Slovensko – Finsko 2:5 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 3:1 (kon.) | Kanada – USA 6:4 (kon.)
Rusko – Francie 7:1 (kon.)
konec
Slovensko
2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
Finsko
Čtvrtek 19.04.2018, 12:35Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Máme tu konec prvního zápasu skupiny B, ve kterém Finové poráží Slováky v poměru 5:2! Po většinu zápasu byli lepším týmem a skóre odpovídá průběhu hry, Slováci se skoro po celý zápas nedokázali vypořádat s rychlou hrou Finů, kteří byli u většiny puků jako první a vyhrávali většinu soubojů.

    Ode mě je to pro tuto chvíli vše a zase někdy u onaljnu, naviděnou! (14:50:31)
     
    Konec zápasu.
    59:32 Jesperi KOTKANIEMI - 2:5
     
    59:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! Slovái chybovali a na bránu se řítil Niklas Nordgren, ten ještě přihrál JESPERIOVI KOTKANIEMIMU a ten už v poklidu uklízí do prázdné brány. Asistence: Niklas Nordgren.
     
    59:00
    Předposlední minuta se odehrávala povětšinu ve středním pásmu, nebo pásmu Slováků, žádný tlak se zatím nekoná a zbývá již poslední minuta!
     
    57:59
    Vhazování před brankou Slovenska, Hlavaj se tak vrací do brány.
     
    57:40
    Ilenčík poslal puk od modré čáry na bránu, ten nikdo netečoval a trefil výstroj Annunena.
     
    57:30
    Slováci odvolávají brankáře!
     
    57:00
    Slováci si berou oddechový čas, uvidíme jestli jim to pomůže ke snížení, případně k vyrovnání skóre.
     
    56:05
    Slovensku zbývá na vyrovnání skóre necelé 4 minuty. Teď Slováci nahazovali puk na bránu Annunena, ten pro jistotu kryje a bude se za chvíli vhazovat před jeho brankou.
    55:19 Toni UTUNEN - 2:4
     
    55:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že je rozhodnuto! Lundell posunul puk na modrou čáru k TONIMU UTUNENOVI, který se s ničím nepáral a poslal puk na bránu, ten se zastavil až v síti! Finsko vede 4:2. Asistence: Anton Lundell, Kristian Tanus.
     
    54:38
    Půlka přesilovky je pryč a puk se momentálně nachází za bránou Suomi, ti budou tak muset zakládat další útočnou akci.
     
    53:37
    Ani tentokrát závěrečný tlak Slováků nepřijde, Čajkovič zbytečně po odehrání seknul protihráče a míří tak na trestnou lavici.
     
    52:30
    Mohlo být prakticky rozhodnuto! Aaltonen měl na holi obrovskou šanci. Natlačil se zpoza brány před slovenskou bránu a poslal puk na levou stranu brány, Hlavaj ale včas vykopl beton a uchránil tak svou svatyni!
     
    52:13
    Slováci jsou v plném počtu a ubránili se tak přesilovce soupeře, uvidíme jestli nastane jejich závěrečný tlak, zatím tomu průběh hry nenapovídá.
     
    51:40
    Finové jsou ve své přesilovce aktivní, hodně zakončují, ale žádná ze střel nebyla nějak více nebezpečná.
     
    50:13
    Finové jsou v plném počtu a budou tak pokračovat ve své přesilovce.
     
    50:06
    Dominik Sojka vyvinul přemíru snahy a nedovoleně držení protihráče a odchází na trestnou lavici.
     
    49:53
    Slováci si vypracovali první příležitost v této přesilovce. Pálil od modré čáry Dlugoš, Annunen ale kryje.
     
    48:43
    Kotkaniemi unikl po levém křídle při vlastním oslabení a vystřelil na Hlavaje, netrefil puk ale ideálně a bránu přestřeluje!
     
    48:13
    Konsta Hirvonen si po buly počínal nedovoleně a odpyká si tak 2 trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    47:42
    Slováci se stále nemohou dostat do souvislejšího tlaku, Finové ukazují, že mají větší kvalitu než soupeř, u skoro každého puku jsou první, a prokazují vyšší rychlost.
     
    46:58
    Anunnen radši přikryl nahození ze středního pásma, protože jako první dojížděl jeden ze slovenských útočníků.
     
    45:55
    Hirvonen si položil na zem Mrazíka a rázem měl před sebou dostatek prostoru, rozhodl se tedy pro střelu, tu ale zblokoval slovenský obránce stojící před Hlavajem.
     
    44:35
    Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    43:59
    Bylo skoro vyrovnáno! Cederle našel na levé straně volného Čajkoviče, ten byl před brankářem Anunnenem úplně sám! Finský brankář předvedl ale skvělý zákrok!
     
    42:35
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Slovensko (Oliver Turan – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Finsko (Ville Petman – 2 min., nesportovní chování).
     
    42:05
    Na začátku třetiny se hraje hokej nahoru dolu, nejdříve pálil z Zekucia, jeho střelu vyrazil Annunen do rohu kluziště, tam si puk převzal Utunen, a vyslal do útoku Tanuse, ten také vyzkoušel pozornost Hlavaje, ten ale střelu pokryl.
     
    40:24
    K zajímavé šanci se dostala opět první lajna Finů, nejdříve pálil zpoza kruhů Nordgren, jeho střelu sice Hlavaj chytil, ale vyrazil ji pouze před sebe, tam byl nejrychleji u dorážky Kotkaniemi, který ale trefil pouze lapačku slovenského golmana!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V druhé třetině jsme viděli celkem 4 góly, nejdříve Fini navýšili vedení na 2:0 zásluhou Nordgrena, poté Slováci dokázali vyrovnat góly Okuliara a Čajkoviče, těsně před koncem třetiny ale Finové opět vzali vedení na svou stranu díky gólu Lundella.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:08 Anton LUNDELL - 2:3
     
    39:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové také využívají přesilovku a opět tak vedou o jeden gól! Tanus dobře viděl před bránou ANTONA LUNDELLA, poslal mu prudkou přihrávku na teč, ta gólem ještě neskončila, k dorážce se ale opět dostal Lundell a napodruhé se již nemýlil! Asistence: Kristian Tanus, Toni Utunen.
     
    38:43
    Vyloučení v týmu Slovensko (Róbert Džugan – 2 min., hákování).
     
    38:30
    Slováci se po svém prvním gólu zlepšili a momentálně působi živějším dojmem než Fini. Nic nevymýšlejí a hrají v obraně velmi jednoduše.
     
    37:01
    Kakko se pokusil překvapit brankáře Hlavaji a vystřelil z velké vzdálenosti, jeho střelu ale slovenský brankář s přehledem kryje.
    36:02 Maxim ČAJKOVIČ - 2:2
     
    36:02
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    To byla bleskurychle využitá přesilová hra! Kňažko si vybruslil až před brankáře Anunnena, kterého nepřekonal, puk se ale odrazil přímo na holi k dojíždějícímu MAXIMU ČAJKOVIČOVI, který poslal puk mezi betony finského brankaře! Asistence: Samuel Kňažko, Kristián Kováčik.
     
    35:42
    Vyloučení v týmu Finsko (Lenni Killinen – 2 min., držení).
     
    35:18
    Finové se teď nemůžou delší dobu udržet v útočném pásmu a většinu jejich náhozů ze středního pásma sbírají slovenští obránci.
    33:50 Radost slovenského fanouška po Okuliarově gólu na 1:2
     
    33:50
    Lundell si přejel až za bránu, kde poslal puk na modrou čáru, tam ho chytil Kokkonen a vypálil, střela byla ale zblokována.
    32:19 Oliver OKULIAR - 1:2
     
    32:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci uděřili jako blesk z čistého nebe! Čajkovič našel na modré čáře, uplně OLIVERA OKULIARA, který při svém druhém dnešním samostatném nájezdu se již nemýlil a snižuje tak skóre! Asistence: Maxim Čajkovič, Kristian Kováčik.
     
    31:10
    Slováci jsou po druhém gólu opařeni a nedaří se jim jednoduché přihrávky, toho využil fin Ranta, který se dostal v mezikruží k zajímavé střele, Hlavaj ale změnu skóre nedopustil.
    30:24 Niklas NORDGREN - 0:2
     
    30:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Od modré čáry pálil Utunen, k dorážce se dostal Lundell, kterému se sice dorážka také nepovedla, ta ale skončila u úplně volného NIKLASE NORDGRENA, který už puk uklidinil do prázdné brány! Asistence: Anton Lundell, Toni Utunen.
     
    29:43
    Z pravé strany pálil Kotkaniemi, Hlavaj byl ale připraven a puk vyletěl z útočného pásma finů.
     
    29:28
    Vyloučení v týmu Slovensko (Nicolas Ferenyi – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:40
    Utunen zalehl v rohu kluziště puk a ani Turanovi ani Dlugošovi se nepodařilo zalehnutý puk vyštrachat, rozhodčí tak přerušuje hru.
     
    27:40
    Do útočné třetiny se také podívali po delší době Slováci, Džugan přihrával volnému Sojkovi, který měl už napřaženo, těsně před ním do přihrávky vložil hokejku jeden z finských obránců a puk tak končí ve středním pásmu.
    Útočník Kaapo Kakko pečlivě sleduje nákres finského trenéra
     
    27:09
    Killinen přejel útočnou modrou o něco dříve než dostal přihrávku, rozhodčí tak píská ofsajd.
     
    26:25
    Pěkný přechod přes střední pásmo od finů, Nordgren posunul do jízdy Kakkovi, který měl největší rychlost a dostal se tak před brankáře Hlavaje, byl už ale z úhlu, takže nedokázal najít volné místo, kterým by propasíroval puk do brány.
     
    25:23
    Ihned po vhazování pálil finský kapitán Utunen, jeho střelu ale Hlavaj dobře viděl a vyráží.
     
    24:40
    Aaltonen se snažil prostrčit puk na najíždějícího Nevasaariho, který si ale puk nedokázal zpracovat a ten tak končí u Hlavaje.
     
    23:40
    První lajna Finů je v tomto zápase zatím nejaktivnější, teď zpoza brány přihrával Kakko Nordgrenovi, ten ale trefil pouze výstroj Hlavaje. Slováci měli štěstí, jelikož Hlavaj vůbec o Nordgrenovi nevěděl.
     
    23:00
    Dlugoš se teď snažil rychlou žabičkou najít Tkáče, ten ale puk nestihl a pouze protečoval, pískat zakázané uvolnění se tedy nebude.
     
    21:28
    Slováci naráži ve středním pásmu na dobře bránící Finy, zatím se jim tento val nedaří překonat a většina jejich útočných snah končí právě už ve středním pásmu.
     
    20:13
    Nordgren má na svědomá první střelu ve druhé třeině, Hlavaj byl ale připraven a radši ukryl puk ve své výstroji, bude se tedy vhazovat v obraném pásmu Slovenska.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině byli aktivnějším týmem Finové, kteří moc Slováky do svého pásma nepustili a vedou tak po první třetině 1:0, když se trefil LEEVI AALTONEN. Slováci mohli ale vyrovnat, když Okuliar využil nepozornosti a nedorozumění mezi finskými beky, proti brankáři Annunenovi ale neuspěl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Rozhodčí přerušuje hru pro postavení mimo hru, Nordgren přejel útočnou modrou dříve než by bylo potřeba.
     
    18:59
    Finové se tak dostávají k přesilové hře, zatím ale si nevypracovali žádnou příležitost a nedokázali se ani zformovat do klasického přesilovkového postavení.
     
    18:04
    Máme tu vzruch před brankou Slováků, Dlugošovi se nelíbilo najetí Nordgrena na brankáře Hlavaje po přerušení hry a vyřídil si to s ním, rozhodčím se ale jeho počínání nelíbilo a bude to za 2 minuty
     
    17:00
    Tři na dva se teď řítil slovenský tým, Okuliar ale nedokázal přejít přes Utunena, který ho vytlačil zpět do středního pásma a z nadějné příležitosti tedy nic nebylo.
     
    15:05
    Kakko si na pravé straně zasekl puk, položil si slovenského obránce, ale ten i v pádu dokázal finskému útočníkovi puk vypíchnout a zažehnat tak nebezpečí.
     
    14:38
    Nordgren si počínal nedovoleně, když si přihrál přihrávku rukou, rozhodčí přerušuje hru a ta bude pokračovat ve středním pásmu.
     
    14:04
    Ani druhá slovenská přesilovka nepřinesla úspěch, a Finové se ubránili bez větších problémů.
     
    13:04
    Máme půlku slovenské přesilovky, tato přesilovka se zatím odehrává ve středním pásmu, Slováci nejsou schopni se ve svém útočném pásmu udržet delší časový úsek.
     
    12:04
    Vyloučení v týmu Finsko (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ville Petman.
     
    11:57
    Slováci jsou v plném počtu, i oni tak přečkali přesilovku soupeře bez úhony.
     
    11:10
    Zpoza brány nahrával Hirvonen na úplně volného Kokkonena, na poslední chvíli ale vložil do této přihrávky hůl slovenský bek Turan, který tak zažehnal nebezpečí.
     
    10:10
    První přesilovku si zahrají také Finové, uvidíme, zda se jim povede o něco více, než jejich slovenským protihráčům.
     
    10:03
    Vyloučení v týmu Slovensko ( 2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    09:30
    Dzugán si v rohu kluziště obehrál Lundella a směřoval svou střílenou přihrávku před bránu, tam ale ani jeden z jeho spoluhráčí nedokázal puk tečovat.
    07:30 Okuliar vystihl rozehrávku Finů a řítil se sám na bránu!
     
    07:30
    Velká šance Slováků! Do samostatného úniku se dostal Okuliar,který vystihl rozehrávku finských beků, ale se svou kličkou nad vyrážečku brankaře Annunena neuspěl!
     
    05:55
    Finové jsou v plném počtu, Slovensku se první přesilovka zápasu moc nepovedla a neměli významější šanci.
     
    04:58
    Finové se zatím v poklidu brání, Slováci si pouze nahrávají po rozích kluziště a zatím na bránu ještě nevystřelili.
     
    03:54
    Vyloučení v týmu Finsko (Santeri Salmela – 2 min., hákování).
    01:50 Leevi AALTONEN - 0:1
     
    01:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové vedou 1:0! K dorážce před bránou se dostal LEEVI AALTONEN, který nedal brankaři Hlavajovi nejmenší šanci! Asistence: Arttu Nevasaari, Anton Lundell.
     
    01:34
    Finové jsou v začátku utkání aktivnějším týmem, další střelu si připsal Lundell, Hlavaj byl ale opět připraven.
     
    01:05
    Kakko si připsal první ránu zápasu, pěkně udělal pěknou stahovačku slovenskému obránci, brankař Hlavaj byl ale připraven.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.

     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Hlavaj (Vyletelka) – Dlugoš, Turan, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Bučko, Česanec, Huděc – Sojka, Džugan (C), Mrazík – Okuliar, Kováčik (A), Čajkovič – Zůbek, Ferenyi, Tkáč – Sarvaš (A), Paulíny, Čederle.

    Finsko: Annunen (Huhtamaa) – Thomson, Utunen (C), S. Salmela (A), Nousiainen, Kokkonen, Honka – Kotkaniemi, Nordgren, Kakko – Killinen, Ranta, Tanus (A) – Aaltonen, Lundell, Nevasaari – Hirvonen, Moilanen, Petman.

    Rozhodčí: Alarie (CAN), Mollard (SUI) – Chaput (CAN), Shishlo (RUS).
     
    Posledních 5 vzájemných utkání

    28.12.17 Finsko U18 Slovensko U18 11 : 4

    07.08.17 Slovensko U18 Finsko U18 1 : 6

    13.04.17 Slovensko U18 Finsko U18 4 : 5

    27.12.16 Finsko U18 Slovensko U18 4 : 3(3 : 3)

    17.04.16 Finsko U18 Slovensko U18 4 : 2
     
    Finsko

    Finové si v přípravě vedli o něco lépe, sice také prohráli s Kanadou i USA, ale dokázali například porazit český výběr, v půlce února 3:2, dále také porazili tradičně silný švédský výběr 5:3.

    Půjdou tedy do prvního zápasu mistrovství světa do 18 let v o něco lepším rozpoložení a budou favority tohoto klání.
     
    Slovensko

    Slovákům se v přípravě před mistrovstvím světa vůbec nedařilo a dokázali porazit 2x pouze slabé Maďary, v obou případech 3:1.

    Nestačili na světové velmoci Kanadu a USA, ale také prohrávali s relativně lehčími soupeři, např. s Německem, či Běloruskem.
     
    Hezký den, rád bych Vás, milí diváci, přivítal u zápasu v "české" skupině Slovensko – Finsko. Favoritem tohoto utkání budou Finové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
    Marken.cz

    Lumír Mistr

    Branky a nahrávky: 33. Okuliar (Čajkovič, Kováčik), 37. Čajkovič (Kňažko, Kováčik) – 2. Aaltonen (Nevasaari, Lundell), 31. Nordgren (Lundell, Utunen), 40. Lundell (Tanus, Utunen), 56. Utunen (Lundell, Tanus), 60. Kotkaniemi (Nordgren)


    Slovensko: Hlavaj (Vyletelka) – Dlugoš, Turan, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Bučko, Česanec, Huděc – Sojka, Džugan (C), Mrazík – Okuliar, Kováčik (A), Čajkovič – Zůbek, Ferenyi, Tkáč – Sarvaš (A), Paulíny, Čederle.
    Finsko: Annunen (Huhtamaa) – Thomson, Utunen (C), S. Salmela (A), Nousiainen, Kokkonen, Honka – Kotkaniemi, Nordgren, Kakko – Killinen, Ranta, Tanus (A) – Aaltonen, Lundell, Nevasaari – Hirvonen, Moilanen, Petman.

    Rozhodčí: Alarie (CAN), Mollard (SUI) – Chaput (CAN), Shishlo (RUS)
    bahis siteleri