La Coruňa – Sevilla 0:0 (kon.) | Celta Vigo – Barcelona 2:2 (kon.) | Villarreal – Leganés 2:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
2:1 (1:0)
CD Leganés
Úterý 17.04.2018, 21:30 • Estadio de la Ceramica (Villareal) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:14. (23:17:33)
     
    Je konec! Žlutá ponorka si nakonec pohlídala hubené vedení až do poslední vteřiny, což znamená, že si z dnešního zápasu odnáší plný počet bodů. Nutno dodat, že vítězství domácích je naprosto zasloužené, naopak Leganés může být rád za jednobrankové manko.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    88
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Javi Fuego.
     
    87
    Na druhé straně dostal hrací předmět proti noze Gumbau, jehož tvrdá rána skončila na noze obětavého Triguerose.
     
    86
    Sansone poslal lehký pas na levou stranu na Martíneze, který ještě zkoušel oslovit svého kolegu z reprezentace Baccu. Střelec druhé branky domácích měl na zakončení příliš málo času.
     
    85
    García se snadným způsobem dostal podél autové čáry až k centru na hranici vápna, tam ale výborně zasáhl Hernández.
     
    84
    Rázem na hrací ploše hraje pouze jedno mužstvo. Jakoby Leganés vycítil šanci na bodový zisk, nyní sledujeme kombinaci u středového kruhu.
     
    83
    Rázem se nám utkání dostává do trochu jiného postavení. Žlutá ponorka se o tříbodový zisk bude muset strachovat do posledních minut.
    82. Darko BRAŠANAC - 2:1
     
    82
    Leganés právě vstřelili branku! Tak pozor, hosté totiž snížují! Dvojice García – Beauvue skvěle zapracovala na hranici malého vápna, načež první jmenovaný předložil do stoprocentní šance DARKU BRAŠANACOVI. Srbský záložník poté zamířil mimo Asenjův dosah.
     
    82
    Zároveň se nám utkání dostalo do závěrečné desetiminutovky. Vypadá to, že se žádný fotbalový zázrak dít nebude, Villarreal je stále hodně pečlivý.
     
    82
    Sansone dlouho nevěděl, co vlastně chce s míčem udělat, nakonec se rozhodl vystřelit, míč ale doletěl pouze do nohy soupeře.
     
    81
    Do pokutového území se snášel další nadýchaný balón, který si ve vzduchu našel Álvaro. Hosté to většinu času zkouší vzdušným prostorem.
     
    80
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Daniel Raba, přichází Roger Martínez.
     
    79
    García dokázal ukázkovým způsobem zalepit neposedný balón a poté musel reagovat Gaspar. Jeho odvrácení nebylo vůbec důrazné.
     
    78
    Bacca tentokráte nenačasoval kolmici na Sansoneho, který se na pravém křídle ocitl v ofsajdu. Opakovaný záběr potvrdil tuto skutečnost.
     
    77
    Beauvue zkoušel poslat před Asenja ostrý centr, který nakonec zaplul do rukavic brankáře. Přitom by na dorážku číhal pozorný Guerrero.
     
    76
    Eraso poslal míč na levou stranu, načež Arribas vrátil míč zkušenějšímu kolegovi. Leganés dokázalo vybojovat další rohový kop.
     
    75
    Álvaro chtěl opět vysunout jednoho ze svých spoluhráčů, tentokráte míč mířil na Castilleja. Druhý jmenovaný se ale nacházel v ofsajdu.
     
    74
    Momentálně sledujeme o poznání nudnější pasáž hry, která nenabízí nic moc zajímavého. Naopak se domácí trochu více zatáhli.
     
    69
    Dalekonosný nákop sice našel prostor, ve kterém se nacházel Guerrero, hostující útočník ale neměl na práci s balónem žádný čas.
     
    68
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází José Naranjo, přichází Sergio Arribas.
     
    67
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Trigueros, přichází Nicola Sansone.
     
    66
    K další pohotové ráně se pro změnu dostal Rodri, který zamířil z hranice šestnáctky do rukavic brankáře. Leganés je pod velkým tlakem.
     
    65
    Čeryšev se mohl řítit sám na bránu, i tentokráte se vzorně vrátila snad trojice protihráčů, která zablokovala následné zakončení.
     
    64
    Na Cuéllara se řítil další nebezpečný útok, který nakonec stačila hostující defenzíva zastavit. Navíc si útočný faulem pomohl Castillejo.
     
    63
    Zároveň se nám utkání dostalo za hodinu hry. Žlutá ponorka je směrem dopředu nesmírně nebezpečná, naopak hosté brání velmi špatně.
     
    62
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Gabriel, přichází Javi Eraso.
     
    61
    Sedmý rohový kop v podání Villarrealu málem skončil třetí brankou! Hernández si našel ideální místo na hlavičku, proti které se senzačně předvedl Cuéllar.
     
    60
    Naranjo to trochu překvapivě zkoušel přímo na bránu, což zjevně překvapilo i jeho kolegy. Prudká střela nakonec nemířila mezi tři tyče.
     
    59
    Gabriel si ukázkovým způsobem hodil míč kolem jednoho z protihráčů a poté spadl na zem. Jednoznačný faul, je pískáno ve prospěch Leganés.
     
    58
    Nutno dodat, že Leganés tak trochu doplatilo na špatné počínání v defenzívě. Soupeř totiž měl před druhou brankou další velké šance.
     
    57
    V tuto chvíli to s hostujícím celkem nevypadá příliš vesele. Krátce po startu druhého poločasu prohrává už o dvě branky.
    56. Carlos BACCA - 2:0
     
    56
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Fantastická branka v podání CARLOSE BACCY! Domácí forvard měl spoustu času s míčem, který využil naprosto dokonale. Jeho pumelenice zaplula přesně do šibenice, Cuéllar byl naprosto bez šance.
     
    56
    Střílená nabídka sice nebyla špatným řešením, před Asenjem se ale nacházel početný hlouček hráčů. Míč tak logicky nemohl projít.
     
    55
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Rubén Pérez, přichází Miguel Ángel Guerrero.
     
    54
    Pérez se zkušeně natlačil tělem za protihráče, kterému nezbývalo nic jiného, než faulovat. Hosté mají k dispozici další standardku.
     
    53
    O pár vteřinek později další velká příležitost. Álvaro načasoval kolmici na Baccu, kterému ale na poslední chvíli míč skočil a tudíž nedokázal kloudně zacílit.
    52. Čeryšev nepropálil brankáře.
     
    52
    Velká šance domácích! Bacca si počkal na náběh Čeryševa, který svůj úprk po levém křídle zakončil pouze do nohou Cuéllara.
     
    52
    I tentokráte se míč od rohového praporku snesl do náruče Asenja. Žlutá ponorka má konečně čas trochu zklidnit hru.
     
    51
    Álvaro musel pořádne zabrat, neboť se za odraženým míčem hnal aktivní Beauvue. Domácí zadák opět jednal za cenu rohového kopu.
     
    50
    Naranjo se chtěl drze prodrat kolem Álvara, který ale nepustil protihráče za svá záda. Naopak poslal míč za cenu rohového kopu.
     
    49
    Při snaze zachytit míč si Raba pomohl faulem. Hosté rozehráli standardku centrovaným balónem, který nedoletěl ani do šestnáctky.
     
    48
    Leganés začalo klasickou kombinací na vlastní polovině, která zatím nepřináší žádný moment překvapení. U míče je Muňoz.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám přeci jenom nabídlo jednu přesnou trefu. O tu se ke konci poločasu postaral Ruiz, jenž střelou k tyči nedal brankáři šanci. I Leganés se nebálo útočit, přičemž při troše štěstí mohlo taktéž usilovat o přesnou trefu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    42. Víctor RUIZ - 1:0
     
    42
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali! Na rohový kop si naskočil Gaspar, jehož prodloužení míč skončilo přesně na kopačce VÍCTORA RUIZE. Následné zakončení k tyči znamená úvodní branku dnešního zápasu.
    41. Velká šance hostů.
     
    41
    Hosté měli k dispozici další volný kop z velké vzdálenosti. Na centr si naskočil Beauvue, jehož hlavička skončila těsně vedle.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Manu Trigueros (Villarreal CF).
     
    38
    Na opačné straně se k střeleckému pokusu dostal Tito, jehož rána skončila v náruči Asenja. Ten okamžitě rozehrál do strany.
     
    37
    Žlutá ponorka to opět zkoušela po křídle, tentokráte to bylo po levém v podání Čeryševa. Jeho zpětná přihrávka pouze proletěla malým vápnem
     
    36
    Hodně načas si dával s rozehrávkou od své svatyně brankář Cuéllar, jehož odkop byl doprovázen mohutným pískáním domácích příznivců.
     
    35
    Villarreal měl k dispozici standardní situaci, která ale nebyla rozehrána dle představ. Raba totiž odcentoval úplně do jiného prostoru.
     
    34
    Čeryšev si chtěl narazit s Baccou, načež druhý jmenovaný poslal lehký dloubáček pouze do rukavic Cuéllara. Leganés je pod menším tlakem.
     
    33
    Aktivní Castillejo poslal míč za pokutové území na Baccu, který to možná trochu zbytečně zkoušel individuálně. Logicky o míč následně přišel.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Gabriel (CD Leganés).
     
    31
    Máme za sebou třetinu utkání a na hřišti to vypadá, že se Villarreal konečně rozehrál. Před malou chvíli ale přišel zbytečný faul na Brašanace.
     
    30
    Castillejo se dostal po pravém křídle až k těsné blízkosti malého vápna, přihrávku pod sebe ale dokázal jeden z protihráčů odklidit.
     
    29
    Do zakončení se natlačil hostující forvard Beauvue, jehož rána nebyla povedená. Na druhé straně se do ofsajdu dostal Bacca.
     
    28
    Do zakončení se pokoušel natlačit Gaspar, jeho hlavička byla sražena vedle brány. Villarreal si připravuje čtvrtý rohový kop.
     
    27
    Trigueros pádil vpřed, načež oslovil na pravé straně Castilleja. Následný centr byl zablokován a na pořadu bude rohový kop.
     
    26
    Kombinace je ale u konce. Rabovi totiž uskočil míč od kopačky a poté mu nezbývalo nic jiného, než faulovat hostujícího Garcíu.
     
    25
    Domácí výrazně zpřesnili hru a v tuto chvíli sledujeme zdlouhavou kombinaci na útočné polovině. Leganés se snaží napadat rozehrávku.
     
    24
    Rukavina neviděl cestičku vpřed jako optimální a místo toho přeposlal míč na Rabu. Jeho okamžitá rána se sotva došourala ke Cuéllarovi.
     
    23
    Přílišnou agresivitou se prezentoval hostující Beauvue, jenž si rukama poradil v souboji s Rabou. Žlutá ponorka okamžitě rozehrála.
     
    22
    I tentokráte není pískáno. Na zemi skončil Bacca, nicméně ani on sám nemohl počítat s odpískáním nedovoleného zákroku.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím nabízí hodně vyrovnanou podívanou. Oba celky jsou směrem dopředu aktivní.
     
    20
    Nyní to zkoušel individuálním způsobem Castillejo, který si navedl míč na levou nohu a poté se mu nepodařilo zakroutit míč k hornímu růžku.
     
    19
    Trigueros byl na vlastní obranné polovině v obležení hned několika protihráčů a nakonec musel jednat s brankářem Asenjem.
     
    18
    Castillejo udělal drzý manévr ke středu hrací plochy, po kterém ale skončil na zemi. Hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře.
     
    17
    Hra se nám o poznání vyrovnala a konečně se také hosté dostávají více do útoku. Nyní jim ale nevyšel přechod k pokutovému území.
     
    16
    Leganés zahrávalo standardní situaci, po které se hosté radovali z branky. Vše ale zkazil praporek pomezního, který ukázal ofsajd.
     
    15
    Bacca operoval v trochu nezvyklé pozici, přičemž centroval od levé autové čáry. Jeho adresná nabídka nakonec skončila venku z pokutového území.
     
    14
    Rukavina se rychlostním způsobem pokoušel dostat za dalekonosným nákopem, jako první byl u něj Tito, který ho ještě stačil odehrát.
     
    13
    To jsou věci. Rabba se totiž mohl řítit sám na bránu, nicméně odskok míče podcenil a poté se dostal do velkého úhlu. Cuéllar bude vykopávat.
     
    12
    Muňoz poslal důrazným nákopem míč na Beauvuea, který byl u balónu příliš pozdě. Naopak velmi dobře zakročil domácí zadák Ruíz.
     
    11
    Zdálo se, že se Castillejovi podařilo udržet míč na hrací ploše, nakonec to lépe viděl pomezní sudí, který už uviděl balón za čárou.
     
    10
    Raba se výborně dostal z vlastní poloviny až k opačné šestnáctce, kde ale trefil pouze obětavého protihráče. Následovat bude rohový kop.
     
    9
    Castillejo zkoušel krouceným centrem najít Baccu, což se také podařilo. Kolumbijský forvard si ale zpracováním vyhnal ze střeleckého úhlu.
     
    8
    Žlutá ponorka se dostala k delší práci s míčem, kterou vedla převážně u středového kruhu. Balón se nakonec dostal na nohu Gaspara.
     
    7
    Raba se dostal s míčem za polovinu hřiště a poté chtěl spolupracovat s Baccou. Výborně ale vystoupil jeden z hostujících zadáků.
     
    6
    Pérez poslal míč k pravé autové čáře, odkud zkoušel Tito poslat míč přímo do pokutového území. Centr ale poslal do zad Čeryševa.
     
    5
    García vhazoval od levé autové čáry, svůj hod nakonec poslal pouze na Naranja, který pro změnu oslovil svého kolegu Gumbaua.
     
    4
    K rozehrávce přímého kopu se postavil Trigueros, jehož rána mířila přímo na bránu. Cuéllar si nakonec na míč sáhl, následovat bude rohový kop.
     
    3
    Hned v samotném úvodu se Čeryšev chytrým způsobem chtěl prodat do pokutového území, nedovoleným hraním se ale prezentoval Zaldúa.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, Antonio Rukavina – Hernández, Trigueros – Castillejo, Raba, Čeryšev – Bacca.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Fuego, R. Martínez, Marín, N. Sansone, Ünal, Francisco Torres.

    CD Leganés: Cuéllar – Tito, Muňoz, dos Santos, Carnero García – R. Pérez, Gumbau – Brašanac, Gabriel (C), Naranjo – Beauvue.
    Náhradníci: Champagne – Eraso, Bustinza, Guerrero, Siovas, Zaldúa.

    Rozhodčí: Trujillo – Escuela, De Francisco.
     
    CD Leganés

    Fotbalisté Leganésu by určitě chtěli zapomenout na loňskou sezónu, ve který stěží přežili ve smetánce celků z nejvyšší soutěže. Letošní výkony jsou ale velice podobné, avšak Leganés se v tuto chvíli nachází na celkem poklidném čtrnáctém místě. Tento tým má na první sestupové místo náskok čtrnácti bodů, což by na záchranu v soutěži mělo stačit. Leganés se ale nemůže dostat do optimální formy, neboť po výhře okamžitě přijde porážka. Prokleté jsou hlavně venkovní stadióny, na kterém Leganés naposledy zvítězil v říjnu loňského kalendářního roku.
     
    Villarreal CF

    Villarreal každoročně předvádí velice vzrušující fotbal, který má rok od roku úspěchy i na evropské scéně. Žlutá ponorka se v letošním ročníku zatím nachází na šesté pozici, tedy poslední, která zaručuje účast v pohárech. Situace ale není vůbec příznivá. Villarreal má náskok na sedmou Sevillu pouze jednobodový a jakákoliv další ztráta může mít fatální následky. Domácí celek dnešního utkání se nenachází v úplně slibném rozpoložení, neboť nevyhrál hned ve třech posledních ligových zápasech. Mrzet může především remíza z minulého kola. Žlutá ponorka vedla pár minut do konce nad domácí Sevillou už 2:0, soupeř navíc dohrával zápas v početní nevýhodě. I přesto se andaluský celek vzchopil a ze zápasu vytěžil alespoň bod.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Villarreal CF a CD Leganés.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    David Suchý

    Branky: 42. V. Ruiz (M. Gaspar), 56. Bacca (Raba) – 82. Brašanac (Carnero García)

    Karty:   39. Trigueros (VLR) – 32. Gabriel (LGS)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:14.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, Antonio Rukavina – Hernández, Trigueros – Castillejo, Raba (80. R. Martínez), Čeryšev (67. N. Sansone) – Bacca (88. Fuego).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Fuego, R. Martínez, Marín, N. Sansone, Ünal, Francisco Torres.

    CD Leganés: Cuéllar – Tito, Muňoz, dos Santos, Carnero García – R. Pérez (55. Guerrero), Gumbau – Brašanac, Gabriel (C) (62. Eraso), Naranjo (68. S. Arribas) – Beauvue.
    Náhradníci: Champagne – Eraso, Bustinza, Guerrero, Siovas, Zaldúa, S. Arribas.

    Rozhodčí: Trujillo – Escuela, De Francisco
    thejrc.org