Toronto – Boston 4:2 (kon.) | New Jersey – Tampa 5:2 (kon.) | Colorado – Nashville 5:3 (kon.)
San Jose – Anaheim 8:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
4:2 (1:0, 2:2, 1:0) Stav série: 1:2
Boston Bruins
Úterý 17.04.2018, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (TOR) 0+1, 2 střely, čas na ledě 17:58
    Roman Polák (TOR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:23
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:24
    David Krejčí (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:19
    Zdeno Chára (BOS) 1+0, 5 střel, čas na ledě 22:31 (04:41:59)
     
    Hvězdy utkání

    1. Frederik Andersen (TOR) 40 zák., 2 góly, 95,2%
    2. Patrick Marleau (TOR) 2+0
    3. Morgan Rielly (TOR) 0+2

     
    Statistiky: Střely na bránu: 30-42; Zablokované střely: 19-22; Vhazování: 51%-49%; Hity: 38-26; Přesilové hry: 1/1-0/1; Trestné minuty: 4-4.
    Nejlepší zákrok celého zápasu a možná i celého tohoto playoff

     
    David Pastrňák poprvé v sérii nebodoval, ačkoliv měl ve třetí třetině několik obrovských šancí, a poprvé v sérii se z vítězství mohli radovat jeho krajané Roman Polák a Tomáš Plekanec. Adam McQuaid sice po přestávce odpověděl na úvodní gól Jamese vana Riemsdyka a Zdeno Chára na branku Patricka Marleaua, jenže necelých šest minut před koncem druhé třetiny skóroval Auston Matthews. Hráči Bostonu už potřetí vyrovnat nedokázali a naopak inkasovali, když se krátce před koncem prosadil podruhé v zápase Patrick Marleau. Konečný výsledek. Toronto Maple Leafs 4 Boston Bruins 2 (stav série: 1:2 Boston Bruins).

     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Střídačka Bostonu si podruhé vyžádala oddechový čas a brána hostů zůstává stále prázdná.
     
    59:16
    Bruins si vytvořili tlak, který vyvrcholil střelou Ricka Nashe z bodu pravého kruhu pro vhazování, útočník Bruins ale našel pouze náruč Frederika Andersena.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:56
    Brad Marchand a Morgan Rielly se do sebe pustili za bránou Frederika Andersena a oba byli vyloučeni na dvě minuty. Domácí obránce dostal dvě minuty se krosček, zatímco útočník Bostonu za sekání.
    57:49 Zákrok playoff? Frederik Andersen holí zabránil gólu!

     
    57:49
    David Pastrňák měl další dvě velké příležitosti, jenže Frederik Andersen obě jeho střely skvěle vyrazil a Air Canada Centre nyní zní jeho jméno! Brankář Toronta už byl po střele českého útočníka z levého křídla a ostrého úhlu překonán, jenže holí dokázal puk v pohybu vzad na brankové čáře zastavit a vytáhnout nad!
     
    57:26
    Tuukka Rask naskočil na střídačku a Bruins poslali na led extra útočníka! Boston hraje bez brankáře.
     
    57:16
    Maple Leafs se na pravém křídle ocitli v postavení mimo a po přerušení hry dostává prostor reklamní přestávka. Toronto udělalo významný krok k výhře, když se před pár okamžiky podruhé v zápase prosadil Patrick Marleau.
    56:25 Patrick MARLEAU - 4:2
     
    56:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    PATRICK MARLEAU si v levém kruhu potáhl puk a forhendovou střelou mezi lapačkou a levým betonem Tuukky Raska zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Gólu Maple Leafs předcházela chyba Davida Krejčího, který se zbytečně snažil vydat mezi trojici protihráčů. Toronto vede 4:2. Asistence: Mitchell Marner a Tomáš Plekanec.
     
    55:53
    Connor Brown dokázal zabránit zakázanému uvolnění, jenže za bránou Bruins se ocitl proti obrovitému Zdenovi Chárovi, který se kolem něj krásně obtočil a rozehrál.
     
    55:08
    Přihrávka na Davida Backese byla nepřesná a proti Bruins bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    54:16
    Statistika a informace, která se nikdy neomrzí. David Pastrňák se po hattricku, ke kterému přidal v zápase číslo 2 tři asistence, stal nejmladším hráčem, jenž během jednoho zápasu playoff zaznamenal šest kanadských bodů (21 let, 324 dní). Předchozí rekord držel slavný Wayne Gretzky, který dosáhl šesti bodů v zápase playoff ve věku 22 let a 81 dní.
     
    53:31
    Zdeno Chára rychle dobruslil puk, aby se proti Torontu vzápětí pískalo zakázané uvolnění.
     
    53:10
    Brad Marchand vystřelil z levého kruhu pro vhazování a Frederik Andersen na přední tyči podržel puk v náručí. Další zákrok pro brankáře Maple Leafs, který chytá skvěle.
     
    52:49
    Mitchell Marner vypálil na pravém křídle od hrazení a Tuukka Rask na přední tyči puk podržel.
     
    51:43
    Danton Heinen z vrcholu pravého kruhu těsně nad ledem mířil ke vzdálenější levé tyči, Frederik Andersen měl ale dobrý výhled a puk pravým betonem vyrazil mimo tři tyče své brány.

     
    51:19
    James van Riemsdyk práskl do puku na vrcholu levého kruhu od hrazení a jeho rána s příklepem, zasáhla nepříjemně do obličeje Adama McQuida! Komerční přestávka. Obránce Bruins zamířil na ošetřovnu.
     
    50:46
    Bruins se vrhli směrem vpřed a dobře zakončili, Frederik Andersen ale jejich střelu z pravého křídla vyrazil bez problému do rohu ledové plochy.
     
    49:53
    Patrice Bergeron se ocitl po nahození Brada Marchanda od modré čáry u levé tyče v obrovské šanci, jenže nedokázal ležícího Frederika Andersena překonat! Jeho bekhendový pokus z nulového úhlu skončil na holi brankáře Toronta.
     
    49:48
    Bruins na pravém křídle z nulového úhlu nahodili puk před bránu a po spolehlivém zákroku Frederika Andersena následuje krátká reklamní přestávka.
     
    49:39
    Tyler Bozak se ocitl před branou po zablokované střele Connora Browna z vrcholu pravého kruhu pro vhazování ve slibné šanci a z otočky pěkně vystřelil bekhendem, jenže Tuukka Rask jeho pokus skvěle vyrazil pravým ramenem!
     
    49:23
    Bruins se dostali v pravém kruhu ke střele bekhendem, kterou na přední tyči Frederik Andersen vyrazil.
     
    48:14
    William Nylander se ocitl u levé tyče v tísni a nakonec slibný únik nedokázal zakončit gólem, když jeho bekhendový pokus zneškodnil Tuukka Rask!
     
    47:47
    Hodně dlouho se hraje bez přerušení a hra se přelévá ze strany na stranu. Boston se ale zatím v Air Canada Centre marně snaží potřetí vyrovnat.
     
    46:44
    Torey Krug ostře vypálil z bodu levého kruhu pro vhazování, jeho rána ale skončila na hrudi Frederika Andersena, který si trochu vyjel z brány, aby ji hrudí vyrazil.
     
    46:33
    Dominic Moore na levém křídle nabral velkou rychlost a po objetí brány se snažil puk zasunout do brány, na vzdálenější pravé tyči se ovšem do zakončení nedostal.
     
    45:56
    Jake Gardiner vypálil od modré čáry a po teči Connora Browna puk minul pravou tyč brány Tuukky Raska.
     
    45:25
    Zach Hyman v levém kruhu zasekl puk a poté zvedl hlavu, aby se podíval, kdo mu najíždí ze druhé vlny, jeho následná přihrávka ale byla Bruins zablokována.

     
    44:40
    Auston Matthews se dostal ke střele na pravém křídle, jenže Tuukka Rask byl připravený a přerušil hru.
     
    43:48
    Tuukka Rask si musel dávat pozor po nahození Maple Leafs, aby domácí hráče nepustil u pravé tyče ke střele, jenže puk rychle zmrazil pod lapačkou. Po přerušení hry Maple Leafs vystřelili od modré čáry a jejich střela minula levý horní roh brány.
     
    43:16
    Sean Kuraly rychle vystřelil na levém křídle od hrazení a jeho střela mířila ke vzdálenější pravé tyči, Frederik Andersen ji ale levým betonem vyrazil!
     
    42:26
    Vyloučený Patrick Marleau je zpět na ledě a Toronto Maple Leafs přečkalo důležité oslabení, během něhož měl dvě velké šance český útočník David Pastrňák.
     
    41:50
    Bruins se snažili vrátit zpět do útočného pásma, jenže se ocitli v postavení mimo hru.
     
    41:28
    David Pastrňák se krásně protáhl před bránu a na přední pravé tyči rychle zamíchal s pukem, Frederik Andersen šel ale rychle k ledu a lapačkou ho fantasticky vychytal!
     
    41:00
    Brad Marchand z vrcholu pravého kruhu těsně minul bližší horní roh brány, zatímco David Pastrňák z opačné strany útočného pásma orazítkoval bližší tyč!
     
    40:26
    Patrick Marleau dostal dvě minuty za hákování a Boston si zahraje přesilovou hru. První v zápase.
     
    40:01
    Boston vede v sérii nad Torontem 2:0, do závěrečné třetí třetiny třetího zápasu ale vstupuje s jednobrankovým mankem. Stále má ale čas na to, aby ho potřetí smazal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 23-24; Zablokované střely: 15-19; Vhazování: 46%-54%; Hity: 30-20; Přesilové hry: 1/1-0/0; Trestné min.: 0-2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:07.

     
    Na úvodní gól Jamese Van Riemsdyka z přesilové hry odpověděl krátce po přestávce Adam McQuiad, zatímco na branku domácího Patricka Marleaua, který odpověděl na vyrovnávací gól Bruins po pouhých 43 sekundách a vrátil Maple Leafs rychle ztracené vedení, překvapivou střelou z ostrého úhlu Zdeno Chára. Stejně jako do druhé, i do třetí části zápasu ale hráči Bostonu budou vstupovat s jednobrankovým mankem, když se necelých šest minut před druhou přestávkou trefil Auston Matthews. Skóre po druhé třetině utkání. Toronto Maple Leafs 3 Boston Bruins 2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce prostřední části zbývá odehrát 1 minuta.
    38:05 David Krejčí nevyužil úžasné práce Jakea DeBruska
     
    38:05
    Jake DeBrusk odvedl obrovský kus práce a málem z toho byl gól, když ve středním pásmu po zamíchání s pukem na levé straně pronikl podél hrazení do útočné třetiny, ustál tvrdý hit, protáhl se mezi dvěma protihráči, třetího položil na led a z ostrého úhlu připravil gól pro Davida Krejčího, jenže český útočník na vzdálenější pravé tyči nedokázal puk v blízkosti brány trefit!
     
    37:05
    Travis Dermott vypálil z levého kruhu pro vhazování a jeho následná střela byla zablokována.
    36:13 Danton Heinen krásnou střelou orazítkoval bližší tyč!
     
    36:13
    Danton Heinen se ocitl po diagonální přihrávce Davida Backese v šanci na vnitřním oblouku levého kruhu pro vhazování a jeho krásná střela zápěstím se od přední tyče odrazila zpět do hry!
     
    35:53
    Tuukka Rask si před a po zakázaném uvolnění svého týmu připsal dva zákroky, když nejprve vyrazil tvrdou ránu Leafs z levého křídla na přední tyči vyrážečkou, a po nahození z opačné strany poté lapil puk na přední tyči do lapačky. Komerční přestávka.
    34:47 Auston MATTHEWS - 3:2
     
    34:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Útočník William Nylander sice u levé tyče nejprve bekhendem Tuukku Raska nepřekonal, vzápětí ale od modré čáry našel kolmou přihrávkou v levém kruhu AUSTONA MATTHEWSE, který si rychle puk zpracoval a parádní střelou z úhlu zamířil pod horní tyč! Maple Leafs potřetí v zápase vedou, tentokrát 3:2. Jak Bruins odpoví? Asistence: William Nylander a Zach Hyman.
     
    34:11
    Morgan Rielly se po rychlém protiútoku Maple Leafs dostal ke střele na vrcholu levého kruhu pro vhazování, která minula přední horní roh brány Bostonu.
     
    33:13
    Zdeno Chára na levém křídle vypálil od modré čáry a mířil dobře k přední tyči, Frederik Andersen byl ale připravený a pravým betonem puk vyrazil mimo svou bránu.
     
    32:45
    Tuukka Rask si poradil s dorážkou z blízkosti a puk byl vzápětí sražen mezi střídačky. Po obrovské šanci Maple Leafs následuje komerční přestávka.
    32:20 Kesperi Kapanen parádní střelou orazítkoval levou tyč!
     
    32:20
    Kasperi Kapanen si najel v pravém kruhu na krásnou kolmou přihrávku od Morgana Riellyho a střelou zápěstím mířil přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, ve kterém se puk od vzdálenější levé tyče odrazil zpět do hry!
     
    31:36
    Maple Leafs se rychle vydali na steč, aby se potřetí v zápase ujali vedení, jenže ke střele se nedostali.
     
    30:50
    David Pastrňák na vrcholu pravého kruhu předvedl po zpětné přihrávce pěknou střelu s příklepem, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Frederik Andersen ji ale pravým betonem vyrazil!
     
    30:25
    Slovenský obránce byl na ledě hodně dlouho, jenže Maple Leafs toho nedokázali využít a navíc vyhodili puk na zakázané uvolnění. Vhazování před Frederikem Andersenem.
     
    29:21
    Zdeno Chára vypálil od modré čáry a Jake Gardiner jeho ránu přizvedl před bránou do ochranné sítě.
     
    28:54
    Brad Marchand na levém křídle vystřelil v jízdě od hrazení, jenže Frederik Andersen byl na přední tyči připravený a vyrážečkou puk vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    28:17
    David Backes v pravém kruhu vystřelil bekhendem a Frederik Andersen na přední tyči puk úspěšně vyrazil.
     
    27:05
    Bruins od modré čáry nahodili puk na bránu Frederika Andersena, který v klidu puk vyrazil hrudí před sebe, jelikož kolem něj nebyl daleko nikdo z hráčů Bostonu.
     
    26:35
    Maple Leafs na levém křídle vypálili z ostrého úhlu a puk byl přizvednut na přední tyči do ochranné sítě. Za stavu 2:2 následuje v Air Canada Centre reklamní přestávka.
    26:19 Zdeno CHÁRA - 2:2
     
    26:19
    Bruins právě vstřelili branku!
    Sean Kuraly na pravém křídle u hrazení ustál po prudké brzdě klíčový osobní souboj a krásnou přihrávkou přenesl hru doleva, kde to nádherně a chytře provedl ZDENO CHÁRA, když na vrcholu kruhu pro vhazování nejprve naznačil střelu, vybruslil si až téměř k brankové čáře, a poté z ostrého úhlu puk o pravé rameno Frederika Andersena poslal střelou zápěstím na přední tyči do sítě! Asistence: Sean Kuraly a Nick Holden.
     
    25:50
    Bruins se nepodařilo rozehrát a hra byla přerušena kvůli zakázanému uvolnění hostujícího celku.
     
    25:00
    Torey Krug na levém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a Frederik Andersen na vzdálenější levé tyči puk skvěle vyrazil levým betonem. K dorážce se poté málem dostal David Backes, Maple Leafs ale dokázali puk odpálit.
     
    24:31
    Maple Leafs na levém křídle tvrdě vypálili od modré čáry, Tuukka Rask byl ale připravený a jejich ránu vyrazil.
    23:49 Patrick MARLEAU - 2:1
     
    23:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Mitchell Marner na pravém křídle po kolmé přihrávce Morgana Riellyho prokázal hodně šikovné ruce, když si puk ze vzduchu hokejkou mezi nohama a ještě ke všemu v rychlosti zpracoval do jízdy a poté ho z pravého kruhu nahodil na vzdálenější levou tyč, kde do puku vložil hůl PATRICK MARLEAU a mezi nohama roztaženého Tuukky Raska ho poslal do brány! Bruins se radovali z prvního gólu jen 43 sekund! Asistence: Mitchell Marner a Morgan Rielly.
    23:06 Adam MCQUAID - 1:1
     
    23:06
    Bruins právě vstřelili branku!
    ADAM MCQUAID po zpětné přihrávce Tima Schallera z pravého rohu útočného pásma napřáhl od modré čáry k prudké střele s příklepem, kterou Frederik Andersen nedokázal udržet v lapačce a puk doklouzal do brány! Bruins po přestávce odpověděli a vyrovnali stav na 1:1. Asistence: Tim Schaller a Sean Kuraly.
     
    22:35
    Před Tomášem Plekancem se na levé straně otevřel prostor, čehož využil, a na vrcholu kruhu napřáhl ke střele zápěstím, kterou Tuukka Rask na přední tyči podržel.
    21:33 Fantastický atletický zákrok Frederika Andersena!
     
    21:33
    David Krejčí se na pravém křídle u střídaček zmocnil volného puku a v pravém kruhu napřáhl ke krásné střele zápěstím, kterou málem vymetl bližší horní roh brány, jenže Frederik Andersen v předklonu úžasně vytáhl puk lapačkou nad bránu!
     
    21:14
    Toronto pokračuje v nastaveném trendu z úvodu a závěru úvodní části utkání a Bruins si musí dávat velký pozor na to, aby znovu neinkasovali, i když už ukázali, že zápasy umí otáčet.
     
    20:42
    William Nylander se ocitl u levé tyče ve slibné šanci, jenže klečící Tuukka Rask mu v bráně nenechal příliš mnoho volného prostoru a oba jeho pokusy zneškodnil.
     
    20:01
    V Air Canada Centre začala prostřední část třetího zápasu série mezi Torontem a Bostonem a domácí hokejisté zatím plní plán dokonale, když drží Bruins na uzdě a vedou 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-8; Zablokované střely: 3-8; Vhazování: 54%-46%; Hity: 19-11; Přesilové hry: 1/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:08.

     
    Strhující úvodní část utkání je za námi. Maple Leafs vstoupili do třetího zápasu série skvěle a v prvním domácím zápase byli jasně lepší. Tuukka Rask sice lapačkou sebral jistý gól Andreasovi Johnssonovi, jenže v závěru první části pochybili rozhodčí, když vyloučili Rileyho Nasha za vyhození puku přes ochranné sklo, a následnou přesilovou hru bleskově využil James Van Riemsdyk. Bruins se rozčilovali správně, protože puk se odrazil mimo ledovou plochu jednoznačně od ochranné skla, to by se ale zřejmě muselo rozbít, aby to rozhodčí postřehli. Skóre po první třetině zápasu série číslo 3. Toronto Maple Leafs 1 Boston Bruins 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Nikita Zajcev se dostal před pravým kruhem ke střele s příklepem, kterou zablokoval David Pastrňák.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    17:05 James VAN RIEMSDYK - 1:0
     
    17:05
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tyler Bozak z levého kruhu a ostrého úhlu nahodil puk na přední tyč, kde ho sice Tuukka Rask holí zasáhl, nedokázal ho ale odpálit do bezpečí a JAMES VAN RIEMSDYK mezi jeho pravým podpaždím procedil puk do brány! Toronto bleskově využilo přesilovou hru a vede ve třetím zápase série nad Bostonem 1:0! Asistence: Tyler Bozak a Morgan Rielly.
     
    16:58
    Riley Nash vyhodil puk na pravé straně obranného pásma přes ochranné sklo a Toronto si zahraje přesilovou hru.
    16:32 Kasperi Kapanen v samostatném úniku neuspěl!
     
    16:32
    Kasperi Kapanen se po krásné dlouhé kolmé přihrávce řítil sám na bránu a Nick Holden se ho marně snažil dohnat, následný bekhendový blafák domácího útočníka ale gól nepřinesl, když ho u levé tyče skvěle vychytal Tuukka Rask a zmrazil puk pod lapačkou!
     
    16:09
    Jake DeBrusk na levém křídle tvrdě vypálil bez přípravy s příklepem, a Frederik Andersen nadvakrát dokázal jeho ránu zastavit, když ji vyrazil před sebe a poté zmrazil.
     
    15:53
    Bruins vystřelili z bodu levého kruhu pro vhazování a Frederik Andersen na přední tyči puk v klidu podržel.
     
    15:42
    Nikita Zajcev nádhernou dlouhou kolmou přihrávkou z levé strany obranného pásma našel na levém křídle rozjetého Williama Nylandera, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    15:13
    Maple Leafs nepřesně rozehráli podél střídaček a Jake DeBrusk měl spoustu času a prostoru na rozehrávku.
     
    14:10
    Puk byl sražen mimo ledovou plochu a jeden z fanoušků v Air Canada Centre si odnese domů cenný suvenýr. Po přerušení hry dostává prostor reklamní přestávka.
     
    13:59
    Hra je nyní hodně kouskována. Maple Leafs se vydali směrem vpřed, po nepřesné přihrávce ovšem vyhodili puk na zakázané uvolnění a hra byla opět přerušena. Snad počtvrté během minuty.
     
    13:34
    William Nylander na ose ledové plochy krásně zavezl puk do útočného pásma a na vrcholu pravého kruhu napřáhl ke střele zápěstím, jenže Zdeno Chára do ní skvěle vložil čepel hole a přizvedl puk do ochranné sítě.
     
    13:19
    Bruins vyrazili podél střídaček do protiútoku, jenže od jednoho z hráčů Maple Leafs se kotouč odrazil mezi střídačky a hra byla vzápětí znovu přerušena.
     
    13:13
    Patrice Bergeron vypálil od modré čáry s příklepem, jenže zamířil pouze doprostřed brány a připravené hrudí Frederika Andersena, který puk vkleče podržel.
     
    13:02
    Někdo by mohl namítnout, že i během základní části se hraje světový hokej v NHL, a samozřejmě by měl pravdu, jenže playoff je prostě playoff, tady už jde o všechno!
     
    12:42
    Hra byla přerušena a na řadu přichází další krátká reklamní přestávka. Šancí už jsme viděli několik, gól ale zatím nikoliv. Hraje se ale parádní hokej, na který jsme čekali celou sezónu.
     
    12:28
    Auston Matthews vystřelil z levého kruhu pro vhazování a mířil ke vzdálenější levé tyči, Tuukka Rask ale levým betonem puk vykopl a nadále trvá bezbrankové skóre.
    11:49 Fantastický Tuukka Rask a jeho lapačka v plné parádě!
     
    11:49
    Kasperi Kapanen krásně přenesl hru z levého kruhu pro vhazování doprava, kde už mířil do odkryté brány Andreas Johnsson, jenže Tuukka Rask spektakulárně horní stranou lapačky vytáhl puk nad horní tyč! Zákrok zápasu a možná i série, o tom není pochyb!
     
    10:56
    Toronto si vytvořilo obrovský tlak a výsledkem toho byly dvě tvrdé rány od modré čáry, Connor Brown ani jeden z jeho spoluhráčů ale nemířil přesně a puk minul bránu Bruins.
     
    10:31
    Riley Nash se ocitl na modré čáře v obležení dvou protihráčů a pouze nahodil puk k přední tyči, kde ho sevřel v lapačce snadno Frederik Andersen a navíc rychle rozehrál.
     
    09:59
    Úvod zápasu patřil jednoznačně Torontu, jenže Boston vyrovnal postupem času hru a nyní je nebezpečnější.
     
    09:11
    Bruins ihned po vhazování napřáhli od modré čáry k nebezpečné střele, která těsně minula bližší pravou tyč, a Toronto poté vyhodilo puk raději na zakázané uvolnění.
     
    08:56
    Hokejisté Bruins šli dobře do brány a v mezikruží se dostal ke střele David Backes, jeho střela přes jednoho z hráčů Maple Leafs ale zamířila pouze do hrudi Frederika Andersena, který poté sevřel puk mezi tělem a levou rukou.
     
    08:20
    Zdeno Chára vypálil s příklepem od modré čáry a po zákroku Frederika Andersena hrudí pálil v levém kruhu pro vhazování Rick Nash, jehož pokus brankář Toronta podržel v náručí.
     
    07:06
    Morgan Rielly se v rychlém sledu dostal ke dvěma střelám. První přišla na levém křídle od modré čáry a Tuukka Rask ji na přední tyči vyrazil pravým betonem, přestože vůbec nic neviděl, a druhá přišla z opačné strany. Ve druhém případě už si ale brankář Bruins připsal snadný zákrok a puk podržel ve svém náručí.
     
    06:36
    Kasperi Kapanen napřáhl na vrcholu mezikruží k prudké ráně, kterou Charlie McAvoy přizvedl do ochranné sítě. Po přerušení následuje první reklamní přestávka.
    05:23 Brad Marchand s bekhendovým blafákem neuspěl
     
    05:23
    Brad Marchand se po nahození z pravého křídla ocitl před bránou ve velké šanci, Frederik Andersen se ale roztáhl jako strašák na poli, který má vystrašit vrány, ovšem s tím rozdílem, že brankář Maple Leafs vystrašil útočníka Bruins a ve skvělé šanci ho vychytal!
     
    05:09
    Tuukka Rask zvedl pravou ruku na znamení zakázaného uvolnění, které bylo proti Torontu odpískáno. Dnešní souboj není jen soubojem mezi Bostonem a Torontem, ale také dvou českých dvojic. Na jedné straně Roman Polák a Tomáš Plekanec, na druhé David Krejčí a David Pastrňák.
     
    04:46
    Toronto od toho od úvodních minut pořádně šlape a Bruins se nyní osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    04:04
    Hokejisté Maple Leafs se z ničeho nic dostali do přečíslení dva na jednoho, jenže přihrávka z levé strany byla příliš prudká a na vzdálenější pravé tyči nedošlo k zakončení.
     
    03:21
    Maple Leafs se vydali směrem vpřed, jenže u střídaček proti domácím hráčům odpískáno postavení mimo hru.
    02:46 Těžký zákrok v podání domácího Frederika Andersena
     
    02:46
    Bruins na levém křídle vystřelili od modré čáry a Frederik Andersen na přední tyči předvedl nejistý zákrok, po kterém rychle předvedl sněhuláka, aby případně kotouč mířící za jeho záda vleže zastavil, nakonec mu ale pomohl Roman Polák!
     
    01:40
    Auston Matthews na levém křídle vystřelil z ostrého úhlu a donutil Tuukku Raska předvést první zákrok zápasu. Brankář Bruins byl ale pozorný a puk vyrazil za svou bránu.
     
    00:58
    Maple Leafs po nahození Bruins zpomalili hru za vlastní bránou a vystřídali. Auston Matthews okamžitě zavážel puk do útočného pásma, jenže William Nylander mu nedokázal uhnout a proti Maple Leafs se pískalo postavení mimo hru.
     
    00:01
    Patrice Bergeron a Tomáš Plekanec se hned na úvodním vhazování postavili proti sobě a ostře sledovaný zápas série mezi Torontem a Bostonem byl právě zahájen!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Nádherná atmosféra v Air Canada Centre, kde domácí fanoušci Maple Leafs sami zpívají kanadskou hymnu!

     
    Toronto potřebuje první domácí zápas v Air Canada Centre nutně zvládnout, jinak už se tak vysoký tlak ještě více zvýší. Pokud totiž Maple Leafs prohrají i ve třetím zápase, budou už ze strany Bostonu čelit v každém dalším utkání vyřazení. Nyní už následují hymny. Nejprve americká hymna a poté kanadská.

     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau (A), Plekanec, Marner – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Co. Brown – A. Johnsson, D. Moore, Kapanen. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Krug, K. Miller, Chára (C), McAvoy, Holden, McQuaid – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Rick Nash – Heinen, Riley Nash, Backes (A) – Schaller, Kuraly, Acciari. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

    Rozhodčí: Brad Meier, Ian Walsh. Čároví: Michel Cormier, Brian Murphy.

     
    Boston Bruins

    Ohledně Bostonu se nabízí pouze jedna otázka. Bude válet první útočná formace Bruins i ve třetím zápase série? Maple Leafs si nemohou dovolit nechat první útočné formaci Bruins ve složení Patrice Bergeron, Brad Marchand a David Pastrňák žádný prostor, jinak je za to potrestá, jako to udělala v zápasech číslo 1 a 2. Zdá se to být neuvěřitelné, ale pouze dva zápasy stačily těmto třem vynikajícím hokejistům na to, aby dohromady nasbírali 20 kanadských bodů. Útočník David Pastrňák se po hattricku, ke kterému přidal v zápase číslo 2 tři asistence, stal nejmladším hráčem, jenž během jednoho zápasu playoff zaznamenal šest kanadských bodů (21 let, 324 dní). Předchozí rekord držel slavný Wayne Gretzky, který dosáhl šesti bodů v zápase playoff ve věku 22 let a 81 dní. Klobouk dolů!

    Nejproduktivnější hráči playoff

    1. David Pastrňák (BOS) 9 bodů (4+5)
    2. Brad Marchand (BOS) 6 bodů (1+5)
    3. Torey Krug (BOS) 5 bodů (0+5)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.


     
    Toronto Maple Leafs

    Tomáš Plekanec vyměnil Montreal za Toronto a nyní ho čeká velká výzva, ze čtvrté útočné formace se totiž ve třetím zápase proti Bostonu posune do druhé lajny mezi Patricka Marleaua a Mitchella Marnera, což znamená, že bude s největší pravděpodobností nastupovat proti útočné formaci Bruins vedenou Patricem Bergeronem. Dominic Moore se vrací do sestavy Maple Leafs po šesti zápasech a ve čtvrté útočné formaci by měl zaplnit místo po Tomášovi Plekancovi. Leo Komarov, který vynechal zápas číslo 2 kvůli zranění v dolní části těla, do utkání nenastoupí.

    Nejproduktivnější hráči playoff

    1. Mitchell Marner (TOR) 2 body (1+1)
    2. Zach Hyman (TOR) 2 body (1+1)
    3. Connor Brown (TOR) 2 body (0+2)
     
    Pamatujete si na začátek loňského playoff, kdy byl v NHL hrdinou brankář Pekka Rinne z Nashvillu, který doslova čaroval? Letos vyčnívá nad ostatními k radosti českých fanoušků hokeje útočník David Pastrňák, který nedělá v zámoří velké jméno jen sobě, ale i českému hokeji. Pasta, jak se českému útočníkovi přezdívá, v dresu Bostonu během úvodních dvou zápasů série proti Torontu odehrál dvě fantastická utkání. V prvním přispěl k výhře Bruins 5:1 gólem a dvěma asistencemi, zatímco ve druhém vstřelil hattrick a přidal k němu tři asistence. Boston ovládl v TD Garden i druhý zápas a po výhře 7:3 vede v sérii 2:0. Třetí zápas je na programu v úterý v noci a série se přesouvá do slavného Air Canada Centre v Kanadě.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 18. J. van Riemsdyk (Bozak, Rielly), 24. Marleau (Marner, Rielly), 35. Matthews (W. Nylander, Hyman), 57. Marleau (Marner, Plekanec) – 24. McQuaid (Schaller, Kuraly), 27. Chára (Kuraly, Holden)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau (A), Plekanec, Marner – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Co. Brown – A. Johnsson, D. Moore, Kapanen. Hlavní trenér: Mike Babcock.
    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Krug, K. Miller, Chára (C), McAvoy, Holden, McQuaid – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Rick Nash – Heinen, Riley Nash, Backes (A) – Schaller, Kuraly, Acciari. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

    Rozhodčí: Brad Meier, Ian Walsh. Čároví: Michel Cormier, Brian Murphy

    Diváci: 19663
    Toronto 3 4 Boston
    #1 Pátek 13.04.2018 • 01:00
    Boston - Toronto 5:1
    #2 Neděle 15.04.2018 • 02:00
    Boston - Toronto 7:3
    #3 Úterý 17.04.2018 • 01:00
    Toronto - Boston 4:2
    #4 Pátek 20.04.2018 • 01:10
    Toronto - Boston 1:3
    #5 Neděle 22.04.2018 • 02:00
    Boston - Toronto 3:4
    #6 Úterý 24.04.2018 • 01:10
    Toronto - Boston 3:1
    #7 Čtvrtek 26.04.2018 • 01:30
    Boston - Toronto 7:4
    thejrc.org