nagy (SVK)
    0:0   Pietta (GER)
    2. série:
    0:1   Bakoš (SVK)
    0:1   Loibl (GER)
    3. série:
    0:1   Miklík (SVK)
    0:1   Höfflin (GER)
    4. série:
    0:1   Krištof (SVK)
    0:1   Muller (GER)
    5. série:
    0:1   Hovorka (SVK)
    0:1   Michaelis (GER)


    Německo: Niederberger (Strahlmeier) – Ebner, Zerressen, Nowak, Wagner, Bender, Bruckner, Sezemsky – Uvira, Höfflin, Krämmer – Muller, Pietta, Michaelis – Hafenrichter, Loibl, Kammerer – Schmölz, Danner, Holzmann
    Slovensko: Godla (Hrenák) – Čajkovský, Fehérváry, Ďaloga, Grman, Gernát, Stehlík, Valach, Trška – Miklík, Hovorka, Bakoš – Paulovič, Krištof, Mikúš – Bondra, Buc, Svitana – Nagy, Šimun, Kudrna
    thejrc.org