Olomouc – Ostrava 1:0 (kon.) | Slovácko – Dukla Praha 2:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Jihlava 1:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 0:1 (kon.) | Brno – Plzeň 1:3 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:1 (0:0)
FC Zlín
Sobota 21.04.2018, 18:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům naší nejvyšší fotbalové soutěže! Tento ročník HET ligy se pomaloučku blíží ke svému konci, zbývá odehrát už jen posledních šest kol. My se v tomto online přenosu zaměříme na důležitý záchranářský souboj, v němž FK Mladá Boleslav přivítá FC Fastav Zlín. V Adidas Aréně je úvodní výkop naplánován na 18:00.
     
    FK Mladá Boleslav

    Už na začátku jarní části sezony se mladoboleslavští fotbalisté museli smířit s tím, že tentokráte nejvyšší příčky atakovat nebudou. V tabulce jim sice patří devátá pozice, ovšem tabulka HET ligy, zvláště pak její spodní polovina, je letos nesmírně vyrovnaná. Na sestupové vody tak mají svěřenci Jozefa Webera pouze čtyřbodový náskok, Zlín je zpět pouze o bod, dnešní vítězství by se tak Středočechům mimořádně hodilo. Pod taktovkou nového kouče se celek z města automobilů přeci jen zvedl, momentálně už pět kol nepoznal hořkost porážky.

    Naposledy modrobílí zvítězili na konci března, když si překvapivě odvezli tři body z Plzně, od té doby zapsali dva nerozhodné výsledky proti rozjetému Jablonci a Teplicím. Na Stínadlech parta okolo kapitána Jánoše od šedesáté minuty prohrávala, v samotném závěru byl navíc vyloučen ex-teplický stoper Šušnjar. Boleslavským se ale i v deseti podařilo vyrovnat, hlavou se trefil Komličenko. V úterý Středočeši v rámci semifinále MOL Cupu vyzvali pražskou Slavii, na jejím hřišti ale prohráli 0:2, a příští sezonu se tak v předkolech evropských pohárů stoprocentně neobjeví.
     
    FC Fastav Zlín

    Po loňském šestém místě v lize a překvapivém triumfu v poháru se fotbalisté Zlína katapultovali až do základní skupiny Evropské ligy, kde ale v nabité konkurenci moc šancí nedostali. Účast na evropské scéně je asi jednou z mála pozitivních věcí, která Fastav v tomto ročníku potkala. V naší nejvyšší fotbalové soutěži se svěřencům trenéra Petržely, jenž nahradil Bohumila Pánika, nedaří, o čemž svědčí až dvanáctá pozice v tabulce. Celek z Baťova města čeká tuhý boj o záchranu, jejich náskok na momentálně patnáctý Baník Ostrava totiž čítá pouhopouhé tři body.

    Jaro zahájili žlutomodří katastrofálně, když z úvodních pěti duelů vydolovali jen jeden bod, navíc vsítili jedinou branku. Na lepší zítřky se začalo blýskat po nečekaném úspěchu v Edenu, kde Zlín Slavii přehrál díky pozdnímu zásahu Ubonga Ekpaie. Stále to ale není úplně ono, následovala totiž domácí prohra se zvedajícím se Baníkem a remíza 1:1 na hřišti jihlavské Vysočiny. Kvůli karetnímu trestu budou trenéru Petrželovi ve městě automobilů scházet Ondřej Bačo a Ibrahim Traoré, příležitost tak dostanou někteří hráči z lavičky.
     
    Poslední vzájemné utkání

    22.10.2017 – FC Fastav Zlín – FK Mladá Boleslav 1:5

    Branky: 3. Ekpai (Diop) – 25. Přikryl (Fleišman), 28. Chaluš (Rada), 33. Mebrahtu (Matějovský), 77. Mebrahtu (Pauschek), 90. Mebrahtu (Rada)

    FC Fastav Zlín:Zlámal – Matejov (78. Džafić), Bačo, Gajič (C), Holzer – Ekpai, Traoré (58. Jiráček), Vukadinovič – Hronek – Mehanović (63. Železník), Diop

    FK Mladá Boleslav: Agajev – Pauschek, Chaluš, Stronati (85. Magera), Fleišman – Hubínek, Rada – Přikryl, Matějovský (C) (90+2. Chramosta), Fabián (90+1. Mingazov) – Mebrahtu
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Šušnjar, Takács, Křapka – Jánoš (C), Hubínek – Ladra, Valenta, Mareš – Komličenko.
    Náhradníci: Vejmola – Matějovský, Kateřiňák, Konaté, Přikryl, Chaluš, Magera.

    FC Fastav Zlín: Zlámal – Matejov, Bijimine, Gajič, Bartošák – Jiráček (C), Hnaníček – Ekpai, Mehanović, Holzer – V. Vukadinovič.
    Náhradníci: S. Dostál – Železník, Beauguel, Džafić, Tkadlec, Nečas.

    Rozhodčí: Ondřej Lerch – Zdeněk Koval, Valter Boček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní arbitr Lerch právě foukl do píšťalky, dnešní důležitý záchranářský souboj mezi Mladou Boleslaví a Zlínem tak může odstartovat – pojďme na to. Rozehrávky se ujali hostující fotbalisté, kteří nastupují ve žlutých dresech, naopak Středočeši budou hrát v bílém.
     
    2
    Komličenko napadal rozehrávajícího Bijimineho, který byl nucen otočit hru směrem vzad. Na dlouhý výkop brankáře Zlámala si sice naskakoval Mehanović, ve vzduchu jej ale předčil Jánoš.
     
    3
    Zatím se u balonu drží výhradně hosté. Hnaníček zvedl hlavu a roztáhl hru na vpravo nehlídaného Ubonga Ekpaie, který centroval k Vukadinovičovi, balonu ale dodal více razance, než potřeboval.
     
    4
    Sám na levém křídle se nyní na chvíli ocitl Petr Mareš, nechal ale míč za sebou, což byla voda na mlýn pro vracejícího se Matejova. Nakonec z toho nic nebylo, první ofenzivní snaha Boleslavi skončila ofsajdem.
     
    5
    Křapka přenášel hru k Ladrovi, těsně před ním ale stačil míč na aut odhlavičkovat Bartošák. Další akce Středočechů vyústila v přízemní centr od Pauscheka, pro balon si ale bez problému vyběhl Zlámal.
     
    6
    Mladý Tomáš Ladra se pokoušel prosadit po pravé straně, měl ale proti sobě hned dva protihráče, se kterými si nevěděl rady. Zlínští nikam nespěchají, jejich další akci rozjede stoper Gajič.
     
    7
    Domácí zatím působí hodně ospalým dojmem. Mehanović dostal ve středu hřiště až příliš volného prostoru k tomu, aby vyslal šikovnou kolmici pro Holzera, balon ale na poslední chvíli zastavil Takács.
     
    8
    Po další boleslavské ztrátě, které se tentokráte dopustil Michal Hubínek, se k míči dostal Bartošák. Ten to nemyslel vůbec zle, jeho pas pro Ekpaie byl ale až příliš razantní a stal se snadnou kořistí pro Polačka.
     
    9
    Hra se přerušuje, ve středu hřiště totiž zůstává ležet Komličenko. Na ruského útočníka si velmi tvrdě vyšlápl Bijimine, nakonec ale hostující stoper vyvázl bez karetního trestu, sudí Lerch zvolil pouze slovní domluvu.
     
    10
    Domácí, konkrétně to byl Petr Mareš, vybojovali premiérový roh tohoto mače. Na centr k přední tyči si naskočil Lukáš Pauschek, hlavičkoval ale v záklonu, a jeho zakončení tak Zlámala pořádně neprověřilo.
     
    11
    První výraznější příležitost tohoto mače měla Mladá Boleslav. Po faulu na Pauscheka se exekuce přímého kopu ujal Mareš, na jehož přetažený centr si seběhl Šušnjar, zakončoval ale na dlouhou nohu a přestřelil.
    11. Šušnjarova šance
     
    12
    Až příliš času a volného prostoru nyní u rohového praporku dostal Jiří Valenta. S touto možností ale nenaložil podle vlastních představ, jeho centrovaný balon měl Zdeněk Zlámal plně pod kontrolou.
     
    13
    Kombinaci Zlína přerušil Tomáš Ladra, který velmi dobře přečetl hru. Po rozehrání přímého kopu Boleslavi ale uteklo jen pár vteřin, když Jiří Valenta zbytečně fauloval hostujícího kapitána Jiráčka.
     
    14
    Komličenko se snažil hrudníkem sklepnout kulatý nesmysl pro Valentu, místo toho ale namazal Jiráčkovi. Mrzet to ale Boleslavské nemuselo, hostující kapitán si totiž posléze neporozuměl s Bartošákem.
     
    15
    Jiří Valenta ve středu hřiště přetlačil napadajícího Holzera, načež vymyslel zajímavou kolmici pro sprintujícího Ladru. Ten dělal vše, co bylo v jeho silách, u míče byl ale jako první vybíhající Zlámal.
     
    16
    Hrozitánské chyby v rozehrávce se dopustil Šušnjar. Těžit z toho mohl Vukadinovič, na jehož pas si z druhé vlny seběhl Petr Jiráček, do jeho rány z první se ale obětavě vrhl Adam Jánoš.
     
    17
    Petrželova družina si vypracovala druhou příležitost v krátkém časovém sledu. K velmi povedenému pokusu z nějakých pětadvaceti metrů natáhl Mehanović, balon ale skončil těsně nad horní tyčí domácí pokladnice.
    17. Pokus Mehanoviče z dvaceti metrů těsně přeletěl bránu
     
    18
    Na druhé straně se díky šikovnému naznačení svého strážce zbavil Pauschek, po jehož přízemní nabídce se v pokutovém území ve skluzu natahoval Valenta, kousek mu ale přeci jen chyběl.
     
    19
    Aleksandar Šušnjar zatím nehraje úplně povedené utkání. Domácí stoper nyní do vápna propustil Ekpaiův prudký centr, naštěstí pro Boleslav byl ale zakončující Vukadinovič celou situací spíše překvapen.
     
    20
    Ani další akce Boleslavi neskočila šťastně, kupředu se na to konto mohl vydat Holzer. Po jeho přihrávce a souboji s Pauschekem se v šestnáctce k zemi poroučel Mehanović, pokutový kop se ale pískat nebude.
     
    21
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, příliš pohlednou fotbalovou partii ve městě automobilů zatím nesledujeme. Lépe si počínají hostující fotbalisté, svěřencům trenéra Webera hodně vázne kombinace.
     
    22
    Domácí fanoušci se hodně zlobí na Ubonga Ekpaie, který u postranní čáry zcela zbytečně dohrál nic netušícího Mareše. Sudí Lerch ale ani tentokráte k udělení karty nesáhne, hostující záložník vyvázl se slovním napomenutím.
     
    23
    Nedorazů ve zlínské defenzivě se pokoušel využít Komličenko, který sice přetlačil Bijimineho, o pár metrů později si ale pustil míč až příliš daleko od nohy, čehož okamžitě využil zasahující Zoran Gajič.
     
    24
    Josef Hnaníček zastavil Jánošovu vzdušnou přihrávku pouze rukou, což kousek opodál stojící Ondřej Lerch nemohl přehlédnout. Mladá Boleslav tak bude zahrávat přímý kop z poměrně zajímavé pozice.
     
    25
    Vypadalo to na Jiřího Valentu, domácí záložník ale nakonec místo střely přiťukl míč Komličenkovi. Ruský dlouhán se do něj sice pořádně opřel, jeho rána ale zamířila vysoko nad Zlámalovu branku.
     
    26
    Výtečně si na pravé straně nyní počínali Ladra s Pauschekem. Především pak druhý jmenovaný, který proti dvojnásobné přesile získal pro své kolegy autové vhazování.
     
    27
    Málem jsme byli svědky kuriózní trefy. Komičenko z první roztáhl hru na vlevo volného Petra Mareše, který dalekonosným pokusem hodně zaskočil Zlámala, ten ale na poslední chvíli stačil vytěsnit míč na roh.
     
    28
    Zdeněk Zlámal během svého zákroku vrazil do levé tyče své branky, která se po jeho nárazu vychýlila ze své optimální pozice. Sudí Lerch tak utkání přerušuje. Uvidíme, jak dlouhá pauza nakonec bude.
     
    28
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Adnan Džafić.
     
    30
    Zdá se, že pauza bude delší než se očekávalo. Branka hostujícího celku už je v péči odborníků, rozhodčí míří do šaten, stejně jako hráči Mladé Boleslavi.
     
    Aktéři tohoto urkání nakonec přeci jen zůstávají na travnaté ploše, domácí fotbalisté si musí vyslechnout řadu výtek od trenéra Webera, který s dosavadním výkonem svého týmu není vůbec spokojen.
     
    Vypadá to, že brzy budeme pokračovat. V krátké pauze došlo k výměně hostující branky, tohle se na fotbalových trávnících opravdu často nevidí.
     
    42
    Vše je v pořádku, branka drží, už se zase hraje! Domácí fotbalisté rozehráli nařízený rohový kop, na Marešův načechraný centr si naskakoval Takács, velmi dobrou práci ale ve vzduchu odvedl Zoran Gajič.
     
    43
    Nápor ze strany Středočechů ještě chvíli pokračoval, míč zpět do pokutového území vracel stoper Šušnjar, za jehož nabídkou se vydal Komličenko, těsně před ním ale kulatý nesmysl stačil odklidit Bijimine.
     
    44
    Velká šance Mladé Boleslavi, která se mohla dostat do vedení! Na Ladrovu nahrávku si za obranu soupeře naběhl Hubínek, na jehož nabídku si z druhé vlny seběhl Valenta, trefil ale pouze vybíhajícího Zlámala.
    44. Skvělý zákrok Zlámala proti střele Valenty
     
    45
    Středočeši byli znovu blízko vstřelení vedoucího gólu. Po zaváhání zlínské defenzivy se z úhlu na branku hnal Mareš, jenž ještě hodlal předat míč před prázdnou branku Komličenkovi, hosty ale zachránil Gajič.
     
    45+1
    Nastavovat se bude hne čtrnáct minut.
     
    45+3
    Domácí fotbalisté se dožadovali odpískání penalty, dle jejich názoru totiž Komličenkovu přihrávku zablokoval Bijimine v pokutovém území rukou, sudí Lerch ale celou situaci viděl jinak.
     
    45+4
    Téměř čtvrthodinová přestávka domácím hodně pomohla, po jejím skončení na hřišti dominují. Komličenko přichystal palebnou pozici pro uvolňujícího se Petra Mareše, ten ale kvůli Džafićovu hraničnímu zákroku nezakončil.
     
    45+5
    Po několikaminutové odmlce o sobě směrem dopředu dali vědět i svěřenci Vlastimila Petržely. Po levé straně svému strážci pláchl Pauschek, jehož centr nebyl vůbec špatný, Polaček si pro něj ale zvládl dojít.
     
    45+6
    Hnaníček nejprve prováhal ideální moment pro střelu a poté roztáhl hru na vpravo číhajícího Ekpaie, kterému ale balon při zpracování utekl od nohy, čehož dokázal využít pohotový Křapka.
     
    45+7
    Hubínkův dlouhý nákop protečoval nejistý Bartošák pouze za postranní lajnu, následovala série tří autových vhazování domácích. Ti ale tentokráte nepředvedli zhola nic, Pauschekův centr se nepovedl.
     
    45+8
    Teď měli svěřenci trenéra Petržely velké štěstí. Na nadýchaný pas si za obranu Zlína seběhl Komličenko, který šikovně obstřelil vybíhajícího Zlámala, toho ale na brankové čáře zastoupil na poslední chvíli zasahující Bijimine.
    45+8. Komličenkova obrovská šance
     
    45+9
    Fastav nechtěl zůstat pozadu a také si vypracoval alespoň náznak příležitosti. Jiráček výtečně našel na ofsajdové linii číhajícího Vukadina Vukadinoviče, tomu ale v gólové pozici nevyšel první kontakt s míčem.
     
    45+10
    Po sérii nepřesností na obou stranách se Jiráček ve středu hřiště dopustil nedovoleného zákroku vůči Marešovi, Mladá Boleslav tak bude zahrávat standardní situaci.
     
    45+11
    Antonín Křapka poslal dlouhatánský pas do šestnáctky soupeře, kde si na hlavičku naskakoval Valenta, ve vzdušném souboji s Bijiminem mu ale scházely potřebné centimetry.
     
    45+12
    Zlínští se v nastaveném čase prvního poločasu spíše brání, nerozhodný stav jim, zdá se, vyhovuje. Pozlobit se je opět vydal mladík Ladra, kterého ale na poslední chvíli zvládl zpacifikovat Bartošák.
     
    45+13
    Zřejmě o poslední střelecký pokus první půle se postaral Vukadin Vuakdinovič, jenž se po Holzerově nahrávce uvolnil okolo Takácse, rána mu ale absolutně nevyšla.
     
    45+14
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hodně dlouhý první poločas je za námi, ve městě automobilů na první branku tohoto mače zatím marně čekáme. Začátek vyšel lépe Zlínu, v sedmnácté minutě nebezpečně pálil Mehanovič. Nedlouho nato zastavil Zlámal dalekonosný Marešův pokus až na poslední chvíli, při svém zákroku navíc vychýlil z optimální pozice vlastní branku. Následovala téměř čtvrthodinová přestávka, po jejímž skončení byli lepší domácí, Valenta ale trefil pouze Zlámala a Komličenkův pokus z brankové čáry vykopl Bijimine.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas, do kterého oba celky vstoupily bez jediné změny ve svých sestavách, právě odstartoval. Svou rozehrávkou jej otevřeli domácí, kteří nezačali dobře, ale postupem času přebírali iniciativu. Tak uvidíme, zda v tom budou pokračovat.
     
    48
    Petr Mareš se na levé straně zbavil svého strážce a poté vyslal do šestnáctky zajímavý balon, na který si sbíhal Komličenko, dva kroky navíc mu ale přeci jen chyběly.
     
    49
    Další velká možnost boleslavského celku! Hosté měli obrovskou díru v defenzivě, čehož využil Valenta, jenž vyslal do samostatného úniku Komličenka, proti tomu ale zasáhl včas vybíhající Zlámal.
    49. Samostatný nájezd Komličenka
     
    50
    Jiráček dostal až příliš času na centr, který se mu poměrně vydařil. Míč směřoval k zadní tyči, kam si nabíhal Vukadin Vukadinovič, těsně před ním ale stačil zasáhnout včas reagující Polaček.
     
    51
    Daniel Holzer se na levé straně obtočil kolem Pauscheka a poté vyslal do pokutového území skákavou nabídku pro Vukadinoviče, na poslední chvíli ale zasáhl ve skluzu hrající Takács.
     
    52
    Hra se musela na pár okamžiků přerušit, protože ve středovém kruhu zůstal po souboji s Jiráčkem ležet domácí záložník Mareš. Vše ale nasvědčuje tomu, že by se nemělo jednat o nic vážného.
     
    53
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Petr Mareš, přichází Tomáš Přikryl.
     
    54
    Jiří Valenta se protáhl podél postranní čáry a poté z pravé strany centroval do běhu pro Komličenka, jeho centr byl ale až příliš prudký, ruský útočník na něj neměl šanci dosáhnout.
     
    55
    Na druhé straně dostal až příliš volného prostoru k dispozici Vukadinovič, jenž vypustil střelu z hranice pokutového území, mladoboleslavský gólman ale byl připraven.
     
    57
    Po faulu na Ladru zahrávala Mladá Boleslav standardní situaci, jejíž exekuce se ujal Valenta. Jeho nabídka ale nebyla ideální, balon zamířil přesně ke Zlámalovi, který jej vyboxoval mimo šestnáctku.
     
    58
    Jiří Valenta se tentokráte odhodlal ke střeleckému pokusu, rána mu ale nesedla, navíc byl míč tečován blokujícím Gajičem, od něhož se posléze odrazil přesně tak, jak Zlámal potřeboval.
     
    59
    Další ofenzivní akci domácího celku zastavilo Přikrylovo ofsajdové postavení, na druhé straně se k hlavičce hnal Vukadinovič, Polaček ale předvedl další povedený výběh.
     
    60
    Boleslavská obrana zaspala, Křapka si nechal utéct Ubonga Ekpaie jehož centrovaný balon se nebezpečně stáčel k Polačkovi, který měl asi více práce, než původně čekal.
     
    61
    Na druhé straně vyslal Valenta do úniku Ladru, který si na kraji pokutového území pohrál s Bartošákem a odcentroval ke Komličenkovi, ten ale jeho centr o kousek podskočil.
     
    62
    Vzápětí se dvakrát pokusil něco vymyslet Tomáš Přikryl, ovšem ani v jednom z případů svůj náběh za defenzivní linii Zlína nenačasoval ideálně a byl přichycen v ofsajdové pasti.
     
    63
    Další útočnou akci středočeského celku opět táhl Valenta, který se pokusil dlouhým pasem nalézt Komličenka, ruského útočníka ale měl pohlídaného Bijimine.
     
    64
    Bartošák se musel vyrovnat s tlakem napadajícího Komličenka, poradil si ale velmi zkušeně, když nejprve naznačil dlouhý nákop a poté vyslal uklidňující pas pro kapitána Jiráčka.
     
    65
    Teď měla Mladá Boleslav obrovské štěstí! Takács nezachytil náběh Vukadina Vukadinoviče, jenž s přehledem obstřelil vybíhajícího Polačka, domácí ale zachránila tyč.
    65. Vukadinovič trefuje tyč Zlámalovi branky
     
    66
    Na druhé straně se domácí hnali do přečíslení tří proti dvěma, s nadějně vypadající situací ale naložili opravdu mizerně. Jejich kombinace v posledních minutách hodně vázne.
     
    67
    Zlín právě vstřelil branku!
    Mladoboleslavští fotbalisté si v posledních minutách hodně koledovali, další akce Zlína už vedoucím gólem tohoto utkání přeci jen skončila. Kousek za šestnáctkou se míče ujal VUKADIN VUKADINOVIČ, jenž se díky rychlé kličce zbavil couvajícího Takácse a přízemní střelou překonal marně se natahujícího Polačka.
    67. Vukadin VUKADINOVIČ - 0:1
     
    68
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Nikolaj Komličenko, přichází Lukáš Magera.
     
    70
    Mladoboleslavští se, zdá se, zdravě naštvali a nyní hodně zatlačili svého soupeře. K odraženému balonu se dostal střídající Lukáš Magera, jehož přízemní rána skončila kousek vedle pravé tyče hostující svatyně.
     
    71
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut, Zlínští zatím v Mladé Boleslavi drží těsné vedení. Dá se očekávat, že domácí budou svého soupeře tlačit, tak uvidíme, zda to k něčemu bude.
     
    72
    Další zákrok Zdeňka Zlámala. Hostujícího brankáře ze střední vzdálenosti prověřil Tomáš Přikryl, jeho přízemní pokus ale směřoval přesně doprostřed branky.
     
    73
    Obrana Středočechů nechala prchnout rychlonohého Ubonga Ekpaie, který si posunul míč na silnější pravačku a zkusil nalézt na přední tyči si nabíhajícího Vukadinoviče, ten ale na míč nedosáhl.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Lukáš Pauschek (FK Mladá Boleslav).
     
    75
    Dnešní utkání sleduje 2573 diváků.
     
    75
    Džafič prověřil boleslavského brankáře Polačka pěkně střelou k levé tyči, golman ale chytá.
    75. Džafičova střela z větší dálky
     
    76
    Petrželova družina si vypracovala možnost rohového praporku. Přetažený centr vracel před branku Zoran Gajič, načež se k hlavičce pokoušel prodrat Ekpai, Boleslav ale od další pohromy uchránil Magera.
     
    77
    Jiří Valenta měl před brankou úplně volného Mageru, ideální moment pro centr ale prováhal, načež trefil pouze vracejícího se Bartošáka. Bude z toho rohový kop.
     
    78
    Po jeho rozehrávce hlavičkoval Lukáš Magera, jenž posléze reklamoval hru rukou v podání jednoho z hostujících zadáků, sudí Lerch ale celou situaci dobře viděl a penaltu správně nenařídil.
     
    79
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Michal Hubínek, přichází Tiémoko Konaté.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut, Mladá Boleslav je stále o jeden gól zpět a zatím nic nenaznačuje tomu, že by byla schopna s nepříznivým stavem něco udělat.
     
    81
    Nyní se musí hra navíc na pár vteřinek přerušit, po střetu s Jánošem totiž zůstává na zemi ležet Hnaníček. Na trávník byli přivoláni zdravotníci, hostujícího záložníka čeká ošetření za postranní lajnou.
     
    82
    Bartošák si v souboji s Konatém počínal na hraně fotbalových pravidel a regulí, možná i lehce za ní, sudí Lerch ale jasným gestem dal najevo, že hra má pokračovat.
     
    83
    Jánoš měl několik možností, jak s míčem na útočné polovině naložit. Ideálně se jevilo kolmice pro Konatého, domácí kapitán ale pouze podtrhl zmar svého týmu a vybral si v ofsajdu stojícího Mageru.
     
    84
    Bartošákova zpětná hlavička poněkud vystrašila couvajícího Bijimineho, který měl navíc spoustu práce s napadajícím Magerou, na pomoc ale přispěchal o přihrávku žádající gólman Zlámal.
     
    85
    Valenta nahrál Pauschekovi, který si ale na obranné polovině míč příliš předkopl, a nabídl tak protiútok Mehanovićovi. Ten centroval k zadní tyči, Ubong Ekpai ale na jeho nabídku neměl šanci dosáhnout.
     
    86
    Další zmatky, o které se postarali Konaté s Pauschekem, vyústili v rohový kop pro zlínské fotbalisty. Ti už se ani nesnažili o vstřelení branky, spíše už se chtějí věnovat získávání cenných vteřinek.
     
    87
    Tohle zavánělo gólem. Magera na pravé straně vymyslel parádní kolmici pro Konatého, který vyslal přízemní centr před poloprázdnou branku, k dosažení na míč ale Takácsovi chyběly dva kroky.
     
    88
    Vzápětí přilétla do pokutového území další nabídka, za kterou se vydal Lukáš Magera. Domácí útočník se nepříjemně srazil s brankářem Zlámalem, oba by ale měli být v pořádku.
    88. Magerova srážka se Zlámalem
     
    89
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Ubong Moses Ekpai, přichází Lukáš Železník.
     
    90
    Domácí dostali k dispozici rohový kop. Přikryl posadil svůj centr na hlavu v šestnáctce zapomenutého Ladislava Takácse, ten ale balon netrefil vůbec ideálně, Zlámal mohl zůstat naprosto v klidu.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90+2
    Konaté s Ladrou celou akci zbytečně pozdrželi, nakonec z toho byl pouze další kop od rohového praporku. Ani s ním ale Mladá Boleslav nenaložila dobře, a s jejími nadějemi na vyrovnání nepříznivého skóre to vypadá hodně bledě.
     
    90+3
    Tomáš Přikryl poslal do vápna zřejmě poslední centrovaný balon tohoto mače, ovšem ani Magera a ani z druhé vlny si sbíhající Ladislav Takács se k hlavičce neprosadili.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Mirzad Mehanović, přichází Jean-David Beauguel.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Důležitý souboj dvou o záchranu bojujících celků dopadl lépe pro Zlín, který v Mladé Boleslavi zvítězil 1:0, a předskočil tak svého soupeře v tabulce naší nejvyšší fotbalové soutěže. Příliš pohledné střetnutí jsme nesledovali, oba soupeři se spíše trápili a jejich kombinace vázla. Utkání nakonec rozhodla akce ze sedmašedesáté minuty, když se po Mehanovićově přihrávce prosadil Vukadin Vukadinovič. Středočeši si tak výrazně zkomplikovali situaci, naopak Fastav je záchraně zase o něco blíže.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:3.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (20:14:05)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 67. V. Vukadinovič (Mehanović)

    Karty:   74. Pauschek (MBL)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:3.
    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Šušnjar, Takács, Křapka – Jánoš (C), Hubínek (79. Konaté) – Ladra, Valenta, Mareš (53. Přikryl) – Komličenko (68. Magera).
    Náhradníci: Vejmola – Matějovský, Kateřiňák, Konaté, Přikryl, Chaluš, Magera.

    FC Zlín: Zlámal – Matejov (28. Džafić), Bijimine, Gajič, Bartošák – Jiráček (C), Hnaníček – Ekpai (89. Železník), Mehanović (90+3. Beauguel), Holzer – V. Vukadinovič.
    Náhradníci: S. Dostál – Železník, Beauguel, Džafić, Tkadlec, Nečas.

    Rozhodčí: Ondřej Lerch – Zdeněk Koval, Valter Boček

    Diváci: 2573
    thejrc.org