Česko – Rusko 2:1 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:7 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:2 (3:0, 0:0, 0:2)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 22.04.2018, 16:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Baráž o extraligu • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V hostujícím kotli stále hoří pyrotechnika a nakonec vše eskaluje v bitku s pořadatelskou službou. Zbytečná kaňka na dnešním utkání. (18:11:17)
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 684 diváků.
     
    Dámy a pánové, za kouře linoucího se z obou sektorů nám končí poslední domácí utkání Dukly v sezoně a pro domácí fans taktéž bohužel v extralize. Oba týmy se loučí se svými fanoušky a děkují za podporu během celého ročníku. Na jedné straně je to veselá děkovačka, na druhé straně smutná, ale tak už to ve sportu bývá. Bylo mi ctí a potěšením vás provázet celou sezonu, z Jihlavy se s vámi loučím a přeji úspěšný start do nového týdne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Oddechový čas pro hosty. Máme tu ještě pyrovložku z obou stran, v hostujícím kotli hoří ohně. Spíkrovi hostujícího kotle se to vůbec nelíbí, neboť mu hodili světlici přímo pod nohy.
     
    59:33
    Hosté to ještě zkouší opravdu bez gólmana, chtějí srovnat a vybojovat alespoň bod. Celý stadion mezitím tleská fanouškům, v domácím kotli hoří pyrotechnika, což je kaňka na tomto utkání.
     
    59:17
    Zásah domácí střídačky ještě přerušuje hru, o nic ale vůbec nejde.
     
    59:00
    Poslední minuta Dukly v extralize. A mohla přidat čtvrtý gól, Kuchař ale famózně drží svůj tým!
     
    58:42
    Vary drží puk na holích, otázka, zda se odhodlají k powerplay.
     
    57:39
    Utkání se již opravdu dohrává, oběma týmům vůbec o nic nejde. Největší ohlas při vyvolávání se dostává samozřejmě Tomáši Čachotskému, domácímu kapitánovi.
     
    56:42
    Domácí mohli výhru pojistit, když Straka proskočil mezi dvěma obránci a najížděl v tandemu se Skořepou, ale přihrávku neprovedl přesně.
     
    56:15
    Domácí v plném počtu.
     
    55:37
    Domácí fanoušci vyvolávají alespoň jednotlivé hráče jako výraz díku za celou, ve finále smutnou, sezonu. Pěkné gesto.
     
    54:50
    V oslabení byl rychlejší na puku Jiránek a dojel sám až před Kuchaře, který ale svůj tým podržel!
     
    54:15
    Po komerční přestávce se rozehraje přesilovka hostí, vyloučen byl Diviš, konkrétně za sekání.
     
    53:29
    Zdráhal do rodícího se brejku poslal Straku, kotouč nasměroval mezi dva obránce, ale Strakovi se nepovedlo dovést kotouč až před Kuchaře, který moc práce nemá.
     
    52:25
    Třetí třetina tohoto utkání by měla být uznaný lék na spavost, vyjma dvou gólů Energie se vůbec nic nestalo a není to zvláště pohledné utkání.
     
    51:49
    Čachotský vydoloval kotouč zpod Osmíka a pokračoval s ním dále, jeho cesta netrvala dlouho, zhruba tři metry, než byl odzbrojen.
     
    51:07
    Utkání se hraje výlučně za skandování Carlsbad Ultras, jak si skupina aktivních fanoušků v Karlových Varech říká. Zpět na led, domácí přerušuje v honbě za čtvrtým gólem ofsajd.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. R. Hubáček (Anděl, Šidlík), 7. Zeman (Čachotský, Jiránek), 20. Rabbit (M. Hlinka, Kajínek) – 42. Vrdlovec (Šik, Vachovec), 47. Stloukal (Flek, Kverka)


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Škarek) – Suchánek, de la Rose, Kajínek, Stříteský, D. Váňa, Šidlík, J. Zdráhal – Diviš (A), Skořepa (A), Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – F. Seman, R. Hubáček, Anděl – Rys, M. Hlinka, Rabbit.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (21. Kuchař) – Krejčí (C), Šafář, Pajk, Plutnar, Bernáth, M. Rohan (A) – Stloukal, Kverka, Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Vachovec, Vrdlovec, Šik – Osmík, M. Zadražil, A. Rulík.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Lederer, Tošenovjan

    Diváci: 2 684
    ocianews.com