Slavia – Olomouc 5:1 (kon.) | Č. Budějovice – Bohemians 1905 3:3 (kon.) | Třinec – Jablonec 3:1 (kon.)
Brno – Plzeň 2:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
2:1 (1:1)
FC Viktoria Plzeň
Pondělí 16.04.2018, 14:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • Juniorská liga – O umístění • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    V druhém kole nástavbové části Juniorské ligy přivítá domácí Zbrojovka mladíky z Viktorie Plzeň. Ani jeden z týmů se nedokázal kvalifikovat do skupiny o titul a tak se dnes potkávají v rámci skupiny o umístění. Brňanům se v minulém utkání povedl obrat v Olomouci doslova na poslední chvíli, který zařídil dvěma brankami střídající Pachlopník. To Západočeši za sebou mají divokou přestřelku v Jablonci a na kontě jeden bod za remízu 3:3. V obou utkáních tak padly tři branky a diváci mohou doufat, že minimálně stejně atraktivní zápas uvidí také dnes.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Halouska – Pyš, Šustr, Zukal, Hykš, Sedlmajer, Krejčí, M. Vintr, O. Vintr, Kroutil, Růsek
    Náhradníci: Mrázek – Koláčný, Holman, Moučka, Třasoň

    FC Viktoria Plzeň: Sváček – Kadar, Čihák, Živulič, Ryška – Pavlík (C), Suchý – Arzberger, J. Pek, Pihrt – Vilček.
    Náhradníci: Valeš – Řezáč, Svoboda, Selnar

    Rozhodčí: Slováček – Grečmal, Galář.
     
    Brňané budou hrát v klasických červených dresech, Viktoria se pokusí zazářit v bílé barvě
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První řádek dnešního fotbalového příběhu napsal centr na levé křídlo, Ondřej Vintr nedokázal míč zpracovat a vhazovat budou Plzenští.
     
    2
    K míči se dostávají hosté, Pihrtova přihrávka byla zablokována a tento útok odražen. Další průnikovou přihrávku musel hasit brankář Halouska.
     
    2
    Na druhé straně se po pravém křídle se proběhl Kroutil, dostal se až do vápna, ale branku už ohrozit nestihl.
     
    4
    Po pravém křídle to zkouší hosté, centr Jakuba Kadara skončil jen na hlavě brněnského stopera, ale hosté mají opět míč a snaží se nyní dostat do soupeřovy svatyně kombinací po zemi.
     
    6
    Brňanům se daří nepouštět soupeře do vápna, ale jejich pokusy o rozehrávku končí jen za postranní čarou. Západočeši tak mohou dál zkoušet, co umí.
     
    7
    Do zajímavé šance mohli jít opět hosté. Centr až od stoperské dvojice se dostal na levé křídlo, na následnou přihrávku ale Vilček nedosáhl. Na druhé straně zkoušel centr Ondřej Vintr. Nepovedený míč skončil jen v náručí golmana.
     
    7
    Dobrou zasekávačkou soupeře zmátl Hykš, jeho přihrávka do šestnáctky soupeře však nenašla kopačky protihráče, ale rukavice Dominika Sváčka.
     
    10
    Plzeňský Pihrt se zbavil protihráče v rychlostním souboji a vyslal po pravé lajně dobrou přihrávku. Nadějnou akci zastavil pozorný Hykš, jenž balon ukradl těsně před soupeřem.
     
    11
    Ke střele zpoza vápna se dostal Vintr, ale nijak svým pokusem plzeňskou bránu neohrozil.
     
    12
    Skvěle teď vyslal Růska do brejku Sedlmajer, útočník v rudém se dostal až do vápna soupeře, ale přes bránícího hráče nedokázal míč procedit. Z akce nebudou mít Brňané ani roh.
     
    15
    Nápaditá narážečka ve vápně. Arzeberger si vyměnil balon s Vilčekem, následně přihrávku už ale zužitkovat nedokázal. Z protiútoku vyrazili na výlet Brňané, jejich akce skončila vhazováním až téměř u pravého praporku hosté. Aut jim však žádnou šanci nepřinesl.
     
    16
    Plzeňští to zkouší často přes centry přímo od stoperů, brněnská obrana zatím všechny náběhy eliminovala.
     
    17
    Po další narážečce zkusil soupeře překvapit hostující Pek, vysoký míč však neměl Lukáš Pihrt šanci doběhnout a rozehrávají tak opět od brankáře Moravané.
     
    18
    Další vysoký míč odvrátil dobře postavený Šustr. Z následné akce hosté faulovali.
     
    19
    Brňané teď mohli zahrozit, do plzeňské šestnáctky přilétl centr zleva a pak i zprava. Domácí útočník však nedokázal hlavičkovat do branky.
     
    20
    Únik Sedlmajera hasila Pzeň faulem u půlící čáry. Brňané rozehráli rychle, ale na nepřesný míč neměl Kroutil nárok. Přesto Brńané zůstávají na útočné polovině.
     
    22
    Kroutil odvážně zkusil obehrát dva protihráče naráz a málem se mu to podařilo. Zbrzdil jej pouze faul soupeře. Brňané tak stále mohou útočit
     
    24
    Dobře to na levém křídle vykombinoval Vintr s Růskem. Sérii přihrávek přerušili hosté jen za pomoci dalšího faulu.
     
    24
    Zbrojovka teď ovládá hru! Ani průnik Marka Vintra, ani centr Pyše z pravé části hřiště k zakončení nevedly.
     
    25
    Kadar vyslal prudký centr zpravého křídla a na tuto pobídku se hlásili hned tři spoluhráči. Jeden znich nakonec hlavičkoval, ale způsobem, který nemohl Halousku ohrozit.
     
    27
    Na opačné straně hřiště se znovu proběhl Ondřej Vintr, nebezpečný míč do šestnácky byl odvrácen na roh. Z toho už jeho bratr našel jen hlavu soupeře.
     
    27
    Hosté udělali chybu, již mohl potrestat přihrávkou Marek Vintr, jeho pobídka pro Růska však byla příliš daleká.
     
    28
    A potrestat to mohli hosté. Arzeberger převzal přesnou nahrávku uvnitř hájemství domácích a rovnal se míč ke střele. Domácí však nelenili a útočníka v bílem do zakončení nepustili.
     
    29
    A opět Plzeň v akci! Na hranici šestnáctky zvedl míč do vzduchu Pihrt a hledal opět Arzbergra. Tentokrát plzeňský forvard na míč nedosáhl.
     
    30
    Brňanům se podařilo odvrátit, ale hrozili dále junioři ze Západu Čech. Na bránu se nyní mohli hnát hned tři, kdyby jim radost nezkazil praporek rozhodčího. Ofsajd.
     
    32
    Růsek elegantně obešel obránce na pravém křídle a předložil ukázkový míč Markovi Vintrovi. Středopolař Brna však v dobré příležitosti pálil sice prudce, ale příliš vysoko.
     
    33
    Po příležitosti domácích zkouší štěstí opět hosté. Prezentují se povedenými centry na pravém křídle. Gólovou příležitost se jim zatím vytvořit nedaří.
     
    34
    Těžký míč převzal a zpracoval v brněnském vápně Vilček, aby jej v zápětí předložil rozběhnutému Pekovi. Záložník Plzně se do míče opřel příliš silně a výsledkem je stejně jako v případě Zbrojovky balon za bránou.
     
    36
    Více si teď balonu užívají Plzeňané, Brňané však rozhodně hřiště nevyklidili a napadají soupeře daleko před vlastní polovinou.
     
    37
    Z další povedené kombinace hostů se k centru na okraji vápna dostal hostující Pek, jeho míč však spoluhráče nenašel.
     
    38
    V další šanci byli chvíli na to Brňané. Ondřej Vintr nahrál Krejčímu a ten se příliš nerozpakoval a zpoza vápna zkusil skórovat. Opět příliš vysoko. Brňanům to však nevadí, je tu další útok a v akci pro změnu Hykš a jeho přízemní centr z křídla do šestnáctky.
     
    39
    Z akce Brněnští vytěžili roh, ale už ne gólovou šanci. Míč se dostal dokonce až k brankáři Halouskovi, který může založit nový útok.
     
    40
    Brno právě vstřelilo branku!

    A červení jdou do vedení! Přihrávku na levém křídle přebral MAREK VINTR a navedl si míč přímo do vápna hostů. Obránce před ním couval a neměl se k zákroku a tak se nejlepší střelec Brňanů odhodlal k zakončení. Nádherný přízemní projektil překonal všechny obránce i brankáře a skončil u levé tyče Sváčkovy branky.
    41. Marek VINTR - 1:0
     
    43
    Brňané jsou při chuti! Po bratrově vzoru se do šestnáctky vrhl Ondřej Vintr a podařilo se mu zajistit roh pro svůj tým. Zaplatil za to ovšem nepříjemným zákrokem a musí na chvíli opustit hřiště.
     
    45
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Brňané se z vedení dlouho neradovali. Čihák poslal z vlastní poloviny přesný centr, na jehož konci byl Jan Pek. Ránu záložníka Plzně dobře postavený Halouska ještě vyrazil, následné zakončení TOMÁŠE VILČEKA z bezprostřední blízkosti už krýt nemohl. Do vápna Zbrojovky přilétl přesný centr, Vilček si počkal na přihrávku hlavičkou a chladnokrevně poslal míč do sítě.
    45. Tomáš VILČEK - 1:1
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hrstka diváku může na Srbské vidět útočný, rychlý fotbal. Oba týmy měly pasáže, v nichž hře dominovali a oběma se nakonec povedlo v samém závěru poločasu vsítit branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    A Brňané chtějí vedení zpět! Ve vápně se dostal k míči Marek Vintr a jeho pobídku přímo před branku zúročil spoluhráč takovým způsobem, že míč skončil na břevně!
     
    50
    Tentokrát si domácí chtěli vypracovat šanci z opačné strany. Ondřej Vintr centroval zleva, ale míč byl sražen a jeho bratr si tak alespoň může kopnout roh. Udělal to mistrovsky, balon doletěl přímo k Šustrovi, jehož tvrdá hlavička však brankáře Sváčka ohrozit nemohla.
     
    51
    Brněnští mají velkou chuť hrát, další centr do ohně však pokračovat akcí nemůže, míč byl již v autu. O protiútok se pokusili hosté, zaúřadovaly však rukavice Pavla Halousky.
     
    52
    Výborně teď napadali Brňané. Špatný odkop hostů našel jen hráče v červeném a od něj se míč odrazil způsobem, že mohlo být srovnáno. Sváček musel vytáhnout krásný zákrok, aby míč přesně letící do branky poslal pryč.
     
    53
    Hraje se teď nahoru dolů. Druhou branku v utkání si mohl na druhé straně připsat Vilček, jeho střela z hranice vápna však do brány nemířila.
     
    55
    Do tutovky mohl jít aktivní Vilček, když si naběhl na centr uvnitř vápna, proti byl však brankář Halouska, který se mu obětavě vrhl pod nohy a navíc byl ještě faulován.
     
    56
    Brňané se snaží hrát, ale hostům v této fázi hry nedělá žádný problém zase je obrat o balón a pustit se do nového dobrodružství.
     
    58
    Po průniku protihráče se k překvapivé střele ze střední vzdálenosti dostal Vintr, na rozdíl od předchozí branky však tenhle balon jen zaduněl o reklamní panely za hřištěm.
     
    59
    Šustr vybojoval míč a krásným centrem nalezl Kroutila na pravém křídle. Míč brněnského křídelníka sice doputoval do vápna, ale jen na hlavu obránce, nikoli útočníka. Z následn akce si Brňané vykoledovali alespoň roh.
     
    60
    A standardku si zopakují pro změnu z levé strany. Dlouhé míč na zadní tyč obrana odvrátila a brankář Sváček může rozehrát nový útok.
     
    61
    Nejdřív mohl zahrozit Pihrt na před domácí brankou, do pár vteřin byl míč na druhé straně, Růsek ho převzal na křídle a zakončení neslo podpis Ondřeje Vintra. Tentokrát ovšem mimo.
     
    62
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Růsek, přichází Koláčný.
     
    63
    Akce střídá akci! Ryškův centr z levé strany byl sice přetažený, ale spoluhráč na opačné straně míč zachytil a vybídl kolegu ze zálohy ke střele. Další pumelice, co jde mimo hřiště.
     
    64
    Dopředu se vrhají také Brňané. Hykšův centr od postranní čáry odvrátila pozorná hlavička, ale Jihomoravané mohou hrát dál.
     
    66
    Ne na dlouho, štěstí zkusil Pihrt a opravdu mu přálo. Dostal se až do vápna, jím oslovený Pek na střelu čekal marně a v souboji se skácel k zemi. Na druhé straně mohl promarněnou příležitost soupeře potrestat Marek Vintr. Postupoval tentokrát k brance soupeře z pravé strany. Nejspíše chtěl Sváčka překvapit, protože dělo z jeho kopačky bylo opravdu nečekané. Branku ale nevstřelilo.
     
    68
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Krejčí, přichází Holman.
     
    69
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Arzberger, přichází Selnar.
     
    70
    Dalekonosný výkop Sváčka zahajuje další útok. Zakročil však čerství Holman, jenž se zmocnil míče a pálil kupředu. Plzenští se stihli včas zformovat a Brňané tak musejí útočit znovu od stoperů.
     
    71
    Pyšův centr je jen zblokován a přichází další roh domácích. Pro vysoký míč si ovšem pohodlně doskočil Sváček a iniciativa patří Plzni.
     
    72
    Ne nadlouho, nepovedený centr lapl Sváčkův kolega Halouska a vyslal do úniku po pravém křídle Kouřila. Ten se sice neprozradil, vybojoval alespoň další roh pro brněnské barvy.
     
    73
    Obránce se dokázal zbavit hostující Selnar, šikovně si připravil míč posunutím za stojnou nohou a skrz beku zakončil. Bohužel pro něj přímo do Halousky.
     
    74
    Po faulu na Peka čeká hosty zajímavé situace. Pozemní přihrávka z levé strany měla sice obligátně řečeno oči, kopačku adresáta však stejně neviděla.
     
    75
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Vintr Ondřej, přichází Třasoň.
     
    76
    Nebezpečný zákrok na pronikajícího si Vilčeka si připsal brněnský Šustr. Vše však proběhlo podle pravidel a útočit mohou domácí.
     
    77
    Brno právě vstřelilo branku!

    Brňané jedinou chytrou přihrávkou doslova odstavili všechny obránce z cesty a toho se jim ve vápně soupeře podařilo využít! První prudkou ránu brankář Sváček dokázal vyrazit, k odraženému míči se hned na to dostal MIROSLAV KROUTIL a vyslal tvrdý projektil rovnou pod břevno. Dezorientovaná obrana neměla nárok zakročit. Zbrojovka si bere vedení zpět.
    77. Miroslav KROUTIL - 2:1
     
    80
    Snaha hostů o vyrovnání skončila faulem. Tudy cesta nepovede.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Ondřej Vintr (FC Zbrojovka Brno).
     
    82
    Žlutou kartu dostává Marek Vintr (FC Zbrojovka Brno).
     
    83
    Plzeňští se pokouší dál dostal do šancí přes centry. teď jejich snahy ale zhatil ofsajd.
     
    83
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Suchý, přichází Řezáč.
     
    83
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Ryška, přichází Svoboda.
     
    85
    A další centr hostů, tentokrát to zleva zkouší čerství Svoboda, míč však kryje Haluska.
     
    86
    Ve velmi slibné šanci se objevil jeden z nejlepší hráčů Marek Vintr. Ve vápně soupeře proti němu stál pouze obránce a brankář. Vintr se dokázal zbavit soupeře i zakončit. Mířenou ránu k pravé tyči však vyrazil Sváček. Tohle mohl být klidně třetí gól brněnského celku.
     
    88
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází M. Vintr, přichází Moučka.
     
    88
    Plzeň má posledních pár minut na to zápasem ještě zamíchat. Zatím se jí ale nedaří. Útok na polovině zhatil dobrým vystoupením Koláčný a následný pokus o průnik skončil pro změnu útočným faulem.
     
    89
    Kroutil se pokoušel udržet balon v bezpečí u rohového praporku. Dlouho se mu ale nedařilo a následnou akci museli Brňané zastavovat faulem.
     
    90
    Brněnskému Kroutilovi se nechtělo hrát a vidí tak žlutou barvu z rukou sudího.
     
    90+1
    Zápas jde do nastavení. Sváček rozehrává standardku nedaleko středového kruhu. Po centru do vápna plzeňští reklamují ruku domácího hráče. Rozhodčí má ale jiný názor a bude z toho jen roh.
     
    90+2
    Se sudím nesouhlasil chorvatský univerzál Diego Živulič z Plzně a ze zápasu tak i on bude odcházet se žlutým ohodnocením.
     
    90+2
    Ve skrumáži ve vápně je i Sváček, balon nakonec odvrací brněnská obrana a může hrát! Nic víc se už dnes ale nestane, rozhodčí končí utkání.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    V napínavém zápase se nakonec vítězství přiklonilo na stranu Brňanů. Domácí si vypracovali více šancí, zakončovali nebezpečněji a i díky tomu se jim povedlo dnes vyválčit tři body. Druhá půle měla mnohem větší spád než prvních pětačtyřicet minut. Hráči obou celků se snažili útočit a brankáři měli občas co dělat, aby neinkasovali. Stejně jako v minulých zápasech Brna i Plzně také dnes padli tři branky. Lepší pocit si ze zápasu však nepochybně odnesou domácí.
     
    Konec zápasu. (20:08:03)

    Jaroslav Galba

    Branky: 40. Vintr, 77. Kroutil – 45. Vilček

    Karty:   80. Vintr (BNO), 82. Vintr (BNO), 90. Kroutil (BNO) – 90+2. Živulič (PLZ)


    FC Zbrojovka Brno: Halouska – Pyš, Šustr, Zukal, Hykš, Sedlmajer, Krejčí (68. Holman), M. Vintr (88. Moučka), O. Vintr (75. Třasoň), Kroutil, Růsek (61. Koláčný)
    Náhradníci: Mrázek – Koláčný, Holman, Moučka, Třasoň

    FC Viktoria Plzeň: Sváček – Kadar, Čihák, Živulič, Ryška (83. Svoboda) – Pavlík (C), Suchý (83. Řezáč) – Arzberger (69. Selnar), J. Pek, Pihrt – Vilček.
    Náhradníci: Valeš – Řezáč, Svoboda, Selnar

    Rozhodčí: Slováček – Grečmal, Galář
    ocianews.com