Slovensko – Lotyšsko 4:1 (kon.)
konec
Slovensko
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Lotyšsko
sk Sobota 21.04.2018, 17:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Euro Ice Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Slovensko dalo gól!
    Tak napokon vidíme ešte jeden puk v sieti lotyšského brankára! Cingel vybojoval puk pri mantineli, posunul ho Čajkovskému medzi kruhy, ktorý pred bránkou našiel LADISLAVA NAGYA a ten iba jednoducho dopravil puk do prázdnej brány!
    Asistencia: Michal Čajkovský.
     
    59:26
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti pečatia svoje druhé víťazstvo nad Lotyšskom! Hovorkovi sa podarilo zachytiť puk na modrej čiare, poľahky ho posunul dopredu ANDREJOVI KUDRNOVI, ktorý ho pomaličky dopravil do odkrytej brány!
    Asistencia: Marek Hovorka.
     
    58:50
    Lotyšský gólman už opustil svoju bránku!
     
    55:48
    Kudrna perfektne prihral pred bránku Marekovi Hovorkovi, ktorý okamžite vypálil z prvej, no jeho zakončenie Gudlevskis chytil. A následne si lotyšský brankár pripísal ďalší výborný zákrok, keď zlikvidoval strelu z prvej z hokejky Kudrnu z pravého kruhu po Bakoškovej prihrávke. Gudlevskis sa teraz riadne vyznamenal.
     
    53:30
    Dnešné stretnutie sleduje 4 253 divákov, ktorí neúnavne od začiatku zápasu povzbudzujú našich hokejistov. Pred malou chvíľou počas reklamnej prestávky sme boli svedkami mexickej vlny.
     
    52:45
    Presilovka pre slovenský tím. Arturs Meija dostáva dve plus dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    43:27
    Paulovič posunul puk Michalovi Krištofovi do obrovskej šance medzi kruhy. Nebola to zrovna najpresnejšia prihrávka, Krištof mal problémy so zakončením a nakoniec strieľal tesne vedľa brány!
     
    39:16
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti strieľajú Lotyšom gól do šatne! Bakoš potiahol akciu po ľavom krídle, prihral puk pred bránku MAREKOVI HOVORKOVI, ktorý ťuknutím do puku prekonal mierne prekvapeného Gudlevskisa!
    Asistencie: Martin Bakoš, Michal Čajkovský.
     
    35:45
    Náš tím bude hrať znovu v oslabení. Matúš Sukeľ je vylúčený po druhýkrát, tento raz dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    33:27
    Tréner Craig Ramsay si po zakázanom uvoľnení nášho tímu vzal oddychový čas.
     
    31:41
    Karsums vymyslel perfektnú prihrávku od zadného mantinelu pred bránku Balinskisovi, ktorý vystrelil z prvej, no strela mu nesadla. Ak by mu sadla, mohol by z toho byť vedúci gól Lotyšov, a to rozhodne nechceme.
     
    30:05
    Po našej neúspešnej presilovke sa budeme brániť v oslabení. Matúš Sukeľ dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    27:49
    Získavame prvú presilovku v zápase. Za podrazenie si odsedí dve minúty Gints Meija. Táto početná výhoda príde určite vhod, keďže Lotyši už dostávali našich hokejistov pod tlak.
     
    24:24
    Lotyšsko dalo gól!
    Lotyši využívajú túto početnú výhodu a strieľajú vyrovnávajúci gól! Puku sa za ľavým kruhom zmocnil ROBERTS BUKARTS, ktorý šikovnou strelou švihom do ľavého horného rohu prekonal Godlu, ktorý takmer nič nevidel.
    Bez asistencie.
     
    23:49
    Slovensko bude hrať po druhýkrát v oslabení. Ladislav Nagy dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    14:52
    Sme svedkami prvého vylúčenia v zápase a budeme sa brániť práve my. Patrik Svitana dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    10:47
    Naši hráči však teraz nechali až priveľa priestoru Miksovi Indrašisovi, ktorý sa z rohu klziska natlačil pred bránku a ohrozil Godlu. Náš brankár má však na konte ďalší úspešný zákrok.
     
    08:25
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti strieľajú otvárací gól stretnutia! Po perfektne vyhratom buly Krištofom posunul Graňák puk po modrej čiare MARTINOVI FEHÉRVÁRYMU, ktorý skvelou delovkou prekonal Gudlevskisa a pripísal si premiérový reprezentačný gól!
    Asistencie: Dominik Graňák, Matej Paulovič.
     
    08:04
    Ďalšia perfektná akcia od našich hokejistov. Sukeľ posunul puk na pravý kruh Paulovičovi, ktorý perfektne vrátil medzi kruhy Čajkovskému a ten mal pred sebou už iba Gudlevskisa. Ten však pekným zákrokom lapačkou signalizoval, že rozhodne ešte nechce tak skoro inkasovať.
     
    07:37
    Šimun vymyslel nádhernú prihrávku spoza bránky, ktorou našiel pri bližšej žrdi Lukáša Cingela, no jeho zakončenie mierilo na plexisklo!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 9. Fehérváry (Graňák, Paulovič), 40. Hovorka (Bakoš, Čajkovský), 60. Kudrna (Hovorka), 60. Nagy (Čajkovský) – 25. Bukarts


    Slovensko: Godla (Hrenák) – Grman, Valach, Ďaloga, Jánošík, Čajkovský (A), Trška, Fehérváry, Graňák – Bondra, Buc, Svitana – Bakoš (A), Hovorka, Kudrna – Nagy (C), Šimun, Cingel – Sukeľ, Krištof, Paulovič
    Lotyšsko: Gudlevskis (Calpa) – Zile, Balinskis, Rubins, Siksna, Galvinš, Salija, Ševčenko, Jevpalovs – Bukarts (C), Pavlovs, Redlihs – Karsums (A), Abols, Indrašis (A) – Cipulis, Batna, Meija – Krastenbergs, Bičevskis, Razgals

    Rozhodčí: Kubuš, Orolin – Gajan, Smrek

    Diváci: 4 253
    thejrc.org