Philadelphia – Pittsburgh 0:5 (kon.) | New Jersey – Tampa 1:3 (kon.) | Colorado – Nashville 2:3 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:1 (kon.)
konec
New Jersey Devils
1:3 (1:2, 0:0, 0:1) Stav série: 1:3
Tampa Bay Lightning
Čtvrtek 19.04.2018, 01:30 • Prudential Center, Newark • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    TAMPA BAY LIGHTNING

    Od začátku play-off tenhle celek patří k největším favoritům na Stanley Cup. Tampa ovládla během základní části Východní konferenci a své kvality začala potvrzovat i ve vyřazovacích bojích. První dva mače série zvládla bez větších obtíží. Nejprve Devils porazila 5:2, v odvetě 5:3 a za dvě střetnutí tak do klece soupeře nasázela deset branek. Jenže vše není tak jednoduché. New Jersey doma oplácelo stejnou mincí a snížilo stav série. Teď bude hodně klíčové, jak dopadne čtvrté měření sil. Pakliže se Ďáblům podaří vyrovnat, budou to mít Bolts s postupem do druhého kola ještě hodně komplikované. Vlastně můžeme říci, že dnešní partie bude dost možná nejvíce klíčová pro celou sérii.

    Kanadské bodování Tampy Bay v play-off vede podle očekávání Nikita Kučerov (2+4), následují ho nejlepší střelec Alex Killorn (4+1), Steven Stamkos (1+3) a český útočník Ondřej Palát (1+3).
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Nikdo s nimi před sezonou nepočítal, o to větší teď mají motivaci dostat se ve vyřazovacích bojích co nejdál. Jenže aby tak mohli učinit, musí přejít přes pořádně silného soupeře. A první tři mače ukázaly, že Lightning pro Devils nebudou snadnou kořistí. Za stavu 0:2 na zápasy sice New Jersey zapsalo první výhru série. I tak jej čeká ještě spousta dřiny. Rozhodující slovo měl ve třetím měření sil americký forvard Stefan Noesen, který vstřelil rozhodující gól na 3:2. Domácí pak výhru potvrdili dvěma zásahy do odkryté branky. První duel v tomto play-off odchytal brankář Cory Schneider, jenž nahradil dlouho jistého Keitha Kinkaida. Schneider měl tým dodat nový impuls, což se očividně povedlo. Bude to stačit i k vyrovnání série na 2:2?

    Statistiky Devils v play-off táhne nezastavitelný Taylor Hall (2+3), jehož podporují Blake Coleman (2+0), Travis Zajac (1+1) a Will Butcher (1+1).
     
    Vzájemné zápasy v sérii

    Tampa Bay – New Jersey (5:2)
    Tampa Bay – New Jersey (5:3)
    New Jersey – Tampa Bay (5:2)
     
    Československá stopa v utkání

    Pavel Zacha (NJD) (0+0)
    Ondřej Palát (TBL) (1+3)
     
    Vítejte u dalšího utkání play-off NHL! Série prvního kola mezi New Jersey Devils a Tampa Bay Lightning pokračuje čtvrtým zápasem a znovu se máme na co těšit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Vatanen, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher – Palmieri, Hischier, Hall (A) – Maroon, Zacha, Ma. Johansson – Noesen, Zajac (A), Coleman – Stafford, Boyle, Wood.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Strålman (A), McDonagh, Sergačjov, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), J. T. Miller – T. Johnson, B. Point, Palát – Gourde, Cirelli, Killorn – Conacher, Paquette, Kunitz.

    Rozhodčí: McCauley, Peel – Nansen, Devorski.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Nesrovnalostí v domácí obraně se pokusil využít Brayden Point, jenž vyjel zpoza branky a z otočky vystřelil, jenže mezi tyče se netrefil.
     
    00:34
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Taylor Hall – 2 min., hákování).
     
    01:15
    Devisl si pomohli důrazem u mantinelů a Coleman tak mohl vyvézt puk přes červenou čáru, což hlasitě kvitují diváci v zaplněném Prudentical Center.
     
    01:38
    Nikita Kučerov v rychlosti hodil puk na osu hřiště, kudy zrovna jel J.T. Miller, nicméně Schneider jeho střelu lapačkou vytěsnil nad břevno až do ochranné sítě.
     
    01:56
    Lovejoy přes sebe nepustil Johnsonem vystřelený puk a Coleman se postaral o vyhození přes všechny čáry. Domácí tak mohou střídat.
     
    02:28
    Ondřej Palát stál před levým kruhem, odkud vyslal pobídku na teč. Jeho spoluhráči ji ale nevyslyšeli a Schneider zasahovat nemusel.
     
    02:34
    Domácí v plném počtu.
     
    03:06
    Blesky přečkaly nijak nebezpečnou akci domácího týmu a nyní uklidňují hru ve vlastním pásmu. Oba celky mezitím na ledě formují kompletní formace.
     
    03:58
    Drew Stafford několik sekund držel puk pod tlakem na úrovni koncové čáry, ovšem hostující branku nijak neohrozil.
     
    04:28
    Miles Wood ve středním pásmu lehce ztratil stabilitu a společně s ní také kotouč, který Paquette nahodil k Schneiderovi.
     
    05:10
    Point si navedl kotouč na střed a prudce vystřelil zápěstím. Branku netrefil, nicméně ke střele se ještě dostal Palát a Schneider musel u pravé tyče rychle reagovat.
     
    05:29
    Hall zastavil puk pro Hischiera, který si pro něj přijel z druhé vlny, ale poté si se svými spoluhráči neporozuměl. Dopředu se tak znovu tlačí Bolts.
     
    05:49
    Gourde nestihl přijet k brankovišti, kam zrovna letěl centr z levého mantinelu. Z delší vzdálenosti pak ještě natáhl Strålman, ale na Schneidera si nepřišel.
     
    06:19
    Devils zatím mají velké problémy s držením puku na hokejkách. Nyní ho znovu dvakrát lacino ztratili a do akce tak musel Schneider, na kterého zprava vypálil Stamkos.
     
    06:45
    Hosté vysoko napadali a díky tomu nepustili Ďábly ani přes červenou čáru. Hedman se však rychle zbavil puku a musí bránit další snažení týmu z Newarku.
     
    07:41
    Seversonovo střílené nahození od modré čáry nadělalo Vasilevskému první větší starosti! Po svém zákroku musel zasahovat i proti Johanssonovi, jenž u Kilorna přihrál Maroonovi, ale ani on na ruského gólmana nevyzrál.
     
    07:47
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Alex Killorn – 2 min., hákování).
     
    08:01
    Tyler Johnson vyhrál vhazování po pravici Vasilevského a Cédric Paquette měl relativně dost času na vyhození kotouče do bezpečí.
     
    08:12
    A pozor, Devils budou hrát téměř dvě minuty v pěti proti třem! Hall to vzal na sebe a u modré čáry byl podražen Paquettem, který už pyká na trestné lavici.
     
    08:23
    Devils právě vstřelili branku!
    Stačilo jen pár sekund a domácí mužstvo dvojnásobnou přesilovku využilo! Will Butcher převzal puk od Halla a rychle ho předal na levou stranu, odkud napřáhl KYLE PALMIERI a uklidil puk k vzdálenější tyči. Vasilevskij byl bez šance, neboť se zrovna přesouval k opačnému konci brankové konstrukce. Asistence: Will Butcher, Taylor Hall.
    08:23 Kyle PALMIERI - 1:0
     
    09:12
    Pro Devils mohlo být ještě veseleji! Butcher vymyslel vynikající pas přes celé střední pásmo, ovšem Zajac z nájezdu vůbec netrefil branku!
     
    09:49
    Severson to zkusil z levého mantinelu, ale betony Vasilevského byly na místě. Tlak New Jersey každopádně ještě pokračuje.
     
    10:12
    Hosté v plném počtu.
     
    10:56
    Coleman nabral fantastickou rychlost, Sergačjov jej vůbec nestíhal, nicméně domácí útočník naštěstí pro Vasilevského minul branku.
     
    11:30
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Postarala se o to první formace, která se v rychlosti prokombinovala až ke gólu! Přes Stamkose a Kučerova se puk dostal k J.T. MILLEROVI, jenž se nezalekl své výhodné pozice a zblízka učebnicově zvedl puk nad pravé rameno brankáře Schneidera. Asistence: Nikita Kučerov, Steven Stamkos.
    11:30 J. T. Miller - 1:1
     
    11:46
    Ben Lovejoy chtěl bleskově vrátit vedení na stranu Ďáblů, nicméně jeho střela od modré čáry byla jen propagačního rázu. Vasilevskij zasáhl a přerušil hru.
     
    12:21
    Tak to je ledová sprcha pro Devils, kteří zničehonic prohrávají 1:2! Coburn obloukem projel přes útočnou modrou a nechal puk Conacherovi, jenž zpoza levého kruhu vypálil zápěstím a puk se překvapivě odrazil od břevna do sítě.
     
    12:21
    Všemu je nakonec jinak! Coburnův přechod přes modrou čáru nebyl v pořádku a kontrola u videa odhalila těsný ofsajd. Jeden z hostů příliš ležérně vyjížděl z útočného pásma a gól proto neplatí pro ofsajd.
     
    13:47
    Neuznaný gól by mohl být vodou na mlýn pro domácí celek, který teď uzamkl soupeře před Vasilevským.
     
    14:30
    Colemanovu slušnou střelu z levého kruhu ruský gólman v bílém dresu vyrazil. Stejně tak zavřel branku proti Hischierovi.
     
    15:02
    Tampa právě vstřelila branku!
    Strhující první třetina pokračuje dalším gólem Tampy, který by už měl platit! Bolts se v útočném pásmu několikrát přesunuli z jedné strany na druhou, celou akci završila Coburnova přihrávka z levého křídla do mezikruží, kde se dobře zorientoval NIKITA KUČEROV a přes Seversona rychle vystřelil do protipohybu Schneidera. Asistence: Braydon Coburn, J.T. Miller.
    15:02 Nikita KUČEROV - 1:2
     
    15:36
    S dalšími nepříjemnostmi pro Ďábly přispěchal Kunitz, který nejprve minul z osy hřiště, ale poté se ještě dostal ke dvěma dorážkám, které Schneider vyřešil.
     
    16:09
    Nikita Kučerov ukázal, že umí také přitvrdit. V útočném pásmu si v souboji rameno na rameno vyšlápl na Vatanena, který zůstal ležet na ledě a v přerušené hře odešel rovnou do šatny.
     
    16:16
    Po protestech domácí lavičky se znovu hraje. Cirelli porazil na vhazování Zachu, kotouč poslal na modrou čáru a Girardi okamžitě vypálil do Schneiderova betonu.
     
    16:49
    Maroon nezkrotil Zachovu křižnou přihrávku a Tampa rychle otočila hru, přičemž Killorn přišpendlil na mantinel Lovejoye a to odstartovalo menší hromadnou potyčku.
     
    16:49
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Alex Killorn – 2 min., vražení na hrazení).
     
    17:12
    Will Butcher na levém kraji modré čáry nezachytil rychle letící puk a ten domácím utekl až za branku Coryho Schneidera.
     
    17:39
    Strålman zablokoval Halla a Tampa vzápětí dvakrát odeslala kotouč ven z obranného pásmy bránících Lightning.
     
    18:30
    Severson dal puk doleva na Johanssona. Ten zase přenesl puk doleva na Zachu, jehož tečované nahození Vasilevskij zkontroloval.
     
    18:49
    Hosté v plném počtu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Boyle dal co proto Kučerovovi a další šarvátky na sebe nenechaly dlouho čekat. Tento zápas slibuje pořádnou show se vším všudy!
     
    19:18
    Rozhodčí se dlouho radili a nakonec poslali na trestnou lavici tři muže. Z týmu Devils byli za hrubost vyloučeni Wood a Coleman, za Tampu pouze Strålman, a tak si hosté zahrají v početní převaze.
     
    19:53
    J.T. Miller si chtěl narazit puk o pravý mantinel, to přečetl Greene a bez váhání odpálil puk k soupeřově brankáři. V první periodě se už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Tampa vstoupila do zápasu aktivněji, nicméně po dvou slepených faulech šla do tří. Devils přesilovou hru využili zásluhou Palmieriho, jenže o chvíli později už bylo zase srovnáno po trefě Millera. Další hostující gól Conachera nebyl uznána pro ofsajd, ovšem Blesky to nijak nerozhodilo a od času 15:02 už regulérně vedou díky Kučerovovi.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku 13 – 12
    Zablokované střely soupeře: 2 – 1
    Trestné minuty: 6 – 7
    Využité přesilové hry: 1/3 – 0/2
    Bodyčky: 9 – 6
    Vyhraná vhazování: 67% – 33%.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Devils nastoupili do druhé třetiny bez zraněného obránce Vatanena. Jeho spoluhráči teď musí přečkat pokračující oslabení.
     
    20:52
    Stamkos zleva přihrál na modrou čáru Hedmanovi. Jeho svižná střela tahem Schneiderovi vypadala z lapačky, ale hosté se k dorážce neprobojovali.
     
    21:18
    Domácí v plném počtu.
     
    21:30
    Miles Wood vyjel z trestné lavice a hend dostal přihrávku umožňující rychlý únik. Vasilevského moc neprotáhl, ale Devils ještě zůstali v tlaku. Moore skóre ale také nezměnil.
     
    22:24
    Palmieri aktivně napadal McDonagha, kterého přinutil k chybě, ovšem Tampa to v obraném pásmu i tak zvládla na výbornou.
     
    23:06
    Po několikanásobné šavlovačce ve středním pásmu vyjel s pukem na hokejce Anthony Cirelli, ovšem bekhendová střela z pravé strany gólové parametry neměla.
     
    23:46
    Kučerov propadl na útočné modré, Johansson okamžitě vyslal do protiútoku Maroona, ale ten až moc dlouho váhal se zakončením a z úhlu už nezvedl puk přes Vasilevského beton.
     
    24:16
    Ondřej Palát zachytil puk u modré čáry a bez většího rozmýšlení jej hodil do volného prostoru na levé straně, odkud Schneidera protáhl švédský zadák Strålman.
     
    24:56
    Aktivní Cirelli ze zadního mantinelu centroval před branku, jenže jeho dva spoluhráči celou situaci přejeli a puk nezachytili.
     
    25:28
    Na druhou stranu vyrazil Hall, ale proti přesile se výrazněji neprosadil. Protiakce Bolts zase skončila postavením mimo hru.
     
    25:50
    Butcher se dostal pod tlak Conachera, jehož zákrok nebyl posouzen jako faul. Místo toho hostující útočník ze čtvrté formace zakončoval z pravé strany, ale Schneiderovi moc vrásek na čele nepřidělal.
     
    26:15
    Kučerov ve středním pásmu přenesl hru doleva k rozjetému Millerovi, který u kruhu napřáhl, ale golfákem se do branky netrefil.
     
    26:35
    Opět nebezpečná první letka Tampy! Stamkos z osy roztáhl hru doleva, kde tentokrát byl Kučerov a Schneider tentokrát musel zasahovat.
     
    27:03
    V útočném pásmu Devils se neprosadil Butcher, který nahazoval puk od modré. Vasilevskij toho moc neviděl, ale clonící hráči kotouč zastavili místo něj.
     
    27:53
    Pointův útok s Palátem a Johnsonem se sice usadil před Schneiderem, avšak kromě zablokované střely frýdecko-místeckého odchovance nic kloudného nevymyslel.
     
    28:14
    Tempo hry oproti první třetině přece jenom trochu opadlo. Na střely vedou po změně stran hráči Tampy 6:3.
     
    29:09
    Green věděl, že jeho kolegové střídají, a tak jenom nahodil puk od červené čáry. Coburn jej sebral a rozjel akci Lightning.
     
    29:42
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Taylor Hall – 2 min., podražení).
     
    30:01
    Lovejoy na úvod dalšího oslabení vyhodil puk do bezpečí. Připomínám, že Devils po zranění Vatanena dohrávají jen na pět obránců.
     
    30:36
    Tampa s velkými problémy udržela útočné pásmo, ve kterém se nachází útok s Ondřejem Palátem. Domácí jej ale drží na uzdě.
     
    31:17
    Hedman nabil do pravého křídla napřaženému Kučerovovi, leč Schneider se potřetí překonat nenechal. Hra se záhy přesunula mezi modré čáry.
     
    31:28
    Nikita Kučerov u obranné modré čáry přidržel Palmieriho, který si přitom snažil pokrýt kotouč. Rus je vyloučen a patnáct sekund se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    31:33
    Zajac vyhrál vhazování nad Tylerem Johnsonem, na levé straně si puk vzal Palmieri, nicméně střela z nulového úhlu byla McDonaghem sražená mimo hrací plochu.
     
    31:42
    Domácí v plném počtu. Začíná jejich přesilová hra.
     
    32:13
    New Jersey toho ve druhé třetině zatím moc nevymyslelo. A platí to i v probíhající přesilové hře, ve které se marně snaží zabydlet před Vasilevským.
     
    32:41
    Patrick Maroon nahrál z úrovně brankové čáry do druhé vlny, Tylor Hall byl v levém kruhu v dobré šanci, ale klec Tampy o kousíček přestřelil.
     
    33:25
    Anthony Cirelli si klekl před Butchera a srazil puk do středního pásma. Přesilovka Ďáblů tím víceméně skončila.
     
    33:28
    Hosté v plném počtu.
     
    34:06
    Stamkos byl ve středním pásmu rychle dostoupený Colemanem a puk se z jejich souboje snesl do hlediště. Následuje hvizd a komerční přestávka.
     
    34:28
    Palát s Johnsonem usilovně bojovali před brankovištěm. Schneider byl mezitím atakován Pointem a skončil na zádech, což přimělo rozhodčího přerušit hru.
     
    34:28
    Z šance Tampy dokonce bude přesilová hra pro muže v červeném! Brayden Point dostává dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    34:59
    První čtvrtinu oslabení přežili hosté bez sebemenších problémů, Ryan McDonagh vyhodil a s kolegy odjel na střídačku.
     
    35:28
    A další vysvobození v podání hostující čtveřice, Tampě tentokrát ulehčil vyhazující Cédric Paquette.
     
    36:01
    Marcus Johansson vypálil z delší vzdálenosti jen do mantinelu a kotouč se od něj odrazil až mimo útočné pásmo Devils, kterým se tato početní převaha zatím moc nedaří.
     
    36:28
    Hosté v plném počtu.
     
    36:33
    S koncem přesilové hry to ještě zkusil Pavel Zacha, jehož střela zápěstím byla tečovaná a puk nebezpečně proletěl pár centimetrů vedle nechráněného prostoru u levé tyče Vasilevského klece.
     
    36:56
    Severson dostal hodně prostoru v pravém kruhu, Vasilevskij jeho střelu jenom vyrazil a nebýt posunutí branky, tak by se dostal do velkých trablů kvůli dorážejícímu Johanssonovi.
     
    37:34
    Opět v akci domácí obránce Severson, který jen tak plácl do puku zpoza pravého kruhu a to nemělo moc šancí na úspěch. Střela navíc skončila na Girardim.
     
    38:16
    Ondřej Palát prokázal dobrý přehled a zprava přenesl hru na druhou stranu k přijíždějícímu Strålmanovi. Jeho střílený pas ještě hokejkou tečoval Point, ovšem Schneider byl připraven.
     
    38:38
    Poměrně zbytečný faul posílá Devils do oslabení. Stefan Noesen ztratil balanc a přitom zvednutou hokejkou trefil do obličeje Pointa. Jsou z toho dvě minuty a přesilovka pro Lightning.
     
    38:50
    Hedman znovu v roli režiséra přenesl těžiště doleva, odkud vystřelil Stamkos. Schneider puk vyrazil na Lovejoye a ten ho s přispěním mantinelu dostal mimo ledovou plochu.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:11
    Kučerov přihrál nějaké dva metry před brankoviště, jenomže Miller několik překážek neprostřelil. Coleman pak vyrazil do protiútoku, ale byl čistě zastaven.
     
    39:40
    Lovejoy znovu na ledě a opět se postaral o vyhození, které musel řešit až ruský brankář Vasilevskij. Jeho kolegové už na útok nemají moc času.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi druhá dvacetiminutovka, která nabídla mnohem klidnější hokej. O něco více ze hry měla Tampa, která svého soka přestřílela v poměru 12:5, ale brankáře Schneidera potřetí nepřekonala. Gólu se diváci nedočkali ani v několika přesilových hrách, a tak třetí třetina rovněž odstartuje za těsného vedení Lightning 2:1.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku: 18 – 24 (13:12, 5:12)
    Zablokované střely soupeře: 6 – 7
    Trestné minuty: 10 – 12
    Využité přesilové hry: 1/5 – 0/4
    Bodyčky: 18 – 12
    Vyhraná vhazování: 62% – 38%.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Bolts se v přesilovce potřebovali co nejrychleji dostat do útočného pásma. Na sebe to vzal Miller a propagační střelou zleva získal buly u Schneidera.
     
    40:38
    Domácí v plném počtu.
     
    41:17
    Tyler Hall svou zadovkou oslovil Seversona, na jehož střelu od modré Vasilevskij moc dobře viděl a schoval puk v lapačce.
     
    41:31
    Blake Coleman to poněkolikáté zkusil individuálně, nyní se přes Pointa dostal ke střele, ale tu poslal jen doprostřed branky na hrudník Vasilevského.
     
    42:01
    Devils zakombinovali po celém obvodu útočného pásma. Dvě nahození do brankoviště však k šanci nevedly.
     
    42:46
    Dlouhý boj u mantinelu vzešel vítězně pro Tampu, která osvobodila puk a dostala se s ním k Sergačjovovi. Ruský obránce se před pravým kruhem zbavil Wooda, ale Schneider precizně zakročil.
     
    43:28
    Wood nepředvedl dvakrát chytrou rozehrávku o mantinel, puk sice skončil v útočném pásmu, ale rozhodčí odpískali ojedinělý icing Devils.
     
    43:44
    Ani teď domácím nezafungoval přechod do ofenzivy. K nelibosti diváků byla hra zastavena pro postavení mimo hru. Následuje buly mezi Zachou a Cirellim.
     
    44:22
    Zacha poslal puk doprava na Maroona, toho ale překvapil Gourdeho bekčeking, kvůli kterému New Jersey ani teď Vasilevského neohrozilo.
     
    45:21
    John Moore posunul kotouč před sebe, ale Wood branku minul. Andy Greene pak ještě přispěchal do pásma ze druhé vlny, ale Vasilevskij jeho zakončení z vrcholku levého kruhu vyrazil.
     
    45:45
    Ďáblové se ještě udrželi v útočném pásmu. U pravého mantinelu operoval Pavel Zacha, nicméně Hedman střelu českého útočníka před brankou zablokoval.
     
    46:15
    Pointův pozdrav Schneidera nijak nevylekal, Devils následně na nic nečekali a vrátili se do útoku. Zpoza levého kruhu tentokrát zakončoval Coleman a přinutil Vasilevského zasáhnout.
     
    46:36
    Cirelli přihrávkou na krátkou vzdálenost připravil pozici pro Killorna, jenž trefil jen Butchera. Hosté si kotouč ještě jednou vybojovali, ale Killorn ani napodruhé vedení Tampy nenavýšil.
     
    47:17
    Greene moc dobře věděl o rozjetém Hallovi, kterému kotouč poslal na levé křídlo. Nejlepší hráč Devils ze základní části měl před sebou už jen Vasilevského, který mu zmenšil střelecký úhel a betonem zasáhl.
     
    47:18
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (J. T. Miller – 2 min., sekání).
     
    47:26
    Patrick Maroon stál za oběma obránci Tampy, Palmieri zleva našel jeho položenou hokejku, ale kotouč se od ní do branky neodrazil.
     
    47:57
    Kyle Palmieri číhal na vrcholku levého kruhu, kam mu Butcher také adresoval přihrávku. Ani tato tvrdá rána z první však nenadělala Vasilevskému žádné větší starosti.
     
    48:06
    Celá situace se teď vesměs zopakovala, jenže domácí útočník z úhlu trefil jen vnější část brankové konstrukce. Devils každopádně pokračují v kombinaci.
     
    48:37
    Butcher se neměl ke střele a neustále vracel puk doprava Hallovi. Ani ten ale pálit nechtěl a toho využil jeden z obránců, který srazil kotouč do středního pásma.
     
    49:18
    Hosté v plném počtu.
     
    49:23
    Severson v závěru přesilové hry dvakrát vystřelil od modré. Vzápětí ještě přihrál do mezikruží Zachovi, který se sice srovnal ke střele, ale branku netrefil.
     
    49:59
    Vteřinu před polovinou třetí třetiny se přerušuje kvůli zakázanému uvolnění New Jersey. V poslední době převážně bránící Tampa tak zadarmo dostala buly v útočném pásmu.
     
    50:04
    J.T. Miller si na vhazování poradil s Boylem a přesměroval puk za sebe. Před Coburnem se otevřela možnost vystřelit, ale Schneider kotouč celou dobu dobře viděl a snadno zakročil.
     
    50:48
    Blesky poslaly na led elitní formaci, Kučerov z levého kruhu ale neuspěl a po několika dalších přihrávkách už Ďáblové dostal kotouč do bezpečné části kluziště.
     
    51:26
    Colemanovi byl odpískán ofsajd a na tribunách už začíná narůstat nervozita. Devils mají posledních osm minut na to, aby odvrátili třetí porážku v sérii.
     
    52:09
    Z nepřesné přihrávky na Marcuse Johanssona resultuje nevynucené zakázané uvolnění a buly mezi Zachou a Johnsonem po levici Schneidera.
     
    52:52
    Další komplikace pro dotahující New Jersey! Jeho kapitán Andy Greene v rohu defenzivního pásma podrazil Stamkose a putuje na dvě minuty za katr.
     
    53:13
    Victor Hedman si rozmyslel střelu a ještě hodil puk doprava na Millera, jehož ránu Schneider vyrazil. Podobně dopadl vzápětí také jeho ruský spoluhráč Kučerov.
     
    53:55
    Čtveřice domácích hokejistů už začínala potit krev, Lightning toho ale nemohli využít, neboť přihrávka od modré čáry byla nadzvednuta až do ochranné sítě.
     
    54:22
    Sergačjov mohutně napřáhl od modré čáry a napálil dolní končetinu Palmieriho, jenž v pokleku ještě dokázal vyhodit a vysloužil si potlesk fanoušků.
     
    54:52
    Domácí v plném počtu.
     
    55:11
    Blesky nevyužily ani tuto přesilovou hru. Těšit je ale může fakt, že se o další dvě minuty přiblížily cennému vítězství z ledu Prudential Center.
     
    55:55
    Johanssonova přihrávka přes střední pásmo byla pro Wooda až moc prudká, puk si za brankou sebral Vasilevskij, ale rozehrát se mu nepodařilo.
     
    56:23
    Zacha ze složité pozice před levým kruhem o velký kus minul, volný puk si přivlastnil Kunitz a poslal ho ven z obranného pásma Tampy.
     
    56:56
    Hraje se poměrně dlouhou dobu bez přerušení a Ďáblům tak velmi rychle dochází čas. Tři minuty před koncem třetiny se zatím nemohou dostat do tlaku.
     
    57:19
    Až nyní to od modré dvakrát zkusil Greene. V prvním případě trefil clonícího beka a ani následně Vasilevského nijak neohrozil.
     
    57:59
    Tyler Johnson se dokázal prokličkovat před branku, kde Schneider jeho průnik nekompromisně zastavil. Americký útočník to ve velké rychlosti neměl jednoduché a puk nechal za sebou.
     
    58:24
    Tampa drží kotouč na útočné polovině a Schneider ani nemůže přemýšlet o odjezdu na střídačku. S domácím týmem to začíná vypadat bledě.
     
    58:52
    Tampa právě vstřelila branku!
    Jen co Cory Schneider pustil do hry šestého hráče, tak domácí kotouč ztratili. Vasilevskij ho po mantinelu poslal do středního pásma na Millera, který se uvolnil a NIKITA KUČEROV po jeho pasu neomylně trefil prázdnou branku. Asistence: J.T. Miller.
    58:52 Nikita KUČEROV - 1:3
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:41
    Anton Strålman vyhodil puk ven ze hřiště, ovšem rozhodčí zřejmě viděli teč tvrzeného skla, neboť vylučovat nebudou. Devils si 19 sekund před koncem ještě vybrali svůj oddechový čas.
     
    59:52
    Severson po vyhraném vhazování ihned posílal puk na branku, ale Vasilevskij zůstal nepřekonán. Následně Lightning vyhodili na icing.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! New Jersey nenavázalo na dva dny staré domácí vítězství a ve čtvrtém utkání v rámci čtvrtfinále Východní konference utrpělo dost možná klíčovou porážku. Tampa dnes inkasovala jako první, ještě v úvodní třetině ale skóre otočila a o svůj náskok už nepřišla. Celek z jihu Spojených států tak vede už 3:1 na zápasy a před sebou má domácí duel, ve kterém může stvrdit postup do další fáze play-off.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 28 – 37 (13:12, 5:12, 10:13)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 10
    Trestné minuty: 12 – 14
    Využité přesilové hry: 1/6 – 0/5
    Bodyčky: 25 – 19
    Vyhraná vhazování: 59% – 41%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Andrej Vasilevskij (TBL) 27 zák., 1 gól, 96,4%
    2. Kyle Palmieri (NJD) 1+0
    3. J.T. Milelr (TBL) 1+2.
     
    Československá stopa v utkání
    Pavel Zacha (NJD)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 18:49
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:04

    Andrej Šustr a Peter Budaj (oba TBL) do hry nezasáhli.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (04:34:54)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. Palmieri (Butcher, Hall) – 12. J. T. Miller (Kučerov, Stamkos), 16. Kučerov (Coburn, J. T. Miller), 59. Kučerov (J. T. Miller)


    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Vatanen, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher – Palmieri, Hischier, Hall (A) – Maroon, Zacha, Ma. Johansson – Noesen, Zajac (A), Coleman – Stafford, Boyle, Wood.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Strålman (A), McDonagh, Sergačjov, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), J. T. Miller – T. Johnson, B. Point, Palát – Gourde, Cirelli, Killorn – Conacher, Paquette, Kunitz.

    Rozhodčí: McCauley, Peel – Nansen, Devorski

    Diváci: 16 514
    New Jersey 1 4 Tampa
    #1 Pátek 13.04.2018 • 01:00
    Tampa - New Jersey 5:2
    #2 Sobota 14.04.2018 • 21:00
    Tampa - New Jersey 5:3
    #3 Úterý 17.04.2018 • 01:30
    New Jersey - Tampa 5:2
    #4 Čtvrtek 19.04.2018 • 01:30
    New Jersey - Tampa 1:3
    #5 Sobota 21.04.2018 • 21:00
    Tampa - New Jersey 3:1
    thejrc.org