Finsko – Rusko 5:4 (kon.) | USA – Švédsko 1:3 (kon.) | Francie – Slovensko 1:7 (kon.)
Švýcarsko – Kanada 0:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Kanada
Neděle 22.04.2018, 16:40 • Arena Metallurg, Magnitogorsk, Rusko • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    57:43
    Cameron Hillis (CAN) vleže omylem podrazil jednoho z protihráčů, když se snažil dostáhnout na kotouč, a je za to trestán. Následující chvíle stráví na trestné.
     
    55:24
    Nico Gross (SUI) jede na trestnou lavici za trochu spornou vysokou hůl, Švýcarsko tak čekají další dvě minuty v oslabení.
     
    52:04
    Další vyloučení Švýcarska, opět míří za katr Davyd Barandun (SUI). Tentokrát se provinil hákováním, za které dostává dvouminutový menší trest.
     
    49:05
    Šance na vstřelení čestného zásahu? Serron Noel (CAN) fauloval loktem a je za to patřičně potrestán dvouminutovým trestem, Švýcary čeká přesilovka.
     
    45:15
    Po dlouhé době se přerušuje, Švýcarsko čeká oslabení. Za nedovolené bránění je rozhodčím vyloučen Davyd Barandun (SUI).
     
    39:47
    Žhavým trendem letošního mistrovství jsou špatně provedená střídaní. Švýcaři chvilku hráli dokonce v sedmi hráčích, trest jede odsedět Valentin Nussbaumer (SUI).
     
    34:01
    Kanadu čeká další početní výhoda, uvidíme čtvrtý gól? Stepháne Patry (SUI) si jede po podražení zchladit hlavu na trestnou lavici.
     
    31:22
    Noela teď za Schmidovou brankou dost hrubě sestřelil Simon Wüest (SUI), který míří za krosček na dvě minuty na trestnou lavici. Přesilovka pro javorové listy.
     
    26:46
    A favorité půjdou rázem do tří! Jared McIsaac (CAN) jde ven za hrubost, Švýcary tak čeká poměrně dlouhá dvojnásobná početní výhoda.
     
    25:48
    Dvě sekundy uvidíme hru čtyři a čtyři, pak si Švýcarsko zahraje přesilovku. Kapitán javorových listů Ty Smith (CAN) míří na trestnou za držení.
     
    23:50
    Javorové listy čeká další přesilovka. Guillaume Anex (SUI) se nyní provinil vražením protihráče na hrazení a následující dvě minuty stráví na trestné.
     
    15:45
    Poměr sil na ledě se vyrovná, Cameron Hillis (CAN) podržel Anexovu hůl a míří na z to na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    15:35
    Javorové listy čeká přesilovka! Davyd Barandun (SUI) dostává za zásah do hlavy 2+10 minut, přičemž menší trest za něj odpyká Jesse Tanner.
     
    01:57
    Reprezentanti helvetského kříže si zahrají přesilovku – Aidan Dudas (CAN) při svém druhém střídaní na turnaji fauluje, dopouští se sekání.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 5. Lafreniere (Noel, Bahl), 27. Dudas (McShane), 34. McShane (Foudy, Tychonick), 38. Wouters (Robertson, Bahl), 56. Lavoie (Noel, Merkley)


    Švýcarsko: A. Schmid (Hollenstein) – Gross, Barandun, Anex (A), Henauer, Villa, Moser (C), Prysi – Verboon, Nussbaumer, Vouillamoz – Mettler, Sopa, Wetter – Patry, de Nisco, Weibel – Barbei, Tanner, Wüest (A).
    Kanada: Rodrigue (Ellis) – Byram, Smith (C), Bahl, Merkley, Tychonick, McIsaac, Robertson – Thomas, Lafreniere, Dellandrea (A) – Veleno (A), McBain, Noel – Hillis, McShane, Dudas – Foudy, Wouters, Lavoie – Fonstad.

    Rozhodčí: Barcelo (FRA), Zrnic (SLO) – Nordlander (SWE), Šišlo (RUS).
    thejrc.org