Chabarovsk – Dynamo 0:1 (kon.) | Arsenal Tula – Zenit 3:3 (kon.) | Tosno – Perm 0:2 (kon.)
CSKA Moskva – FK Krasnodar 2:1 (kon.) | Lok. Moskva – Ufa 0:0 (kon.)
konec
PFK Arsenal Tula
3:3 (2:1)
FK Zenit Petrohrad
Neděle 22.04.2018, 13:00 • Stadion Arsenal, Tula • Ruská Premier Liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    V dnešním zápase 27 kola ruské nejvyšší soutěže se proti sobě utkají Arsenal Tula a Zenit Petrohrad. Hostující celek bude plnit roli jasného favorita a očekává se vítězství o několik branek. Když se podíváme na formu, tak ani jeden z týmů vyloženě nezáří. Domácí z posledních pěti zápasů vyhráli dvakrát, jednou se dělily o body a dvakrát zažili hořkost porážky. Zenit je na tom o něco lépe, z posledních dvou kol získal plný počet bodů. V tabulce jsou na tom hosté rovněž lépe, a to o pět příček. Uvidíme, co nám utkání nabídne.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Arsenal Tula: Levašov – V. Álvarez, Sunzu, Beljajev, K. Kombarov (C) – Čaušić – M. Alexandrov, Kangwa, Gorbatěnko, Tkačjov – Dzjuba.
    Náhradníci: Berezin, Obuchov – Adžojev, Berchamov, Buranov, A. Denisov, Ivakin, Chaguš, Rasic, I. Ševčenko.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin (C) – Criscito, Skrobotov, M. Mevlja, Ivanović – Jerochin, Kranevitter, Paredes – Poloz, A. Zabolotnyj, Driussi.
    Náhradníci: Baburin, M. Keržakov – Kuzjajev, Ozdojev, Terentěv, Rigoni, Smolnikov, Paňukov, Žirkov..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku se postarali hráči v červených dresech, tedy domácí. Míč poté hned letěl až do pokutového území, kde ho do bezpečí poslal jeden z obránců.
     
    3
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Tak tohle opravdu moc dlouho netrvalo a je gólový účet dnešního zápasu je otevřený! IGOR GORBATĚNKO prokázal své individuální schopnosti, hodně pohotově se zbavil hned dvou obránců a poté zpoza vápna míč poslal ke vzdálenější tyčce! Brankář se sice natahoval, ale neměl šanci na střelu dosáhnout.
    3. Igor GORBATĚNKO - 1:0
     
    5
    Petrohrad se také dostává do utkání. Branislav Ivanović se vydal na výlet až do malého vápna, kde ho ale poslal na zem jeden z obránců. Hlavní rozhodčí ale zůstal v klidu a hra pokračuje i přes značné protesty.
     
    7
    Autové vhazování pro Zenit poblíž domácí branky. Nakonec následovalo dlouhé vhazování, míč skončil až před brankářem, ten ale nemusel zasahovat, zastoupil ho jeden ze stoperů.
     
    8
    Rohový kop pro hostující celek. Následný centr nebyl vůbec špatný a našel hlavičku jednoho z útočníků, ten trestuhodně zahodil šanci a neusměrnil míč mezi tři tyče.
     
    10
    Leandro Daniel Paredes to zkusil z úctyhodné vzdálenosti, jeho rána ale skončila pouze v rukavicích brankáře.
     
    12
    A další rohový kop pro hosty, vybojoval ho zatím velice aktivní Branislav Ivanović, který dneska velice bojuje. Leandro Daniel Paredes potom poslal míč do vápna, který přeletěl naprosto všechny.
     
    14
    Daler Kuzjajev dokázal zmást hned dva protihráče, z levé strany poté poslal další centr do vápna, který byl zblokovaný, hra se tedy opět přesune k rohovému praporku.
     
    16
    Obrana hostujícího celku si teď hodně zahrávala, přihrávky byly opravdu pomalé a málem toho využil jeden z útočníku Arsenalu.
     
    17
    Sporná situace i na domácí straně, Víctor Álvarez upadl v pokutovém území, rozhodčí si je dneska ale hodně jistý a rovněž nebude pískána penalta.
     
    19
    Po špatné kombinaci domácího celku bude Michail Levašov odkopávat.
     
    21
    Málem už to bylo dva přesné zásahy! Velká šance Arsenalu, do níž se dostal Sergej Tkačjov, který střílel z levé strany z bezprostřední blízkosti, brankář dokázal zasáhnout a k dorážce se už nikdo nedostal, bude z toho roh.
    21. Sergej Tkačjov málem poslal Arsenal do vedení 2:0!
     
    23
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Ilja Skrobotov, přichází Alexandr Jerochin.
     
    23
    Vůbec první žlutá karta dnešního utkání, dostal ji zatím jediný střelec dnešního zápasu, tedy Igor Gorbatěnko.
     
    27
    Z rohového kopu byla celkem zajímavá střelecká pozice, do ní se dostal Maxim Beljajev a mířil pod horní tyčku, ránu brankář zneškodnil.
    27. Maxim Beljajev napřáhl z úhlu k velmi nebezpečné ráně
     
    27
    Žlutou kartu dostává Sebastián Driussi (FK Zenit Petrohrad).
     
    28
    Branislav Ivanović trošku zbrkle odkopl míč na další rohový kop. ani z této situace ale vlastně vůbec žádné nebezpečí nebylo.
     
    31
    Standartní situace pro hostující celek. Znovu z toho byl centr do pokutového území, který ale přeletěl naprosto všechny a skončil za postranní čárou.
     
    34
    Zenit si vytváří poměrně velký tlak, přímé ohrožení brankové konstrukce z toho ale zatím nebylo.
     
    36
    Rohový kop pro hosty.
     
    36
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Vyrovnání je tady, z již zmíněného rohového kopu. K míči se postavil LEANDRO DANIEL PAREDES, který zřejmě chtěl centrovat, jeho pokus se ale naprosto úžasně stočil až do branky! Ani jeden z obránců nedokázal míč odhlavičkovat a i brankář byl velice překvapení. Máme tady tedy nerozhodný stav.
    Leonardo DANIEL PAREDES - 1:1
     
    39
    Dmitrij Poloz zakládá další útočné snažení, jeho rychlá přihrávka sice letěla do vápna, svého adresáta ale nakonec nenašla.
     
    40
    Máme před sebou posledních pět minut prvního poločasu. V závěru jsou o něco aktivnější domácí hráči a nejspíš budou ještě chtít vedení znovu dostat na svou stranu.
     
    42
    Kirill Kombarov vyslal z pravé strany míč do vápna, na který si naskočil Evans Kangwa, ten ale není zrovna velkého vzrůstu a jeho hlavička letěla hodně mimo.
    45. Sergej TKAČJOV - 2:1
     
    45
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    V poslední minutě prvního poločasu je vedení opět na domácí straně a obránci Zenitu na sebe nepochopitelně hledí. K míči se v malém vápně dostal SERGEJ TKAČJOV, který si nejprve zpracoval míč a poté ho ze vzduchu poslal na branku, rána se ještě otřela o pravou tyčku a zapadla do branky, brankář nemohl reagovat.
     
    45+1
    Autor poslední branky ještě obdrží žlutou kartu, protože si při oslavě sundal svůj dres.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Tak a máme tady konec prvního poločasu dnešního utkání. Domácí celek vede o jeden přesný zásah a nutno dodat, že zcela zaslouženě. První gól padl už ve třetí minutě, když se po individuální akci prosadil Gorbatěnko, tento skvělý záložník byl v první půli opravdu hodně aktivní a dařilo se mu tvořit hru. Vyrovnání přišlo devět minut před koncem, rohový kop dokázal až do branky zatočit Paredes. Arsenal se ale nedal a vybojoval vedení opět na svou stranu, a to v samém závěru, prosadil se Tkačjov. Více se už nestalo a druhý poločas může být opravdu vyrovnaný.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Tentokrát se zcela logicky o úvodní rozehrávku postarali hosté z Petrohradu. Hráči ale o míč velice rychle přišli a první akce vůbec nikam nevedla.
     
    48
    Hráči v bílých dresech mají míč pevně pod svou kontrolou. Nakonec přišel i centr před brankáře z pravé strany, do míče se ale poté vůbec nikdo neopřel a posléze skončil mimo hrací plochu.
     
    49
    Anton Zabolotnyj a jeho hlavička, ta by možná letěla celkem dobře, ale byla tečovaná a bude z toho následně rohový kop pro hosty.
     
    50
    Ojedinělý útok domácího celku skončil nepřesnou střelou jednoho z útočníků a bude se tedy odkopávat od strážce hostující branky.
     
    52
    Jurij Lodygin musel znovu zasahovat, tentokrát byl pod značným tlakem a situace vyřešil razantním odkopem.
     
    52
    Tahle rána měla oči! Dostal se k ní těsně za pokutovým územím Sebastián Driussi a nemířil vůbec špatně! Jeho pokus letěl jen pár centimetrů od levé tyčky.
     
    54
    Arsenal se opět dostal ke své hře a bude mít výhodu rohového kopu, domácím se ale moc nedaří dostat do nějaké šance z rohu, to se teď jenom potvrdilo.
     
    55
    Jeden z domácích hráčů leží na zemi a bude ošetřovaný, je to Kirill Kombarov, který se srazil se svým spoluhráčem.
     
    57
    I z této akce klidně mohl být gól! Evans Kangwa se zničehonic dostal do opravdu velké příležitosti, jeho hlavička z bezprostřední blízkosti skončila na perfektním zákroku brankáře, ten svůj celek opravdu podržel.
    57. Evans Kangwa zahodil stoprocentní brankovou příležitost!
     
    59
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Matías Kranevitter, přichází Emiliano Rigoni.
     
    59
    Leandro Daniel Paredes skvělým skluzem překazil případnou hodně nebezpečnou akci.
     
    60
    Arťom Dzjuba se probojoval k míči a vůbec se ho nechtěl vzdát, sice se ním dostal až do vápna, kde ale ztratil kontrolu nad míčem a ten mu utekl do zázemí.
     
    61
    Michail Levašov bude odkopávat.
     
    62
    Daler Kuzjajev se provinil poměrně ostrým faulem a může být rád, že nedostal za odměnu žluté napomenutí, bude se zahrávat standartní situace.
     
    63
    Míč byl odražený na rohový kop, takže další výhoda pro hostující celek. Z centru nebylo nic nebezpečného a brankář mohl zůstat v klidu.
     
    64
    Arťom Dzjuba znovu pod drobnohledem, tentokrát se výborně zbavil soupeře a poté už se napřahoval ke střele, jeho rána byla zblokovaná a bude z toho roh.
     
    65
    Tohle byla hodně pohledná akce, které už jen chybělo zakončení, k němu se totiž nikdo nedostal, Arťom Dzjuba tedy svou finální přihrávku nenamířil dobře.
     
    66
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Dmitrij Poloz, přichází Daler Kuzjajev.
     
    67
    Branislav Ivanović podstoupil hodně ostrý souboj, nemělo by to být ale nic vážného, tvrdý obránce už je na nohách a bude určitě pokračovat ve hře.
     
    68
    Z následující situace se do zakončení dostal Anton Zabolotnyj, který hlavičkoval těsně vedle levé tyčky brankové konstrukce.
     
    70
    Anri Chaguš byl pro změnu ten faulovaný, provinil se proti němu Daler Kuzjajev. Domácí obránce bude ošetřovaný, tady už to ale vypadá vážněji.
     
    72
    Máme před sebou poslední dvacetiminutovku dnešního zápasu. Zenit je o něco aktivnější, ale vůbec se mu nedaří vymyslet nějakou akci, která by stála za zmínku.
     
    74
    Vypadá to, že Arsenal se už rozhodl své vedení ubránit a snad žádný hráč už není poblíž středového kruhu. Uvidíme, zda je to dobrá taktika.
     
    75
    Michail Levašov se dostal k míči, když shrábl centr a s rozehrávkou si dává poměrně načas. Rozhodčí ho poté napomenul, že tohle už nebude příště akceptovat.
     
    76
    Sebastián Driussi se dostal ke střele z otočky, jeho pokus ale letěl hodně vysoko nad.
     
    76
    I tato rána vůbec nebyla k zahození, Anri Chaguš si zpracoval míč a rovnou střílel, míč letěl asi metr nad horní tyčku.
     
    77
    A máme tady zdramatizování dnešního zápasu! Igor Gorbatěnko se provinil hodně ostrým faulem a obdržel druhou žlutou kartu v dnešním zápase, tudíž poté následovala červená barva a oslabení domácího celku! Igor Gorbatěnko tak ke svému gólu přidává i červenou kartu.
     
    79
    Roh pro Arsenal, situace byla již poněkolikáté rozehraná na krátkou vzdálenost, z akce ale nic nebylo.
     
    80
    Sebastián Driussi se dostal k míči v malém vápně, střela ale už nenásledovala, protože míč byl okamžitě odkopnut pryč.
     
    81
    To byla ale rána! Goran Čaušić se s níčím nemazlil a vystřelil z velké dálky! Jeho rána orazítkovala horní tyčku!
    81. Goran Čaušić nádhernou střelou orazítkoval břevno!
     
    82
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak tohle zřejmě moc lidí nečekalo! Jako se říká: "Nedáš? Dostaneš!". Po velké šanci domácího celku je vyrovnáno! DALER KUZJAJEV nevěděl co dělat s míčem a tak vystřelil, jeho rána zapadla do levého dolního rohu brankové konstrukce, brankář na míč nedosáhl a inkasuje. Asistence: Alexandr Jerochin.
    82. Daler KUZJAJEV - 2:2
     
    84
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    To je ale obrat! Zenit se dostává do vedení v dnešním zápase! Domenico Criscito vyslal centr do vápna, na který si naskakovali hned tři útočníci, míč se poté několikrát odrazil až se dostal k SEBASTIÁNOVI DRIUSSIMU, který svou rybičkou takřka z metru posílá hostující celek do vedení, vůbec poprvé v dnešním zápase! Arsenal už nejspíš nebude mít síly reagovat.
    84. Sebastián DRIUSSI - 2:3
     
    85
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Sergej Tkačjov, přichází Kantemir Berchamov.
     
    87
    Jurij Lodygin bude znovu odkopávat a tentokrát už vůbec nikam nespěchá.
     
    88
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Pozor! Je znovu vyrovnáno! Arsenalu se povedlo reagovat v deseti lidech na hřišti! Do akce se zapojilo hned několik útočníků! Ke střele se posléze dostal Evans Kangwa, který označil horní tyčku branky! K dorážce se poté dostal hodně aktivní ARŤOM DZJUBA, který se konečně prosadil, a to do prázdné branky. Koncovka zápasu je tedy hodně napjatá.
    88. Arťom DZJUBA - 3:3
     
    90
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat čtyři minuty.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Michajl Alexandrov, přichází Igor Ševčenko.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Tak a je tady konec dnešního zápasu! Utkání bylo hodně dramatické, a to hlavně v druhém poločase! Po tom, co obdržel autor první branky druhou žlutou kartu, tak se na hřišti začaly dít věci! Nejprve Petrohrad naprosto obrátil celý zápas, když vstřelil dvě branky v krátkém časovém období. Všechno už nasvědčovalo jasnému vítězství hostující celku, opak se ale stal pravdou a Arsenalu se ještě v samém závěru povedlo reagovat! Zápas tedy skončil 3:3, o góly tedy vůbec nebyla nouze. Hlavním hrdinou domácího celku se stal Arťom Dzjuba , který byl hodně aktivní a nakonec se postaral o bod. To je z dnešního přenosu tedy vše, přeji příjemné odpoledne. (14:52:10)

    Marek Jašek

    Branky: 3. Gorbatěnko, 45. Tkačjov, 88. Dzjuba – 36. Paredes, 82. Kuzjajev (Jerochin), 84. Driussi

    Karty:   23. Gorbatěnko (ATU), 45+1. Tkačjov (ATU) – 27. Driussi (PET)   77. Gorbatěnko (ATU)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:7.
    PFK Arsenal Tula: Levašov – V. Álvarez, Sunzu, Beljajev, K. Kombarov (C) – Čaušić – M. Alexandrov (90+3. I. Ševčenko), Kangwa, Gorbatěnko, Tkačjov (85. Berchamov) – Dzjuba.
    Náhradníci: Berezin, Obuchov – Adžojev, Berchamov, Buranov, A. Denisov, Ivakin, Chaguš, Rasic, I. Ševčenko.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin (C) – Criscito, Skrobotov (23. Jerochin), M. Mevlja, Ivanović – Kakkojev, Kranevitter (59. Rigoni), Paredes – Poloz (66. Kuzjajev), A. Zabolotnyj, Driussi.
    Náhradníci: Baburin, M. Keržakov – Kuzjajev, Ozdojev, Terentěv, Rigoni, Smolnikov, Paňukov, Žirkov, Jerochin.
    thejrc.org