Česko – Rusko 2:1 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:7 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:2 (2:0, 2:0, 1:2)
Rytíři Kladno
Neděle 22.04.2018, 16:00 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Baráž o extraligu • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Baráž o extraligu dospěla do úplného konce a dnes jsou na programu poslední zápasy. Jistý je už jeden účastník v extralize pro příští ročník, a sice Karlovy Vary, které si tak návrat mezi elitu vybojovaly v pátek. Dnes se rozhodne, kdo se stane tím druhým. Domácí HC VERVA Litvínov má vše ve vlastních rukách a na svém ledě vyzve Rytíře z Kladna.
     
    HC VERVA Litvínov

    Domácí Litvínov vstal v úterý doslova hrobníkovi z lopaty. V utkání s Jihlavou už prohrával ve třetí třetině 1:2, ve třinácté minutě ale vyrovnal Juraj Mikúš a Litvínovští byli zpátky ve hře. A o tři minuty později pak dokonal obrat František Gerhát, jenž nakonec rozhodl o veledůležitých třech bodech pro Vervu. V pátek potom sehráli hráči Vervy duel v Karlových Varech, kde po bezbrankové remíze rozhodl zápas ve třetí minutě prodloužení Juraj Mikúš. Varům stačil bod k jistotě postupu, a tak už jen čekají na to, kdo je v neděli doplní. Litvínov má na svém kontě sedmnáct bodů a aby se nemusel spoléhat na to, jak bude hrát Jihlava, měl by získat tři body. Ty jsou totiž úplnou jistotou záchrany v extralize. Pokud by ale Dukla ztratila bod, mohlo by pak Litvínovu stačit také dvoubodové vítězství. Na to ale domácí nebudou chtít hrát, jasným úkolem je získat tři body.

    Nejproduktivnější hráči Litvínova

    1. Viktor Hübl 8 bodů (3+5)
    2. František Lukeš 8 bodů (3+5)
    3. Juraj Mikúš 7 bodů (4+3)
     
    Rytíři Kladno

    Rytířům z Kladna už vůbec o nic nejde. Definitivně svou šanci ztratili v pátek na domácím ledě, kde prohráli s Duklou. Ta naopak ještě díky této výhře živí naději na záchranu v extralize. Kladenští mají na svém kontě třináct bodů a i v případě výhry za tři body nemají šanci dostat se na druhé postupové místo. V posledním utkání letošní sezóny tak ale nebudou chtít odejít z ledu poraženi a na ledě Litvínova se pokusí urvat výhru, aby svou sezónu zakončili vítězstvím. Na ledě Litvínova nás tak čeká ostře sledovaný a hlavně napínavý duel, který si rozhodně nenechte ujít.

    1. Adam Kubík 6 bodů (4+2)
    2. David Tůma 6 bodů (3+3)
    3. Roman Přikryl 4 body (2+2)
     
    Vzájemná utkání

    Třikrát se oba celky utkaly v baráži. Dvakrát zvítězil Litvínov a jednou pak Kladno. Ani jednou tyto zápasy nedospěly do prodloužení. Jak to dopadne dnes v nejdůležitějším klání z pohledu domácího týmu? Zachrání se v extralize nebo po pětapadesáti letech elitu opustí? To se nechme překvapit.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Kantor (Petrásek) – Sörvik, Baránek, Gula, Frolo, Z. Sklenička, Iberer, L. Doudera – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý (A) – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – Řehoř, Gerhát, Trávníček (C) – Jícha, Válek, Matoušek.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Stahl) – Štindl, F. Matula, Kehar, Zelingr, Lenďák, Repe – Kružík, T. Kaut (A), Redlich – D. Tůma (C), Kubík, J. Kloz – Zikmund, Machač (A), Bláha – Pekr, Svedlund, Vildumetz – Patyk.

    Rozhodčí: Pešina, Lacina – Brejcha, Frodl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí hráče nástup jako hrom. Po čtyřiadvaceti vteřinách se dostal JAKUB ČERNÝ nikým nehlídaný před branku Kladna a poté svou střelou zblízka prostřelil Cikánka – 1:0. Asistence: Daniel Sörvik.
    00:24 Jakub ČERNÝ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:14
    Poté se do předbrankového prostoru dostali hosté, ale jejich střela zamířila mimo tři tyče.
     
    01:32
    Hned na to znovu zaútočili litvínovští hokejisté, kteří se natlačili před Cikánka, ovšem ten nemusel proti jejich další střele zasahovat. Pomohla mu obrana.
     
    02:10
    Vildumetz prodloužil puk do útočného pásma, jenže kotouč poslal do hlediště a hra se tak stěhuje do středního pásma.
     
    02:38
    Černý podržel kotouč u mantinelu a poté ho poslal za sebe. Sebrali si ho ale hosté, kteří se hned řítí do útočného pásma.
     
    03:11
    Ve středu hřiště ale o puk přišli a hra se tak stěhuje opět před kladenskou branku.
     
    03:23
    Patrik Machač se ocitl mezi kruhy, než ale stačil vystřelit, opět ztratil puk. Domácí hokejisté toho využívají a znovu se dostávají do útoku, kde se pokusí ohrozit Cikánkovu branku.
     
    03:53
    František Lukeš dorážel střelu Vitkora Hübla. Prvně jmenovaný ale ve velké šanci neuspěl. Moc nechybělo a Litvínov mohl vést o dvě branky.
     
    04:32
    Poté Kehar založil z hloubi vlastního pásma svým nahozením puku další kladenskou akci, která ale opět končí zmarem.
     
    05:21
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další pohledná akce Litvínova a domácí vedou rozdílem dvou branek. František Lukeš našel z pravého kruhu u branky Kladna volného PETERA JÁNSKÉHO, který měl před sebou jednoduchou úlohu, a sice trefit odkrytou hostující klec – 2:0. Asistence: František Lukeš.
    05:21 Peter JÁNSKÝ - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:11
    Následuje první komerční přestávka tohoto utkání.
     
    06:17
    Domácí jsou na koni a opět se natlačili do útočného pásma. Tentokráte ale jejich souhru pokazila obrana Kladna, která poslala puk do bezpečí.
     
    07:03
    Iberer sjížděl z druhé vlny a před Cikánkem vyslal tvrdou střelu, ovšem brankář Kladna svým příložníkem uklidil puk mimo ohrožení své branky.
     
    07:44
    Řehoř dostal přihrávku do předbrankového prostoru hostů, ale jeho střela švihem mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    08:10
    Velká šance kladenských Rytířů. Jan Kloz si sjel na levou stranu a svou prudkou střelou orazítkoval branku Litvínova. Moc nechybělo a hosté se mohli dostat domácím na dostřel jediné branky.
     
    09:06
    Po této akci hostů, konkrétně po tyčce Kloze Rytíři více ožili a znovu se dostali před branku Litvínova, ovšem nyní zasáhl Pavel Kantor.
     
    09:54
    Lenďák zavezl puk za vlastní branku a poté ho rychle ztratil. U něj tak byli znovu Litvínovští, kteří se dostali do další střely. Ale obrana Kladna svému brankáři pomohla.
     
    10:27
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jurij Repe – 2 min., vysoká hůl).
     
    10:27
    Jurij Repe zahrál na soupeře vysokou holí a dostává dvě minuty. Verva tak má šanci navýšit své vedení v přesilové hře. Vůbec první v tomto utkání.
     
    10:48
    Hosté se zatím dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Litvínovští tak musejí zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    11:12
    František Lukeš se natlačil před branku Lukáše Cikánka, jeho přízemní střela ale byla sražena mimo. Nicméně Verva stále drží útočné pásmo.
     
    11:46
    Černý poslal puk Trávníčkovi, ten se napřahoval ke střele, ale kotouč skončil jen vedle hostující branky. A Rytíři se stále nemohou z domácího tlaku vymanit.
     
    12:10
    Po zákroku Cikánka je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Litvínova tak znovu udržel útočné pásmo.
     
    12:13
    Až nyní se Kladenští osvobodili a kotouč letí až před Kantora. Vypadá to, že oslabení už Rytíři zvládnou bez úhony.
     
    12:27
    Repe je na ledě a Kladno je tedy v plném počtu.
     
    12:46
    Následuje další komerční přestávka.
     
    12:50
    Cikánek se posunul v brance, aby jistil kotouč, na který si zuby brousil Jakub Černý. Nakonec ho ale sebral Jan Kloz a vyvezl ho z obranného pásma na druhou stranu.
     
    13:26
    Nyní si připsal Pavel Kantor důležitý zákrok, když pravým betonem zlikvidoval střelu Jana Kloze. Raději pak přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    13:43
    Zase jsou u puku hráči Kladna. Kružík se dostal do jízdy a ještě ho posunul na Tomáše Kauta. Ten byl ovšem v postavení mimo hru a ta se stěhuje do středního pásma.
     
    14:15
    Litvínovští ztratili ve vlastním obranném pásmu kotouč a hosté tak mohli jít do bleskové akce před litvínovskou branku. Jenže se tak nestalo a opět se vše otáčí před Cikánkovu klec.
     
    15:19
    Z vrcholu pravého kruh pálil Daniel Sörvik. Jeho jedovatá střela ale skončila na Cikánkovi, který puk jistil svou vyrážečkou.
     
    16:05
    Po nepřesné Vildumetzově střele se puk dostal do blízkosti Kantora, který ho raději ukryl pod svojí lapačkou a vhazovat se po krátkém přerušení bude po jeho pravé ruce.
     
    16:38
    Linus Anders Svedlund si nadvakrát zamíchal kotoučem před brankou Litvínova, ale jeho následné zakončení nebylo přesné. Hráči Vervy se tak znovu uvolnili a pronikají do útočné třetiny.
     
    17:26
    Ivan Řehoř si sjížděl podél pravého mantinelu před kladenskou branku, ale poté zvolil přihrávku na spoluhráče, který trefil jen boční konstrukci kladenské svatyně.
     
    18:13
    Kubík se dostával do útočného pásma, ale nakonec se mu to přes obranu Litvínova nepovedlo a kotouč je zpět ve středním pásmu.
     
    18:38
    Zakázané uvolnění Rytířů stěhuje hru znovu před Lukáše Cikánka, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Františku Lukešovi odskočil puk od hole kousek za modrou čárou a toho využili hosté, kteří si ho sebrali a zamířili před branku Pavla Kantora.
     
    19:49
    Ještě akce na straně Litvínova, Gerhát ale svou střelou branku hostů neohrozil. Pomalu, ale jistě spěje první část hry ke svému konci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Pro Litvínov to byla třetina snů. Už po čtyřiadvaceti vteřinách totiž šla Verva do vedení, když se před brankou Kladna prosadil Jakub Černý. Na 2:0 zvyšoval v šesté minutě Peter Jánský, jenž po přihrávce od Lukeše trefil zcela odkrytou kladenskou klec. Litvínovští tak po první třetině mají dobře našlápnuto ke třem bodům, které by zaručily udržení se v extralize. Ještě ale nepředbíhejme, jsou před námi ještě dvě třetiny utkání. Ta druhá začne přibližně v 16:50.
     
    Střely na branku: 16 – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Do těsné blízkosti Cikánka si sjel Jakub Černý a byl ve velké šanci, těsně před ním ale jeho zakončení za jeho zády neskončilo.
     
    21:09
    Litvínov se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Kantorovu branku. Hosté tak prakticky zadarmo získali útočnou třetinu.
     
    21:17
    A stejná situace se opakuje i nyní. Vhazování po pravici Kantora se tak bude opakovat.
     
    21:24
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jiří Gula – 2 min., podražení).
     
    21:24
    První vyloučení na straně Vervy. Gula inkasuje dvě minuty za podražení a hosté si zahrají svou první přesilovou hru.
     
    21:46
    Machač posílal puk Kubíkovi, tomu ale přeskočil přes čepel a následně pak opustil útočné pásmo. Rytíři tak musejí svou další akci zakládat odzadu.
     
    22:37
    Svedlund udržel puk u modré čáry, poté ho poslal před litvínovskou branku, ale zakončení Zelingra skončilo jen na zadním mantinelu.
     
    23:10
    Verva se osvobozuje a puk letí až před Cikánka. Tohle oslabení už Litvínovští zvládnou.
     
    23:24
    Gula je na ledě a Verva je tedy v plném počtu.
     
    23:40
    Daniel Sörvik vyslal po přihrávce od Hübla od modré čáry a jeho dělovka pak končí na Cikánkovi. Ten hru přerušil a vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    24:12
    Z prostoru mezi kruhy pálil David Tůma, ovšem Kantor si připisuje další zákrok a stále tak drží své čisté konto.
     
    24:52
    Gerhát posunul puk na Gulu, ten poté vyslal střelu po zemi, kterou zastavila obrana Kladna. Hosté se tak dostávají postupně na druhou stranu.
     
    25:21
    Redlich zadovkou poslal přihrávku zpoza domácí branky před Kantora. Nikdo z jeho spoluhráčů ale na puk nedosáhl.
     
    26:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je to už o tři branky. Po krásné souhře domácích pálil na branku hostů Válek, těsně před Cikánkem si pak dojel odražený kotouč JOSEF JÍCHA a nekompromisně ho zasunul za záda brankáře Kladna – 3:0. Asistence: Lukáš Válek a Tomáš Matoušek.
    26:19 Josef JÍCHA - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:07
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A hned v krátkém sledu po sobě přidávají domácí hráči další přesnou trefu a jsou tak jednou nohou v extralize. FRANTIŠEK LUKEŠ dostal do prostoru mezi kruhy přihrávku od Mikúše a poté dělovkou nedal Cikánkovi šanci – 4:0. Asistence: Juraj Mikúš.
    27:07 František LUKEŠ - 4:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:46
    Následuje komerční přestávka.
     
    28:57
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matyáš Zelingr – 2 min., podražení).
     
    28:57
    A pro Kladno může být ještě hůře. Zelingr dostává dvě minuty za podražení a domácí mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    29:09
    Od modré čáry poslal puk před branku Kladna Sörvik, tam se ho zmocnil Lukeš, ovšem z pravé strany Cikánka neprostřelil.
     
    29:55
    Gerhát tečoval střelu před brankou hostů a Cikánek tak musel puk pokrýt a raději znovu přerušuje hru. Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.
     
    30:34
    Domácí neudrželi útočnou třetinu a puk se ocitl ve středním pásmu. Verva si ho ale vzala zpátky a zamířila tak zpět před Cikánkovu branku.
     
    30:57
    Nyní je už Kladno v plném počtu.
     
    31:59
    Další průnik do pásma hostů zastavila obrana Kladna, která poté zavezla kotouč směrem ke Kantorově brance.
     
    32:49
    Pekr obešel Baránka, ale nakonec se do předbrankového prostoru Litvínova nedostal a tedy ani k žádné střele, která by Kantora ohrozila.
     
    33:41
    Přichází další komerční přestávka.
     
    33:53
    Litvínovští se natlačili před branku hostů, ti se tak zatím nemohou dostat k puku, aby ho vyhodili do středního pásma.
     
    34:17
    Sklenička střílel z levé strany na Cikánka, ten kotouč vyrazil před sebe a poté už se Rytíři vymanili z tlaku Litvínova a posílají puk do střední třetiny.
     
    35:29
    Baránek udržel puk za vlastní brankou a domácí tak hosty nepustili do zakončení.
     
    35:59
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Gerhát – 2 min., podražení).
     
    35:59
    František Gerhát půjde na dvě minuty za podražení a nabízí tak hostům přesilovou hru.
     
    36:15
    Střelu švihem od modré čáry vyslal Linus Anders Svedlund, k odraženému puku se ale dostal Gula a hned ho vyhodil až před branku Lukáše Cikánka.
     
    37:16
    Hra je vykázána do středního pásma. Hosté se dopustili postavení útočícího hráče v brankovišti a vhazovat se tak bude před útočnou modrou čárou.
     
    37:44
    Další vyhození domácích a kotouč je až u kladenské branky. Přesilovka hostů je tak u konce.
     
    37:59
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    38:27
    František Gerhát se dostal do blízkosti Cikánka a jeho zakončení chybělo jen více přesnosti. Pátá branka, kterou si žádají příznivci domácího týmu, se tak zatím nekonala.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Gula zachytil nahozený puk hosty do pásma Litvínova a poté ho poslal zpět mezi své spoluhráče.
     
    39:55
    V závěru druhého dějství vznikla před Cikánkovou brankou obrovská skrumáž, ve které se ale nikdo z hráčů Vervy nedokázal zorientovat. Rytíři se tak nebezpečné situaci ubránili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina je za námi. V sedmadvacáté minutě zvýšil náskok Litvínova Josef Jícha a hned po vhazování pak další přesnou trefu přidal František Lukeš. Domácí tým tak dělí dvacet minut od záchrany v extralize. Na dálku sledujeme souboj Jihlavy, která doma vede nad, dnes už extraligovými Karlovými Vary, 3:0 po druhé třetině. S největší pravděpodobností tak po roce Dukla nejvyšší soutěž opustí. Litvínovští svůj čtyřbrankový náskok už nebudou chtít pustit a jednou nohou jsou v extralize. Uvidíme, co nám ještě přinese druhá třetina, která začne přibližně v 17:45.
     
    Střely na branku: 25 – 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    A hned v úvodu třetí třetiny se k další střele dostala Verva, kotouč ale zamířil jen těsně vedle pravé tyče kladenské branky.
     
    40:44
    Viktor Hübl se uvolnil v mezikruží a hned převzal přihrávku od Lukeše. Do zakončení se ovšem nedostal.
     
    41:25
    Zikmund v útočném pásmu přišel o kotouč a ten si převzali domácí, kteří se dostali před Cikánkovu klec. Více před ním ale nestihli.
     
    41:56
    Josef Jícha unikl po pravé straně po chybě kladenské obrany a z pravého kruhu pak vyslal na Cikánka střelu švihem. Trefil ale pouze zadní mantinel.
     
    42:04
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A přeci jen za chvilku přichází pátá branka Litvínova. Válek posunul puk na modrou čáru k MARKU BARÁNKOVI, jenž se napřáhl k prudké střele. Kotouč tak poslal nad lapačku Lukáše Cikánka a ten skončil v růžku jeho svatyně – 5:0. Asistence: Lukáš Válek.
    42:04 Marek BARÁNEK - 5:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    43:24
    To byla zřejmě definitivní pojistka záchrany v extralize. Domácí si takový náskok rozhodně nenechají vzít a ani nedopustí jakékoli drama.
     
    44:42
    Rytíři se dostali do akce před litvínovskou klecí, Vildumetzova střela ale mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    45:06
    Domácí otočili hru na opačnou stranu a další jejich střela skončila na obraně Kladna. To se tak přemisťuje opět před domácí klec.
     
    45:54
    Kladenští rozehrávají puk za vlastní brankou a pokusí se znovu projít před Cikánkovu branku.
     
    46:27
    Po chybě obrany hostů dostal puk na svoji hůl Peter Jánský, ale Cikánek chybu jeho spoluhráčů napravil a ukryl kotouč ve své lapačce.
     
    46:54
    Následuje další komerční přestávka.
     
    46:54
    Litvínovský stadion se baví, v hledišti probíhá mexická vlna a fanoušci Litvínova tak pomalu začínají slavit záchranu v extralize. Nevěří, že by hráči Vervy o tento náskok přišli.
     
    47:36
    Dnešnímu utkání přihlíží 6 011 diváků.
     
    48:00
    Před branku domácích si sjel Matěj Pekr a jeho střela švihem skončila na obraně Litvínova. Další akce hostů tak čestnou brankou neskončila.
     
    48:57
    Viktor Hübl hledal svou přihrávkou Petera Jánského, který ale před Cikánkem nakonec nevystřelil.
     
    50:00
    Jsme v polovině třetí třetiny a domácí stále vedou o pět gólů. U puku jsou hosté a kombinují před Kantorem.
     
    50:10
    Patrik Machač byl ve velké šanci a mohl tak vsítit první branku Kladna, jeho klička ala Peter Forsberg ovšem skončila na betonu Pavla Kantora.
     
    51:05
    Juraj Mikúš z levé strany poslal puk na Jakuba Černého, ten na něj ale nedosáhla a zakončit tak nemohl.
     
    51:34
    Domácí zavřeli hosty v jejich pásmu, ale do výraznější šance se nedostali. Následně pak kotouč opustil hostující teritorium a Rytíři míří do útoku.
     
    52:24
    Sörvik uvolnil Řehoře, ale ten při pokusu o střelu neuspěl a hned o puk přišel. Znovu tak mohou Kladenští projít do útočné třetiny.
     
    53:22
    Následuje další komerční přestávka.
     
    53:52
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali čestného úspěchu. Po střele od modré čáry našel odražený kotouč před Kantorem PETR PATYK a dopravil ho tak za jeho záda. Pavel Kantor tak přichází o čisté konto – 5:1. Asistence: Tomáš Vildumetz a Martin Kehar.
    53:52 Petr PATYK - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:32
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A pozor. Záhy přichází další gól hostů. TOMÁŠ KAUT se trefil také po odrazu kotouče a těsně před Kantorem se nemýlil – 5:2. Asistence: Martin Lenďák a Matěj Pekr.
    54:32 Tomáš KAUT - 5:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:32
    Litvínov si bere oddechový čas.
     
    54:58
    Hra se uklidnila a pět minut před koncem třetí třetiny jsou u puku domácí a zakládají další akci.
     
    55:32
    Kladno ožilo a znovu se dostalo do dobré šance, střela Machače ale skončila jen na zadním mantinelu.
     
    56:11
    Další nebezpečí před vlastní brankou zažehnal Michal Trávníček, který odpálil puk do středního pásma a Verva může jít útočit.
     
    57:14
    Redlich přišel o kotouč a nedostal se tak ke střele. Ten se poté ocitl ve středním pásmu a útočit jdou domácí hráči.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:25
    Fanoušci Vervy už začínají slavit a spadl jim obrovský kámen ze srdce, a to nejen jim, ale také celému týmu v Litvínově, který tak ani po devětapadesáti letech extraligu neopustí.
     
    58:49
    Vhazuje se po pravici Pavla Kantora.
     
    59:13
    Hübl sebral hostům puk a nahodil ho do útočného pásma. Zápas se už pouze a jen dohrává. Verva má puk na svých holích.
     
    59:50
    Hosté ještě zaútočili před brankou Litvínova a fanoušci odpočítávají poslední sekundy tohoto zápasu!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, je dobojováno. Dnes se tak rozhodlo o druhém účastníkovi extraligy pro příští ročník. Vervě hrozil po devětapadesáti letech sestup o soutěž níže, nakonec ale za pět minut dvanáct svou další účast mezi elitou Litvínov udržel a může tak v klidu ukončit tuto velice těžkou sezónu. Jihlava, která loni v baráži uspěla a vrátila se do extraligy po letech, po roce končí a znovu bude hrát WSM ligu.
    Litvínov v posledním kole baráže uhájil extraligovou příslušnost.

     
    Střely na branku: 29 – 17
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:18:28)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. J. Černý (Sörvik), 6. Jánský (F. Lukeš), 27. Jícha (Válek, Matoušek), 28. F. Lukeš (J. Mikúš), 43. Baránek (Válek) – 54. Patyk (Vildumetz, Kehar), 55. T. Kaut (Lenďák, Pekr)


    HC VERVA Litvínov: Kantor (Petrásek) – Sörvik, Baránek, Gula, Frolo, Z. Sklenička, Iberer, L. Doudera – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý (A) – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – Řehoř, Gerhát, Trávníček (C) – Jícha, Válek, Matoušek.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Stahl) – Štindl, F. Matula, Kehar, Zelingr, Lenďák, Repe – Kružík, T. Kaut (A), Redlich – D. Tůma (C), Kubík, J. Kloz – Zikmund, Machač (A), Bláha – Pekr, Svedlund, Vildumetz – Patyk.

    Rozhodčí: Pešina, Lacina – Brejcha, Frodl

    Diváci: 6 011
    thejrc.org