Fiorentina – Spal 0:0 (kon.) | Sassuolo – Benevento 2:2 (kon.) | Bologna – Hellas Verona 2:0 (kon.)
AC Milán – Neapol 0:0 (kon.) | Juventus – Sampdoria 3:0 (kon.) | Lazio – AS Řím 0:0 (kon.)
konec
Juventus FC
3:0 (1:0)
UC Sampdoria
Neděle 15.04.2018, 18:00 • Allianz Stadium • Italská Serie A • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný den všem fanouškům italského fotbalu! První Juventus, jenž má aktuálně čtyřbodový náskok na čele Serie A, vyzve na domácím hřišti o poháry bojující Sampdorii. Utkání dvaatřicátého kola startuje v 18:00!
     
    JUVENTUS FC (1.)

    Stará dáma se nejspíše stále vzpamatovává ze středečního vyřazení z Ligy mistrů, které přišlo po sporné penaltě v nastavení. Soustředit se tak musí opět na domácí soutěž, kterou vede o čtyři body před druhou Neapolí a vše má tak ve svých rukou. Juventus doma inkasoval pouze pět branek a jen jednou prohrál, naposledy vyhrál na půdě sestupujícího Beneventa 4:2. Nejproduktivnějším hráčem celku je s bilancí 21+4 Pablo Dybala.
     
    UC SAMPDORIA (9.)

    Janovská Sampdoria bojuje o evropské poháry a aktuálně ztrácí čtyři body na šestý AC Milán. Blucerchiati naposledy nezvládli domácí derby o Janov a s rivalem remizovali pouze 0:0. Nejlepším střelcem a lídrem týmu zůstává zkušený a nestárnoucí útočník Fabio Quagliarella, jenž letos zaznamenal již osmnáct branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Buffon – Höwedes, Rugani, Chiellini, Asamoah – S. Khedira, Pjanić, Matuidi – Cuadrado, Mandžukić, Dybala.
    Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Benatia, Barzagli, Sandro, Lichtsteiner, Marchisio, Sturaro, Bentancur, Costa, Higuaín.

    UC Sampdoria: Viviano – Sala, G. M. Ferrari, Silvestre, Regini – É. Barreto, Torreira, Praet – G. Ramírez – Quagliarella, D. Zapata.
    Náhradníci: Belec, Tozzo – J. Andersen, Caprari, R. Álvarez, Linetty, Strinić, Verre, Capezzi, Kownacki.

    Rozhodčí: Mariani – Carbone, Marrazzo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky vchází na travnatou plochu Allianz Stadiumu a utkání o důležité body brzy začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sampdoria se ihned aktivně dostala do útoku, kde se jí ale zakončit nakonec nepovedlo. Na levé straně nebyla jedna z přihrávek přesná a Juventus bude vhazovat.
     
    2
    První míč fotbalistů Juventusu od levé lajny do vápna hledal kolumbijského šikulu Cuadrada. Před ním ovšem zakročil bránící hráč, jenž zakročil naprosto skvěle a nedovolil pochyby.
     
    3
    Pokračovalo se kombinační hrou Staré dámy na vlastní polovině. Černobílí nikam nespěchají a postupnou kombinací se pokouší dostat do ohrožení branky janovského celku.
     
    4
    Následoval druhý centrovaný míč do vápna na Cuadrada. Nyní byl domácí fotbalista osloven, ale levačkou napálil pouze hruď bránícího hráče. Juventus bude zahrávat první rohový kop.
     
    5
    Ten byl zakončen solidním pokusem dnes levého obránce Asamoaha. Africký fotbalista střílel z nějakých pětadvaceti metrů, ale branku svým pokusem nakonec jen minul.
     
    7
    Další nátlak domácího celku. První centr poslal z pravé strany aktivní Cuadrado, Mandžukić ale na jeho centr skluzem jen těsně nedosáhl. Následně se obrana Sampdorie k míči již dostala.
     
    8
    Janovský celek, jenž bojuje o poháry, ale dnes to bude mít asi hodně těžké, kombinuje na vlastní polovině a moc do útoku nespěchá. Nejspíše budou modří hrát na protiútoky a čekat na nějaké chyby Staré dámy.
     
    10
    Poslední minutky nesledujeme moc aktivního fotbalu, Juventus kombinuje na vlastní polovině a snaží se nejspíše hráče Sampdorie unavit. Uvidíme, zda se jim to povede.
     
    11
    Nyní hosté kombinovali na středové čáře, následně přišel centr na nejlepšího střelce celku. Fabio Quagliarella ovšem míč nedokázal zachytit a jen u něj Buffon.
     
    12
    Konečně také akce domácích, kteří se dostali na hranici vápna. Cuadrado přihrával na penaltu, kde ale skluzem zasáhl obětavý bránící hráč. Juventus bude zahrávat druhý rohový kop.
     
    13
    Míč vletěl do chumlu v šestnáctce, kde se do zakončení dostal Mario Mandžukić. Ten z otočky pálil, ale jeho nepřesná a slabá střela skončila jen vedle branky Viviana.
     
    14
    Další přihrávaná ve vápně Samdporie. Ani jeden z hráčů Juventusu se ale do zakončení nedostal a pokračovalo se protiútokem Sampdorie. Její snažení bylo ale ukončeno taktickým faulem.
     
    16
    Postupná akce domácího celku byla nyní zakončena centrem z hranice vápna. Blaise Matuidi ale mířil až moc k brance a Viviano si jeho nabídku pro Mandžukiće pohlídal.
     
    18
    Stále čekáme na první větší šanci utkání, Juventus se sice snaží, ale Viviano dosud zasahovat nemusel. Aktuálně domácí celek kombinuje na vlastní polovině.
     
    20
    Zatím je obrana Sampdorie skvělá a nechybuje. Domácí celek se nemůže dostat ke střeleckému pokusu či do vápna. Pokud to hosté vydrží, mohou si dnes něco odvézt.
     
    21
    První standardka a v podstatě také první příležitost něco vymyslet pro hostující celek. Vše se stalo po obraném zákroku Chielliniho.
     
    22
    A nakonec to tak mohlo být! Centrovaný míč na zadní tyči našlo hlavu ostrostřelce Fabia Quagliarelly, jenž hlavičkoval k tyčce, ale Gigi Buffon jej vytlačil a míč vyrazil na další rohový kop!
    22. První šanci utkání zneškodnil Buffon, proti byl Quagliarella
     
    24
    Domácí celek je vysoce postavený a aktivně napadá rozehrávku svého soupeře. Zatím se ale staré dámě stále nedaří vymyslet nějaký střelecký pokus či lepší zakončení.
     
    25
    Vasco Regini to následně zkoušel od levé lajny. Míč centrem posílal na branku, kde ale byl domácí brankář, jenž nebyl atakován a který míč v pohodě chytil ve svých rukavicích.
     
    27
    Fabio Quagliarella byl následně poslán na zem německým Höwedesem a hosté budou rozehrávat standardní situaci ze středu hřiště. Utkání se nám začíná vyrovnávat a Juventus není aktivnějším celkem.
     
    28
    Hostům se dokonce nyní otevřel prostor a Jacopo Sala si mohl vybrat, co udělá. Nakonec dával míč do vápna, kde hledal v náběhu spoluhráče. Přetažená přihrávka ale skončila v zámezí.
     
    29
    Mario Mandžukić nyní zahrozil, ačkoliv to tak nesjpíše ani nechtělo. Z pravé strany centroval do šestnáctky, ale jeho zakončení na přední tyč málem skončilo v brance. Viviano nicméně zareagoval a míč vyrazil!
    29. Mandžukićův centr málem skončil brankou
     
    30
    Následný rohový kop nebyl zakončen střelecky. A to i přes to, že Vivianovi vypadl míč z rukavic. Do zakončení se ale nikdo z domácích nedostal a hostující brankář hned míč ukryl, čímž napravil své menší zaváhání.
     
    33
    Hosté následně aktivně kombinovali a Zapata si následně došel pro faul a zajímavou standardní situaci. Asamoah je navíc prvním žlutě napomínaným hráčem utkání.
     
    34
    Sampdoria standardní situaci nijak nevyužila a pokračovalo se útokem Juventusu. Domácí celek vše zakončil z nohy Khediry, kterému se ale připraveného Viviana z dálky překvapit nepovedlo.
     
    36
    Snažení hostů bylo ukončeno a domácí se hnali do protiakce. Matuidi odcentroval od levé lajny do vápna, kde byl ovšem nejvýše brankář Viviano. Ten následně s rozehrou nespěchá.
     
    37
    Technický centr ze středového kruhu hledal hlavu hostujícího nejlepšího střelce. Pozorná obrana si ovšem vše pohlídala a míč se dokutálel až k rukavicím Buffona.
     
    38
    Rychlý přechod do útoku ze strany domácího celku. Matuidi se na levé straně vápna dostal ke střele, ale neudržel stabilitu a svým zajímavým pokusem trefil jen nohy bránícího hráče.
     
    40
    Blíží se nám poslední minutky prvního poločasu a stav utkání je stále nezměněn. Juventusu se v posledních minutách nedaří dostat se do nějaké rychlé akce, defenzíva Sampdorie funguje na jedničku.
     
    41
    Hosté nyní drží míč na svých kopačkách a moc se do útoku neženou. Nevidíme od nich téměř žádné riskantní situace. I proto je stav stále vyrovnaný.
     
    43
    Hosté se dostali ke standardní situace a Lucas Torreira mířil k levé šibenici. Branku ovšem minul a v posledních sekundách poločasu uvidíme výkop, vše až po střídání Juve.
     
    44
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Miralem Pjanić, přichází Douglas Costa.
     
    45
    Juventus právě vstřelil branku!
    Nakonec se ale Juventusu přecijen prosazuje, a to v úplném závěru prvního poločasu. Douglas Costa byl na hřišti jen pár sekund, i tak se mu ale povedlo vymyslet krásný centr za obranu. Tam stál nehlídaný MARIO MANDŽUKIĆ, jenž placírkou pod víko překonal Viviana poprvé v utkání!
    45. Mario MANDŽUKIĆ - 1:0
     
    45+1
    Hosté to tak nechtějí nechat, a tak se hned vydali směrem do útoku. Jejich akce se dostala až do vápna, kde ale zakročil Giorgio Chiellini, jemuž se povedlo míč odvrátit na rohový kop.
     
    45+2
    Po standardce mohlo domácím lehce zatrnout, ale nakonec vše dobře pro Starou dámu dopadlo. Míč se na penaltě dostal nejspíše od Chielliniho k Buffonovi, ale šel jen do středu branky. Juventus vede 1:0 po pětačtyřiceti minutách.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce. Juventus byl o něco aktivnějším celkem, do vedení se ale dostal až v poslední minutě základní hrací doby. Jediná tutovka stačila Mario Mandžukićovi k tomu, aby dnes otevřel skóre a uklidnil Juventus směrem do druhého poločasu. Ten začne přibližně v 19:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Fabio Quagliarella, přichází Dawid Kownacki.
     
    46
    Hned se mohli hosté dostat do velké šance a případně vyrovnat. Gastón Ramírez se ujal míče a z vápna zakončoval k levé tyčce. Branku ale trestuhodně minul.
     
    47
    Hra pokračovala únikem Douglase Costy, jenž v rychlosti zakončoval levačkou. Z hranice vápna se mu ovšem přesněji zakončit nepovedlo a míč skončil jen vysoko nad brankou Viviana.
     
    49
    Janovský celek je na startu druhého poločasu aktivní a aktuálně kombinuje s míčem na vlastní polovině i na polovině útočné. Uvidíme, zda se hostům podaří vyrovnat.
     
    50
    Po jednom ze zákroků zůstal na travnaté ploše jeden z hostujících hráčů, jenž je aktuálně ošetřován. Uvidíme, jak moc vážné to je a zda budou muset hosté podruhé střídat.
     
    52
    Již se hraje a Juventus je aktivní na útočné polovině. Mandžukić předával míč na střed vápna, kde se ale Cuadrado do zakončení nestihl dostat.
     
    53
    Benedikt Höwedes si následně počkal na Zapatu a zezadu jej poslal k zemi. Hostující hráč tímto zákrokem vybojoval druhou žlutou kartu proti jeho osobě, potrestán je nyní německý bek.
     
    54
    Ve středu hřiště byl k zemi poslán Lucas Torreira a Sampdoria bude rozehrávat další přímý kop. Faulem se nyní provinil dnes neviditelný Pablo Dybala.
     
    55
    Následně musel řešit nepříjemný míč Gigi Buffon. Pokus od levé lajny ale ukryl v rukavicích a pokračuje se odkopem od branky italské legendy.
     
    57
    Sami Khedira byl nyní nalezen centrovaným míčem od pravé lajny a ve vápně hlavičkou zakončoval. Byl těsně bráněn, a tak se mu nepovedlo ideálně zakončit. I tak budou domácí zahrávat rohový kop.
     
    58
    Druhý poločas zatím netěší oko diváka. Oba celky se snaží, to ano. Ale nic více nevidíme, což je možná škoda. Sledujeme totiž jedny z nejlepších celků v Itálii.
     
    60
    Juventus právě vstřelil branku!
    Nyní to ovšem byla jedna velká paráda od Juventusu. Stará dáma kombinovala před vápnem a vše zakončila přihrávkou do vápna na Douglase Costu. Brazilský fotbalista si počkal a technickým centrem na zadní tyčku vyzval ke skórování BENEDIKTA HÖWEDESE, jenž rybičkou vstřelil první branku v bíločerném!
    60. Benedikt HÖWEDES - 2:0
     
    61
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Gastón Ramírez, přichází Gianluca Caprari.
     
    62
    Hosté již nemají na co čekat, pokud dnes chtějí získat alespoň bod. Směrem do útoku jsou aktivní, ale hra Juventusu je skvělá a bránící hráči fungují jako namazaný stroj.
     
    64
    Sampdoria moc nevyužívá dlouhé přihrávky na křídla a spíše kombinuje pomalu ve středu hřiště. Hráči na křídlech jsou volní a možná by se někdy vyplatilo předat jim míč.
     
    66
    Následně se janovský celek dostal ke dvěma centrům od pravé lajny, ani jeden ovšem nebyl zakončen hlavičkově. Domácí obrana vše pochytala a pokračuje se tak střídáním Juve.
     
    67
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Paulo Dybala, přichází Rodrigo Bentancur.
     
    68
    Hosté se dostali k dalšímu rohovému kopu, nyní z levé strany. Míč vletěl na přední tyčku, kde ale byli pozorní bránící hráči Juventusu, kteří míč promptně odhlavičkovali do bezpečí.
     
    70
    Fotbal domácího celku je nyní takový kostrbatý a nevidíme od nich vůbec pěkný fotbal. Sampdoria je aktivnější, nyní je hra přerušena díky ležícímu Mandžukićovi.
     
    72
    Hosté se již mohli dostávat do dobré šance, kdyby pronikající hráč přihrával. Místo toho udělal kličku, která byla tak trochu zbytečná. Vracející domácí fotbalista míč vypíchl a ukončil snažení.
     
    73
    Pokračovalo se útokem hostů, kteří jsou mnohem lepším celkem v posledních minutách. Centr z pravé strany byl nadějný, ale zablokován byl pozornou obranou.
     
    75
    Juventus právě vstřelil branku!
    Douglas Costa hraje úžasně a připisuje si již třetí asistenci utkání! Šikula Juventusu se prokličkoval do vápna a předložil míč na hranici malého vápna. SAMI KHEDIRA nezpanikařil a zakončením ke vzdálenější tyčce překonal bezmocně skákajícího Viviana.
    75. Sami KHEDIRA - 3:0
     
    77
    Caprari se dostal k míči na útočné polovině a pokoušel se přihrávkou na pravé křídlo najít spoluhráče. Juventus má ovšem v obraně Chielliniho, jenž přes své záda nikoho nepouští. Aut pro Sampdorii.
     
    78
    Nyní už hosté ztratili veškeré naděje a už se moc do útoku neženou. Domácí celek v dobré atmosféře kombinuje a moc se nikam nežene. Je rozhodnuto.
     
    79
    Juan Cuadrado byl po dlouhé době přistižen u míče. Kolumbijský rychlík prošel do vápna a pokoušel se najít spoluhráče. Bránící borci ale míč srazili na další roh.
     
    80
    Další akce Juventusu byla ukončena odpískaným milimetrovým ofsajdem. Matuidi si nepohlídal své postavení a na levé straně nemohl pokračovat směrem do šestnáctky.
     
    81
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Sami Khedira, přichází Stefano Sturaro.
     
    82
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Édgar Barreto, přichází Valerio Verre.
     
    83
    Jacopo Sala nyní dostal míč do šestnáctky a silou obešel dvojici borců. Nakonec vybojoval další standardní situaci, ale z těch hosté nebezpeční nejsou...
     
    85
    Juventus se nikam nežene a závěr utkání si spíše jen užívá. Uvidíme, zda se mu povede ještě projít do útoku a vymyslet nějakou gólovku. Fanoušci by si to jistě přáli.
     
    86
    Nakonec ano, branky se mohl dočkat také Juan Cuadrado. Přes obránce zakončoval tvrdou střelu, kterou Viviano dokázal vyrazit jen před sebe. K jeho štěstí tam ale nikdo v černobílém nestál.
    86. Cuadrado se pokoušel navýšit vedení svého celku, přišel ale pohotový zákrok
     
    88
    Utkání se dohrává a Juventus kombinuje spíše ve středu hřiště. Hosté už moc aktivně nenapadají a spíše také čekají na hvizd hlavního rozhodčího.
     
    89
    Douglas Costa je mužem utkání a nyní vše chtěl vyšperkovat vstřelenou brankou. Zkoušel to k levé tyčce, ale prostor tří tyčí nakonec jen těsně minul.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se nastaví další tři minuty, které jsou možná zbytečné, ale po vývoji utkání logické. U míče jsou fotbalisté Sampdorie, kteří kombinují na útočné polovině.
     
    90+2
    Gigi Buffon mohl přijít o své čisté konto, ale skvělým zákrokem si jej uhlídal! Benedikt Höwedes podcenil centr a Zapata se dostal zblízka ke střeleckému pokusu, italskou legendu ale neprostřelil!
    90+2. V poslední akci utkání se zaskvěl luxusním zákrokem Gigi Buffon
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání dvaatřicátého kola Serie A, které končí výhrou Juventusu 3:0, který se opět o něco více přiblížil dalšímu titulu. Koncentrovaný, ale ne dominantní výkon domácích zařídil tři body a výhru 3:0. Mužem utkání se stal Brazilec Douglas Costa, který přihrál na všechny tři branky, ačkoliv do zápasu naskočil ve 44. minutě. Asistoval u branek Maria Mandžukiće, Benedikta Höwedese a Samiho Khediry.
     
    Ode mě je to pro dnešní fotbalový večer vše. Díky za pozornost a zase někdy u Serie A na počtěnou! (20:00:02)

    David Panuška

    Branky: 45. Mandžukić (Costa), 60. Höwedes (Costa), 75. S. Khedira (Costa)

    Karty:   33. Asamoah (JUV), 53. Höwedes (JUV)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:6.
    Juventus FC: Buffon – Höwedes, Rugani, Chiellini, Asamoah – S. Khedira (81. Sturaro), Pjanić (44. Costa), Matuidi – Cuadrado, Mandžukić, Dybala (67. Bentancur).
    Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Benatia, Barzagli, Sandro, Lichtsteiner, Marchisio, Sturaro, Bentancur, Costa, Higuaín.

    UC Sampdoria: Viviano – Sala, G. M. Ferrari, Silvestre, Regini – É. Barreto (82. Verre), Torreira, Praet – G. Ramírez (61. Caprari) – Quagliarella (46. Kownacki), D. Zapata.
    Náhradníci: Belec, Tozzo – J. Andersen, Caprari, R. Álvarez, Linetty, Strinić, Verre, Capezzi, Kownacki.

    Rozhodčí: Mariani – Carbone, Marrazzo
    thejrc.org