Německo – Slovensko 1:4 (kon.)
po s.n. (3:2)
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 15.04.2018, 16:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Baráž o extraligu • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Petr STRAKA - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Autorem vítězné branky je PETR STRAKA.
     
    63:04
    Anděl mohl rozhodnout! Od pravého mantinelu dostal kotouč od Šidlíka na střed a vystřelil, přímo do Kantora! Diváky pak pobavil ještě padající sudí a tak je nálada spíše veselá.
     
    57:33
    Klíčový moment utkání! Diviš se obtáčel před branku a byl hákován. Vyloučeným je Sörvik a Dukla si bere timeout. Samozřejmě se odchod Sörvika neobešel bez odpadků na ledě. Ach jo...
     
    54:11
    Suchánek přesekl Růžičkovi hůl při vyhození kotouče ven z pásma a je vyloučen. Nepříjemné pro Duklu.
     
    48:36
    Vyloučeným ze strany Litvínova je František Lukeš za hákování. Dukla tak může otočit utkání a dostat se do vedení v polovině třetiny.
     
    42:04
    Čermák zabojoval a získal kotouč pro svoji osobu. Následně nahrál na hůl de la Roseho, který se nezdráhal, vypálil od modré a jen to za Kantorem cinklo!
     
    39:05
    Do konce třetiny bude zřejmě pokračovat hra 4 na 4. Diviš vypíchl přihrávku těsně před Sörvikem, norský bek ve službách Litvínova ho zahákoval a zabránil mu v pohybu a je vyloučen.
     
    38:16
    Zbytečný faul. Kajínek za vlastní brankou stáhl na zem nijak nebezpečného Trávníčka a je vyloučen za nedovolené bránění.
    35:10 Matěj STŘÍTESKÝ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    A štěstí přichází hned záhy! Využitá přesilovka a je srovnáno. Klasicky od modré se napřáhl po přihrávce od Kajínka MATĚJ STŘÍTESKÝ a jeho pumelice končí v levém vinglu! Asistence: David Kajínek, Radek Hubáček.
     
    34:27
    Když parafrázuji název známé věty: Dukláku, kamaráde, musíme tomu štěstí jít naproti. Diviš dostal křižnou přihrávku na levý kruh, ale trefuje jenom Kantora ve druhé části branky!
     
    33:46
    Baránek pak v závaru před brankou stáhl na zem Hubáčka a je vyloučen.
     
    33:46
    Ohromný tlak domácích v útočném pásmu! Několik střel mířilo na Kantora, z čehož ta nejhorší byla polovysoká od Kajínka, kterou Kantor neudržel a Diviš mohl dorážet, ale nepovedlo se mu to!
     
    32:07
    Jiránek dostal kotouč do jízdy a z levého kruhu trefuje spojnici tyčí!
     
    31:41
    Výrazně se přiostřuje. Jednak od fanoušků, že hází věci na led, což znamená v případě dnešního obsazení delegáta jasnou pokutu, ale také od Semana. Samozřejmě může cítit křivdu po neodpískaném zákroku, ale nemusí to ihned ventilovat sudímu Hribikovi do oči z metru. Takhle akorát oslabuje svůj tým.
     
    30:34
    Kořenář podržel svůj tým! V přečíslení 2 na 1, které táhl Černý a následně nahrál volnému Jíchovi, si domácí gólman povyjel a Jíchovu střelu vykopl betonem!
    28:11 Juraj MIKÚŠ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    28:11
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Trest Zemana zkrácen na dvě minuty, Verva vede. Hostující kotel slaví, JURAJ MIKUŠ si přebral kotouč od Sörvika na modré, vyjel si na levý kruh a střelou mezi nohy Kořenáře otevírá skóre dnešního utkání! Asistence: Daniel Sörvik, František Lukeš.
     
    26:43
    Otevřete vrátka, kůzlátka. Za vysokou hůl si hosté zahrají čtyřminutovou přesilovku. Nechápu skandování diváků proti rozhodčím, krev v Hüblově obličeji opravdu byla a čtyři minuty jsou jasné. Zeman tak bude chybět týmu.
     
    24:48
    Neskutečné štěstí měl nyní Kantor, sám nevím jak, ale ke gólu mnoho nechybělo!
     
    19:55
    Domácí obrana i fanoušci se museli opotit až na zadku! Hosté předvedli ohromný tlak v útočném pásmu, nejblíže gólu byl Růžička, ale nahrávku od Guly mimo dosah brankáře neumístil!
     
    17:22
    Hanzl dostal nabito mezi kruhy a trefuje Kořenářovu masku, od ní se kotouč odrazil do levé tyče a ven!
     
    15:46
    Zeman se toho vůbec nebál, zbavil se Sörvika a přihrával před branku Čachotskému, domácí kapitán ale kotouč pouze projel bruslemi!
     
    13:25
    Nedovolené bránění, to jest verdikt sudího Hribika a Kajínek jde na trestnou.
     
    09:25
    První trest v dnešním utkání udělen jest! Jánský neměl rychlostně na Hubáčka, proto se rozhodl zabrat za Hubáčkovu ruku a poslat ho k zemi. Dvě minuty, nedovolené bránění.
     
    05:06
    Dvě velké šance na domácí straně! Nejprve střílel nebezpečně Skořepa z mezikruží, Kantor ale vyrazil pouze před sebe a puk si našel Diviš, zblízka sice puk zvedl, ale až moc!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 36. Stříteský (Kajínek, R. Hubáček), rozh. náj. Straka – 29. J. Mikúš (Sörvik, F. Lukeš)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Tomáš Čachotský (JIH)
    1:0   Juraj Mikúš (LIT)
    2. série:
    1:0   Radek Hubáček (JIH)
    1:1   Viktor Hübl (LIT)
    3. série:
    1:1   Adam Zeman (JIH)
    1:2   František Lukeš (LIT)
    4. série:
    2:2   Lukáš Anděl (JIH)
    2:2   Marek Růžička (LIT)
    5. série:
    2:2   Tomáš Jiránek (JIH)
    2:2   Lukáš Válek (LIT)
    6. série:
    2:2   Juraj Mikúš (LIT)
    2:2   Tomáš Čachotský (JIH)
    7. série:
    2:2   František Lukeš (LIT)
    3:2   Petr Straka (JIH)


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Škarek) – Suchánek, de la Rose, Kajínek, Stříteský, D. Váňa, Šidlík, J. Zdráhal – Diviš (A), Skořepa (A), Straka – Anděl, Zeman, Čachotský (C) – Jiránek, R. Hubáček, D. Čermák – F. Seman, M. Hlinka, Rys.
    HC VERVA Litvínov: Kantor (Petrásek) – Baránek, Sörvik, Frolo, Gula, Čutta, Z. Sklenička, L. Doudera – Marek Růžička, J. Mikúš, M. Hanzl – F. Lukeš, V. Hübl (A), Jánský – Trávníček (C), Gerhát, Řehoř – J. Černý (A), Válek, Matoušek.

    Rozhodčí: Hribik, Kika – Hynek, Lhotský

    Diváci: 4 025
    thejrc.org