Toronto – Boston 4:2 (kon.) | New Jersey – Tampa 5:2 (kon.) | Colorado – Nashville 5:3 (kon.)
San Jose – Anaheim 8:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
4:2 (1:0, 2:2, 1:0) Stav série: 1:2
Boston Bruins
Úterý 17.04.2018, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:56
    Brad Marchand a Morgan Rielly se do sebe pustili za bránou Frederika Andersena a oba byli vyloučeni na dvě minuty. Domácí obránce dostal dvě minuty se krosček, zatímco útočník Bostonu za sekání.
    57:49 Zákrok playoff? Frederik Andersen holí zabránil gólu!

     
    57:49
    David Pastrňák měl další dvě velké příležitosti, jenže Frederik Andersen obě jeho střely skvěle vyrazil a Air Canada Centre nyní zní jeho jméno! Brankář Toronta už byl po střele českého útočníka z levého křídla a ostrého úhlu překonán, jenže holí dokázal puk v pohybu vzad na brankové čáře zastavit a vytáhnout nad!
     
    57:26
    Tuukka Rask naskočil na střídačku a Bruins poslali na led extra útočníka! Boston hraje bez brankáře.
    56:25 Patrick MARLEAU - 4:2
     
    56:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    PATRICK MARLEAU si v levém kruhu potáhl puk a forhendovou střelou mezi lapačkou a levým betonem Tuukky Raska zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Gólu Maple Leafs předcházela chyba Davida Krejčího, který se zbytečně snažil vydat mezi trojici protihráčů. Toronto vede 4:2. Asistence: Mitchell Marner a Tomáš Plekanec.
     
    54:16
    Statistika a informace, která se nikdy neomrzí. David Pastrňák se po hattricku, ke kterému přidal v zápase číslo 2 tři asistence, stal nejmladším hráčem, jenž během jednoho zápasu playoff zaznamenal šest kanadských bodů (21 let, 324 dní). Předchozí rekord držel slavný Wayne Gretzky, který dosáhl šesti bodů v zápase playoff ve věku 22 let a 81 dní.
     
    51:19
    James van Riemsdyk práskl do puku na vrcholu levého kruhu od hrazení a jeho rána s příklepem, zasáhla nepříjemně do obličeje Adama McQuida! Komerční přestávka. Obránce Bruins zamířil na ošetřovnu.
     
    49:53
    Patrice Bergeron se ocitl po nahození Brada Marchanda od modré čáry u levé tyče v obrovské šanci, jenže nedokázal ležícího Frederika Andersena překonat! Jeho bekhendový pokus z nulového úhlu skončil na holi brankáře Toronta.
     
    49:39
    Tyler Bozak se ocitl před branou po zablokované střele Connora Browna z vrcholu pravého kruhu pro vhazování ve slibné šanci a z otočky pěkně vystřelil bekhendem, jenže Tuukka Rask jeho pokus skvěle vyrazil pravým ramenem!
     
    48:14
    William Nylander se ocitl u levé tyče v tísni a nakonec slibný únik nedokázal zakončit gólem, když jeho bekhendový pokus zneškodnil Tuukka Rask!
     
    43:16
    Sean Kuraly rychle vystřelil na levém křídle od hrazení a jeho střela mířila ke vzdálenější pravé tyči, Frederik Andersen ji ale levým betonem vyrazil!
     
    41:28
    David Pastrňák se krásně protáhl před bránu a na přední pravé tyči rychle zamíchal s pukem, Frederik Andersen šel ale rychle k ledu a lapačkou ho fantasticky vychytal!
     
    41:00
    Brad Marchand z vrcholu pravého kruhu těsně minul bližší horní roh brány, zatímco David Pastrňák z opačné strany útočného pásma orazítkoval bližší tyč!
     
    40:26
    Patrick Marleau dostal dvě minuty za hákování a Boston si zahraje přesilovou hru. První v zápase.
    38:05 David Krejčí nevyužil úžasné práce Jakea DeBruska
     
    38:05
    Jake DeBrusk odvedl obrovský kus práce a málem z toho byl gól, když ve středním pásmu po zamíchání s pukem na levé straně pronikl podél hrazení do útočné třetiny, ustál tvrdý hit, protáhl se mezi dvěma protihráči, třetího položil na led a z ostrého úhlu připravil gól pro Davida Krejčího, jenže český útočník na vzdálenější pravé tyči nedokázal puk v blízkosti brány trefit!
    36:13 Danton Heinen krásnou střelou orazítkoval bližší tyč!
     
    36:13
    Danton Heinen se ocitl po diagonální přihrávce Davida Backese v šanci na vnitřním oblouku levého kruhu pro vhazování a jeho krásná střela zápěstím se od přední tyče odrazila zpět do hry!
    34:47 Auston MATTHEWS - 3:2
     
    34:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Útočník William Nylander sice u levé tyče nejprve bekhendem Tuukku Raska nepřekonal, vzápětí ale od modré čáry našel kolmou přihrávkou v levém kruhu AUSTONA MATTHEWSE, který si rychle puk zpracoval a parádní střelou z úhlu zamířil pod horní tyč! Maple Leafs potřetí v zápase vedou, tentokrát 3:2. Jak Bruins odpoví? Asistence: William Nylander a Zach Hyman.
    32:20 Kesperi Kapanen parádní střelou orazítkoval levou tyč!
     
    32:20
    Kasperi Kapanen si najel v pravém kruhu na krásnou kolmou přihrávku od Morgana Riellyho a střelou zápěstím mířil přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, ve kterém se puk od vzdálenější levé tyče odrazil zpět do hry!
     
    30:50
    David Pastrňák na vrcholu pravého kruhu předvedl po zpětné přihrávce pěknou střelu s příklepem, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Frederik Andersen ji ale pravým betonem vyrazil!
    26:19 Zdeno CHÁRA - 2:2
     
    26:19
    Bruins právě vstřelili branku!
    Sean Kuraly na pravém křídle u hrazení ustál po prudké brzdě klíčový osobní souboj a krásnou přihrávkou přenesl hru doleva, kde to nádherně a chytře provedl ZDENO CHÁRA, když na vrcholu kruhu pro vhazování nejprve naznačil střelu, vybruslil si až téměř k brankové čáře, a poté z ostrého úhlu puk o pravé rameno Frederika Andersena poslal střelou zápěstím na přední tyči do sítě! Asistence: Sean Kuraly a Nick Holden.
    23:49 Patrick MARLEAU - 2:1
     
    23:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Mitchell Marner na pravém křídle po kolmé přihrávce Morgana Riellyho prokázal hodně šikovné ruce, když si puk ze vzduchu hokejkou mezi nohama a ještě ke všemu v rychlosti zpracoval do jízdy a poté ho z pravého kruhu nahodil na vzdálenější levou tyč, kde do puku vložil hůl PATRICK MARLEAU a mezi nohama roztaženého Tuukky Raska ho poslal do brány! Bruins se radovali z prvního gólu jen 43 sekund! Asistence: Mitchell Marner a Morgan Rielly.
    23:06 Adam MCQUAID - 1:1
     
    23:06
    Bruins právě vstřelili branku!
    ADAM MCQUAID po zpětné přihrávce Tima Schallera z pravého rohu útočného pásma napřáhl od modré čáry k prudké střele s příklepem, kterou Frederik Andersen nedokázal udržet v lapačce a puk doklouzal do brány! Bruins po přestávce odpověděli a vyrovnali stav na 1:1. Asistence: Tim Schaller a Sean Kuraly.
    21:33 Fantastický atletický zákrok Frederika Andersena!
     
    21:33
    David Krejčí se na pravém křídle u střídaček zmocnil volného puku a v pravém kruhu napřáhl ke krásné střele zápěstím, kterou málem vymetl bližší horní roh brány, jenže Frederik Andersen v předklonu úžasně vytáhl puk lapačkou nad bránu!
    17:05 James VAN RIEMSDYK - 1:0
     
    17:05
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tyler Bozak z levého kruhu a ostrého úhlu nahodil puk na přední tyč, kde ho sice Tuukka Rask holí zasáhl, nedokázal ho ale odpálit do bezpečí a JAMES VAN RIEMSDYK mezi jeho pravým podpaždím procedil puk do brány! Toronto bleskově využilo přesilovou hru a vede ve třetím zápase série nad Bostonem 1:0! Asistence: Tyler Bozak a Morgan Rielly.
     
    16:58
    Riley Nash vyhodil puk na pravé straně obranného pásma přes ochranné sklo a Toronto si zahraje přesilovou hru.
    16:32 Kasperi Kapanen v samostatném úniku neuspěl!
     
    16:32
    Kasperi Kapanen se po krásné dlouhé kolmé přihrávce řítil sám na bránu a Nick Holden se ho marně snažil dohnat, následný bekhendový blafák domácího útočníka ale gól nepřinesl, když ho u levé tyče skvěle vychytal Tuukka Rask a zmrazil puk pod lapačkou!
    11:49 Fantastický Tuukka Rask a jeho lapačka v plné parádě!
     
    11:49
    Kasperi Kapanen krásně přenesl hru z levého kruhu pro vhazování doprava, kde už mířil do odkryté brány Andreas Johnsson, jenže Tuukka Rask spektakulárně horní stranou lapačky vytáhl puk nad horní tyč! Zákrok zápasu a možná i série, o tom není pochyb!
    05:23 Brad Marchand s bekhendovým blafákem neuspěl
     
    05:23
    Brad Marchand se po nahození z pravého křídla ocitl před bránou ve velké šanci, Frederik Andersen se ale roztáhl jako strašák na poli, který má vystrašit vrány, ovšem s tím rozdílem, že brankář Maple Leafs vystrašil útočníka Bruins a ve skvělé šanci ho vychytal!
    02:46 Těžký zákrok v podání domácího Frederika Andersena
     
    02:46
    Bruins na levém křídle vystřelili od modré čáry a Frederik Andersen na přední tyči předvedl nejistý zákrok, po kterém rychle předvedl sněhuláka, aby případně kotouč mířící za jeho záda vleže zastavil, nakonec mu ale pomohl Roman Polák!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 18. J. van Riemsdyk (Bozak, Rielly), 24. Marleau (Marner, Rielly), 35. Matthews (W. Nylander, Hyman), 57. Marleau (Marner, Plekanec) – 24. McQuaid (Schaller, Kuraly), 27. Chára (Kuraly, Holden)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau (A), Plekanec, Marner – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Co. Brown – A. Johnsson, D. Moore, Kapanen. Hlavní trenér: Mike Babcock.
    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Krug, K. Miller, Chára (C), McAvoy, Holden, McQuaid – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Rick Nash – Heinen, Riley Nash, Backes (A) – Schaller, Kuraly, Acciari. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

    Rozhodčí: Brad Meier, Ian Walsh. Čároví: Michel Cormier, Brian Murphy

    Diváci: 19663
    Toronto 3 4 Boston
    #1 Pátek 13.04.2018 • 01:00
    Boston - Toronto 5:1
    #2 Neděle 15.04.2018 • 02:00
    Boston - Toronto 7:3
    #3 Úterý 17.04.2018 • 01:00
    Toronto - Boston 4:2
    #4 Pátek 20.04.2018 • 01:10
    Toronto - Boston 1:3
    #5 Neděle 22.04.2018 • 02:00
    Boston - Toronto 3:4
    #6 Úterý 24.04.2018 • 01:10
    Toronto - Boston 3:1
    #7 Čtvrtek 26.04.2018 • 01:30
    Boston - Toronto 7:4
    thejrc.org