Nice – Montpellier 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Troyes 2:1 (kon.) | Bordeaux – PSG 0:1 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
2:1 (0:1)
ESTAC Troyes
Neděle 22.04.2018, 17:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (18:57:29)
     
    Je dohráno, je dobojováno! Saint-Étienne zcela zaslouženě otočilo stav zápasu na svou stranu a připisuje si důležité tři body. Domácí celek už dvanáct zápasů nepoznal hořkost porážky, čímž se posunul na šestou příčku tabulky. Dlouho to vypadalo, že Troyes zataženou obranou uhraje nějaký ten bodík, ale to by nesměl nastoupit střelec z povolání Robert Berić, který rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Saint-Étienne.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Erwin Zelazny byl hodně venku z branky, čehož si všiml Rémy Cabella. Jeho pokus z vlastní poloviny letěl dlouho vzduchem, a tak se hostující brankář stihl vrátit.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Běží poslední desítky vteřin a Saint-Étienne drží balon na kopačkách. Ovšem na polovině soupeře o něj přišlo a musí se rychle vracet před vlastní branku.
    89. Robert Berić odmítl vsítit hattrick
     
    89
    Robertu Berićovi není hattrick přán! Jonathan Bamba poslal centr přesně na hranici malého vápna, kam si naběhl právě slovinský střelec. Ovšem ten ve vyložené situaci zasáhl míč holení, a tak branku překopl.
     
    88
    Rémy Cabella si dlouho vodil soupeře, který ztratil trpělivost a podrazil soupeře. ASSE bude rozehrávat další standardní situaci.
     
    86
    Tentokrát Jonathan Bamba vyslal kolmicí do vápna Roberta Beriće, který prostřelil brankáře střelou na zadní tyč- Ovšem slovinský útočník se nacházel v ofsajdovém postavení, a tak jeho radost byla zbytečná.
     
    85
    Jonathan Bamba zamíchal míč mezi nohama, ale pokusil se ač byl tísněn zakončit. Ovšem jeho pokus byl hodně nepřesný a situace si spíš žádala přihrávku.
     
    84
    Troyes se snaží s výsledkem ještě něco udělat, ale jeho útoky se zdají bez nápadu. Další nákop mířil na Suka Hjuna-Čuna, ale jeho výška je příliš nízká, a tak vzdušný souboj prohrál.
     
    82
    Plné ruce práce měl nyní hlavní rozhodčí, jenž klidně mohl vylučovat. François Bellugou nejprve fauloval a následně kopl do hrudníku soupeře. Yann M'Vila si to nechtěl nechat líbit, ale hlavní sudí strkanici nepřipustil.
     
    81
    Jonathan Bamba doslova utancoval soupeře, čímž se dostal k centru. Ten mířil na Mathieua Debuchyho, kterému k zasažení balonu chybělo jen pár centimetrů.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Charles Traoré (ESTAC Troyes), který si po ztrátě míče pomohl zatažením za dres, a tak je správně dalším potrestaným hráčem.
     
    79
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Stéphane Darbion, přichází Suk Hjun-Čun.
     
    78
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Hernani.
     
    77
    Hostující celek rozehrával standardní situaci a po vstřelené brance se mění také obraz hry. Hráči v modrém pochopili, že musejí bodovat a více se tak cpát do útoku.

    Michal Luxa

    Branky: 69. Berić (Hamouma), 74. Berić (Hamouma) – 8. Niane (Nivet)

    Karty:   63. Bellugou (TRY), 80. Ch. Traoré (TRY)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 5:21.
    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Théophile-Catherine, Subotić, Gabriel Silva – Dioussé (46. Berić), M'Vila – Bamba, Cabella, Ntep (46. Monnet-Paquet) – Hamouma (78. Hernani).
    Náhradníci: Moulin – M'Bengue, Janko, Hernani, Monnet-Paquet, Tannane, Berić.

    ESTAC Troyes: Zelazny – Cordoval, Giraudon, Hérelle, Ch. Traoré – Bellugou, Azamoum – Grandsir, Nivet (C), Darbion (79. Suk Hjun-Čun) – Niane (65. J. Obiang).
    Náhradníci: Diouf – Mbeumo, Vizcarrondo, Walter, Suk Hjun-Čun, J. Obiang, Ben Saada.

    Rozhodčí: Jochem – Jeanne, Aube
    ocianews.com