Olomouc – Ostrava 1:0 (kon.) | Slovácko – Dukla Praha 2:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Jihlava 1:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 0:1 (kon.) | Brno – Plzeň 1:3 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:0 (0:0)
FC Baník Ostrava
Sobota 21.04.2018, 15:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 483 míst) • HET liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tohle moravské derby mělo fantastický náboj! I druhý poločas ještě vyšperkoval už tak fantastickou podívanou, když prakticky oba týmy nebyly daleko od uzmutí zápasu ve svůj prospěch. Nakonec však rozhodla individuální akce Jakuba Plška, která udala tón zbývajících dvaceti minut. Baník se sice ještě snažil o srovnání, a to dokonce i při početní výhodě po vyloučení Kalvacha, nakonec byl však neúspěšný. Olomouc si tak pojišťuje příslušnost k elitní ligové špičce a vrací se na třetí místo. Baník si naopak bude na další body do boje o záchranu počkat. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (16:58:42)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 8:16. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:16.
     
    Fanoušci Baníku sice ještě vhazují světlice na hrací plochu, o žádné výtržnosti se však již alespoň v areálu stadionu zřejmě nepokusí. Na hřišti asistuje pořadatelům Policie České republiky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Olomouc dostala šanci standardní situaci z hranice vápna, protože faul na Yunise se stal mimo šestnáctku. Falta však míč napálil jen do zdi. Podle všeho se už bude pískat během pár sekund konec.
    90+4. Červená karta
     
    90+4
    Yunis unikal naprosto sám na ostravskou branku, kde už stál jen brankář Laštůvka. Václav Procházka (OVA) celou situaci ale řešil až nejposlednějším možným způsobem, aby zabránil inkasování. Po tvrdém hitu na olomouckého hráče dostává červenou kartu.
     
    90+2
    Šindelář nebyl daleko od srovnání! Jeho palba z první po krásném centru mu ale nesedla, po ráně nad branku se tak asi oprávněně drží za hlavu.
     
    90
    Olomouc sice takřka v plném počtu sprintovala do plných na druhou stranu hřiště, Václav Procházka (OVA) však celou akci zastavuje. Sudí mu za taktický faul udělil žlutou kartu.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty nad standardní hrací čas!
     
    90
    Asistent Onofrej si připravil poslední střídání, místo Šimona Falty naskakuje na trávník Jan Kotouč.
     
    88
    Hrubý se protlačoval ve vápně k palbě, avšak Houska mu v tomto záměru zabránil pohotovým blokem. Olomoucká obrana pro jistotu vyhazuje míč přes půlící čáru.
     
    87
    Houska se snažil obtočit okolo vlastní osy, jenže Diop se Stáňou mu zabránili v postupu vpřed. Pomezní sudí jim tak v této chvíli zapískal faul, Olomouc znovu dostala míč pod svou kontrolu.
    86. 306 Olomouc - Ostrava: Pořadatelská služba musela odvádět fanouška z plochy
     
    86
    Pazdera se sice pořádně do balónu, avšak ani ve druhé půli mu úplně nevyšla. Míč se snesl vysokým obloučkem přímo na tribunu za branou, Buchta tak bude za malou chvilku odkopávat.
     
    85
    Olomouc v tomto zápase po druhé střídá, na pozici Jakuba Řezníčka tak v tomto okamžiku míří Jakub Yunis.
     
    Dnešní utkání sleduje 9518 diváků.
     
    84
    Buchta znovu musel velmi brzo vyběhnout z branky, když se k němu dostal vysoký ostravský centr. Šindelář se ještě snažil o dorážku, jenže u balónu byl dříve olomoucký brankář. Hanáci se mohou konsolidovat.

    Johan Čáp

    Branky: 71. Plšek (Falta)

    Karty:   62. Kalvach (OLO) – 64. Pazdera (OVA), 90. Procházka (OVA)   80. Kalvach (OLO)   90+4. Procházka (OVA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 8:16. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:16.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Hála (67. Moulis), Radaković, Polom, Vepřek (C) – Zahradníček, Houska, Kalvach, Falta (90. Kotouč) – Plšek – Řezníček (85. Yunis).
    Náhradníci: Reichl – Kotouč, Surzyn, Moulis, Yunis, Manzia, Sladký.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Šindelář, Granečný (72. Stáňa) – Hlinka, R. Hrubý – Fillo (80. Jirásek), Fleišman – Poznar, Baroš (C) (76. Diop).
    Náhradníci: Budinský – Diop, Psyché, Azackij, Jirásek, P. Breda, Stáňa.

    Rozhodčí: Zelinka – Hájek, Myška

    Diváci: 9518
    thejrc.org