Leverkusen – Bayern 2:6 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
2:6 (1:2)
Bayern Mnichov
Úterý 17.04.2018, 20:45 • BayArena, Leverkusen • Německý pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 9:10. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:11. (22:39:46)
     
    Hlavní rozhodčí Daniel Siebert už dále nechtěl Leverkusen trápit, nenastavil ve druhém poločase ani sekundu navíc a tak semifinále Německého poháru končí jednoznačně 6:2 pro Bayern Mnichov.

    Bayern se postaral o divoký start zápasu. Již ve čtvrté minutě otevřel z první velké šance skóre Javier Martínez. Müllerovu hlavičku ještě dokázal Leno vyrazit, ale následnou střelu španělského záložníka už nikoliv. Ještě před koncem první desetiminutovky našel Ribéry centrem Lewandowského, který pohodlně uklidil míč ke vzdálenější tyči. Tlak Bayernu ale dokázal utnout kapitán Leverkusenu Lars Bender, který využil zmatků ve vápně a hlavou doklepl míč do sítě. Ve druhé části zápasu odstartoval přestřelku Thomas Müller, který zkompletoval ve druhé půli dokonce hattrick. Za Bayern se prosadil také Thiago Alcantara a ani parádní rána Leona Baileyho z volného přímého kopu domácí nezachránila od debaklu.

    Bayern se tak může těšit na finálový souboj o zisk trofeje. Na soupeře si však musí počkat do středy, kdy je na programu druhé semifinále Schalke – Frankfurt.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Rafinha nebezpečně odehrával míč před obličejem Leona Baileyho. Leverkusen získal balon ve středu pole, ale k ohrožení branky nedošlo. Rafinha se dokázal vrátit do obrany a zblokovat míč.
     
    89
    Bayern ještě zůstal v blízkosti pokutového území domácího týmu. Rodríguez si ale nepohlídal ofsajdové postavení a tak už po odraženém míči po rohovém kopu nemohl znovu centrovat na Hummelse, Boatenga a další.
     
    88
    Bernd Leno se musel znovu činit. Po rohovém kopu nejprve skvěle vyrazil hlavičku Hummelse, po druhém rohovém kopu v krátkém čase musel řešit povedenou ránu Arjena Robbena. Domácí brankář ale nyní obstál na jedničku.
     
    87
    Střídající Süle se ihned zapojil do kombinace hostujícího celku. Rodríguez si došel do pokutového území pro přihrávku Süleho a následně vybojoval rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Alcantara, přichází Süle.
     
    85
    Střídající Henrichs se pokoušel vybojovat míč ve vápně Bayernu, vyšlápl si na mohutného Boatenga, ale hlavní rozhodčí píská nedovolený zákrok.
     
    84
    Bayern nemá stále dost. Robbenova prostrkávačka na Lewandowského ale nevyšla podle představ a míč končí až u Bernda Lena.
     
    83
    Leverkusen se ještě pokouší alespoň snížit čtyřbrankové vedení Bayernu. Aránguiz spolupracoval ne levém kraji s Brandtem, následně se zapojil také Volland, ale na obranu Bayernu to nestačilo.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. O postupujícím do finále je již dávno rozhodnuto, ale o ofenzivní hru ani teď není nouze.
     
    80
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Müller, přichází Rodríguez.
    79. MÜLLER - 2:6
     
    79
    Bayern právě vstřelil branku!
    Naprosto jednoduchá akce a Bayern dává již šestou branku! Po rozehrávce Thiaga Alcantary ze středu pole si perfektně zpracoval míč THOMAS MÜLLER. Hostující kapitán obešel bránícího Taha a poté zakončil za bezmocného Bernda Lena. Hattrick pro Müllera.
     
    78
    Robben byl sám proti třem a tak raději přihrával zpět na Alcantaru. Ani španělská spolupráce Martíneze s Alcantarou na domácí obranu nestačila.
     
    77
    Lars Bender byl jeden na jednoho proti Hummelsovi. Lépe ale ze svouboje vyšel hostující stoper. Následně se do rozehrávky zapojil také Ulreich a Leverkusen se bude muset k míči znovu propracovat.
     
    76
    Müller si troufl na pravé straně na dva protihráče, ale neudělal dobře. Rychlou akci Leverkusenu musel hasit faulem ve středu pole Mats Hummels.
     
    75
    Leverkusen je najednou při chuti. Lars Bender zkoušel centrovat do vápna, ale Volland se k míči nedostal a následně je pískán nedovolený zákrok Havertzovi.
    73. BAILEY - 2:5
     
    73
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Tak to je paráda! Míč si postavil na místo přestupku střídající LEON BAILEY a Jamajčanova levačka vyslala nechytatelnou střelu do pravého horního rohu branky. Ulreich plachtil vzduchem marně. Leverkusen se bude pokoušet v závěrečných dvaceti minutách o zázrak.
     
    72
    Právě potrestaný Aránguiz se nyní pokoušel přehrát obranu Bayernu lehkým dloubáčkem. Následně je faulován před vápna Hummelsem Bailey a Leverkusenu bude mít šanci na snížení.
     
    71
    Tentokrát si Bernd Leno s lehkostí stáhl balon na hruď. Dlouhý pas do vápna skončil jen u domácího brankáře, který nedal šanci hlavičkujícímu Lewandowskému.
     
    70
    Charles Aránguiz zasáhl ve středovém kruhu Martíneze a je za to odměněn žlutou kartou. Teprve třetí trest v dnešním střetnutí.
     
    69
    Bayern si hlídá balon ve středu pole. Boateng se dostal pod tlak napadajícího Vollanda, ale pomohl si s Ulreichem a Bayern stále pokračuje v kombinaci.
     
    68
    Leverkusen se na okamžik usadil na útočné polovině, ale daleko od Ulreichovy branky. Hosté hrají s čtyřbrankovým náskokem v neuvěřitelné pohodě.
     
    67
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Bellarabi, přichází Henrichs.
     
    66
    Tahova rána po rohovém kopu namohla Ulreicha ohrozit. Domácí stoper poslal míč jen vysoko nad branku Bayernu.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Boateng (Bayern Mnichov).
    64. MÜLLER - 1:5
     
    64
    Bayern právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Parádní akce Ribéryho s Rafinhou zakončoval po zpětné přihrávce Robben. Ten ale ještě trefil před sebou stojícího THOMASE MÜLLERA, od kterého se míč odrazil do sítě. Hlavní rozhodčí ještě kontroloval ofsajdové postavení, ale nakonec je vše v pořádku a pátá branka Bayernu platí.
     
    63
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Baumgartlinger, přichází Alario.
    62. ALCANTARA - 1:4
     
    62
    Bayern právě vstřelil branku!
    Na druhé straně ale branka platí! Po přesné přihrávce Ribéryho si došel do vápna Robben. Zákrok na rychlonohého Nizozemce nebyl odpískán, ale k míči se dostal THIAGO ALCANTARA, který si ještě potáhl balon kolem obránce a poté ho umístil k tyči.
     
    61
    Domácí se už už radovali ze snížení, ale gól Vollanda po rohovém kopu padl z ofsajdu. Bellarabi sice vyhrál hlavičkový souboj, ale míč padl jen k nohám Vollanda, který byl až za posledním obránce. Následný gól už tak není uznán.
     
    60
    Po hodině hry kontroluje Bayern postup do finále. Bailey se předvedl po příchodu na trávníku povedeným centrem, ale Hummels ho stačil s klidem odpálit na rohový kop.
     
    59
    Leverkusen se nemůže dostat k balonu. Po Kimmichově centru hledal míč ve vápně Lewandowski, ale ještě rychleji se dostal k hracímu předmětu Bernd Leno.
     
    58
    Rafinha také neměl komu nahrát, vrhl se po něm bránící Aránguiz a střídající hráč Bayernu skončil po faulu ne trávníku. Hosté pokračují v kombinaci.
     
    57
    Po řadě soubojů ve středu pole spadl balon k nohám Arjena Robbena. Nizozemec se ale do útoku nežene, po zpětné přihrávce oslovil raději Jeroma Boatenga.
     
    56
    Bayern i po vstřelené brance kontroluje hru. Robben si udělal místo pro centr, ale následně si to rozmyslel a poslal balon až na Hummelse.
     
    54
    Brandt vybojoval faul na třiceti metrech od branky Bayernu Mnichov. K rozehrávce se postavil právě faulovaný fotbalista, ale Brandtův centr ve vápně nenadělal neplechu. Ulreich bez potíží drží balon v náruči.
    53. MÜLLER - 1:3
     
    53
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern se vrací do dvoubrankového vedení! Thiago Alcantara kolmicí oslovil THOMASE MÜLLERA, který se zapisuje do dnešního semifinále povedeným zakončením. Kapitán Bayernu si dokázal zpracovat balon a poté ho umístil přes padajícího Lena do sítě.
     
    52
    Thomas Müller nebyl v prvním poločase tolik vidět a tak to chtěl nyní změnit. Dělovka kapitána Bayernu se ale mezi tři tyče nevešla a tak mohl být Leno v klidu.
     
    51
    Hned dvě šance na vyrovnání. Leverkusen se snad poprvé ve druhém poločase dostal na útočnou polovinu a hned byl Bayern v úzkých. Bellarabi centroval do vápna, kde byl Havertz, ale ten z blízkosti Ulreicha nepřekonal, stejně dopadl o několik sekund později také Volland.
     
    50
    Boateng vystihl nepřesnou nahrávku Aránguize, následně ale stoper Bayernu nenašel ideálně Robbena, který v nouzi už balon před Tahem nezachránil.
     
    49
    Bayern nespěchá do útoku, ale drží balon pod kontrolou. Nyní zkoušel najít Martínez Lewandowského, ale ten si nepohlídal ofsajdovou pozici a musel míč rychle odevzdat.
     
    48
    Mats Hummels se zapojil do rozehrávky. Lehkým lobem chtěl najít rozběhnutého Robbena, ale balon přetáhl daleko za brankovou lajnu a ani sprintem ho nedokázal Nizozemec udržet ve hře.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupil rozehrávkou Bayern. Robben byl u balonu na pravé straně, nemohl se ale dostat přes Larse Bendera a tak raději zvolil přihrávku do středu na Müllera. Ani kapitán hostujícího nebyl ale úspěšný.
     
    46
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Alaba, přichází Rafinha.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Retsos, přichází Bailey.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:48.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas končí lépe pro hostující Bayern, který vede na půdě Leverkusenu 2:1.

    Bayern se postaral o divoký start zápasu. Již ve čtvrté minutě otevřel z první velké šance skóre Javier Martínez. Müllerovu hlavičku ještě dokázal Leno vyrazit, ale následnou střelu španělského záložníka už nikoliv. Ještě před koncem první desetiminutovky našel Ribéry centrem Lewandowského, který pohodlně uklidil míč ke vzdálenější tyči. Tlak Bayernu ale dokázal utnout kapitán Leverkusenu Lars Bender, který využil zmatků ve vápně a hlavou doklepl míč do sítě.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Julian Brandt našel přesným centrem Jonathana Taha, ale ten hlavičkoval jen nad branku brankáře Bayernu Mnichov. O výsledku prvního poločasu tak je nejspíše rozhodnuto.
     
    45+2
    Bayern to přece jen ještě zkusil. Ribéry si narazil s Alabou, ale poté si dal před vápnem míč příliš daleko od kopačky a toho využil k obrannému zákroku Sven Bender. Havertz rychle přešel do útoku a ještě vybojoval pro domácí rohový kop.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Bayern již v poslední minutě první půle nespěchá do útoku. Zkušený tým si hlídá balon na středu trávníku a vyčkává na poločasový hvizd.
     
    44
    Thiago Alcantara rozehrál rohový kop jen na hranici vápna, kde měl trochu potíže se zpracováním Ribéry. Nakonec se hosté k zakončení nedostali, Boateng při snaze získat balon fauloval.
     
    43
    Právě Arjen Robben rozehrával volný přímý kop z pravé strany. Robbenův centr mířil do středu vápna, Martínez se dostal k hlavičce, ale míč ještě stačil tečovat Sven Bender a Bayern bude pokračovat rohovým kopem.
     
    42
    Také Robben byl zastaven jen za cenu faulu, Retsos nestačil na nizozemského rychlíka a musel ho položit na zem.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Nyní byl sražen k zemi také Ribéry, který se také těžce zvedá z trávníku. Bayern pokračuje rychlou rozehrávkou.
     
    40
    Nakonec to vypadá na potíže s levým kolenem. Na lavičce se už připravoval Henrichs, ale kapitán Leverkusenu to ještě zkusí na trávníku.
     
    39
    Ulreich nyní výkopem našel až na útočné polovině Ribéryho. Ten ale dohrál v souboji Larse Bendera, který zůstal ležet na trávníku. Domácí kapitán se rychle chytl za zadní stehenní sval a bude pokračovat ošetření.
    38. Sven Ulreich skvěle zasáhl proti dělovce Karima Bellarabiho
     
    38
    Kai Havertz je v posledních minutách hodně aktivní. Nyní dokázal pro svůj celek vybojovat rohový kop. Brandtův centr měl najít Vollanda, následně se ale balon odrazil přesně proti noze Karima Bellarabiho, který donutil Ulreicha k parádnímu zákroku u své tyče.
     
    37
    Arjen Robben si to namířil jak je jeho zvykem individuálně do vápna. Ještě před ním se ale rozhodl ohrozit Bernda Lena. Na poslední chvíli ho stačil před střelou lehce rozhodit bránící Retsos a podle toho také střela zkušeného hráče Bayernu dopadla.
     
    36
    Bayern však zůstal nastěhovaný před vápnem domácího celku. Nejprve pálil jen do obránce před sebou Kimmich, ale hosté i následně pokračovali v tlaku. Alabův centr ale už dokázal zlikvidovat Tah.
     
    35
    Právě faulovaný Franck Ribéry centroval prudce na první tyč, ale Volland se postavil do dráhy míče a odpálil ho daleko od vlastní branky.
     
    34
    Na druhou stranu pádil s míčem Arjen Robben. Nizozemec si poradil s bránícím Retsosnem, ale následně mu střela nesedla podle představ. Po několika sekundách je faulován před vápnem Ribéry a Bayern bude pokračovat v tlaku.
     
    33
    Tentokrát mohl rozehrávat rohový kop také domácí celek. Julian Brandt hledal ve vápně Kevina Vollanda, ale před ním byl Hummels. Balon se ale odrazil jen do vzduchu před Ulreicha, který se přes hráče před sebou nemohl dostat k zákroku. Po přistrčení následně pálil Havertz, ale brankář Bayernu byl připravený.
     
    32
    Bayern měl k dispozici autové vhazování téměř u rohového praporku. Alaba se snažil hodit míč co nejdále do vápna, ale před Lenem nyní úřadoval Sven Bender, který dokázal předskočit i Boatenga.
     
    31
    Lars Bender nyní skvěle přistrčil hlavou skákající balon k Lenovi. Domácí brankář tak mohl sebrat míč ze vzduchu před napadajícím Müllerem.
     
    30
    Retsos zaváhal na levé straně, ztratil balon, následně se ale dokázal vrátit do souboje s Kimmichem a zastavil obránce Bayernu vypíchnutím. Hosté ale zůstávají u míče.
     
    29
    Boateng nyní musel uklidit balon před nabíhajícím Bellarabim jen za postranní lajnu. Domácí se tak dostali k autovému vhazování v blízkosti vápna, ale věští nebezpečí Ulreichovi nehrozí.
     
    28
    Jerome Boateng vystartoval po odpískání faulu na rozhodčího. Hostující stoper se ale musel smířit se ztrátou balonu na půlící čáře. Ribéry ale bleskově vybojoval míč na levém kraji, ale až do vápna se přes Larse Bendera nedostal.
     
    27
    Joshua Kimmich se po narážečce s Martínezem dostal do volného prostoru na pravé straně. Následně ale třiadvacetiletý krajní obránce nedokázal protlačit až k centru do vápna.
     
    26
    Také Bayern uklidňuje hru postupnou kombinací ve středu pole. Müller nedokázal zpracovat prudkou přihrávku od Robbena, ale hosté nezazmatkovali a rychle vybojovali ztracený míč zpět.
     
    25
    Bayern vytáhl napadání až na útočnou polovinu a vytlačil tak domácí až ke svému vápnu. Následný nákop Bernda Lena končí hodně nepřesně až za postranní lajnou. Bayern se tak dostává po několika sekundách v obraně k balonu.
     
    24
    Po divoké dvacetiminutovce se hra pomalu uklidňuje. Po centru Aránguize se k balonu neprocpal na hranici vápna Volland. Leverkusen ale pokračuje v obléhání vápna soupeře.
     
    23
    Domácí šli znovu dva na jednoho. Havertz ale s Vollandem nevyřešili nabídnutou šanci ani ke střele. Právě osmnáctiletý Havertz nedokázal přesně přihrát svému spoluhráči do běhu.
     
    22
    Ribéry spolupracoval na levém kraji s Alabou, následně jim přispěchal na pomoc také Lewandowski, ale ani on nepomohl k průniku do vápna. Bayern ale zůstává u balonu.
     
    21
    Po více než dvaceti minutách hry stále vedení Bayern Mnichov 2:1. Leverkusenu se ale podařilo tlak z úvodu setřást a nyní to je právě domácí celek, kdo má více ze hry.
     
    20
    Leverkusen šel ve čtyřech do rychlého brejku. Julian Brandt přihrával na rozběhnutého Vollanda, ale ten se dostal s míčem do velkého úhlu a nemohl pořádně zakončovat.
     
    19
    S Bayernem ale obdržená branka nic neudělala. Hosté se znovu snaží útočit tak jako v úvodu zápasu. Lewandowski se tlačil do vápna, ale Aránguiz ho dokázal tělem odstavit od postupu do šestnáctky.
    17. L. BENDER - 1:2
     
    17
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Kdo jiný než kapitán by měl zavelet k obratu. Po parádním centru ze třiceti metrů byl v pokutovém území Bayernu ohromný zmatek. Už to vypadalo na penaltu, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat a toho využil LARS BENDER, který hlavou uklidil míč mimo dosah Svena Ulreicha. Leverkusen se rozhodně v dnešním semifinále nevzdává.
     
    16
    Blízko žluté karty byl také Martínez. Jeho skluz zasáhl kromě balonu také kotníky Juliana Brantda. Hlavní rozhodčí ale ještě záložníka Bayernu ušetřil.
     
    15
    K balonu se dostal také po dlouhé době také Sven Ulreich. Brandtův centr měl ve vápně najít Bellarabiho, ale místo toho si pro balon vyskočil právě Ulreich.
     
    14
    David Alaba vhazoval znovu ze středu trávníku. Balon se odrazil k volnému Robbenovi, který v rychlosti zkoušel svou klasickou kličku do středu, ale Jonathan Tah byl výborně postavení a nedovolil soupeři zakončovat.
     
    13
    Lewandowski vybojoval míč v těsné blízkosti pokutového území Leverkusenu, poté ale neobešel Svena Bendera a míč končí od polského útočníka za postranní lajnou.
     
    12
    Míč si na místo přestupku postavil Arjen Robben. Levačka nizozemského záložníka ale míč do ohně neposlala. Kimmichova nabídka už nebyla z nejpřesnějších.
     
    11
    První trest. Retsos byl pozdě v souboji s Kimmichem, chtěl si pomoci skluzem, ale trefil jen protihráče. Bayern bude rozehrávat v nadějné pozici u vápna.
    9. LEWANDOWSKI - 0:2
     
    9
    Bayern právě vstřelil branku!
    Nádherná akce Bayernu a je to o dvě branky! Franck Ribéry se uvolnil přes Larse Bendera, následně nacentroval na zadní tyč, kde byl zcela osamocen ROBERT LEWANDOWSKI a polský zabiják poté umístil svou střelu z první jakoby nic ke vzdálenější tyči.
     
    8
    Po vhazování Davida Alaby na levém kraji se dostal k balonu Ribéry. Francouz si ale nezpracoval míč ideálně a toho využil k zisku Lars Bender. Leverkusen si ale balonu příliš neužil a po další chybě musí znovu do obrany.
     
    7
    U středové lajny zajel skluzem do soupeře Alcantara, ale trefil u toho také balon a tak nechal hlavní rozhodčí pokračoval ve hře. Nákop Arjena Robbena poté končí jen u Lena.
     
    6
    Bayern pokračuje v aktivní hře směrem dopředu, ale nyní se musel vracet po nevydařeném rohovém kopu rychle do obrany. Volland následně hlavičkoval v dobré pozici, ale Ulreich předvedl parádní reflexivní zákrok a Bayern stále vede.
    4. MARTÍNEZ - 0:1
     
    4
    Bayern právě vstřelil branku!
    Parádní start do zápasu od Bayernu Mnichov. Po rozehrávce volného přímého kopu přišel vynikající centr na Müllera, který ještě v jasné šanci hlavičkoval jen do připraveného Lena. Následně se ale balon odrazil přímo na nohu JAVIERA MARTÍNEZE, který milimetrově umístil svou střelu k pravé tyči. Zdálo se, že ještě balon tečoval na hranici ofsajdu Lewandowski, ale hlavní rozhodčí branku uznává.
     
    3
    Také velký favorit dnešního utkání Bayern Mnichov se dostal poprvé na útočnou polovinu. Ribéry byl faulován na třiceti metrech od branky domácího celku a má tak k dispozici první šanci na ohrožení Bernda Lena.
     
    2
    Fotbalisté domácího Leverkusenu rozehráli první poločas ze středového kruhu. Hosté se ale vrhli rychle do napadání. Bellarabi si nabíhal mezi obránce Bayernu, ale Alaba ve skluzu dokázal zneškodnit rodící se první šanci zápasu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí Daniel Siebert již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Semifinále Německého poháru mezi Leverkusenem a Bayernem Mnichov tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender, S. Bender, Tah, Retsos – Baumgartlinger, Aránguiz – Bellarabi, Havertz, Brandt – Volland
    Náhradníci: Özcan – Bailey, Kiessling, Alario, Jedvaj, Kohr, Henrichs

    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummles, Alaba – Martínez – Robben, Müller, Alcantara, Ribéry – Lewandowski
    Náhradníci: Starke – Wagner, Süle, Rodríguez, Rafinha, Bernat, Rudy

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Hacker.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    12.01. 2018 Leverkusen – Bayern 1:3
    18.08. 2017 Bayern – Leverkusen 3:1
    15.04. 2017 Leverkusen – Bayern 0:0
    26.11. 2016 Bayern – Leverkusen 2:1
    06.02. 2016 Leverkusen – Bayern 0:0
     
    Bayer Leverkusen

    Leverkusen se v posledních letech usadil výrazně v lepší části první Bundesligy. Až na minulý ročník! Tým ze západu Německa se trápil téměř po celou sezonu a obsadil konečné dvanácté místo.

    Ani letos nezačal Leverkusen nejlépe. První tři body přišly až ve čtvrtém kole v domácím prostředí proti Freiburgu. Následně ještě přišla porážka v Berlíně, ale od té doby se Leverkusen už tabulkou jen posouvá vzhůru až na aktuální třetí pozici, která zaručuje základní skupinu Ligy mistrů v příští sezoně. Dvě poslední utkání dokázal Leverkusen proti silným týmům Lipskem a Frankfurtem zvládnout poměrem 4:1. Hned polovinu z těchto osmi gólů vstřelil obávaný pětadvacetiletý útočník Kevin Volland.

    Stejně jako Bayern, tak i Leverkusen dokázal postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů do jarního playoff. V osmifinále ale s Atleticem Madrid nezvládl domácí utkání, které prohrál 2:4 a ani následná remíza 0:0 ze Španělska na postup dál nestačila.

    Cestou do semifinále Německého poháru se podařilo Leverkusenu vyřadit 3:0 Karlsruhu, 4:1 Union Berlín. Následně už přišly na řadu týmy z nejvyšší soutěže, ale ani s Mönchengladbachem a Werderem Brémy neměl Leverkusen větší potíže. Proti Brémám sice musel Leverkusen do prodloužení, ale v něm se trefil hned dvakrát a postoupil mezi nejlepší čtyřku.
     
    Bayern Mnichov

    Mnichovský gigant už je v domácí soutěži velmi blízko šestému titulu v řadě! Po třiceti odehraných kolech má již neuvěřitelný dvacetibodový náskok na smečku pronásledovatelů, kterou vede Schalke společně s Leverkusenem a Dortmundem. V letošním ročníku Bundesligy ztratil Bayern všechny tři body jen dvakrát. Hned ve třetím kole si na nejlepším německém týmu posledních let smlsl Hoffenheim 2:0, druhou porážku Bayern utrpěl na trávníku Mönchengladbachu na konci listopadu loňského roku. Třetí zaváhání předvedl mnichovský celek na hřiště Lipska, které vyhrálo před domácím publikem 2:0.

    Také v Lize mistrů si Bayern vede skvěle. V základní skupině sice jednou prohrál s PSG a šel tak do playoff z druhého místa. Ve vyřazovací části nejprve Bayern deklasoval celkově 8:1 turecký Besiktas. Následně ve čtvrtfinále už to se Sevillou bylo těsnější, ale nakonec německému týmu stačila výhra 2:1 z prvního zápasu. V semifinále však čeká na Bayern další světový gigant a to Real Madrid.

    Bayern neměl cestu do semifinále Německého poháru vůbec snadnou. V prvním kole sice porazil Chemnitzer 5:0, ale poté přišly dva velmi těsné výsledky. S Lipskem i s Dortmundem slavil mnichovský tým postup "jen" po výhře 2:1. Čtvrtfinále s Padebornem už bylo znovu zcela v režii Müllera, Robbena a dalších. Bayern deklasoval tým ze třetí ligy 6:0.
     
    Krásný úterní večer, vítám všechna příznivce fotbalu. Německý pohár dospěl již do své semifinálové části, v prvním utkání o postup do samotného finále se střetne domácí Leverkusen se supersilným mnichovským Bayernem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vít Schück

    Branky: 17. L. Bender, 73. Bailey – 4. Martínez, 9. Lewandowski, 53. Müller, 62. Alcantara, 64. Müller, 79. Müller

    Karty:   11. Retsos (LEV), 70. Aránguiz (LEV) – 65. Boateng (BAY)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 9:10. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:11.
    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender, S. Bender, Tah, Retsos (46. Bailey) – Baumgartlinger (63. Alario), Aránguiz – Bellarabi (67. Henrichs), Havertz, Brandt – Volland
    Náhradníci: Özcan – Bailey, Kiessling, Alario, Jedvaj, Kohr, Henrichs

    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummles, Alaba (46. Rafinha) – Martínez – Robben, Müller (80. Rodríguez), Alcantara (86. Süle), Ribéry – Lewandowski
    Náhradníci: Starke – Wagner, Süle, Rodríguez, Rafinha, Bernat, Rudy

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Hacker
    thejrc.org