Česko – Švédsko 3:1 (kon.) | Rusko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Rusko
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Finsko
Sobota 21.04.2018, 18:15 • Tipsport arena, Pardubice • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Přihrávku Rusů chytá finská hokejka a vyhazuje za úlevného vydechnutí tribun do středního pásma. V Tipsport areně už dnes více branek určitě nepadne!
     
    59:33
    Rusové to zkouší bez brankáře! Hra se nicméně ihned přerušuje kvůli zakázanému uvolnění a poté si střídačka sborné bere oddechový čas.
    58:02 Jere SALLINEN - 1:2
     
    58:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to musí Rusy bolet! Zničehonic se před Šesťorkinem zjevil volný JERE SALLINEN, který střelou z mezikruží na vzdálenější tyč posílá svůj tým poprvé v utkání do vedení. Asistence: Marko Antilla, Julius Honka.
     
    57:50
    Z otočky zpoza brány zkoušel zakončit Michejev, ale vypadalo to, že kromě Hussoa musí obstřelit i čtyři další finské borce. Nebezpečnější pak byli dojíždějící Rusové, ale nepoštěstilo se ani jim.
     
    55:42
    Dnešní duel sleduje 3357 diváků.
    51:40
     
    51:40
    Tyčka! Honkův pokus z pravého kruhu zvoní Rusům na poplach nejen obrazně. Po něm bere puk gólman a bude se vhazovat, nutno však podotknout, že Finové jsou nyní při chuti.
     
    49:30
    Další držení, tentokrát na straně červených úborů. Na trestnou lavici míří Jelesin a sborná se musí bránit.
     
    45:38
    Sallinen si při ruském tlaku pomohl podržením protihráče a odpyká si dvě minuty. Tohle pro Finy není zrovna nejlepší chvíle na oslabení...
     
    43:13
    Krásný nápřah Sallinena z mezikruží po chybě ruské obrany, Šesťorkin vyráží mimo. Měl štěstí, skákavý kotouč měl skutečně velkou razanci a kdyby finský forvard mířil trochu lépe, mohlo se skóre po delší době zase upravovat.
     
    36:00
    Jakovlev půjde na trestnou lavici za zdržování hry, sudí trestají jeho zbytečné vyhození kotouče ze hřiště.
    34:39 Henri JOKIHARJU - 1:1
     
    34:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Z téměř totožné situace jako před chvílí skóruje HENRI JOKIHARJU! Velký tlak Finů sice netrval dlouho, přesto je však odměněn. Krásný pas přes celou obranu, který se objevil na střelcově hokejce. Sečteno, podtrženo – Finové vyrovnávají a zvedají své příznivce ze sedadel. Asistence: Antti Suomela, Pekka Jormakka.
     
    34:14
    Pěkná střela, o kterou se zasloužil po křižném pasu Jokiharju, ale Šesťorkin nadvakrát kryje. Tohle byl ale závar, který Rusové v tomto utkání ještě nezažili.
     
    32:56
    Zmíněná masáž, tedy krosček, nicméně vyústila ve vyloučení. Gavrikov již sedí na lavici provinilců a Seveřané budou hrát ve výhodě.
     
    25:28
    Semjonov v útočném pásmu podrazil jednoho z finských borců, a to tak, že si musí odpykat dvě minuty. Finové mají další šanci na vyrovnání.
     
    19:19
    V čase zmíněné akce však zahrál nepovoleně Suomi, který se provinil sekáním, a Rusové dohrají třetinu v početní výhodě.
    19:19
     
    19:19
    Nádherná přihrávka Honky na Manninena, který se před brankou ocitl úplně sám. Měl však málo prostoru a hlavně času, protože touš okamžitě v rukavici ukryl Šesťorkin.
     
    16:24
    První vyloučený dnešního střetnutí je Tichonov, jehož hokejka vyletěla výše, než je povoleno. Finové mají jedinečnou šanci něco s vývojem zápasu udělat, protože zatím v jejich rukou určitě neleží.
    07:15 Nikita GUSEV - 1:0
     
    07:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    První triumf utkání! Před bránu dostal od Byvalceva bekhendový pas NIKITA GUSEV a proti jeho střele byl strážce finské svatyně bezmocný. Asistence: Alexej Byvalcev, Jevgenij Dadonov.
     
    01:59
    Velká šance! Před Šesťorkinem se sám zničehonic zjevil Suomi, gólman a především jeho lapačka byli nicméně pozorní.
    Marken.cz

    Šimon Sedlařík

    Branky a nahrávky: 8. N. Gusev (Byvalcev, Dadonov) – 35. Jokiharju (Suomela, Jormakka), 59. Sallinen (Anttila, Honka)


    Rusko: Šesťorkin (Košečkin) – A. Bělov, Chafizullin, Zub, Gavrikov, J. Jakovlev, Běreglazov, Jelesin, Trjamkin – Dadonov (C), Byvalcev, N. Gusev – I. Michejev, K. Semjonov, Kručinin – Sošnikov, V. Tichonov (A), Kagarlickij (A) – Barabanov, Kablukov, Slepyšev.
    Finsko: Husso (Kilpeläinen) – Pokka, Riikola (A), Honka, Kivistö, Jokiharju, Vaakanainen, Jürgens – Palola, Manninen, Jormakka – Rajala, Suomela, Savinainen (A) – Anttila, Niemi, Enlund – Björkqvist, Sallinen (C), Suomi – Ikonen.

    Rozhodčí: Hribik, Pešina – Brejcha, Tošenovjan

    Diváci: 3357
    bahis siteleri