Club Brugge – Standard 4:4 (kon.) | Oostende – Beerschot 2:2 (kon.) | Charleroi – Gent 2:1 (kon.)
konec
KV Oostende
2:2 (2:2)
KFCO Beerschot Wilrijk
Neděle 22.04.2018, 20:00 • Versluys Arena, Ostende • Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání o Evropskou ligu mezi KV Oostende a KFCO Beerschot Wilrijk. Výkop je stanoven na 20 hodin.
     
    Dnes se společně zaměříme na souboj dvou celků, které hrají skupinu o postup do Evropské ligy. Ani jeden z nich však cestu do druhé nejprestižnější pohárové soutěže neodstartoval zrovna dobře. Hostující Beerschot sice první dva duely dokázal zremizovat, ale poté si připsal dvě porážky v řadě. V minulém kole doma prohrál 1:3 se St. Truidenem. Ani Oostende však nezačalo dobře. Dnešní domácí celek zatím čtyřikrát remizoval. Naposledy bral bod za remízu 2:2 s Lokerenem.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Dutoit – Capon, Bushiri, Milić, Tomašević, Bjelica – E. Banda, Canesin, Vandendriessche – R. Živković, Akpala.
    Náhradníci: Vanhamel – Nkaka, Ndenbe, Bataille, D'Haese, Rajsel, Gano.

    KFCO Beerschot Wilrijk: Romo – Diarra, Pryčyněnko, van den Bergh – Francois, Maes, Dom, De Jonghe – van Hyfte, Zoua, Messoudi.
    Náhradníci: Steelant – Abaz, Swinkels, Octávio, Boulaouali, Mbombo, Ekangamene..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Oostende obstaralo výkop do dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže Kevin Vandendriessche nedokázal obejít svého strážce.
     
    2
    Poprvé v utkání se do útoku vydali také hosté. Prudký centr z pravé strany však skončil na kopačkách dobře postaveného stopera.
     
    3
    Richairo Živković prošel s míčem na polovinu soupeře, ale nikdo ve žlutém dresu mu nepřišel pomoci a domácí hráč tak odevzdal míč soupeři.
     
    4
    Beerschot právě vstřelil branku!
    Hosté se hned v úvodu střetnutí dostávají do vedení! JIMMY DE JONGHE si naběhl na zpětnou přihrávku a krásnou střelou k tyči otevřel skóre dnešního utkání!
    4. Jimmy De Jonghe - 0:1
     
    6
    Denis Pryčyněnko centroval z pravé strany pokutového území. Jeho vysokou pobídku však odhlavičkoval domácí stoper.
     
    7
    Beerschot zahrával přímý kop z vlastní poloviny. Jeho dlouhou pobídku nezachytil nikdo ve fialovém dresu. Oostende tak může uklidnit hru.
     
    9
    Beerschot zatím hraje mnohem aktivněji. Hostující celek se znovu prodral na polovinu domácích, jenže Joren Dom vyslal nepřesnou přihrávku.
     
    10
    Denis Pryčyněnko si z pravé strany naběhl do pokutového území, jenže míč se před ním po mokrém trávníku svezl do zámezí. Domácí budou rozehrávat.
     
    11
    Kevin Vandendriessche se na hranici vlastní šestnáctky vrhl do skluzu a zamezil jednomu ze soupeřů v zakončení z hranice pokutového území.
     
    12
    Jimmy De Jonghe vyvezl míč po levém křídle na polovinu Oostende, jenže jeho pokus o přenesení hry na opačnou stranu zastavil obránce.
     
    13
    Emmanuel Banda na vlastní polovině vystoupil proti prudké přihrávce a odkopl míč na polovinu hostujícího celku. Oostende zatím působí hodně opařeným dojmem.
     
    15
    Až nyní se Oostende po delší době vydalo do útoku. Joren Dom se však stačil vrátit na hranici pokutového území a odkopl míč na polovinu domácích.
     
    16
    Aleksandar Bjelica vymyslel nadýchanou přihrávku do pokutového území. Jeho úmysl však nepochopil nikdo ve žlutém a míč propadl do autu.
     
    18
    Tom van Hyfte vymyslel vysokou přihrávku na hranici pokutového území, ale jeho pobídku zastavil dobře postavený Emmanuel Banda, který míč odhlavičkoval.
     
    20
    Adbel Diarra se před brankou domácího celku dostal k odraženému míči, jenže jeho pokus skončil v autu.
     
    21
    Beerschot právě vstřelil branku!
    Hostující celek přidává druhou branku! S Oostende to vypadá hodně špatně! Po rohovém kopu se do míče opřel DENIS PRYČYNĚNKO a jeho ránu domácí brankář neudržel v rukavicích!
    21. Denis PRYČYNĚNKO - 0:2
     
    23
    Domácí celek se zatím nesmírně trápí! Oostende má obrovské problémy s přechodem do útoku, zatímco Beerschot vlétl do utkání velmi aktivně.
     
    24
    Kevin Vandendriessche odcentroval z pravé strany na malé vápno. Hostující brankář Rafael Romo však skvěle přečetl hru a centrovaný míč vyboxoval.
     
    25
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za zatažení soupeře za dres ji vidí Žarko Tomašević.
     
    26
    Rafael Romo zatím předvádí skvělý výkon. Hostující brankář znovu vyrazil ven z brankové čáry a došel si pro nepovedený centr z levé strany hřiště.
     
    27
    Domácí celek mohl snížit! Joseph Akpala si naběhl na zpětnou přihrávku na hranici pokutového území, ale jeho pokus skončil vedle branky!
     
    28
    Oostende se pokusilo udeřit útokem po pravém křídle. Nikdo z domácích fotbalistů však nedosáhl na dlouhou přihrávku do pokutového území.
     
    29
    Denis Pryčyněnko vyvezl míč po pravém křídle. Nikdo z jeho spoluhráčů se však nedovedl uvolnit a autor druhého gólu musel vrátit míč spoluhráčům z obrany.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme aktivní výkon hostujícího celku. Beerschot hraje velmi útočně a nedává domácím hráčům prostor.
     
    31
    Další útočnou snahu domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal Alexander Maes.
     
    32
    Kevin Vandendriessche se po pravém křídle prosmýkl do pokutového území a snažil se zakončit z ostrého úhlu. Obránce jeho pokus srazil do autu.
     
    33
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Oostende se přeci jen dočkalo snižující branky ještě před přestávkou! EMMANUEL BANDA si v pokutovém území naběhl na pěknou přihrávku na malé vápno a prudkou střelou uklidil míč do sítě!
    33. Emmanuel BANDA - 1:2
     
    35
    Hosté si mohli vzít zpět dvoubrankové vedení! Mohammed Messoudi si navedl míč na pravou nohu, jenže jeho technický pokus zastavilo břevno!
     
    36
    Oostende zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal Antonio Milić, který prudkou střelou trefil jen čtyřčlennou zeď.
     
    37
    Oostende se dožadovalo odpískání dalšího přímého kopu, jenže rozhodčí neviděl nedovolený zákrok a situaci posoudil jako vhazování.
     
    38
    Guillaume Francois sprintoval s míčem po pravém křídle. Hostující fotbalista poté vyslal přihrávku za domácí obranu, ale tam nebyl nikdo v tmavém dresu.
     
    39
    Kevin Vandendriessche centroval na hranici pokutového území. K hlavičce se prodral Aleksandar Bjelica, jehož pokus prosvištěl kolem zadní tyče.
     
    40
    Tom van Hyfte obětavým skluzem zastavil útok domácího celku. Svým obranným zákrokem zamezil Akpalovi v nebezpečném zakončení.
     
    41
    Oostende zahrávalo přímý kop z blízkosti rohového praporku. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, odkud míč odhlavičkoval Tom van Hyfte.
     
    42
    Jacques Zoua dostal přihrávku na polovinu Oostende, ale míč si musel zracovávat zády k brance a důrazný Aleksandar Bjelica jej obral o balón.
     
    43
    Richairo Živković si naběhl na krásnou přihrávku na hranici pokutového území. Jeho nadýchaný centr směřoval na značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo ve žlutém.
     
    44
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Oostende ještě před přestávkou dotahuje skóre! Hostující obrana odvrátila centr z pravé strany jen před pokutové území, odkud vypálil ALEKSANDAR BJELICA a jeho pokus proskákal až do sítě!
    44. Aleksandar BJELICA - 2:2
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali velice atraktivní fotbal! Hosté se ujali vedení už ve čtvrté minutě, kdy se prosadil Jimmy De Jonghe! Po dvaceti minutách navíc po rohovém kopu přidal další branku Denis Pryčyněnko! Beerschot se poté zatáhl a Oostende převzalo iniciativu! Za domácí se po přihrávce na malé vápno trefil Emmanuel Banda! Krátce před přestávkou navíc vyrovnal Aleksandar Bjelica! Do kabin se tak odchází za stavu 2:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Beerschot se ihned vydal do útoku, jenže prudký nákop skončil u nohou domácích zadáků.
     
    47
    Mohammed Messoudi spěchal za dlouhou pobídkou na polovinu soupeře. Do cesty se mu postavil Žarko Tomašević, který jej nenechal odcentrovat.
     
    48
    Adbel Diarra hodně zariskoval při rozehrávce. Krajní obránce hostujícího celku vyslal malou domů, na kterou málem dosáhl Joseph Akpala.
     
    49
    Emmanuel Banda centroval z pravé strany do pokutového území. Jeho centr však zablokoval pozorný obránce, který míč srazil do zámezí.
     
    50
    Oostende se i po přestávce nadále tlačí do útoku. Domácím fotbalistům se však nedaří v předfinální fázi. Obrana Beerschotu teď pracuje na jedničku.
     
    51
    Denis Pryčyněnko fauloval na polovině hrací plochy a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval žlutou kartu. Oostende může pokračovat v ofenzívě.
     
    52
    Adbel Diarra vyslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kde číhal Alexander Maes, jemuž se nevyplatila patička a míč skončil na kopačkách obránců.
     
    53
    Kevin Vandendriessche napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Jeho dělovku však zastavil pozorný zadák Beerschotu.
     
    54
    Joseph Akpala si na hranici pokutového území přehodil míč na pravou nohu, jenže technický pokus se mu vůbec nepovedl a míč proletěl kolem branky.
     
    55
    Joseph Akpala si tentokrát naběhl na malé vápno, kam směřoval nadýchaný centr z pravé strany hrací plochy. Obránce Denis Pryčyněnko balón odkopl do zámezí.
     
    56
    Oostende zahrávalo přímý kop ze zajímavé pozice. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kam vyrazil brankář Rafael Romo a balón vyboxoval.
     
    57
    Mohammed Messoudi napadal rozehrávku domácího celku na jeho polovině. Hostující fotbalisté ale nezískali míč a musejí se rychle vrátit na svou polovinu.
     
    58
    Rafael Romo musel znovu ven z branky! Hostující brankář vyrazil ven z branky a vyboxoval míč daleko za hranice pokutového území.
     
    59
    Mohammed Messoudi se skvěle vrátil do vlastní šestnáctky a před Emmanuelem Bandou odhlavičkoval míč na rohový kop.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím stále sledujeme vyrovnané střetnutí. Ani jeden z týmů se po změně stran nemůže dostat do vyložené příležitosti.
     
    61
    Joseph Akpala se s míčem otočil v pokutovém území, ale z těžké pozice už se nedokázal prodrat do zakončení. Obrana Beerschotu hraje skvěle.
     
    62
    Mohammed Messoudi se tentokrát na vlastní polovině dopustil faulu. V hlavičkovém souboji poslal soupeře rukou k zemi.
     
    63
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Aleksandar Bjelica, přichází Robbie D'Haese.
     
    64
    Robbie D'Haese se ihned po svém příchodu zapojil do útočení, jenže jeho vysoký centr z levé strany prosvištěl pokutovým územím, aniž by jej někdo tečoval.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Emmanuel Banda (KV Oostende).
     
    66
    Denis Pryčyněnko ostrým faulem zastavil přechod domácího celku do útoku a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    67
    Oostende zahrával rohový kop. Domácí celek se rozhodl pro rozehrávku do kombinace, jenže centrovaný míč prosvištěl kolem vzdálenější tyče.
     
    68
    Richairo Živković podpořil ofenzívu Oostende dlouhým náběhem po pravém křídle. Na jeho centr ale nedosáhl nikdo ve žlutém dresu.
     
    69
    Střídání v týmu KFCO Beerschot Wilrijk: ze hřiště odchází Jacques Zoua, přichází Kule Mbombo.
     
    70
    Střídání v týmu KFCO Beerschot Wilrijk: ze hřiště odchází Mohammed Messoudi, přichází Emil Abaz.
     
    71
    Canesin upadl po souboji na hranici pokutového území a sudí jej odměnil žlutou kartou za simulování.
     
    72
    Jan van den Bergh prošel z levého křídla do blízkosti pokutového území a nechal se faulovat. Hosté rozehrají přímý kop z velmi slibné pozice.
     
    73
    Po nadýchaném centru na hranici pokutového území se do míče položil Guillaume Francois, jehož rána z voleje proskákala kolem zadní tyče.
     
    74
    Alexander Maes zahrával rohový kop hostujícího celku. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde míč schoval do rukavic brankář William Dutoit.
     
    75
    Oostende nadále pokračuje v aktivní hře. Domácí fanoušci se navíc mohou spolehnout na podporu zaplněných tribun.
     
    76
    Další akci hostujícího celku zastavil útočný faul v pokutovém území. V souboji s Caponem se podle rozhodčího provinil Alexander Maes.
     
    77
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Emmanuel Banda, přichází Jelle Bataille.
     
    78
    Beerschot zahrával přímý kop z blízkosti pokutového území. Centrovaný míč však prosvištěl pokutovým území bez jakékoliv teče.
     
    79
    Bushiri se na pravém křídle dopustil nešikovného zákroku, za který dostává žlutou kartu.
     
    80
    Kevin Vandendriessche sprintoval za další prudkou přihrávkou na pravé křídlo, jenže tam nebyl nikdo ve žlutém dresu.
     
    81
    Rafael Romo zatím hraje opravdu skvěle! Hostující brankář vystartoval na malé vápno a schoval do rukavic nadýchaný centr z levého křídla.
     
    82
    Tempo hry v posledních minutách znatelně opadlo. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do pokutového území. Na trávníku dominují obě defenzívy.
     
    83
    Střídání v týmu KFCO Beerschot Wilrijk: ze hřiště odchází Jimmy De Jonghe, přichází Octávio.
     
    84
    Alexander Maes fauloval při návratu na vlastní polovinu a za ostrý skluz dostává žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Rocky Bushiri, přichází Aristote Nkaka.
     
    86
    Domácí fotbalisté se dostali do zbytečně komplikované situace. William Dutoit vyslal hodně pomalou přihrávku a Aristote Nkaka musel míč rychle odkopnout.
     
    87
    Octávio na vlastní polovině fauloval Akpalu, který může být rád, že za ostrý zákrok nevyfasoval žlutou kartu.
     
    88
    Tom van Hyfte vymyslel krásnou přihrávku do pokutového území, jenže pozorný stoper jeho pobídku zastavil a odkopl míč vysoko na tribunu.
     
    89
    Richairo Živković pálil z otočky z hranice pokutového území, jenže jeho technický pokus prosvištěl těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    90
    Dnešní duel se už pouze dohrává. Zdá se, že domácí Oostende si ve skupině o postup do Evropské ligy připíše další remízu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Richairo Živković centroval z levé strany hrací plochy. Jeho pobídka proskákala na přední tyč, kde zasáhl pozorný obránce Denis Pryčyněnko.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Oostende ani na pátý pokus nedokázal zvítězit a připisuje si další remízu! Hosté se ujali vedení už ve čtvrté minutě, kdy se prosadil Jimmy De Jonghe! Po dvaceti minutách navíc po rohovém kopu přidal další branku Denis Pryčyněnko! Beerschot se poté zatáhl a Oostende převzalo iniciativu! Za domácí se po přihrávce na malé vápno trefil Emmanuel Banda! Krátce před přestávkou navíc vyrovnal Aleksandar Bjelica! Po přestávce tempo hry poněkud opadlo, ale nikdo si už nedokázal vypracovat vyloženou šanci.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:4.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (21:52:07)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 33. E. Banda, 44. Bjelica – 4. De Jonghe, 21. Pryčyněnko

    Karty:   25. Tomašević (OOS), 65. E. Banda (OOS), 71. Canesin (OOS), 79. Bushiri (OOS) – 66. Pryčyněnko (BEE), 84. Maes (BEE)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:4.
    KV Oostende: Dutoit – Capon, Bushiri (85. Nkaka), Milić, Tomašević, Bjelica (63. D'Haese) – E. Banda (77. Bataille), Canesin, Vandendriessche – R. Živković, Akpala.
    Náhradníci: Vanhamel – Nkaka, Ndenbe, Bataille, D'Haese, Rajsel, Gano.

    KFCO Beerschot Wilrijk: Romo – Diarra, Pryčyněnko, van den Bergh – Francois, Maes, Dom, De Jonghe (83. Octávio) – van Hyfte, Zoua (69. Mbombo), Messoudi (70. Abaz).
    Náhradníci: Steelant – Abaz, Swinkels, Octávio, Boulaouali, Mbombo, Ekangamene.
    thejrc.org