Nantes – Rennes 1:1 (kon.) | Dijon – Lyon 2:5 (kon.)
konec
Dijon FCO
2:5 (1:1)
Olympique Lyon
Pátek 20.04.2018, 21:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu čtyřiatřicáté kolo francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto online textového přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Dijon FCO a Olympique Lyon. Utkáním Vás provede Vendula Zdražilová.
     
    Dijon FCO

    Domácí Dijon FCO je v tabulce na dvanáctém místě s dvaačtyřiceti body a v poklidu tak dohrává sezónu v nejvyšší francouzské soutěži, kde se s největší pravděpodobností zachrání. K tomu, aby měl jistotu záchrany stačí fotbalistům Dijonu nasbírat dva body. Do konce je ještě pět kol a Dijon tak rozhodně nedopustí žádné drama. Dnes ovšem narazí na silný celek a zisk bodů pro ně nebude žádná procházka růžovým sadem.
     
    Olympique Lyon

    Na jejich hřiště totiž přijede Olympique Lyon, jenž je v tabulce na třetí pozici s šestašedesáti body a ještě tak bojuje o přímý postup do skupinové fáze Ligy mistrů. Na druhé Monako totiž ztrácí pouhé čtyři body. Jedno je ale jisté, pokud by Lyon nevybojoval základní část Ligy mistrů a ani kvalifikaci, v Evropě chybět nebude. Má totiž už nyní jistou účast ve skupinové fázi Evropské ligy.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v září loňského roku a zrodila se remíza po přestřelce 3:3. Bude i dnes zápas vyrovnaný nebo jeden z týmů připíši tři body?
    V Dijonu panuje ideální počasí na fotbal.

     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Dijon FCO: Reynet – Rosier, Varrault (C), Djilobodji, Haddadi – Marié, Amalfitano, Kwon Chang-hoon – Sliti, Sammaritano – Saïd.
    Náhradníci: Leroy – Rüfli, Bouka Moutou, Chafik, Yambéré, Massouema, Billemaz.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Morel, F. Mendy – NDombèlé, Tousart, Aouar – Fékir (C) – B. Traoré, Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Marçal De Oliveira, Diakhaby, Tete, Ferri, Cornet, Gouiri.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Po úvodním výkopu jsou u míče domácí hráči a už se pomalu dostávají na polovinu hostů.
     
    1
    Jenže tam nic nevymysleli a hned na to se hosté dostali k míči a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    2
    Nabil Fékir střílel z hranice velkého vápna, ale jeho pokus skončil mimo tři tyče. Hned na to se k míči dostali zase hráči Dijonu a spěchají před lyonskou branku.
     
    3
    Depay si naběhl do blízkosti Reyneta, ale zblízka na něho nevyzrál. Následuje tak odkop od jeho branky.
     
    4
    Po pravé straně centroval míč do pokutového území Bertrand Traoré, ale jeho nabíhající spoluhráče nedokázal přesněji zakončit.
     
    4
    Lyon právě vstřelil branku!
    Nyní se to už hostům povedlo a velmi brzy tak otevírají účet dnešního duelu. MEMPHIS DEPAY dostal z pravé strany centr od Rafaela a poté těsně před Reynetem ze vzduchu vystřelil a míč skončil za jeho zády – 0:1. Asistence: Rafael.
    4. Memphis DEPAY - 0:1
     
    5
    Hodně rychlá branka domácí nesrazila, ti se hned dostali do šance před hostující brankou, ale tam byla pozorná obrana Lyonu.
     
    6
    Lyon otočil bleskově hru na opačnou stranu a z hranice velkého vápna střílel Memphis Depay. Ovšem nyní se zaskvěla obrana Dijonu, která jeho ránu zastavila.
     
    7
    Nabil Fékir střílel po hrubici domácích na branku Reyneta, ale trefil jen nohu jednoho z hráčů Dijonu.
     
    8
    Domácí hodně chybují v obraně a nechávají tak prostor pro hosty, kteří se často dostávají do přečíslení.
     
    9
    Mendy poslal přihrávku na Tousarta, ale ten jeho pokus po zemi skončil na kopačce obránce domácích a ten ho poslal za zadní čáru. Rohový kop pro Lyon.
     
    10
    Stále aktivně hrající hráči Lyonu nepouštějí v podstatě hráče Dijonu na míč a i nyní s ním operují před Baptistem Reynetem.
     
    11
    Nabil Fékir upadl v pokutovém území a dožadoval se u sudího penalty. Ten ale rázně naznačuje, že vše bylo v pořádku a penalta se kopat nebude. Následuje tak odkop od domácí brány.
     
    12
    Fékir chtěl na pravé straně vysunout Bertranda Traorého, ale bylo to příliš dlouhé. Druhý jmenovaný tak na míč nedosáhl. Další odkop od Reynetovy branky.
     
    13
    Lopes si po dlouhé době sáhl na míč a po střele domácích ukrývá balón ve svých rukavicích.
     
    14
    Na druhé straně prověřil domácího brankáře Mendy, ale ten z výskoku jeho střelu z úhlu chytá.
     
    16
    Nabil Fékir uháněl po pravé straně a poté místo přihrávky volil střelu z úhlu, na kterou domácí brankář v pohodě dosáhl. Bude tak mít další odkop.
     
    17
    Hosté jsou aktivnější a znovu se dostali do blízkosti domácího brankáře, který tak musel jít do dalšího zákroku. Tomu pomohla i obrana.
     
    18
    Po nepřesné rozehrávce Dijonu se k míči dostali znovu fotbalisté Lyonu a to může být před brankou Reyneta opět rušno.
     
    19
    Memphis Depay se opět dostal k zajímavé střele, z rohu velkého vápna ale svou střelou ze vzduchu Reyneta nepřekonal.
     
    20
    Domácí zakopli míč za postranní čáru a hosté tak mají k dispozici autové vhazování. To provedl Marcelo a poslal míč znovu směrem k brance Dijonu.
     
    21
    Ferland Mendy byl dalším hostujícím hráčem, který rozjel akci Lyonu. Tentokráte ale zapracovala obrana, která znovu nepustila útočníky hostů dále.
     
    22
    Po dvaadvaceti minutách hry se poprvé ke střele před hostující brankou dostali domácí hráči a hned z toho byla velká šance. Frédéric Sammaritano napálil míč na branku Lyonu a fantastickým zákrokem se zaskvěl Anthony Lopes, který v pádu vyrazil míč na rohový kop.
    22. Sammaritano notně prověřil Lopese, který jeho velkou šanci chytil.
     
    23
    Poté hráči Dijonu zahrávali dva rohové kopy za sebou, ale s oběma standardními situacemi si hosté poradili.
     
    24
    Po předchozí velké šanci se hosté probudili a nyní zrychlili hru. Znovu se dostali před Lopese, ale střela Slitiho končí jen mimo tři tyče.
     
    26
    Dijon právě vstřelil branku!
    Parádní individuální akci předvedl NAÏM SLITI a je vyrovnáno. Ten založil šanci domácích z půlky hřiště, naběhl si před velké vápno, obelstil hostujícího obránce a poté levačkou napálil míč tak, že skončil nekompromisně za Lopesovými zády – 1:1. Asistence: Jordan Marié.
    26. Naïm SLITI - 1:1
     
    27
    Začíná se tedy znovu od začátku a ještě nás čeká jistě zajímavý zbytek utkání. Hra se přelévá ze strany na stranu a takový fotbal se divákům musí líbit.
     
    28
    Na druhé straně se do šance dostal Rafael, jeho zakončení v pokutovém území ale končí s pomocí rukavic domácího brankáře za zadní čárou a hosté aspoň vybojovali rohový kop.
     
    30
    Domácí Sliti se dostal do akce, chtěl jít blíže brance hostů, ale byl nedovoleně poslán k zemi. Následovat bude nejen volný přímý kop, ale také žlutá karta pro hostujícího hráče.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Rafael (Olympique Lyon).
     
    32
    Standardní situace se ale domácím příliš nevyvedla, míč se dostal jen do připravené zdi a poté si ho převzali hosté. Ti už míří na druhou stranu.
     
    33
    Nabil Fékir se proháčkoval obranou až k velkému vápnu, následně ho ale domácí hráči o míč připravili.
     
    33
    Kwon Chang-hoon na druhé straně vyslal střelu, která letěla před hostující branku, ale zakročit dokázala obrana Lyonu.
     
    34
    Nabil Fékir byl u další šance hostů, ale proti jeho střele stál zase brankář domácích, který vypíchnul míč za zadní čáru a je z toho další rohový kop pro hosty.
     
    35
    Z levé strany nyní střílel Wesley Saïd a pro Anthonyho Lopese nebyl problém míč chytit. Hned na to odkopl míč na druhou stranu a posílá tak své spoluhráče útočit.
     
    36
    Kwon Chang-hoon dostal přihrávku na hranici velkého vápna, jeho následná střela ale doletěla jen do rukavic Lopese a ten tak bude znovu odkopávat míč od své branky.
     
    37
    Kwon Chang-hoon u hranice velkého vápna upadl a tomu pádu hodně přidal. Hlavní sudí se tak nerozpakoval a vytáhl žlutou kartu za simulování.
     
    38
    Traoré prohrál souboj s Papym Misonem Djilobodjim a domácí hráči se tak znovu dostávají k míči a míří před hostující branku.
     
    39
    Z první nyní střílel Kwon Chang-hoon a po zákroku obrany hostů bude pro domácí následovat rohový kop, který zahraje právě Kwon Chang-hoon.
     
    40
    Nic z toho ale nebylo. Centr do pokutového území sebrala obrana Lyonu a hosté se tak přemisťují znovu před domácí branku.
     
    41
    Nabil Fékir byl vysunut spoluhráčem a když se dostával k pokutovému území, byl poslán faulem k zemi. Hosté mají velmi zajímavou standardní situaci v podobě volného přímého kopu.
     
    42
    Tuto standardní situaci rozehrál Memphis Depay, ale míč poslal jen vysoko nad domácí branku.
     
    43
    Tanguy NDombèlé střílel tváří v tvář Reynetovi, ale ten uspěl a míč chytil do svých rukavic. Dalším zákrokem tak svůj tým podržel.
     
    43
    Proti Depayovi znovu zakročil brankář domácích. Poté se ale Depay srazil s domácím hráčem a oba skončili na zemi. Následuje tak ošetření na obou stranách.
     
    44
    Depay je v pořádku, ale se Cédricem Varraultem to nevypadá vůbec dobře. Dokonce byla připravena nosítka, nakonec ale za pomoci lékařů opustil hřiště a následovat tak bude nucené střídání na domácí straně.
     
    45
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Cédric Varrault, přichází Cédric Yambéré.
     
    45
    Hlavní sudí nastaví první poločas o dvě minuty navíc.
     
    45+1
    Naïm Sliti pálil z hranice velkého vápna a míč poslal jen nad branku hostů. Následovat tak bude odkop od ní, který provede Anthony Lopes.
     
    45+2
    Další velká šance pro Nabila Fékira. Ten z pravé strany střílel na domácí branku, na míč si Reynet sáhl a ten skončil na jeho levé tyči!
    45+2. Fékir mohl v závěru strhnout vedení na svou stranu, Reynet zasáhl a míč skončil na tyči.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas tohoto utkání je za námi. V něm se brzy ujali vedení hosté. Už ve čtvrté minutě mířil přesně mezi tři tyče Memphis Depay. Domácí ale zabrali a v šestadvacáté minutě bylo vyrovnáno. Naïm Sliti svou střelou vrátil domácí hráče zpět do hry. V závěru první části hry pak ještě střílel Fékir, po jeho střele skončil míč na tyči Reynetovy branky i s jeho pomocí. Uvidíme, co nám přinese další poločas, který začne přibližně ve 22:05.
     
    Střely na branku: 2 – 7
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Mendy poslal míč na malou domů a poté Lopes odkopl míč pryč od své branky a Lyon tak může jít útočit.
     
    47
    Reynet zachytil míč po střele hostů a hned ho rukou poslal po zemi mezi své spoluhráče, kteří už míří do blízkosti hostující branky.
     
    48
    Na druhé straně vybojovali hosté rohový kop, který rozehrál Depay. Na jeho centr do pokutového území si naskočil Tousart, jeho pokus ale zneškodnil Baptiste Reynet.
     
    50
    Lyon právě vstřelil branku!
    Také úvod druhého poločasu patří hostům. Z pravé strany přilétl centr do pokutového území od Depaye a HOUSSEM AOUAR dokázal míč sklepnout a ten skončil za Reynetem – 1:2. Hosté z Lyonu tak znovu vedou. Asistence: Memphis Depay.
    50. Houssem AOUAR - 1:2
     
    51
    Sliti rozehrál rohový kop pro domácí, ale hráči Dijonu z této standardní situace neskórují.
     
    53
    Lyon právě vstřelil branku!
    Dnes hodně agilní NABIL FÉKIR, který měl několik velkých šancí, se konečně pro Lyon prosazuje. Své sólo z půlky hřiště zakončil těsně před domácí brankou, kdy lobem překonal Baptisteho Reyneta – 1:3.
    53. Nabil FÉKIR - 1:3
     
    55
    Dijon právě vstřelil branku!
    Záhy však přichází kontaktní branka domácích. NAÏM SLITI se trefil přesně před Lopesem, který neměl šanci na jeho střelu zareagovat – 2:3.
    55. Naïm SLITI - 2:3
     
    57
    Rázem tak jsou domácí zpět ve hře a snaží se o vyrovnání. Ofenzivní utkání tak pokračuje i nadále.
     
    59
    Depay se napřáhl na levé straně, po jeho střele ale skončil míč jen vysoko nad domácí brankou.
     
    61
    Naïm Sliti utekl středem hřiště, obešel obranu hostů, ale jeho centr na Haddadiho skončil jen za zadní čárou.
     
    62
    Marcelo na polovině Lyonu rozehrál akci, po které se ale hosté do blízkosti domácí branky nedostali. Nicméně stále se o to pokoušejí.
     
    63
    Valentin Rosier nyní poslal k zemi Fékira a vyslechl si důraznou domluvu od hlavního sudího. Příště by to už mohlo být za žlutou kartu.
     
    64
    Marcelo se snažil rozehrát míč na polovině Dijono. Blížil se k němu Sliti, který mu chtěl balón vypíchnout, ale to se mu nepovedlo.
     
    65
    Nabil Fékir se přetlačoval o míč s domácím hráčem u zadní čáry, kde poté balón skončil. Hostující hráč se dožadoval rohového kopu, sudí ale ukazuje odkop od domácí branky.
     
    66
    Do další velké šance se mohl dostat Kwon Chang-hoon, jenž poté upadl v pokutovém území. Znovu se ale penalta konat nebude a hraje se dál. Domácí záložník se jí ale dožadoval.
     
    67
    Nyní se domácí hráči velmi zlobí na sudího znovu. Wesley Saïd čekal na přihrávku od spoluhráče v pokutovém území a byl sražen k zemi. Znovu ale hlavní rozhodčí naznačuje, že penaltu nařizovat nebude.
    67. Saïd byl poslán k zemi v pokutovém území, sudí penaltu nenařídil.
     
    69
    Emoce na hřišti panují, další zákrok na hraně předvedli hosté na polovině hřiště a rozhodčí ukazuje hrajte dál. To se ovšem nelíbí domácím hráčům.
     
    70
    Tanguy NDombèlé dostává žlutou kartu za to, že něco ostřejšího řekl směrem k sudímu.
     
    71
    Papy Mison Djilobodji nebezpečně střílel v pokutovém území vystřihl efektní nůžky. Míč ale hosté srazili za zadní čáru a je z toho rohový kop pro domácí.
     
    73
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Nabil Fékir, přichází Maxwel Cornet.
     
    73
    Morel našel přihrávkou Corneta, nová akvizice na hřišti ale míč nezachytila a ten skončil v moci domácích hráčů.
     
    74
    Faul na domácího hráče a následuje tak volný přímý kop pro Dijon. Je to ale z velké dálky, uvidíme, jak se standardní situací domácí hráč naloží.
     
    75
    A nakonec z toho nic nebylo, míč mají ve své moci hosté a míří do další útočné akce na druhé straně.
     
    76
    Na vysoký míč si naskočil hostující brankář Anthony Lopes, který si povyběhl z branky a ukryl balón ve svých rukavicích.
     
    77
    Lyon právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového náskoku. Po levé straně potáhl míč Cornet a poté ho nacentroval do velkého vápna na BERTRANDA TRAORÉHO, který poté levačkou trefil přesně bližší tyč – 2:4. Asistence: Maxwel Cornet.
    77. Bertrand TRAORÉ - 2:4
     
    78
    Volný přímý kop zahrál Kwon Chang-hoon, na jeho centr si naběhl Saïd, ale Marcelo srazil balón za zadní čáru. Domácí tak mají k dispozici ještě rohový kop.
     
    79
    Domácí zůstávají na polovině hostů a zakládají další akci. Zatím se ale do blízkosti Lopesovy branky nedostali.
     
    80
    Lopes nyní musel zasahovat proti další domácí střele a zákrokem tak podržel svůj tým. Následně pak odkopl balón do bezpečí.
     
    81
    Kwon Chang-hoon, který je dnes hodně aktivní, znovu střílel ze slibné vzdálenosti, ale míč končí pouze vedle hostující branky.
     
    82
    Lyon právě vstřelil branku!
    Hosté vedou rozdílem tří branek. Další pěkná akce, kdy Traoré střílel na branku domácích, ale jeden z obránců vyrazil míč před sebe a poté se k němu dostal MAXWEL CORNET, jenž ho nekompromisně zavěsil za Reynetova záda – 2:5.
    82. Maxwel CORNET - 2:5
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tanguy NDombèlé, přichází Jordan Ferri.
     
    85
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Naïm Sliti, přichází Eden Massouema.
     
    87
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Frédéric Sammaritano, přichází Fouad Chafik.
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Rafael, přichází Kenny Tete.
     
    88
    Hosté jsou u míče a snaží se ještě projít před domácí branku, kterou by mohli ohrozit. Nakonec ale přišli o balón a u něho tak jsou znovu domácí hráči.
     
    88
    Jordan Marié se dostal ke střele kousek za velkým vápnem, jenže jeho střela se neujala. Ta skončila na obraně hostů, kteří se přemisťují na druhou stranu.
     
    89
    Zápas se už jenom dohrává. Hosté mají tříbrankový náskok, o který už přijít nemohou.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě dvě minuty navíc.
     
    90+1
    Další šance hostů, Cornet se ale do zakončení nedostal a míč se dostal na polovinu hřiště. Znovu si ho ale převzali hráči v bílých dresech.
     
    90+2
    Kwon Chang-hoon ještě dokázal zahrozit před brankou Lyonu, Anthony Lopes se ale nenechal nachytat a jeho střelu ukrývá na své hrudi.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve velmi ofenzivním utkání zvítězili hosté a připsali si tak důležité tři body do tabulky. Domácí, ač se snažili s utkáním něco udělat, nakonec končí bez bodů. Zápas nabídl sedm branek. A opět se potvrdilo, že mezi oběma celky většinou padá větší počet gólů.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:11. Střely mimo: 5:7. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:12.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:53:44)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 26. Sliti (Marié), 55. Sliti – 4. Depay (Rafael), 50. Aouar (Depay), 53. Fékir, 77. B. Traoré (Cornet), 82. Cornet

    Karty:   37. Kwon Chang-hoon (DIJ) – 31. Rafael (LYO), 70. NDombèlé (LYO)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:11. Střely mimo: 5:7. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:12.
    Dijon FCO: Reynet – Rosier, Varrault (C) (45. Yambéré), Djilobodji, Haddadi – Marié, Amalfitano, Kwon Chang-hoon – Sliti (85. Massouema), Sammaritano (87. Chafik) – Saïd.
    Náhradníci: Leroy – Rüfli, Bouka Moutou, Chafik, Yambéré, Massouema, Billemaz.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael (87. Tete), Marcelo, Morel, F. Mendy – NDombèlé (83. Ferri), Tousart, Aouar – Fékir (C) (73. Cornet) – B. Traoré, Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Marçal De Oliveira, Diakhaby, Tete, Ferri, Cornet, Gouiri.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot

    Diváci: 15 102
    ocianews.com