Wolfsberger – Sturm Graz 2:1 (kon.) | Mattersburg – St. Pölten 1:1 (kon.) | Linz – Austria 1:0 (kon.)
konec
SV BauWelt Koch Mattersburg
1:1 (0:1)
SKN St. Pölten
Sobota 21.04.2018, 18:30 • Pappelstadion, Mattersburg • Rakouská Bundesliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Přeji příjemný sobotní večer a někdy příště opět na počtenou! (20:29:30)
     
    Je dobojováno, dnešní utkání nakonec vítěze nenašlo. Ve druhé půli Mattersburg téměř permanentně bušil na vrata v oslabení hrajícího outsidera, ale na vyrovnání se pořádně nadřel. Hrstku diváků na stadionu dostal do varu až v páté minutě nastaveného času Patrick Bürger, jenž zúročil standardní situaci. Nutno podotknout, že nebýt naprosto tristní produktivity domácích, kteří kromě pokutového kopu zazdili nespočet stoprocentních šancí, nemuselo to dnes pro ně být vůbec tak těžké.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Patrick BÜRGER - 1:1
     
    90+5
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    A přeci jen je vyrovnáno, tohle bude hosty obrovsky mrzet. K exekuci standardky se postavil kapitán Jano, jehož centr prosvištěl až do hloubi pokutového území. Tam si jej našel střídající PATRICK BÜRGER, a ačkoliv se mu hlavička nepovedla zrovna podle představ, dokázal míč procedit do sítě! Přesně takový gól Mattersburg při dnešní produktivitě potřeboval.
     
    90+4
    Ještě jedna šance pro domácí, je nařízen volný přímý kop přibližně ze třiceti metrů.
    90+3.
     
    90+3
    Ne, dneska to prostě zelenobílým nestřílí. Rene Renner velmi dobře sklepl přetažený centr hlavou pod sebe. Nalezl zcela přesně kopačku Stefana Maierhofera, jenž bez přípravy vypálil opět příliš vysoko!
     
    90+1
    Už probíhá nastavený čas. Režie nám bohužel nenabídla, jak dlouho se ještě bude hrát. Smail Prevljak se v samotném závěru pokusil napravit svůj dnešní mdlý výkon a obhodil si Michaela Hubera, jenž vysekl ukázkový skluz!
     
    90
    Rene Renner rozehrával další roh z levého okraje hřiště. Za centrem se prodíral Thorsten Mahrer, přičemž doslova sroloval k zemi Philippa Malicseka a píská se útočný faul.
     
    89
    Ovací kotle hostujících fanoušků si nyní užívá střelec jediné branky David Atanga (SPN), jenž opouští hřiště. Nahrazuje jej Eren Keles.
    88.
     
    88
    Mohlo být rozhodnuto! David Atanga obdržel skvělý pas za obranu, obalamutil Césara Ortize a z pravé strany postupoval sám na branku. Markuse Kustera zkoušel technicky obstřelit, přičemž trefil jeho nohu.
     
    86
    Michael Huber hraje výborné utkání. Obránce St. Pöltenu nyní opět zvítězil v osobním souboji a napálil kulatý nesmysl daleko od branky svého mužstva.
     
    85
    Nákop od brankáře Markuse Kustera po prodloužení v podání Reneho Rennera propadl až do blízkosti pokutového území. V tlačenici se zorientoval Michael Huber a odkopl míč na druhou polovinu hřiště.
     
    83
    BauWelt se znovu pokusil rozložit hosty kombinací podél pokutového území. Přihrávka Stefana Maierhofera ale skončila na kopačkách Dominika Hofbauera, jenž balon nekopromisně odkopl.
     
    82
    Neskutečná bezradnost v zakončení Mattersburgu pokračuje. Rene Renner rozehrál rohový kop velmi dobře a balón propadl k Thorstenu Mahrerovi. Ten už byl zcela sám před gólmanem, ale napálil jej! Míč se odrazil zpátky do hry, Sandro Ingolitsch jej ovšem včas odvrátil.
     
    81
    Sandro Ingolitsch dobře odvrátil nástřel do chumlu hráčů v pokutovém území. Míč se nachází na polovině hřiště.

    Ondřej Belák

    Branky: 90+5. Bürger – 29. Atanga

    Karty:   67. Mahrer (MTT)   39. Stec (SPN)

    Neproměněná penalta: 40. Prevljak (MTT), brankář Riegler zneškodnil


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 12:3. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:4.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Novak, Ortiz, Mahrer, Lechner (79. Renner) – Hart (71. Bürger), Jano – Okugawa, Seidl (52. Maierhofer), Gruber – Prevljak.
    Náhradníci: Casali – Rath, Sittsam, Erhardt, Renner, Bürger, Maierhofer.

    SKN St. Pölten: Riegler – Stec, Huber, L. da Silva, Ingolitsch – Ambichl, Rasner (75. Malicsek) – Atanga (89. Keles), Hofbauer, Schütz – Vucenovic.
    Náhradníci: Vollnhofer – Wessely, Keles, Luxbacher, Bajrami, Malicsek, Pak.

    Rozhodčí: Schörgenhöfer
    thejrc.org