KAIS Mora UIF – IKSU 2:4 (kon.) | Storvreta – Falun 6:2 (kon.)
konec
Storvreta IBK
6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
IBF Falun
Sobota 21.04.2018, 15:10 • Globen, Stockholm • Švédská Superligan • Superfinále
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Storvreta IBK letos ukázala nejlepší formu. Vyhrála základní část, hladce prošla play-off a ve finále si naprosto přesvědčivě poradila s Falunem. Je tedy novým šampionem švédské Superligy! (17:18:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Storvreta právě vstřelila branku!
    Teď už je to jisté, jelikož domácí tým střílí ještě šestou branku! Na domácí straně euforie, na druhé zklamání. ALEXANDR RUDD stál u tyčky kde dával do prázdné brány. Asistence: Albin Sjörgen.
     
    58:49
    Vzápětí ještě trefují hráči v červených dresech břevno! Je rozhodnuto, domácí vyhrají švédskou Superligu.
     
    58:39
    Storvreta právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že je rozhodnuto, jelikož Storvreta se prosazuje v přesilové hře! ALBIN SJÖRGEN doběhl odražený míček jako první a bekhendem ho poslal do sítě. Tým, který je psán jako domácí může pomalu začít slavit. Asistence: Niklas Winroth.
     
    58:10
    Falunto znovu zkouší bez gólmana, takže pokračuje hra pět proti pěti! Hosté to ovšem budou mít velmi těžké, jelikož chybí necelé dvě minuty do konce.
     
    57:44
    Vyloučení v týmu IBF Falun (Fredrik Lindholm – 2 min., Blokování soupeřovy hole).
     
    57:10
    Falun hraje bez brankáře!
     
    57:09
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:38
    Rehn nadále drží svůj tým! Falun má sice platonický tlak, avšak nebezpečné šance si připisuje Storvreta.
     
    55:02
    Na druhé straně dvě velké šance! Nejprve pálil Pettersson, jenže jeho ránu vyrazil Rehn. Vzápětí dostal míček do sítě Sjörgen, avšak rozhodčí branku neuznávají! To je velká chyba sudích, jelikož branka byla naprosto regulérní.
     
    54:41
    Další dobrou šanci měl Backby! Ten si potáhl balonek a vypálil k tyči. Tam předvedl velmi dobrý zákrok domácí gólman.
     
    54:18
    Chybí nám necelých šest minut. Hosté měli možnost rozehrávky z rohu hřiště, jenže míček jim utekl až na obrannou polovinu.
     
    53:16
    Hráči v černých dresech se snaží, ale zatím to není ono. Storvreta dobře brání, navíc hrozí z rychlých kontrů. Nechybělo moc a mohlo to být o tři branky, jenže Rehn byl včas u své tyče.
     
    52:24
    Johansson dostal rychlý pas, po kterém se hnal podél mantinelu. Nakonec ovšem o míček přišel a Falun musí bojovat o balonek.
     
    51:28
    Backby se ocitl v ideální pozici, těsně před brankovištěm, jenž ani odtud není Falun schopen vstřelit branku, která by mu dala naději.
     
    50:21
    Rehn si musel připravit velmi pohotový zákrok! Drží naděje svého týmu, kterému zbývá posledních deset minut na to, aby alespoň srovnal!
     
    49:35
    Po ne příliš povedeném útoku se hnali do rychlého útoku hosté, avšak hráč, jenž celou akci táhl, ji uspěchal. Střela trefila jen prvního obránce.
     
    48:49
    Storvreta poslední vteřiny drží míček na svých hokejkách, což jí naprosto vyhovuje. Nakonec ovšem nepřišla ani střela a je u něj Falun.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 8. Stenmark (Paulsson), 9. Pettersson (Stenberg), 34. Lindholm (Alhroth), 37. Alhroth (Samuelsson), 59. Sjörgen (Winroth), 60. Rudd (Sjörgen) – 18. Holmgren (Adriansson), 28. Enström (Carlström)


    Storvreta IBK: Klinsten (Pettersson) – Samuelsson, Nilsberth, Berggren, Gustafsson, Stenmark – Rudd, Winroth, Sjögren – Stenberg, Andersson, Pettersson – Ahlroth, Lindholm, Paulsson.
    IBF Falun: Rehn (Lilja) – Holmgren, Johansson, Berg, Fernqvist, Fahlström – Calrström Adriansson, Enström – H. Hajo, C. Hajo, Cederström – Hallén, Backby, Aldeeb – Lundmark.

    Rozhodčí: Thomas Andersson, Rickard Wissman

    Diváci: 13590
    thejrc.org