Německo – Slovensko 1:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 1:1, 1:1) Stav série: 1:1
HC Kometa Brno
Neděle 15.04.2018, 16:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Generali play off Tipsport extraligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu. Na shledanou! (18:35:29)
     
    Finále má za sebou první dva zápasy, série se do Brna přesune za vyrovnaného stavu 1:1. Třetí duel je na programu ve středu 18. dubna, čtvrtý pak ve čtvrtek 19. dubna.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Lukáš Krajíček – Jan Hruška
     
    Druhý finálový duel je u konce, nervy drásající bitva nakonec dopadla lépe pro hostující Kometu! Brňané si vypracovali dvoubrankové vedení, to si nakonec, i přes velkou snahu domácích, dokázali do závěrečného hvizdu pohlídat a získat první finálový bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Obrovskou šanci ke srovnání měl Ondřej Kovařčík, ten ale z bezprostřední blízkosti netrefil odkrytou část branky!
     
    59:26
    Oceláři jsou v útočném pásmu, Hrubec je na střídačce!
     
    59:02
    Oceláři jsou kompletní, do konce třetí třetiny zbývá jedna minuta.
     
    58:36
    Oceláři se ubránili hostujícímu tlaku a po vybojování kotouče dokonce zahrozili. Do dobré pozice si nabruslil Musil, třinecký obránce ale Čiliaka nepřekonal.
     
    57:57
    Brno se dostalo do útočné třetiny, Bartejs ale svou střelu od modré poslal jen do připraveného Hrubce.
     
    57:33
    Oceláři hrají v oslabení velmi aktivně, Kometa musí držet kotouč ve vlastním pásmu a bránit se nájezdům dvojice třineckých útočníků.
     
    57:01
    Šance domácích na srovnání se rapidně zmenšily. Jiří Polanský ve středním pásmu sekl Jakuba Krejčíka, Kometa si zahraje přesilovku.
     
    56:43
    Oceláři se vydali do další útočné akce, Marcinka s Kovářem ale zastavil ofsajd.
    56:20 Jiří POLANSKÝ - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    56:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři bleskově využívají početní výhodu a znovu se dotahují na rozdíl jediné branky! Martin Adamský vyhrál buly, kotouč se přes Lukáše Krajíčka dostal k Davidu Ciencialovi, který svou střelou od modré ale trefil jen prvního bránícího hráče. Puk se nicméně odrazil k JIŘÍMU POLANSKÉMU, který uklidil kotouč za Čiliakova záda! Asistence: David Cienciala, Lukáš Krajíček.
     
    56:16
    Ondřej Kovařčík se rozjel ve středním pásmu, třineckého útočníka však podrazil hostující Leoš Čermák. Oceláři mají zřejmě poslední šanci se zápasem ještě něco udělat.
     
    55:51
    Do další akce domácích se natlačil Marcinko, ani on ale Čiliaka nepřekonal. Kometa dobře brání své území, kromě jednorázových výpadů se Oceláři nemohou dostat do souvislejšího tlaku.
     
    54:50
    Oceláři se dostali do útočné třetiny, Douderova střela od modré ale nebyla přesná. Kometa poté posunula kotouč do neutrální zóny.
     
    54:15
    Dnešní utkání sleduje 5 200 diváků, ve WERK ARENĚ je znovu vyprodáno!
     
    54:15
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, k ohrožení Čiliaka se ale nedostali. Na druhé straně pak Hrubec raději ukryl puk před dotírajícím Vincourem. Komerční přestávka.
     
    53:07
    Cienciala zavezl kotouč do útočné třetiny, z rohu kluziště pak hledal před brankou stojícího Ondřeje Kovařčíka. Přihrávka ale nebyla přesná, hosté posílají hru na druhou stranu kluziště.
     
    52:27
    Doudera chtěl dlouhým pasem najít na modré stojícího Polanského, přihrávka ale byla příliš prudká. Icing Ocelářů.
     
    51:59
    Marcinko vyhrál buly na Matyáše, ten ale od modré přestřelil. Hra se poté přesunula do neutrální zóny, po souboji na ledě zůstal ležet Leoš Čermák. Sudí přerušili hru, nikdo z nich ale zřejmě neviděl příčinu Čermákova pádu.
     
    51:16
    Oceláři se následně vrhli do útočné třetiny, v dobré pozici byl Daniel Rákos. Ten dostal přihrávku od Petružálka do předbrankového prostoru, z první ale trefil jen Čiliaka.
     
    50:23
    Hosté mohli využít chvilkového zaváhání domácích a jít do přečíslení dvou proti jednomu! Akci Komety vedl Petr Holík, ten tak dlouho míchal s kotoučem, až o něj přišel. Holík vůbec nevystřelil.
     
    49:38
    Matyáš poslal příliš prudkou přihrávku na Ondřeje Kovařčíka, Ocelářům je odpískán icing.
     
    49:05
    Marcinkovi se v útočném pásmu nepovedlo získat kotouč, pokus Hrni o následný návrat do hostující třetiny Kometa zastavila u modré čáry.
     
    48:38
    Hra pokračovala po reklamní pauze vhazováním v blízkosti třinecké branky. Oceláři se dostali do útočného pásma, po Adamského přihrávce mohl od modré pálit Doudera, ten ale poslal puk přímo do ochranné sítě.
     
    47:31
    Linhart v rohu obranného pásma vybojoval kotouč pro Michala Kovařčíka, tomu se ale následně nepovedla rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    46:48
    Oceláři jsou kompletní, Kometa se do žádné velké šance nedostala.
     
    46:04
    Kometě se v přesilovce zatím nedaří, Adamský u modré čáry zachytil hostující rozehrávku a poslal kotouč za Čiliakovu branku.
     
    45:23
    Kometa se velmi rychle vrátila do útočné třetiny, její výpad ale skončil nepřesnou střelou, se kterou si Hrubec věděl rady.
     
    45:08
    Oceláři začali oslabení velmi dobře. Marcinko odpálili kotouč do útočného pásma, tam jej poté slovenský forvard dokázal vybojovat a ušetřit cenné vteřinky.
     
    44:48
    Aron Chmielewski chtěl v útočném pásmu vybojovat kotouč, polský útočník si ale počínal nedovoleně, Kometa má k dispozici přesilovou hru.
     
    44:07
    Oceláři přidávají na tempu. Polanský zatáhl kotouč do útočné třetiny, po následné kombinaci z vrcholu kruhu pro vhazování pálil Krajíček. Třinecký kapitán trefil připraveného Čiliaka.
     
    43:43
    Také další souboj Marcinko versus Čiliak dopadl lépe pro hostujícího brankáře, gólman Komety chytil Marcinkovu střelu lapačkou.
     
    43:30
    Tomáš Marcinko získal kotouč ve středním pásmu, slovenský útočník si nabruslil do předbrankového prostoru, bekhendem ale Čiliaka nepřekonal.
     
    42:59
    Rákos se natlačil do útočné třetiny, svou střelu ale poslal jen do betonů připraveného Čiliaka.
     
    42:18
    Bratři Kovařčíkové bojovali o kotouč v rohu hostujícího pásma, Kometě se ale povedlo poslat puk do neutrální zóny.
     
    41:45
    Michal Kovařčík se snažil projít do útočné třetiny, zastavil ho však hvizd sudího pro ofsajd.
     
    41:05
    Ocelářům se zatím nic nedaří, nepřesná Linhartova rozehrávka na Svačinu končí na zakázaném uvolnění.
     
    40:55
    Kometa je v úvodu třetí třetiny aktivnější. Martin Nečas si nahodil kotouč do útočného pásma, puk ale skončil v moci Šimona Hrubce. Buly po levé ruce třineckého brankáře.
    40:30 Martin ZAŤOVIČ - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    40:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté vyhráli i buly v útočném pásmu a střílí třetí branku! Petr Holík na vhazování získal kotouč pro MARTINA ZAŤOVIČE, který nechytatelnou střelou ze zápěstí propálil bezmocného Hrubce! Asistence: Petr Holík.
     
    40:27
    Kometa se po vyhraném vhazování dostala do útočné třetiny, Rákos v tlaku pouze odpálil puk na zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 10:8 (16:15),
    střely mimo: 5:3 (7:4),
    zblokované střely: 1:6 (6:12),
    hity: 1:7 (8:10),
    vhazování: 15:8 (29:17),
    trestné minuty: 2:4 (2:6).
     
    Máme za sebou čtyřicet minut druhého finálového utkání, o branku lepší jsou stále hráči Komety. Hosté se po opatrnější fázi druhé dvacetiminutovky dostala zásluhou Jana Hrušky do dvoubrankového vedení, Oceláři se dokázali zareagovat v třicáté šesté minutě, kdy Čiliaka překonal Jiří Polanský. Oba soupeři ještě měli další velké gólové příležitosti, skóre se ale do závěrečného hvizdu třetiny nezměnilo.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:52.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Rákos napadal hostující rozehrávku, nevšiml si ale signalizace čárového rozhodčího, ten mu nakonec odpískal ofsajd.
     
    39:22
    Poslední minuta druhé třetiny, Oceláři měli další velkou příležitost ke srovnání! Adamského pobídka z rohu kluziště se od Jiřího Polanského odrazila směrem do branky, Čiliak ale na poslední chvíli dokázal puk vykopnout z brankové čáry!
     
    38:57
    Oceláři odpálili kotouč za hostující branku, Čiliak se vydal kotouč rozehrát. Čároví sudí ale domácím odpískali icing, což se samozřejmě Třineckým nelíbí. Vhazovat se ale bude před Hrubcem.
     
    38:16
    Kometa ubránila oslabení a hned vzápětí mohla udeřit! Radim Zohorna mohl využít Douderovy chyby, v samostatném úniku ale Hrubce svým blafákem nepřekonal! Třinecký brankář si poradil i s následnou Hruškovou dorážkou!
     
    37:44
    Zaťovič vybojoval kotouč a vydal se do protiakce. Hostující útočník se tlačil do zakončení, kolem bránícího Petružálka ale Zaťovič nevystřelil.
     
    37:12
    Dobrou šanci Polanského z předbrankového prostoru zastavuje hlavní sudí pro postavení třineckého útočníka v brankovišti. Buly v neutrální zóně.
     
    37:02
    Třinec je stále v tlaku. Na Čiliaka mířila další Ciencialova střela, ani napodruhé třinecký útočník branku netrefil.
     
    36:34
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu. Svačina z rohu posílal kotouč Adamskému, ten ale v předbrankovém prostoru puk netrefil. Střílel tak až Cienciala, ten ale mířil nad.
     
    35:52
    Martin Erat v útočném pásmu nedovoleně atakoval Tomáše Marcinka, hostující útočník si odsedí dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    35:40
    Oceláři mohli dokonce srovnat, Jakub Matyáš ale z mezikruží netrefil branku!
    35:01 Jiří POLANSKÝ - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kometu zakázané uvolnění vyšlo hodně draho, Oceláři snižují manko! Slezané se po buly dostali na kotouč, po přihrávce Vladimíra Svačiny se na pravé straně pásma uvolnil Lukáš Krajíček. Třinecký kapitán se neukvapil, potáhl puk do hloubi třetiny a předložil jej před brankou stojícímu JIŘÍMU POLANSKÉMU! Ten uklidil kotouč do odkryté branky Brna! Asistence: Lukáš Krajíček, Vladimír Svačina.
     
    34:54
    Adamský ve středním pásmu vysokou holí sklepl kotouč, jako první se ale puku dotkl hostující Erat, který jej nešikovně odpálil na zakázané uvolnění.
     
    34:27
    Brňané se dostali do útočné třetiny, Malcova střela od modré ale trefila jen bránícího Musila.
     
    33:46
    Marcinko s Draveckým bojovali o kotouč v útočném pásmu, puku se nakonec zmocnili hosté a Krejčík může rozehrát akci Komety.
     
    32:59
    David Cienciala se vzápětí na druhé straně dostal do dobré střelecké pozice, z mezikruží ale třinecký útočník trefil jen Čiliakovu lapačku. Komerční přestávka.
     
    32:50
    Kometa drží kotouč v útočném pásmu. Od modré tvrdě pálil Němec, jeho ránu ale nad třineckou branku přizvedl Cienciala.
     
    32:16
    Krajíčkovi se nepovedla průniková přihrávka na Polanského, na druhé straně pak na Hrubce nevyzrál Vincour.
     
    31:40
    Po Polanského vyhraném vhazování se kotouč potuloval v blízkosti brněnské brankové čáry, ani Svačina, ani Adamský ale puk do sítě nedopravili.
     
    31:32
    Oceláři se po ubráněném oslabení vrhli do útočné třetiny, Matyášovu střelu od modré ale hostující obránci k Čiliakovi nepustili. Kometa poté odpálila kotouč na zakázané uvolnění.
     
    31:02
    Slezané jsou kompletní. V závěru oslabení ještě Hrubec musel likvidovat pokus Nečase, třinecký brankář si věděl rady.
     
    30:37
    Hosté dlouho kombinovali kolem modré čáry, ke střele se nakonec odhodlal Krejčík, který ale trefil jen bránícího Douderu. Oceláři se poté osvobodili.
     
    30:05
    Oceláři dlouho drželi kotouč v hostující třetině, Kometa se však již vrátila před Hrubcovu branku.
     
    29:38
    Matyáš v rohu obranného pásma zachytil hostující rozehrávku a odpálil kotouč za Čiliakovu branku.
     
    28:58
    Minutu před polovinou duelu si první početní výhodu v zápase zahraje brněnská Kometa. Tomáš Marcinko ve středním pásmu zahákoval Martina Nečase, menší trest pro třineckého útočníka.
     
    28:29
    Ani hostům se ale útočná akce nepovedla, dopředu tak znovu mohli domácí. Rákos táhl kotouč po levé straně, jeho následnou střelu Čiliak vyrazil do hlediště.
     
    28:14
    Krajíček posílal dlouhý pas Petružálkovi, ten ale u útočné modré kotouč nedokázal zpracovat.
     
    27:09
    Adamský při vhazování v útočném pásmu zlomil hůl, což hostům umožnilo rychlou protiakci. Čermákovo nahození od modré čáry ale Hrubce nijak nepřekvapilo.
     
    27:01
    Aron Chmielewski dostal přihrávku na útočnou modrou, polský útočník ale svou následnou střelu poslal jen do Čiliakovy lapačky. Komerční přestávka.
     
    26:41
    Početní výhoda domácích je u konce. V závěru přesilovky ještě s kotoučem dlouho kombinoval Dravecký, ke střele se ale nedostal.
     
    26:03
    Petružálek mohl využít klopýtnutí dvou protihráčů v útočném pásmu, svou střelu z mezikruží ale poslal nad branku. Ocelářům pak byl odpískán ofsajd.
     
    25:34
    Hosté dostali Oceláře pod tlak, napadání Zaťoviče nakonec skončilo u Hrubce, který raději přerušil hru.
     
    25:09
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, Adamský ale poté nedokázal trefit Svačinovu pobídku zpoza hostující branky. Kometa se osvobozuje.
     
    24:41
    Oceláři mají příležitost ke korekci nepříznivého stavu. Tomáš Malec u zadního mantinelu nedovoleně sestřelil Jiřího Polanského. Přesilovka pro domácí.
     
    24:23
    Dravecký se hnal za vystřeleným kotoučem do útočné třetiny, hosté si ale s atakem domácího útočníka poradili. Na druhé straně pak od modré nepřesně pálil Mallet.
    23:26 Jan HRUŠKA - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    A ta končí gólem! Brňané zachytili Hrubcem rozehraný kotouč, Jakub Krejčík od modré nahazoval kotouč na třineckou branku. Před Hrubcem dobře zapracoval JAN HRUŠKA, který šikovně pošťouchl kotouč do mezery mezi Hrubcovými betony! Asistence: Jakub Krejčík, Martin Erat.
     
    23:10
    Sledujeme opatrnější pasáž hry, nikdo nechce udělat chybu. Kometa se musela pro puk vrátit do vlastního pásma, hosté rozjíždějí svou akci.
     
    22:34
    Nahození hostujícího celku prolétlo brankovištěm a od zadního mantinelu se odrazilo do předbrankového prostoru. Hrubec raději schoval puk v lapačce.
     
    22:26
    Mallet kombinoval s kotoučem v útočném pásmu, hostující útočník si ale nevšiml, že mu puk utekl z čepele. Oceláři poslali hru do středního pásma.
     
    21:45
    V útočné akci se nevedlo ani domácím. Oceláři sice drželi kotouč v útočném pásmu, nepřesná Polanského přihrávka na Adamského ale Třinci zhatila jakoukoliv střeleckou příležitost.
     
    20:44
    Brno získalo kotouč po vhazování, Erat se středem kluziště natlačil do útočného pásma, kolem bránícího Krajíčka ale hostující útočník nevystřelil. Kometa pokračovala v tlaku, Hrubce ale nijak neohrozila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 6:7,
    střely mimo: 2:1,
    zblokované střely: 5:6,
    hity: 7:3,
    vhazování: 14:9,
    trestné minuty: 0:2.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabin jdou spokojenější hráči Komety. Hosté se v první třetině dostali do jednobrankového vedení, když střelu Jana Hrušky mezi Hrubcovy betony nešťastně tečoval Matyáš. Oceláři mohli zahrozit v početní výhodě či v některé z rychlých protiakcí, Čiliak ale zatím žádný kotouč za svá záda nepustil.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:55.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Svačina se v útočném pásmu natahoval po volném kotouči, hostující obránci však puk odpálili do středního pásma.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny. Oceláři drží kotouč na svých holích, hráči s drakem na hrudi se ale zatím nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    18:22
    Cienciala nastřelil kotouč do útočného pásma, zpoza Čiliakovy branky pak sám připravil střeleckou pozici pro Musila. Ten ale trefil jen prvního protihráče.
     
    17:40
    Do akce tak mohli jít domácí, Ondřej Kovařčík ale Čiliaka nijak nevystrašil. Na druhé straně pak Hynek Zohorna v přečíslení netrefil Nečasovu přihrávku, Oceláři ale odpálili puk jen na icing.
     
    17:08
    Nečas dostával přihrávku do jízdy, hostující útočník ale ve velké rychlosti nedokázal puk zpracovat.
     
    16:25
    Hrubcovi vypadla prudká Haščákova střela z mezikruží, třinečtí obránci chtěli odpálit kotouče, trefili ale pouze Holíkovu hůl. Hostující útočník ale puk do branky neuklidil.
     
    15:23
    Tomáš Vincour se prosmýkl po pravém křídle až do střelecké pozice, hostující útočník ale poslal puk jen do Hrubcovy lapačky.
     
    14:44
    Ondřej Kovařčík u hrazení vybojoval kotouč pro Matyáše, ten ale svou střelu poslal jen do nohou nejblíže stojícího protihráče. Kometa poté chtěla jít do rychlé protiakce, finální přihrávka ale nebyla přesná.
     
    14:00
    Polanského formace se dostala do útočné třetiny, Svačina s Adamským nadělali hostující defenzívě nemalé problémy. Kometa se proto raději osvobodila za cenu icingu.
     
    13:21
    Erat zavezl kotouč do útočné třetiny, po jeho kombinaci s Radimem Zohornou se ke střele dostal Hruška. Ten ale trefil jen připraveného Hrubce.
     
    12:47
    Rákos v útočném pásmu aktivně napadal hostující rozehrávku, třinecký útočník donutil Gulašiho odehrát kotouč na icing.
     
    12:07
    Hynek Zohorna na útočné modré čáře čekal na dlouhý pas, útočník Komety si ale nepohlídal modrou čáru a puk přebíral v ofsajdu. Komerční přestávka.
     
    11:43
    Chmielewski se dostal s kotoučem za hostující branku, polský útočník poté naservíroval kotouč střílejícímu Draveckému. Ten ale trefil jen nejblíže postaveného protihráče.
     
    11:25
    Nečas je na ledě, Kometa hraje v plném počtu.
     
    11:03
    Ocelářům se návrat do útočné třetiny zatím nedaří, hosté drží kotouč daleko od své branky.
     
    10:34
    Krajíček si u modré čáry vyměňoval kotouč se Svačinou, poslední Krajíčkovu přihrávku ale zablokovat Erat a odpálil kotouč do středního pásma.
     
    10:09
    Po Petružálkově střele z levé strany chtěl z hrany brankoviště dorážet Marcinko, Čiliak si ale kotouč pohlídal a ukryl jej do lapačky.
     
    10:03
    Oceláři se po úvodním vyhození Komety usadili v útočném pásmu, Hrňa ale svou prudkou střelou trefil jen clonícího Marcinka.
     
    09:25
    Oceláři se dostali do tlaku a svou aktivitou si vybojovali první početní výhodu. Martin Nečas u hrazení podrazil Vladimíra Svačinu, hostující útočník si odsedí menší trest.
     
    08:58
    První formace domácích se pohlednou kombinací dostala do útočné třetiny, Jakub Petružálek připravil Davidu Ciencialovi ideální střeleckou pozici! Cienciala pálil z mezikruží, netrefil však branku.
     
    08:25
    Oceláři se u vlastní modré čáry dostali pod tlak, hráči s drakem na hrudi vše raději vyřešili odpálením na zakázané uvolnění.
     
    07:53
    Po akci Arona Chmielewského se v dobré pozici ke střele dostal Linhart, ten ale trefil jen bránícího Nečase, hosté poté dostali hru do středního pásma.
     
    07:25
    Hrňa ve středním pásmu protečoval kotouč do útočné třetiny, do dobré šance se poté dostal Marcinko. Ten ale trefil jen Čiliakovu lapačku.
     
    06:49
    Adamský vyhrál buly, kotouč se ale odrazil do středního pásma. Hosté proti Musilovi vybojovali kotouč, Hrubec ale Gulašiho střelu od modré vyrazil. O kotouč se poté chvíli bojovalo u třinecké střídačky, rozhodčí ale nakonec přerušil hru a nařídil vhazování ve středním pásmu.
     
    06:18
    Oceláři se po inkasované brance vydali do útočné třetiny, Čiliaka ale nepřekonali. Komerční přestávka.
    06:09 Jan HRUŠKA - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    Elitní formace hostujícího celku držela kotouč v útočném pásmu, Kometa se nakonec raduje z úvodní branky dnešního duelu! Jakub Krejčík posunul kotouč na JANA HRUŠKU, který pálil od hrazení! Kotouč před Hrubcem nešťastně tečoval Jakub Matyáš, třinecký brankář na tuto teč nedokázal zareagovat! Asistence: Jakub Krejčík, Michal Gulaši.
     
    05:05
    Čtvrtá formace domácích držela hostující pětici pod tlakem. Bratři Kovařčíkové si přihrávali kolem brněnské branky, ohrozit Čiliaka se jim ale nepovedlo. Neujala se ani následná Krajíčkova střela od modré. Hosté se poté dopustili dalšího zakázaného uvolnění.
     
    04:25
    Marcinko s Draveckým získali kotouč ve středním pásmu, dvojice slovenských útočníků si to následně zamířila do třetiny Komety, načež Marcinko svou prudkou střelou pořádně protáhl Čiliaka.
     
    03:59
    Hosté zvládli buly ve vlastním pásmu a vydali se do protiakce. Krejčík u útočné modré čáry nabil na střelu Zaťovičovi, proti hostujícímu útočníkovi se ale vytáhl Hrubec, který vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    03:40
    Kometa se nedohodla při rozehrávce a odpálila puk na zakázané uvolnění.
     
    03:15
    Jakub Petružálek dostal kotouč do jízdy, třinecký útočník si nabruslil do útočného pásma a následně pálil pod horní tyčku hostující branky. Čiliak vyrazil kotouč ramenem.
     
    02:28
    Vincour mohl pálit od modré, hostujícímu útočníkovi ale střela nesedla a kotouče se zmocnili domácí. Oceláři se ale daleko nedostali, nepřesný pas Chmielewského na Ondřeje Kovařčíka skončil u hostujících obránců.
     
    02:03
    Bratři Kovařčíkové neuspěli u útočné modré čáry, na druhé straně pak Malleta na mantinel natlačil Krajíček.
     
    01:30
    Kometa vyhazuje puk na icing, buly před Čiliakem.
     
    01:24
    Marcinko získal kotouč za Čiliakovou brankou, jeho následná rozehrávka na Musila ale nebyla přesná. O chvíli později pak s aktivním napadáním neuspěl Adamský.
     
    00:45
    Úvodní buly pro Oceláře. Petružálek se z kotoučem vydal do útočné třetiny, proti bránícímu Krejčíkovi ale neuspěl. Na druhé straně pak v rohu třineckého pásma Erat neobešel bránícího Douderu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše, před úvodním vhazováním ve WERK ARENĚ ještě zazní česká státní hymna.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, L. Kovář, Linhart (A), Matyáš – Rákos, Cienciala, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Langhamer) – O. Němec (A), Barinka, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec – M. Erat (A), Hruška, R. Zohorna – Haščák, P. Holík, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vincour, L. Čermák (C), L. Horký – Vondráček.

    Rozhodčí: Pavel Hodek, René Hradil – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan.
    Jakub Krejčík stále čeká na svou první branku v play off.
     
    Ohlasy trenérů po prvním zápase

    Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Jsem samozřejmě rád za výsledek a první bod v sérii, která se určitě potáhne. Měli jsme výborný vstup do zápasu a dali jsme dva góly. I když jsme pak inkasovali, tak si myslím, že jsme byli lepším týmem. V druhé třetině jsme měli problémy hlavně v oslabeních, ale podařilo se nám je přestát a následně jsme sami dali gól na 3:1 a to nám pomohlo. Potom jsme si to zkušeně kontrolovali. I když se Kometa dostala do nějakých příležitostí, tak jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli. Jedeme dál, zítra je nový zápas a série bude těžká. Věřím tomu, že náš výkon bude stále gradovat."

    Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): "Ráz utkání určilo rychlé dvougólové vedení domácích. My jsem pak sice snížili a měli jsme tam šanci na vyrovnání, ale ve druhé třetině jsme měli tři přesilovky a bohužel se nám ani jedna nepodařila proměnit. Domácí v závěru, když už jsme měli skoro hráče na ledě, svoji přesilovku využili díky šťastně odraženému kotouči. To byl takový zlom. Ve třetí třetině jsme se snažili hru otevřít a snížit, ale soupeř nám ujel a dal na 4:1. Potom v závěru i kvůli oslabením jsme neměli možnost skóre zkorigovat. Zítra se začíná od stavu 0:0 a určitě se z té jedné porážky nehroutíme."
     
    První zápas finále

    Hodně příznivců nejrychlejšího kolektivního sportu u nás čekalo, že finále bude jednoznačnou záležitostí. Většina hokejových fanoušků favorizovala Kometu Brno, která obhajuje loňský titul. Čísla také hovořila pro tým z jihomoravské metropole, Oceláři ale v prvním duelu jasně zvítězili a hodně zamotali hlavy všem hokejovým příznivcům. Hráči s drakem na hrudi kontrolovali duel od úvodních minut, Slezané si nakonec dokráčeli k jasné výhře 5:1.

    14. dubna 2018: HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    2. Marcinko (Hrňa, Dravecký), 6. Krajíček (Polanský, Musil), 23. J. Petružálek (Hrňa, M. Doudera), 47. J. Petružálek (Rákos, Cienciala), 58. Chmielewski (Marcinko) – 10. Haščák (Zaťovič, P. Holík). Rozhodčí: Pešina, Hejduk – Lhotský, Hynek. Vyloučení: 5:9, navíc Vondráček (Kometa) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 200 (vyprodáno). Střely na branku: 32:30. Střely mimo: 10:9. Zblokované střely: 6:14. Hity: 12:13. Vhazování: 34:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1. Stav série: 1:0.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, L. Kovář, D. Musil, Matyáš, Linhart – J. Petružálek, Cienciala, Rákos – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

    HC Kometa Brno: Čiliak – Barinka, O. Němec, Gulaši, Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – R. Zohorna, J. Hruška, M. Erat – Zaťovič, P. Holík, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Vincour, L. Čermák, Vondráček.
     
    Hezkou neděli přeji z Třince! Finálová série Generali play off Tipsport extraligy pokračuje druhým duelem, Oceláři Třinec znovu na svém ledě přivítají obhájce titulu Kometu Brno. Po úvodním klání se do lepší pozice dostali hráči s drakem na hrudi, kteří zvítězili přesvědčivě 5:1. Druhé měření sil odstartuje v 16 hodin, ke sledování on-line textového přenosu jste srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 36. Polanský (Krajíček, Svačina), 57. Polanský (Cienciala, Krajíček) – 7. Hruška (J. Krejčík, Gulaši), 24. Hruška (J. Krejčík, M. Erat), 41. Zaťovič (P. Holík)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, L. Kovář, Linhart (A), Matyáš – Rákos, Cienciala, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Langhamer) – O. Němec (A), Barinka, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec – M. Erat (A), Hruška, R. Zohorna – Haščák, P. Holík, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vincour, L. Čermák (C), L. Horký – Vondráček.

    Rozhodčí: Pavel Hodek, René Hradil – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)
    Třinec 1 4 Kometa Brno
    #1 Sobota 14.04.2018 • 18:20
    Třinec - Kometa Brno 5:1
    #2 Neděle 15.04.2018 • 16:00
    Třinec - Kometa Brno 2:3
    #3 Středa 18.04.2018 • 17:20
    Kometa Brno - Třinec 3:2
    #4 Čtvrtek 19.04.2018 • 17:00
    Kometa Brno - Třinec 5:2
    #5 Neděle 22.04.2018 • 17:00
    Třinec - Kometa Brno 1:4
    thejrc.org