Eibar – Alavés 0:1 (kon.) | Atlético – Levante 3:0 (kon.) | Getafe – Espanyol 1:0 (kon.)
Malaga – Real Madrid 1:2 (kon.)
konec
Getafe CF
1:0 (0:0)
Espanyol Barcelona
Neděle 15.04.2018, 18:30 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Getafe CF a Espanyol Barcelona.
     
    Getafe CF

    Fotbalisté Getafe předvádějí v letošním ročníku hodně nevyrovnané výkony, které mají za výsledek postavení na jedenácté pozici. Getafe se ale nenachází v úplně dobrém rozpoložení, přičemž z posledních pěti soutěžních zápasů vyhráli pouze v jediném. Domácí celek dnešního utkání se opírá o nebývale dobře hrající defenzívu, která má na kontě průměr jedné obdržené branky na zápas. Co se týče tabulky domácích celků, tam se Getafe ocitlo hned na šesté pozici. Z šestnácti domácích zápasů má totiž na kontě sedmadvacet bodů.
     
    Espanyol Barcelona

    Fotbalisté Espanyolu se rovněž neopírají o skvostnou formu a momentálně okupují patnáctou pozici. Náskok na první sestupovou příčku je ale dostačující, osmnáctá La Coruňa má totiž na kontě o třináct bodů méně. Katalánci rovněž zvítězili pouze jednou z posledních pěti ligových zápasů, navíc hned třikrát za sebou nevstřelili ani branku. Právě ofenzivní vazba Espanyolu patří mezi nejhorší v celé soutěže, hůře je na tom už jen pouze Las Palmas a Málaga. Nejlepším střelcem celku pak je Gerard Moreno, jenž má na kontě dvanáct branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Bruno González, Dakonam, Cabrera – Portillo, Flamini, Fajr, Ndiaye – Rémy, Á. Rodríguez.
    Náhradníci: E. Martínez – Jiménez, Antunes, Šibasaki, J. Molina, Mora, Molinero.

    Espanyol Barcelona: Pau López – Navarro, David López, Hermoso, Vilà – Ca. Sánchez, Darder – Melendo, Jurado, Baptistão – G. Moreno.
    Náhradníci: Molleda – Caricol, V. Sánchez, Sergio García, Javi López, Piatti, Granero.

    Rozhodčí: Melero – Torre, Martínez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Guaita, který si nebral servítky a míč poslal na druhou stranu hřiště. Espanyol se zmocnil balónu.
     
    4
    Je pískáno. Ángel se chtěl řítit po pravém křídle za dalekonosným pasem, při souboji s Lópezem ale zřejmě fauloval hostujícího brankáře.
     
    5
    Vila si výborně zpracoval dalekonosný pas, který zaplul na jeho hruď. Následně se ale levý bek neodvážil k ničemu individuálnímu.
     
    6
    Portillo poslal míč z první na Ángela, který ho nejdříve zalepil a poté si chtěl obhodit Lópeze. Tomu nezbývalo nic jiného, než faulovat.
     
    7
    Fajr se postavil k rozehrávce přímého kopu z velké vzdálenosti. Jeho rozehrávka nakrátko nakonec přinesla centr, který odvrátil Sánchez.
     
    8
    Rémy měl před sebou opravdu hodně prostoru a nakonec vzal celou akci sám na sebe. Skákavá střela nakonec doletěla do náruče Lópeze.
    8. Rémy pálil pohotově.
     
    9
    Getafe je v úvodu utkání lehce aktivnějším celkem, nyní se mu ale nepovedla akce středem hřiště. Hrát tak může s míčem Vila.
     
    10
    Ángel se senzačním způsobem prosmýkl kolem bránící přesily, která se pouze prohnala kolem soupeře. Následně ale přišla ztráta míče.
     
    11
    Darder přenesl těžiště hry na pravou stranu na Navarra, který ale neodcentroval do šestnáctky. Místo toho ještě spolupracoval s Lópezem.
     
    12
    Až o malý moment později se do domácího vápna snesl centrovaný balón. Guaita ale ukázal svojí připravenost a zachytil ho do náruče.
     
    13
    Na druhé straně se Amathovi příliš nepodařilo odcentrovat, avšak jeho pokus musel López alespoň přizvednout. Následovat bude roh.
     
    14
    To nebylo vůbec špatné. Moreno se hnal za zdánlivě ztráceným míčem, který špičkou kopačky poslal do Guaity. Náběhu ale předcházel těsný ofsajd.
     
    15
    Navarro vhazoval od pravé autové čáry, načež si svým hodem vybral Lópeze. Včas zasáhl Amath, který poslal míč zpět za autovou čáru.
     
    16
    Damián se postal k rozehrávce rohového kopu z levé strany. Jeho kroucený centr našel přesně Fajra, jehož pohotovou ránu musel López vyrazit.
    16. López se musel činit.
     
    17
    Akce ještě mohla pokračovat, neboť se od rukavic hostujícího brankář odrazil míč před bránu. Dvojice domácích hráčů se ale nacházela v ofsajdu.
     
    18
    I na opačném pólu hrací plochy se konala standardní situace. Darderova rozehrávka našla hruď Jurada, který ale následně podklouzl.
     
    19
    Konečně se herně rozehráli také hosté, kteří to zkoušeli kolmicí za obranu. Tam si sbíhal Melendo, před kterým ale zakročil Guaita.
     
    20
    Následně si Moreno opět nepohlídal svůj náběh za obranu a opět je pískán ofsajd. Přitom Navarro posílal do vápna zajímavý centr.
     
    21
    Tentokráte Moreno operoval na pravém křídle, kde se drzým průnikem pokoušel dostat kolem Cabrery. Ten sice poslal soupeře na zem, pískat se ale nebude.
     
    22
    Rovněž máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám nabízí velice vyrovnanou podívanou. Viděli jsme už několik hezkých akcí.
     
    23
    Dakonam musel pořádně zabrat, neboť se za odraženým míčem řítil Moreno. Domácí zadák to nakonec stihl a posléze odehrál míč do bezpečí.
     
    24
    Portillo posílal do pokutového území zajímavý centr, který ale s přehledem odvrátila obrana soupeře. Espanyol se řítí na druhou stranu.
     
    25
    Melendo si rovněž navedl míč na pravou nohu a poté hledal své kolegy v šestnáctce. Centr se mu ale vůbec nepovedl a Guaita bude rozehrávat.
     
    26
    Kousek za polovinou hřiště si nedovoleným zákrokem pomohl Hermoso. Domácí okamžitě rozehráli standardku zpět na vlastní polovinu.
     
    27
    Espanyol to většinu zkouší přes křídelní prostor. Tentokráte Navarro hledal naběhnuvšího Morena, Guaita ale nadvakrát zkrotil neposedný balón.
     
    28
    Fajr si vzal opět na starost rozehrávku přímého kopu. Domácí záložník poslal do vápna nadýchaný centr, na který ale nikdo ze zúčastněných nedosáhl.
     
    29
    Hra se nám dostal do trochu nudnější pasáže a na hrací ploše se neděje nic moc zajímavého. Naopak se do hry dostala velká řada nepřesností.
     
    34
    Do zakončení se opět natlačil Rémy, který ale úplně minul prostor mezi třema tyčema. López se tak ujme odkopu od branky.
     
    35
    Dakonam zcela evidentně tahal za dres jednoho z protihráčů a je tak pískáno ve prospěch Espanyolu. Bude to z nějakých čtyřiceti metrů.
     
    36
    Posléze skončil na zemi Sánchez, do kterého hodně ostrým způsobem vletěl zkušený Flamini. I tentokráte se to obejde bez žlutého kartónku.
     
    37
    Dakonamovi trochu uskočil míč od kopačky, i tak ho stačil odehrát před dotírajícím Morenem. Rychle z branky musel brankář López.
     
    38
    Getafe se rozhodlo přenést hru na levou stranu, odkud to Cabrera zkoušel pasem na Rémyho. Myšlenka to nebyla špatná, avšak příliš zbrklá.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Ángel Rodríguez (Getafe CF).
     
    41
    Ángel si navedl míč blíže k pokutovému území a posléze otočil hru na levou stranu na Amatha. Po jeho centru nemířil přesně Rémy.
     
    42
    Už poměrně dlouho čekáme na nějakou vážnější příležitost. Hosté zatím velmi dobře brání, avšak Guaitu zatím vůbec neprověřili.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nenabídlo žádnou přesnou trefu. Více ze hry mělo Getafe, avšak akce domácího celku neměly dlouhého trvání. Sledovali jsme spíše bitvu ve středu hrací plochy, kde se svádělo nespočet osobních soubojů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu to přes levé křídlo zkoušel Vila, který ale neprošel kolem bránícího Suáreze. Hosté tak budou alespoň vhazovat.
     
    49
    To se příliš nepodařilo a Dakonam si nebral servítky a razantním odkopnutím míče poslal kulatý nesmysl na druhou stranu.
     
    50
    Ani rychlé nohy Rémyho nestačily na dalekonosnou kolmici, která se nakonec snesla ven z hrací plochy. Hrát tak bude Espanyol.
     
    51
    Cabrera vhazoval v blízkosti pokutového území. Jeho vzdušná nabídka směřovala na Amatha, který ale nevyzrál na dvojici protihráčů.
     
    52
    Ke střeleckému pokusu se dostal domácí kapitán Bruno. Jeho nepřipravená navštívenka byla velmi nepřesná a skončila vedle tyče.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Sergi Darder (Espanyol Barcelona).
     
    54
    V souboji dvou dvanáctek si tak hostující poradila nedovoleným způsobem s Portillem. Hra se tak přestěhuje na hostující polovinu.
     
    54
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Neskutečná branka v podání domácího celku! Getafe mělo k dispozici přímý kop, který Fajr poslal vedle stojícímu DAMIÁNOVI SUÁREZOVI. Jeho dělovka z velké vzdálenosti zaplula přesně do šibenice!
    54. Damián SUÁREZ - 1:0
     
    55
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme čekali něco málo přes padesát minut. Nutno dodat, že se domácí dostali do vedení zaslouženě.
     
    56
    Žlutou kartu dostává David López (Espanyol Barcelona).
     
    57
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází José Manuel Jurado, přichází Pablo Piatti.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Mathieu Flamini (Getafe CF).
     
    59
    Nyní bude muset výrazně zabrat Espanyol, který byl postupem času čím dál více pasivnější. Na vyrovnání má stále ještě dostatek času.
     
    60
    Darder neuspěl v hlavičkovém souboji s Amathem, načež musel hlavní sudí opět odpískat. Melendo totiž tvrdě vrazil do Fajra.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry a hosté mají už jen třetinu zápasu na vyrovnání. Guaita je i nadále bez složitějšího zákroku.
     
    61
    Další zákrok Lópeze! Po přímém kopu se v šestnáctce dostal ke jeden z domácích hráčů, který mířil z úhlu doprostřed.
     
    61
    Tak pozor! Flamini fauloval kousek od pokutového území a v rukou sudího uviděl další žlutou kartu. Getafe bude dohrávat v deseti lidech.
    61. Červená karta po 2. žluté
     
    62
    I nyní musíme vyzdvihnout správné posouzení předchozí situace. Zkušený Flamini šel do souboje hodně školácky. Jasná druhá žlutá.
     
    63
    Espanyol se ihned pokusil zahrozit po pravém křídle, střídající Piatti ale narazil na hustý blok. Getafe se bude snažit hrozit z rychlých kontrů.
     
    64
    U míče byl opět Piatti, který na nic nečekal a okamžitě hledal celkem nevýrazného Baptistaa. Bruno ale uplatnil své výškové předpoklady.
     
    65
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Carlos Sánchez, přichází Esteban Granero.
     
    66
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Loïc Rémy, přichází Sergio Mora.
     
    67
    K volnému míči se na rohu pokutového území dostal jako první Moreno, který to ale udělal tím nejhorším možným způsobem. Míč ho lízl a bude se konat odkop.
     
    68
    Po delším časovém úseku se domácí podívali k šestnáctce. Mora poslal autové vhazování na Amatha, u kterého byl okamžitě Navarro.
     
    69
    Střídající Granero se po příchodu na zelený pažit okamžitě zapojil do kombinace. Hosté si ale s obranou soupeře neví vůbec rady.
     
    70
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Oscar Melendo, přichází Sergio García.
     
    71
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Hosté využili už všechny střídání a závěr utkání odehrají v totožném složení.
     
    72
    Velká šance na vyrovnání! Balón propadl až k naběhnuvšímu Morenovi, který z velmi dobré pozice trefil před sebou obětavého Damiána.
     
    73
    Hra musela být přerušena, neboť na zemi zůstal ležet právě Damián. Předchozí souboj s Cabrerou zřejmě způsobil nějaké menší poranění.
     
    74
    Damián už je zpět na nohou a Getafe tak může dohrát zápas v početní nevýhodě. Za postranní čárou se nám chystá další střídání.
     
    75
    Před Garcíou stačil odehrát balón Mora, který se skluzem vrhl po odraženém míči. Espanyol okamžitě poslal míč zpět do hry.
     
    76
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Ángel Rodríguez, přichází Jorge Molina.
     
    77
    Piatti opět pořádně rozhýbal hru na levém křídle, načež hosté nevybojovali ani rohový kop. Guaita s rozehrávkou od své brány nikam nespěchá.
     
    78
    Baptistaova přihrávka na útočného kolegu Morena byla příliš čitelná, nicméně Bruno nestačil odehrát míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    79
    I nadále sledujeme optickou převahu Katalánců, kteří to zkouší přes všechny možné strany. Navíc se jim podařilo vybojovat rohový kop.
     
    80
    Domácí nemají s bráněním útočných nájezdů soupeře žádné potíže. Espanyol působí neškodně, Guaita čeká na nějaký vážnější zákrok.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo přes deset minut. Getafe je stále hodně pasivní, avšak soupeř se nemůže dostat k ničemu kloudnému.
     
    82
    Z velké vzdálenosti zkusil své štěstí Granero, jehož střela nebyla vůbec špatná. Nakonec přeci jenom vystoupala nad horní tyč.
     
    83
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Espanyol, na který se vyhoupl Vila. Jeho hlavička trefila pouze hlavu soupeře, konat se bude další roh.
     
    84
    Ani druhá exekuce nepřinutila Guaitu k zákroku, domácí se ale nemohou dostat na delší dobu k míči. Granero se zkouší dostat přes střed.
     
    85
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Amath Ndiaye, přichází Vitorino Antunes.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Amath Ndiaye (Getafe CF).
     
    87
    Baptistao si našel na hranici malého vápna padající balón, který ale nedokázal usměrnit mezi tři tyče. To byla slibná šance pro hosty.
     
    88
    Nějaké menší zdravotní problémy má domácí brankář Guaita. Nehraje se více než minutu, na hrací plochu přispěchal lékařský personál.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jorge Molina (Getafe CF).
     
    90+2
    I v nastaveném času sledujeme velkou řadu nedovolených zákroků. Getafe se snaží kouskovat hru, což mu maximálně vyhovuje.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Sergio Mora (Getafe CF).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Getafe nakonec dokázalo ubránit svůj nadějný jednobrankový náskok a z dnešního utkání bere plný počet bodů. Espanyol začal hrát až třicet minut před koncem. Domácí si ale v obraně počínali hodně jistým dojmem a soupeře nepustili téměř k ničemu vážnějšímu.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 19:13. (20:22:06)

    David Suchý

    Branky: 54. Damián Suárez (Fajr)

    Karty:   40. Á. Rodríguez (GET), 58. Flamini (GET), 86. Ndiaye (GET), 90+1. J. Molina (GET), 90+2. Mora (GET) – 53. Darder (ESB), 56. David López (ESB)   61. Flamini (GET)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 19:13.
    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Bruno González (C), Dakonam, Cabrera – Portillo, Flamini, Fajr, Ndiaye (85. Antunes) – Rémy (66. Mora), Á. Rodríguez (76. J. Molina).
    Náhradníci: E. Martínez – Jiménez, Antunes, Šibasaki, J. Molina, Mora, Molinero.

    Espanyol Barcelona: Pau López – Navarro, David López (C), Hermoso, Vilà – Ca. Sánchez (65. Granero), Darder – Melendo (70. Sergio García), Jurado (57. Piatti), Baptistão – G. Moreno.
    Náhradníci: Molleda – Caricol, V. Sánchez, Sergio García, Javi López, Piatti, Granero.

    Rozhodčí: Melero – Torre, Martínez
    thejrc.org