RB Lipsko – Hoffenheim 2:5 (kon.) | Frankfurt – Hertha 0:3 (kon.) | Hamburg – Freiburg 1:0 (kon.)
Hannover – Bayern 0:3 (kon.) | Stuttgart – W. Brémy 2:0 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 4:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:0 (1:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 21.04.2018, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:23:41)
     
    V jednatřicátém kole zaslouženě vítězí Dortmund, jenž si připisuje cenné tři body a přibližuje se na jediný bod velkému rivalovi. Ovšem Schalke hraje svůj zápas až zítra, a tak může znovu odskočit. Vraťme se k samotnému utkání, v němž si Borussia vytvořila snad devět velkých příležitostí, zatímco Leverkusen se k zakončení dostával jen zpoza šestnáctky. Výborné střetnutí odehrál Jadon Sancho, jenž se neustále nabízel a díky tomu vsítit svoji první branku v Bundeslize.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Fanoušci na tribunách se postavili a v poslední minutě základní hrací doby oslavují své hráče. Ti aktuálně nikam nespěchají a kombinují na vlastní polovině. Duel se už spíše jen dohrává.
     
    88
    Asi nejlepším hráčem Leverkusenu je dnes Julian Brandt, který tentokrát přihrál doprostřed hrací plochy. Zpoza vápna se napřáhl Karim Bellarabi, jehož pokus mířící k tyči zneškodnil Roman Bürki.
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Sergio Gómez.
     
    85
    Domácí příznivci už oslavují vysoké vedení svého oblíbeného celku. Ovšem budou moci sledovat další rychlý útok Borussie. Ten zakončil technickým pokusem Jadon Sancho, jenž branku těsně přestřelil.
     
    84
    Marco Reus měl na kopačce hattrick, když se balon odrazil před něj. Domácí kapitán měl před sebou už jen brankáře, ale místo střely volil kličku dobíhajícímu obránci. Bohužel pro něj mu byl míč ukopnut.
     
    82
    Další centr Leverkusenu měl téměř ideální parametry, ale do šestnáctky si naběhl pouze jediný hráč v bílém. Jenže k tomu se balon nedostal, a tak zasáhl Łukasz Piszczek, jenž prsy přiklepl míč k brankáři.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Jeremy Toljan.
    79. Marco REUS - 4:0
     
    79
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tohle si Leverkusen rozhodně nezaslouží a výsledek pro něj začíná být hodně krutý! Jadon Sancho dostal přihrávku na levou stranu, zvedl hlavu a nadýchaným centrem našel osamoceného MARCA REUSE. Domácí kapitán zachoval pevné nervy a hlavičkou do protipohybu brankáře si připisuje druhý gól v tomto střetnutí. Asistence: Jadon Sancho.
     
    78
    Pomalu se blížíme ke konci zápasu, ale Leverkusen se neustále pokouší o snížení. Střídající Kai Havertz předskočil soupeře a následně našel spoluhráče. Jenže další centr z levé strany byl příliš dlouhý.
     
    76
    Po třetím gólu Dormundu jsou to hosté, kteří jsou téměř neustále u míče. Ale jejich další útok končí dlouhou kolmicí do pokutového území, kde si pro balon vyběhl Roman Bürki.
     
    74
    Julian Brandt se uvolnil skvělým pohybem na levé straně a pak přesně našel kapitána. Kevin Volland zakončil z voleje a říkal si o snížení, ale Roman Bürki reflexivně zasáhl a drží stále čisté konto.
     
    72
    Julian Brandt se uvolnil na levé straně a přihrával do šestnáctky, kde se míče zmocnil Ömer Toprak. Ovšem jemu se nepodařil odkop, a tak mu museli pomoci spoluhráči.
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    70
    V krátkém sledu se poněkolikáté Bayer přiblížil domácí brance, ale fanouškům Dortmundu už je to jedno Ti si prozpěvují chorály a myslí na tři body. Neznepokojil je ani pokus vyslaný zpoza šestnáctky.
     
    69
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lucas Alario, přichází Karim Bellarabi.
     
    68
    Až nyní se Leverkusen dostává více do hry, když vybojoval další rohový kop. Jenže centr od praporku zamířil jen k prvnímu bránícímu hráči.
     
    67
    Vrácený centr do vápna dost možná padal do branky, a tak jej Roman Bürki musel vyrazit nad břevno. Domácí brankář měl obrovské potíže, jelikož byl atakován Dominikem Kohrem.
     
    66
    Lavička Leverkusenu se jako opařená a není se co divit. Vždyť Dortmund soupeře ve druhé pětačtyřicetiminutovce k ničemu nepustil.
    63. Maximilian PHILIPP - 3:0
     
    63
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že už je hotovo! O dlouhá pas si výborným pohybem řekl Jadon Sancho, jenž chvíli míč potáhl a následně našel MAXIMILIANA PHILIPPA. Domácí útočník si balon skvěle zpracoval a na dlouhou nohu zakončil přesně k tyči. Asistence: Jadon Sancho.
     
    61
    Na zadní tyči si na centr od rohového praporku naskočil Łukasz Piszczek, ale jeho hlavička přišla ze záklonu, a tak míč zamířil vysoko nad branku.
     
    60
    Snad poprvé ve druhé pětačtyřicetiminutovce se uklidňuje tempo hry. Dortmund po druhém gólu kombinoval dlouho v obraně, až přišlo přenesení hry. Marco Reus okamžitě poslal balon před bránu, ale vybojoval pouze rohový kop.
     
    58
    V souboji dvacítek byl faulován Maximilian Philipp, který pro svůj celek vybojoval standardní situaci. Ta byla rozehrána na krátko, ale následný pokus schoval do rukavic Ramazan Özcan.
    55. Marco REUS - 2:0
     
    55
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Oslavné chorály Borussie se naplno spouštějí podruhé! Přihrávku z jedné prodloužil Mario Götze, jenž viděl nabíhajícího kapitána. MARCO REUS si zkušeně položil brankáře a střelou od odkryté branky se raduje ze své čtvrté branky v letošní sezóně. Asistence: Mario Götze.
     
    55
    Také Leverkusen dal o sobě vědět, když se z pětadvaceti metrů opřel do míče Kai Havertz. Jeho pokus mířil asi metr nad břevno, ale akce vypadala hodně nadějně.
     
    54
    Dortmund hraje opravdu podařené utkání a zasloužil by si odskočit do dvoubrankového vedení! Do další útočné akce se hnal Christian Pulisic, ale jeho kolmice byla nepřesná.
    52. Marco Reus trefuje břevno
     
    52
    Marcu Reusovi dnes prostě není přáno! Domácí kapitán si na levé straně vápna zpracoval míč na prsa a okamžitě zakončil. Ovšem jeho pokus orazítkoval břevno!
     
    51
    Neskutečné, co provedl s hostující obranou Jadon Sancho! Domácí hráč přešel cestou do vápna přes čtyři možná pět soupeřů a následně přihrál na volného Maria Götzeho. Jeho pokus na zadní tyč zastavil obránce.
     
    50
    Přetažený rohový kop vrátil na hranic vápna Sven Bender, který našel Kaie Havertze. Jeho centr mířil na spoluhráče, jenž balon cpal před branku, ale našel jen nohu bránícího hráče.
     
    49
    Marco Reus si narazil se spoluhráčem u postranní čáry, ale zapomněl vyběhnout z ofsajdového postavení. Útok Dortmundu je tedy u konce a budou moci kombinovat hráči v bílém.
     
    47
    Do šestnáctky domácího celku vnikl Kevin Volland, kterého od míče odstavil Manuel Akanji. I tentokrát uvidíme pouze odkop od branky.
     
    46
    Leverkusen po rezohrání druhého poločasu vybojoval standardní situaci, kterou rozehrál Julian Brandt. Ovšem jeho centr nedoputoval ani do pokutového území.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Kai Havertz.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase jsme sledovali výborný fotbal, jenž nabídl několik brankových příležitostí! Kdyby Dortmund vedl tříbrankovým rozdílem, nemohl by se nikdo divit. Ovšem Borussia vsítila pouze jediný gól, jelikož další ji byl neuznaný a penaltu neproměnil Marco Reus. Ovšem i Leverkusen měl své náznaky, ale ve finální fázi se mu prozatím moc nedaří. Uvidíme, co nám hráči nabídnou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Kdo jiný než Jadon Sancho si naběhl do pokutového území, kde se domácí hráč pokusil od vrácení míče do ohně. Ovšem na centrovaný míč nedosáhl, a tak se bude kopat jen od brány Leverkusenu.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    44
    Hostující celek se po zisku míče hnal do šestnáctky, kde celou situaci hasil Ömer Toprak. Domácí stoper stál na správném místě a odkopl balon na rohový kop. Ovšem ani tentokrát hosté branku soupeře neohrozili.
     
    43
    Zdá se, že poranění Jonathana Taha bylo příliš vážné a hostující hráč už míří rovnou do kabiny. Vraťme se na zelený pažit, kde se Leverkusen žene do útoku.
     
    42
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Jonathan Tah, přichází Tin Jedvaj.
     
    41
    Po ošetření v objetí lékaře jde Jonathan Tah za postranní čáru. Hostující stoper po vzdušném souboji špatně dopadl na pravou nohu, ale měl by být v pořádku.
     
    40
    Julian Brandt si pomohl faulem, a tak je útočné snažení Leverkusenu u konce. Ovšem na druhé polovině zůstal ležet jeden ze stoperů, a tak se opět přerušuje.
    38. Reusova neproměněná penalta
     
    38
    K rozehrání pokutového kopu se postavil Marco Reus, jenž penaltu kopl hodně špatně! Domácí kapitán poslal míč do levé strany, ale tu si také vybral Ramazan Özcan.
    37. Penaltový zákrok
     
    37
    Borussia Dortmund bude kopat pokutový kop! Christian Pulisic byl zatažen za rameno a je tu šance pro domácí odskočit do dvoubrankového vedení!
    35. Reusův neuznaný gól pro ofsajd
     
    35
    Tak pozor, branka Dortmundu nemůže být uznána pro ofsajd! Vše rozhodlo až video, jelikož se jednalo o hraniční situaci! Ovšem akce to teda byla stejně parádní! Maximilian Philipp si naběhl za obranu a právě tady nastal problém! Domácí útočník přes hlavu poslal míč za sebe, kam si naběhl Marco Reus a jeho pokus byl výstavní. Zakončení kapitána Borussie zamířilo z voleje o horní tyč za brankovou čáru.
     
    34
    Jenže centr od rohového praporku zamířil přesně do míst, kde vládne Roman Bürki.
     
    33
    Hra se velmi rychle přesunula před druhou z branek, kde se odehrál souboj mezi Julianem Weiglem a Kevinem Vollandem. Ten vyhrál bránící hráč, jenž odhlavičkoval merunu na roh.
     
    32
    Po dlouhém autu Łukasze Piszczeka vybojoval Dortmund rohový kop. Na centr od rohového praporku si naskočil Sokratis Papastathopoulos, ale jeho hlavička zamířila doprostřed branky.
     
    31
    Łukasz Piszczek si na pravé straně píchl míč podél obránce, který ovšem ve skluzu stihl zasáhnou, a tak bude domácí tým vhazovat.
     
    30
    Leon Bailey poslal vysoký míč na levou stranu pokutového území, kde se nacházel Lucas Alario. Jenže hostující útočník prohrál souboj se soupeřem, a tak se do útoku žene Borussia.
     
    28
    Ömer Toprak se sice rozčiluje, ale hlavní rozhodčí viděl zcela správně faul domácího stopera. Bayer poslal centr do šestnáctky, ale hostům byl odpískán ofsajd.
     
    27
    Tentokrát to Jadon Sancho překombinoval! Nejaktivnější domácí hráč měl pozici připravenou na střelu, ale místo ní přišla přihrávka doprostřed šestnáctky. Jenže míč skončil na noze bránícího hráče.
     
    26
    Až nyní se hra trochu uklidňovala nebo to tak vypadalo. Ovšem Leverkusen při kombinaci mezi obránci o míč přišel a musel velice rychle zpátky. Jenže domácím se nepodařilo zahrozit.
     
    24
    Jadon Sancho se velice aktivní a je to právě on a Christian Pulisic, kteří jsou rozdílovými hráči. Dortmund je po vstřelené brance velice aktivní, ale na další šanci si musí počkat.
     
    23
    Hra se opět přerušuje, když na zeleném pažitu zůstal ležet jeden z hostů. Do hry vstupuje také lékařský tým, ale zdá se, že faulovaný hráč bude v pořádku.
     
    22
    Jadon Sancho udělal u postranní čáry kličku soupeři. Jenže Dominik Kohr se po domácím hráči natáhl a podrazil jej. Ovšem ani tentokrát se karetní partie nerozehraje.
     
    21
    Zdá se, že domácí celek je zatím o trochu nebezpečnější. Ovšem až na brankovou situaci si ve finální fázi nedokáže poradit. To platí i po poslední akci, kdy míč zamířil do šestnáctky, kde o něj přišel Jadon Sancho.
     
    19
    Máme za sebou devatenáct minut hry, která se neustále přelévá ze strany na stranu. Ovšem zdá se, že centry v tomto střetnutí úspěch slavit nebudou.
     
    17
    Julian Weigl natáhl nohu, aby zasáhl míč, což se mu podařilo. Ovšem následně mu šlapákem na ní dopadl Leon Bailey. Tohle byl prohřešek, jenž mohl domácího hráče dlouho vyřadit ze hry.
     
    16
    V krátkém sledu Borussie rozehrála další rohový kop, který mířil někam za penaltu. V tomto prostoru si naskočil Manuel Akanji, ale jeho hlavička skončila v rukavicích brankáře.
     
    15
    Christian Pulisic hraje skvěle utkání a je velice drzí! Domácí záložník se probojoval skvělým pohybem do vápna, ale jeho zakončení tentokrát bylo zablokováno, a tak Dortmund bude rozehrávat rohový kop.
    13. Jadon SANCHO - 1:0
     
    13
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Nádherná branka domácího celku, který se dostává do vedení! U půlící čáry získal míč Mario Götze, který jej posunul na spoluhráče. Christian Pulisic přešel přes dva soupeře, zvedl hlavu a přihrál do stany na JADONA SANCHA. Tomu pomohlo i podklouznutí stopera a technickou střelou na zadní tyč otevřel skóre! Asistence: Christian Pulisic.
     
    12
    Velmi aktivní Jadon Sancho si skvělým pohybem řekl o míč, který mířil do pokutového území. Ovšem Ramazan Özcan byl z branky velmi rychle venku, a tak se mu před útočníkem podařilo zasáhnout.
     
    11
    Také hostující mužstvo mohlo soupeřovu branku ohrozit, ovšem centr z pravé strany byl příliš vysoký a přeletěl na druhou stranu hrací plochy.
     
    9
    Jadon Sancho se pokusil proniknout do šestnáctky, ale o balon přišel. Jenže domácí hráč se k němu opět dostal a přihrávkou do druhé vlny viděl na hranici vápna spoluhráče. Ovšem zakončení Maria Götzeho šlo jen těsně nad břevno!
     
    8
    Leverkusen se vydal do otevřené obrany a podařilo se mu také zakončit. Jenže pokus z levé strany šestnáctky byl hodně nepřesný.
     
    7
    Úvodní minuty moc fotbalové krásy nenabídly, ovšem doufejme, že se postupem času vše v lepší změní.
     
    6
    Na levé straně se uvolnil přes krajního obránce Christian Pulisic, jehož centr odvrátila hostující obrana. Následně Bayer vybojoval míč, ale celou situaci faulem přerušil Sokratis Papastathopoulos.
     
    5
    Hostující celek se pokusil do šestnáctky soupeře vniknout po pravé straně, ale to se nepovedlo. Ke kombinaci se vrací Dortmund , jenž rychle přechází na polovinu soupeře.
     
    4
    Na levé straně zůstal osamocený Jadon Sancho, na něhož mířil míč, ale přenesení hry bylo příliš dlouhé, a tak bude vhazovat Leverkusen.
     
    3
    Marco Reus obešel soupeře, ale následně byl faulován. Domácí kapitán pro svůj celek vybojoval standardní situaci, ale centr na hranici vápna odhlavičkoval bránící hráč.
     
    2
    Pro dnešní střetnutí oblékla Borussia Dortmund tradičně žlutou sadu dresů, naopak Bayer Leverkusen zvolil bílou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde se bojuje ve středu hrací plochy.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Schmidt zahájil dnešní utkání. Jako první se k výkopu postavili Dortmundští, ale jejich útočné snažení dlouho netrvalo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Akanji – Reus, Weigl, M. Götze – Pulisic, Philipp, Sancho.
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Jarmolenko, Toljan, Dahoud, G. Castro, Gómez.

    Bayer Leverkusen: R. Özcan – P. Retsos, Tah, S. Bender, Henrichs – Kohr, Aránguiz – Brandt, Volland, Bailey – Alario.
    Náhradníci: Lomb – Kießling, Baumgartlinger, Jedvaj, Havertz, Frey, Bellarabi.

    Rozhodčí: Schmidt – Günsch, Emmer.
     
    Borussia Dortmund

    Jak už bylo napsáno, Dortmundu patří čtvrtá příčka jen díky horšímu skóre. Ovšem vše se může po dnešním duelu v lepší obrátit. Pokud se v tabulce podíváme směrem dolů, tak tam má Borussia čtyřbodový náskok na loňské překvapení z Lipska. V posledních pěti zápasech získala domácí celek devět bodů, ale v posledních třech hned dvakrát odešel ze zeleného pažitu poražený. Nejlepším střelcem týmu je stále Pierre-Emerick Aubameyang, jenž se v posledním přestupovém období stěhoval do Arsenalu. Za něj jako posila do útoku přišel Michy Batshuayi, jenž vsítil sedm branek, ale nyní laboruje s poraněným kotníkem.

    Schalke – Dortmund 2:0
    Dortmund – Stuttgert 3:0
    Bayern – Dortmund 6:0
     
    Bayer Leverkusen

    Hostující celek míří za postupem do skupinové fáze Ligy Mistrů, když se s jednapadesáti body vyhřívá na třetím místě, ale pouze díky lepšímu skóre před dnešním soupeřem. Bayer by chtěl zcela jistě nahánět druhé Schalke, které má k dobru čtyři body. V posledních pěti duelech Leverkusen sebral deset bodů a patří k tomu lepšímu, co v posledních týdnech Bundesliga nabízí. Nejlepším střelcem týmu je Kevin Volland, jenž nasázel soupeřům čtrnáct branek a patří mu celkově druhá pozice mezi kanonýry.

    Leverkusen – Bayern 2:6
    Leverkusen – Frankfurt 4:1
    Lipsko – Leverkusen 1:4
     
    Vítám všechny fanoušky německého fotbalu u nejvyšší soutěže tedy Bundesligy. V jednatřicátém kole budeme sledovat víkendový šlágr, jelikož se se představí Borussia Dortmund a Bayer Leverkusen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Michal Luxa

    Branky: 13. Sancho (Pulisic), 55. Reus (M. Götze), 63. Philipp (Sancho), 79. Reus (Sancho)

    Neproměněná penalta: 38. Reus (DOR), brankář R. Özcan zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:14.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Akanji – Reus (C) (86. Gómez), Weigl, M. Götze – Pulisic (71. Dahoud), Philipp (81. Toljan), Sancho.
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Jarmolenko, Toljan, Dahoud, G. Castro, Gómez.

    Bayer Leverkusen: R. Özcan – P. Retsos, Tah (42. Jedvaj), S. Bender, Henrichs – Kohr, Aránguiz – Brandt, Volland (C), Bailey (46. Havertz) – Alario (69. Bellarabi).
    Náhradníci: Lomb – Kießling, Baumgartlinger, Jedvaj, Havertz, Frey, Bellarabi.

    Rozhodčí: Schmidt – Günsch, Emmer
    thejrc.org