Česko – Švédsko 3:1 (kon.) | Rusko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Rusko
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Finsko
Sobota 21.04.2018, 18:15 • Tipsport arena, Pardubice • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to dnes z Tipsport areny vše, mějte se krásně, díky za sledování dnešního utkání a zase někdy na počtenou! (20:55:08)
     
    Pokud ještě nevíte, zda vyrazit i na zítřejší program, vězte, že v pardubické hale se bude konat velká sláva. Místní legendy, Tomáš Rolinek a Petr Čáslava, se totiž budou loučit s reprezentační kariérou.
     
    Střely ve třetí třetině (celkem):

    Rusko – 12 (30)
    Finsko – 5 (20)
     
    Jelikož Rusové prohrávají i druhé střetnutí na letošních Carlson Hockey Games, Češi už o celkové prvenství nemohou přijít! Dnešní duel rozhodl necelé dvě minuty před koncem Jere Sallinen, přičemž je při vší úctě třeba říci, že sport je někdy velmi nespravedlivý. Sborná tlačila téměř celou třetí dvacetiminutovku a připravila Hussovi i celé defenzívě neskutečně horké chvilky, Finové však veškerý tlak přestáli a nakonec sami udeřili. Na turnaji ve východních Čechách si tak po porážce s Čechy připisují první body.
     
    Nejlepším hráčem Ruska je vyhlášen brankář Igor Šesťorkin, na druhé straně se stejnému ocenění dostává Villemu Hussovi. Velice správně zvoleno, zápas patřil gólmanům!
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Přihrávku Rusů chytá finská hokejka a vyhazuje za úlevného vydechnutí tribun do středního pásma. V Tipsport areně už dnes více branek určitě nepadne!
     
    59:52
    Srdečný pozdrav finskému strážci opět vysílal Gusev, trefil však jen boční síť.
     
    59:43
    Gusev to zkoušel z levé strany, Husso však stál na svém místě. Ruská svatyně stále zůstává opuštěna, vhazuje se ve finském pásmu.
     
    59:33
    Rusové to zkouší bez brankáře! Hra se nicméně ihned přerušuje kvůli zakázanému uvolnění a poté si střídačka sborné bere oddechový čas.
     
    59:10
    Obrovský závar před finskou bránou! Nebylo ani rozeznat, kdo je kdo, ale Husso nakonec touš našel jako první a ukryl jej v rukavici.
    58:02 Jere SALLINEN - 1:2
     
    58:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to musí Rusy bolet! Zničehonic se před Šesťorkinem zjevil volný JERE SALLINEN, který střelou z mezikruží na vzdálenější tyč posílá svůj tým poprvé v utkání do vedení. Asistence: Marko Antilla, Julius Honka.
     
    57:50
    Z otočky zpoza brány zkoušel zakončit Michejev, ale vypadalo to, že kromě Hussoa musí obstřelit i čtyři další finské borce. Nebezpečnější pak byli dojíždějící Rusové, ale nepoštěstilo se ani jim.
     
    56:50
    A opět ten Sošnikov! Ve skrumáží před Hussoem se zorientoval nejrychleji, ale ani tento skákavý kotouč za brankovou čáru nepropadl. V cestě mu stála gólmanova lapačka, která si dnes na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemůže.
     
    56:15
    Sošnikov to zkoušel z vnitřního kraje pravého kruhu, ale Husso momentálně pokusy soupeřů sbírá jako mušle na pláži. Vhazuje se ve finském pásmu.
     
    55:42
    Dnešní duel sleduje 3357 diváků.
     
    55:41
    Blíží se závěr základní hrací doby a z hlediště se opět ozývají finské hlasivky. Ihned však utichají, přece jen už se připozdívá a sil na podporu nezbývá mnoho.
     
    55:04
    Mezi diváky našel nového majitele další puk. Na začátku jeho dráhy byl Jelesinův zblokovaný pokus.
     
    54:09
    Rychlý projektil Běreglazova hned po vhazování, jenže finské hole jsou proti. Na ledě teď zuří souboj o každý centimetr, ale k šanci si zatím od Honkova nedávného zvonění nepřičichl nikdo.
     
    53:13
    Střela Dadonova šla pouze do Honkovy brusle a od něj zamířil černý suvenýr mezi diváky. Nikomu se nic nestalo a následuje komerční přestávka, během které se v hledišti objevují ruské vlajky.
    51:40
     
    51:40
    Tyčka! Honkův pokus z pravého kruhu zvoní Rusům na poplach nejen obrazně. Po něm bere puk gólman a bude se vhazovat, nutno však podotknout, že Finové jsou nyní při chuti.
     
    51:30
    Rusové jsou opět v pěti!
     
    50:46
    Ikonen se po sérii přihrávek dostal k dobré pozici v mezikruží, jeho projektil ale zamířil do ochranné sítě. Vhazuje se před Šesťorkinem.
     
    49:50
    Pěkný pokus o křižný pas od Suomely, Pokkovi však střela z levého kruhu nebyla přána. Ruské hokejky jsou všude.
     
    49:30
    Další držení, tentokrát na straně červených úborů. Na trestnou lavici míří Jelesin a sborná se musí bránit.
     
    49:25
    Zpoza brány se dostal k pěkné střele Palola, ale ruský gólman drží svou stráž dobře a vyráží ven.
     
    49:12
    Finové šli dva na jednoho, ale na Anttilovu přihrávku ani nedošlo. Opět precizní obranná práce na ruské straně.
     
    47:38
    Obě strany jsou v pěti, sborná ale pokračuje v obléhání finské pevnosti. Pokus Chafizullina šel mimo, po něm se soupeř proviňuje zakázaným uvolněním.
     
    47:00
    Rusové kombinují v útočném pásmu, pokus Bělova ale Husso vyráží a hráči v bílých dresech se následně osvobozují.
     
    45:38
    Sallinen si při ruském tlaku pomohl podržením protihráče a odpyká si dvě minuty. Tohle pro Finy není zrovna nejlepší chvíle na oslabení...
     
    45:16
    Závar před brankou Hussoa, ani jedna ze střel Dadonova ale do sítě nepropadla. Reprezentace země tisíce jezer teď ruské výpady odráží jen s vypětím všech sil.
     
    44:01
    Na druhé straně kontruje svým pokusem Kručinin, ale jeho pokus je sražen do ochranné sítě. Obranné alarmy Finů opět začínají blikat, je jim jasné, že případné manko by už jim sborná dovolila vyrovnat jen těžko.
     
    43:13
    Krásný nápřah Sallinena z mezikruží po chybě ruské obrany, Šesťorkin vyráží mimo. Měl štěstí, skákavý kotouč měl skutečně velkou razanci a kdyby finský forvard mířil trochu lépe, mohlo se skóre po delší době zase upravovat.
     
    41:57
    Nahození z ruských hokejek na gólmana Finů, tím však celá akce končí. Finové zkoušeli přejít do protiútoku, ale Suomela přihrávku nestihl a je z toho icing.
     
    41:13
    Dopředu se opět nehrne ani jeden z týmů, je zřejmé, že nikdo nechce udělat chybu.
     
    40:14
    Po buly Rusové hned vyrážejí dopředu, ale Dadonov o puk za brankou Hussoa přichází.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:52.
     
    Druhá dvacetiminutovka ukázala všem lidem v hale i u obrazovek, že Rusové to nakonec tak jednoduché mít nebudou. Finům se podařilo zásluhou Jokiharjua vyrovnat, ale především se svému soupeři konečně herně vyrovnali. Třetina celkově, až na pár šarvátek a jednu trefu, mnoho vzruchu nenabídla, vzhledem k vyrovnanému skóre se však začne za pár chvil v podstatě od začátku a šanci na tři body mají stále oba celky.

    Střely ve druhé třetině (celkem):

    Rusko – 9 (18)
    Finsko – 8 (15)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Ve středním pásmu proběhlo pár soubojů o puk i nepřesných pasů. Černá pryž nakonec vyráží k Hussovi, přerušovat se nebude.
     
    38:58
    Dělovky Honky a Manninena od modré, ale cílovou adresu nenašla ani jedna z nich. Jednu Šesťorkin vyráží, druhá pak šla úplně mimo.
     
    38:37
    Probíhá úprava ledu v brankovišti sborné, po něm se bude vhazovat v pravém kruhu. Předcházelo totiž zakázané uvolnění červených dresů.
     
    37:34
    Suomi se nemohou usadit v útočném pásmu, z nevinného nahození se nicméně Šesťorkin musel hodně zpotit. V závaru před bránou totiž nevěděl, kde puk je, a Savinainen navíc zkoušel štěstím a máchal před ním holí. Nakonec ale Rusové vyhazují a pravděpodobně si na jejich lavičce hodně oddychli.
     
    36:50
    Přihrávka na levý kruk, Jokiharju z ní následně míří tvrdě, ale mimo.
     
    36:00
    Jakovlev půjde na trestnou lavici za zdržování hry, sudí trestají jeho zbytečné vyhození kotouče ze hřiště.
    34:39 Henri JOKIHARJU - 1:1
     
    34:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Z téměř totožné situace jako před chvílí skóruje HENRI JOKIHARJU! Velký tlak Finů sice netrval dlouho, přesto je však odměněn. Krásný pas přes celou obranu, který se objevil na střelcově hokejce. Sečteno, podtrženo – Finové vyrovnávají a zvedají své příznivce ze sedadel. Asistence: Antti Suomela, Pekka Jormakka.
     
    34:14
    Pěkná střela, o kterou se zasloužil po křižném pasu Jokiharju, ale Šesťorkin nadvakrát kryje. Tohle byl ale závar, který Rusové v tomto utkání ještě nezažili.
     
    33:41
    Ikonen pálil z mezikruží ze solidní pozice, ruský blok však jakékoli šance odmítl. Vhazuje se před Šesťorkinem.
     
    32:56
    Zmíněná masáž, tedy krosček, nicméně vyústila ve vyloučení. Gavrikov již sedí na lavici provinilců a Seveřané budou hrát ve výhodě.
     
    32:56
    Mela před bránou Šesťorkina! Gólman sice puk ukryl mezi betony, Jürgens ale poté dostal masáž hokejkami hned od dvou protihráčů, jimž se jeho přílišná aktivita absolutně nezdála. Začínající požár nakonec uhasili sudí a po komerční přestávce se bude vhazovat v ruském pásmu.
     
    32:48
    U hrazení bojovali Kablukov a Jokiharju, nakonec je z toho zakázané uvolnění sborné. Atmosféra v hale je nyní docela komorní, chtělo by to něčím tu krev rozproudit.
     
    31:45
    Bělovova lehká střela od modré nadělala Hussovi větší trable, než by si přál. Rusové se usazují v útočném pásmu.
     
    30:55
    Jakovlev vyslal z levého úhlu učiněnou jedovku, jenže finský brankář byl na svém místě a puk ukryl v náručí.
     
    30:07
    Bohatýr Kručinin neměl, komu by v útočném pásmu přihrál, protože se k němu během chvíle sjeli tři protihráči. Alespoň tedy nahodil na Hussovu svatyni, pokus však zamířil vedle.
     
    28:43
    Pokus Riikoly mířil do brusle jednoho z Rusů, co je však horší, je tentýž borec ležící po střetu s Bělovem u hrazení za brankou. Rozhodčí povolávají lékaře, nakonec ale finský forvard vstává a za potlesku míří zpět na lavičku. Komerční přestávka.
     
    27:58
    I ve vlastním oslabení se Sošnikov ocitl sám před levou stranou finské klece, ale Husso kryje. Sborná hrozí a snaží se napadat i v početní nevýhodě, naopak její soupeř se ke střele vůbec nemůže dostat. Není ranky, není branky...
     
    27:28
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    26:24
    Jokiharju dvakrát hrozil z levého rohu pásma, gólman byl nicméně pozorný. Z tribun se po dlouhé době ozývá pokřik "Suomi, Suomi".
     
    26:10
    Rusové zatím nechtějí povolit ani centimetr a nadvakrát se osvobozují. Tudy tedy cesta nevede.
     
    25:28
    Semjonov v útočném pásmu podrazil jednoho z finských borců, a to tak, že si musí odpykat dvě minuty. Finové mají další šanci na vyrovnání.
     
    24:40
    Anttila dostal přihrávku do mezikruží, jenže neposedný touš mu sjel z čepele a zamířil jen do rohu hrací plochy. Zde jej vyzvedávají aktivní Rusové a pokoušejí se o útočný výpad.
     
    23:56
    Finové nahazují za branku soupeře a snaží se kotouče dobruslit, sborná jim však takové výpady ne a ne povolit. Šesťorkin sice zůstává ve střehu, ale zatím zasahovat nemusí.
     
    22:59
    O střelu se pokoušel z vysokého úhlu Sošnikov. Tu nakonec zastavila jedna z hokejek Suomi a Finové vyráží po delší době dopředu.
     
    22:01
    V akci byl znovu Semjonov, jeho projektil z pravého kruhu nicméně Hussovu bránu těsně minul. Rusové na soupeře znovu vletěli a snaží se o navýšení skóre, Finové jejich tempo nestíhají zachytit.
     
    21:19
    Krásný křižný pas na Semjonova, který se už už napřahoval ke střele, byl ale zastaven píšťalkou sudího. Ofsajd!
     
    20:59
    Byvalcev měl před sebou volnou cestu k bráně, jeho střelu však srazil jeden z obránců do sítě a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    20:23
    Druhé úvodní buly duelu získává sborná. Hráči ihned zajíždí za kasu Šesťorkina, aby vymysleli, jak na finskou obranu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první části jsou šťastnější svěřenci v červených dresech, protože nejen, že vedou, ale rovněž úplně kontrolují hru. Fanoušci tleskají především jejich precizní defenzívě, protože Finové se sice dostali k sedmi střelám, ale pouze jedna z toho byla nebezpečnější. Jedinou dosavadní trefu si připsal Nikita Gusev – a na začátku druhé dvacetiminutovky bude mít šanci přidat i další, protože sborná bude dohrávat přesilovku. Dalšího hokeje se v Tipsport areně dočkáme zhruba v 19:02.

    Střely:

    Rusko – 9
    Finsko – 7
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Bělov pálil před koncem první části z levého kruhu, Husso vyráží a Seveřané se následně osvobozují.
     
    19:19
    V čase zmíněné akce však zahrál nepovoleně Suomi, který se provinil sekáním, a Rusové dohrají třetinu v početní výhodě.
    19:19
     
    19:19
    Nádherná přihrávka Honky na Manninena, který se před brankou ocitl úplně sám. Měl však málo prostoru a hlavně času, protože touš okamžitě v rukavici ukryl Šesťorkin.
     
    18:24
    Před ruskou střídačkou se o puk strhla velká mela, kterou nakonec vyhrávají bílé úbory. Rusové jsou nicméně v plném počtu.
     
    17:36
    Jokiharju měl před sebou na levé straně jen gólmana, ale pálil pouze do vyrážečky. Suomi se snaží usadit v útočném pásmu, Rusové však až na jedno zaváhání žádné skuliny v obraně nemají.
     
    16:55
    Střela Honky od modré čáry, kasu však minula. Aktivita Finů začíná ke spokojenosti fanoušků v bílomodrých dresech stoupat.
     
    16:24
    První vyloučený dnešního střetnutí je Tichonov, jehož hokejka vyletěla výše, než je povoleno. Finové mají jedinečnou šanci něco s vývojem zápasu udělat, protože zatím v jejich rukou určitě neleží.
     
    15:08
    Enlund zkoušel jít na ofenzivní výlet, ale opět se dostal jen mezi tři protihráče. Finům se zatím nedaří vytvořit si jakoukoli větší šanci.
     
    14:35
    Nahození Honky sloužilo spíše jako únikový východ, neboť pětka v bílých dresech potřebovala vystřídat. Hned po změně se k pokusu málem dostal Suomi, ale dvojice Rusů mu hokejkami vysvětlila, že tudy cesta opravdu nepovede.
     
    13:30
    Slušná střela Manninena z levého kruhu. Šesťorkin, ač zatím nemá moc práce, zůstává ve střehu a vyráží betonem.
     
    12:58
    Palola upadl po vhazování, kotouč opět berou Rusové.
     
    12:37
    Přizvednutý pokus Jokiharjua zamířil do sítě za bránou, na řadě je komerční pauza. Finové se nyní svou aktivitou pokoušejí s vývojem střetnutí něco udělat, bude z toho nakonec vyrovnání?
     
    11:48
    Björkqvist okusil po bodyčeku soupeře chuť mantinelu, ale je to opět stejná písnička. Puk rozehrát nestihl, Rusové jej berou a míří dopředu.
     
    10:33
    Oba celky vystřídaly, jsme svědky dalšího pokusu Rusů o rychlý přechod do soupeřova pásma. Byvalcevův pas sice vypadal jako dobrý nápad, ale je z něj pouze zakázané uvolnění.
     
    09:33
    Přes hokejky sborné se Finové dostávají jen těžko, posledně ztroskotal u levého hrazení Manninen. Zkoušel obránce obejít, ale puk jednoduše nechal za sebou.
     
    08:40
    Pěkný projektil, který vyslal od modré Bělov, Husso ale ukrývá touš do lapačky. Vhazovat se bude v jeho pásmu.
     
    08:26
    Po několika nepřesnostech na obou stranách je na řadě první komerční přestávka. Rusové zužitkovali tlak v první branku, Finové prozatím působí jaksi bez nápadu.
    07:15 Nikita GUSEV - 1:0
     
    07:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    První triumf utkání! Před bránu dostal od Byvalceva bekhendový pas NIKITA GUSEV a proti jeho střele byl strážce finské svatyně bezmocný. Asistence: Alexej Byvalcev, Jevgenij Dadonov.
     
    06:59
    Téměř od modré čáry zkoušel Bělov, jenže opět narazil na brankáře soupeře.
     
    06:23
    Slušný pokus Barabanova, Husso vyráží levým betonem. Rusové začínají tlačit.
     
    05:38
    Tvrdá střela Riikoly z levé strany, pouze však orazítkovala mantinel.
     
    05:11
    Střídá se na obou stranách, v tempu střílel Tichonov. Pouze ale vyzkoušel pozornost gólmana ze země tisíce jezer, který, jak to tak vypadá, si dneska zachytá dost.
     
    04:31
    Střela Suomely z levého kruhu, bránu však minula o dobrý metr.
     
    04:10
    Husso si nebyl jistý s rozehrávkou, Seveřané se nemohou dostat z pásma. Soupeřovo napadání, a v podstatě i defenzíva, je zatím načasováno úplně přesně.
     
    03:29
    Chyba ve finské rozehrávce, sborná se však zatím svých šancí leká. Nyní o kotouč přišel Bělov a Finové míří na útočný výjezd.
     
    01:59
    Velká šance! Před Šesťorkinem se sám zničehonic zjevil Suomi, gólman a především jeho lapačka byli nicméně pozorní.
     
    01:47
    Tichonov vystihl pas finského beka, v útoku ale o kotouč hodně rychle přišel. Vidíme opatrnější začátek z obou stran, nikdo se nikam nežene.
     
    01:08
    Dlouhá rozehrávka se Suomi nepovedla, o puk však stále bojují v ruském pásmu.
     
    00:01
    Úvodní buly pro Finy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zazněly národní hymny a začátku duelu už nestojí v cestě, kromě minuty na časomíře, vůbec nic.
     
    A už jsou tam! Zatímco Suomi povětšinou přivítal jásot, u sborné sem tam zazněl pískot.
     
    Na hrací ploše se kupí fotografové, za malou chvilku budou obě reprezentace nastupovat. Rusové, kteří jsou v zápise uvedeni jako domácí, zvolili červené dresy, Finové se budou o první body v turnaji rvát v bílých.
     
    Hala potemněla, na ledě naposledy úřadují rolby. Do startu zbývá pouhých patnáct minut.
     
    V úvodním duelu dnešního programu porazili Češi Švédy 3:1, přičemž o výsledku rozhodli stejně jako včera až v poslední dvacetiminutovce. Po zmíněném střetnutí vypadá tabulka Carlson Hockey Games takto:

    1. Česká republika – 6 bodů, 2 odehrané zápasy, (+4)
    2. Švédsko – 3 body, 2 odehrané zápasy (-1)
    3. Rusko – 0 bodů, 1 odehraný zápas (-1)
    4. Finsko – 0 bodů, 1 odehraný zápas (-2)

    V závorkách je uveden rozdíl ve skóre.

    Pokud tedy dnes Rusové ztratí alespoň bod, reprezentace se lvem na hrudi bude mít jistou první příčku.
     
    Máme na ledě první borce, ačkoli prozatím jen na předzápasové rozbruslení. Do haly už rovněž našli cestu i někteří natěšení příznivci – v hledišti lze vidět finské dresy, ruské, české, ale samozřejmě i pardubické.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Šesťorkin (Košečkin) – A. Bělov, Chafizullin, Zub, Gavrikov, J. Jakovlev, Běreglazov, Jelesin, Trjamkin – Dadonov (C), Byvalcev, N. Gusev – I. Michejev, K. Semjonov, Kručinin – Sošnikov, V. Tichonov (A), Kagarlickij (A) – Barabanov, Kablukov, Slepyšev.

    Finsko: Husso (Kilpeläinen) – Pokka, Riikola (A), Honka, Kivistö, Jokiharju, Vaakanainen, Jürgens – Palola, Manninen, Jormakka – Rajala, Suomela, Savinainen (A) – Anttila, Niemi, Enlund – Björkqvist, Sallinen (C), Suomi – Ikonen.

    Rozhodčí: Hribik, Pešina – Brejcha, Tošenovjan.
     
    Zatímco ledová plocha podstupuje nutnou údržbu, hráči obou celků se rozcvičují v útrobách haly. Výstroj většina z nich ještě neoblékla, do úvodního buly přece jen stále zbývá více než hodina.
     
    Soupiska Finska

    Brankáři: Emil Larmi, Ville Husso, Eero Kilpeläinen.

    Obránci: Casimir Jürgens, Juuso Riikola, Urho Vaakanainen, Tommi Kivistö, Julius Honka, Henri Jokiharju, Kristian Näkyvä, Ville Pokka.

    Útočníci: Marko Anttila, Pekka Jormakka, Mika Niemi, Olli Palola, Juuso Puustinen, Antti Suomela, Sami Sandell, Eemeli Suomi, Sakari Manninen, Jere Sallinen, Jonas Enlund, Kasper Björkqvist, Juuso Ikonen, Toni Rajala, Veli-Matti Savinainen.

    Trenér: Lauri Marjamäki.
     
    Soupiska Ruska

    Brankáři: Vasilij Košečkin, Igor Šesťorkin, Ivan Bočarov.

    Obránci: Dinar Chafizullin, Anton Bělov, Vladislav Gavrikov, Arťom Zub, Jegor Jakovlev, Alexej Běreglazov, Dmitrij Ogurcov, Alexandr Jelesin, Nikita Trjamkin.

    Útočníci: Nikita Gusev, Pavel Dacjuk, Alexandr Barabanov, Viktor Tichonov, Ilja Kablukov, Kirill Semjonov, Ilja Michejev, Dmitrij Kagarlickij, Alexej Byvalcev, Alexandr Dergačov, Alexej Kručinin, Jevgenij Dadonov, Nikita Sošnikov, Anton Slepyšev, Pavel Bučněvič.

    Trenér: Ilja Vorobjov.
     
    Finsko

    Rovněž vyslanci země tisíce jezer své první klání nezvládli. Proti svěřencům Josefa Jandače předvedli srdnatý, rychlý hokej se spoustou šancí, ty však většinou končily v náručí výtečného Francouze, popřípadě ve výstroji domácích borců. Jediným hráčem, který se v dresu Suomi prozatím dokázal na východu Čech prosadit, je forvard Antti Suomela.

    Do sobotního zápasu naskočí Finové, již podobně jako tuzemský výběr či Švédové sázejí na mládí, s vědomím, že vítězství s Čechy jim uniklo jen o vlásek. A to i navzdory výslednému dvougólovému manku, vždyť i český lodivod po čtvrtečním střetnutí uznal, že jeho ovečky na ledě lepší zkrátka nebyly a rozhodly speciální formace. Na Rusy proto modrobílá lavina jistě bude chtít vyrazit se stejným, či možná ještě větším důrazem.
     
    Rusko

    Nabitý kádr okolo hvězdného Pavla Dacjuka, který čítá devět olympijských vítězů z Pchjongčchangu, musel hned na úvod turnaje spolknout pořádně hořkou pilulku. Na ledě Lokomotivu Jaroslavl totiž Rusové tlačili a obstřelovali Hellbergovu svatyni skutečně ze všech pozic, brankář čínského Kunlunu však kapituloval jen jednou. Na druhé straně padly branky dvě, ta vítězná, Händemarkova, hned v úvodu třetí části, a ruští fanoušci tak po utkání odcházeli značně rozladěni.

    Stále je však třeba podotknout, že svěřence Ilji Vorobjova rozhodně není radno podceňovat. Vždyť v letošním seriálu Euro Hockey Tour patří znovu k absolutní špičce – na Karjala Cupu skončili druzí, Channel One Cup pak dokonce bez ztráty kytičky vyhráli.
     
    Krásný dobrý podvečer z pardubické Tipsport areny! Po duelu českého výběru s reprezentací Tre Kronor uvidí východočeské publikum další atraktivní zápas, v němž Rusové vyzvou Finy. Oba soupeři svá úvodní představení na Carlson Hockey Games nezvládli – zatímco sborná v Jaroslavli podlehla Švédům 1:2, Suomi navzdory bojovnému výkonu nestačili na Čechy v poměru 1:3. Kdo si dnes připíše první zisk v turnaji?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
    Marken.cz

    Šimon Sedlařík

    Branky a nahrávky: 8. N. Gusev (Byvalcev, Dadonov) – 35. Jokiharju (Suomela, Jormakka), 59. Sallinen (Anttila, Honka)


    Rusko: Šesťorkin (Košečkin) – A. Bělov, Chafizullin, Zub, Gavrikov, J. Jakovlev, Běreglazov, Jelesin, Trjamkin – Dadonov (C), Byvalcev, N. Gusev – I. Michejev, K. Semjonov, Kručinin – Sošnikov, V. Tichonov (A), Kagarlickij (A) – Barabanov, Kablukov, Slepyšev.
    Finsko: Husso (Kilpeläinen) – Pokka, Riikola (A), Honka, Kivistö, Jokiharju, Vaakanainen, Jürgens – Palola, Manninen, Jormakka – Rajala, Suomela, Savinainen (A) – Anttila, Niemi, Enlund – Björkqvist, Sallinen (C), Suomi – Ikonen.

    Rozhodčí: Hribik, Pešina – Brejcha, Tošenovjan

    Diváci: 3357
    thejrc.org