Žilina – Dunajská Streda 2:3 (kon.) | Trenčín – Slovan Bratislava 1:3 (kon.)
konec
AS Trenčín
1:3 (0:2)
ŠK Slovan Bratislava
sk Neděle 22.04.2018, 17:00 • Mestský štadión Trenčín • Niké liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Do konca súťaže zostáva ešte 5 kôl, na Sihoti uvidíme odvetu minulotýždňového súboja. Trenčania zvíťazili v Bratislave 3-1 (Gong 2, Čatakovič – Savičevič).

    Zverenci trénera Cifraniča tak majú aktuálne 42 bodov a aktívne skóre 65:41. Na tretie miesto, na ktorom je práve ich dnešný súper, strácajú päť bodov. Práve tretia priečka zaisťuje účasť vo futbalovej Európe, takže motív záverečných zápasov je tak pre trenčiansky tím jasný.

    Slovan môže do Európy postúpiť aj ako víťaz Slovenského pohára, keďže sa v týždni prebojoval do finále, vďaka penaltovemu víťazstvu v Trnave. Belasí si tak napravili chuť po spomínanej domácej prehre a Trenčanom to budú chcieť odplatiť. Matematicky ešte stále je pre Slovan nádej skončiť aj na prvom mieste, ale reálne budú hráči trénera Ševelu už bojovať len o druhú priečku s Dunajskou Stredou.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Trenčania začali už od smého úvodu veľmi aktívne. Hneď v prvej minúte sa do útoku dostal Gong a skúšal to aj nastreleným centrom pred bránku, ale loptu si stiahol Šulla.
     
    2
    Slovanisti loptu ďaleko nedostali a v podstate ju iba odovzdali svojmu súperovi. Domáci budú z vlastnej obrnanej polovice zakladať novú akciu.
     
    3
    Dopredu sa teraz dostali aj hostia. Skúsili to nakopnutou loptou na hranicu pokutového územia, kam šprintoval Moha, ale v súboji napokon nezavinene spadol a zakončenie sme nevideli.
     
    4
    Na opačnej strane zrýchlil Beridze, ktorý padol v šestnástke, ale aj teraz ostáva rozhodca pokojný. Na lepšie zakončenie stále iba čakáme.
     
    5
    Trenčania rozohrávali za pomoci Šemrinca, ale vysoké napádanie hostí im narobilo poriadne problémy. Domáci gólman sa razom ocitol zoči-voči nepríjemnému Šporarovi a iba pred ním zakopol loptu do autu.
     
    6
    Trenčín opäť rýchlo preniesol hru, ktorá je veľmi rýchla. Domáci futbalisti sa teraz usadili na útočnej polovici a obliehajú pokutové územie súpera.
     
    7
    Slovan po rýchlom prechode vybojoval rohový kop. Zahrával ho Savičevič, ale pred bránkou našiel iba hlavu svojho súpera.
     
    9
    Slovan dal gól!
    Hostia získali druhý rohový kop v krátkom čase a ujímajú sa vedenia. Postaral sa o to ANDRAŽ ŠPORAR, ktorý si priemo pred bránkou nabehol na Nonovu vysokú loptu a hlavou ju umiestnil do siete.
    9. Andraž ŠPORAR - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    10
    Prvých desať minút prinieslo divácky atraktívny futbal. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú a aj keď nám trochu chýbali nebezpečnejšie strely, videli sme už aj gól.
     
    11
    Slovan chcel v útočení rýchlo pokračovať, ale teraz hostí zastavil ofsajd. Rozohrávať budú domáci.
     
    12
    Trenčín preniesol hru do útoku. Po ľavej strane zaviedol loptu šestnástky Azango, ktorý poslal na bránku aj strelu, ale tú rukou zblokoval jeden z hostí. Diváci si pýtajú pokutový kop.
     
    13
    Rozhodca napokon nariedil iba rohový kop, po ktorom domáci svojho súpera neprekvapili. Aj naďalej sa tak pokračuje za stavu 0:1.
     
    14
    Videli sme súboj v strede trávnika, ktorý vyhrali hostia. Slovan sa preto rútil dopredu, ale Savičevičovi nevyšiel pokus o uličku na Nona. Zakončenie z toho nebolo.
     
    15
    Čavrič leží na trávniku na svojej útočnej polovici, ale Trenčín na opačnom konci ihriska pokračoval v akcii. Zvnútra šestnástky vystrelil Gong, no po zemi mieril iba vedľa ľavej žrde.
     
    16
    Čavrič stále ostáva ležať na trávniku a vyzerá to na problémy s pravou nohou. Na pomoc mu prídu aj lekári.
     
    17
    Čavrič napokon odkráčal za postrannú čiaru, kde bude pokračovať jeho ošetrenie. Hráči oboch celkov medzičasom využili priestor a občerstvili sa.
     
    18
    Čavrič sa už vypýtal späť do hry. Loptu majú na kopačkách domáci futbalisti, ktorí sa budú chcieť dostať na dostrel Šullovej bránky.
     
    19
    Slovan si prevzal loptu a začal podnikať útočný vpád, ale všetko sa napokon skončilo ofsajdom.
     
    20
    Druhá desaťminútovka je za nami. Trenčania si loptu opäť vzali na vlastné kopačky a pokúsia sa rozohrať novú útočnú akciu.
     
    21
    V týchto momentoch sa na trávniku nedeje nič zaujímavejšie. Trenčín chce útočiť, ale Slovan mu to nedovoľuje a lopta iba lieta zo strany na stranu.
     
    22
    Pri postrannej strane pred striedačkami Šulek dohral Mohu a rozhodca píska faul. Slovanisti budú môcť rozohrávať približne z polovice ihriska.
     
    23
    Trenčín prešiel až k šestnástke svojho súpera. Beridze to tam skúsil centrom do najnebezpečnejšieho priestoru, ale lopta bola príliš vysoká a nikto si ju nedokázal stiahnuť.
     
    24
    Hosťujúci brankár Šulla rozohráva od svojej svätyne, ale nikam sa bezhlavo ponáhľať nemusí. Slovan môže hrať s pohodou na svojich kopačkách.
     
    25
    Hra sa stále prelieva z jednej polovice trávnika na druhú. Trenčanom bol teraz odpískaný útočný faul.
     
    26
    Trenčín to ešte skúšal, ale Beridze po súboji pred pokutovým územím spadol a Šulle potom neprešiel cez svojho súpera. Zakončenie už dlhšie neprichádza.
     
    27
    Mohlo byť vyrovnané! Trenčín napokon dostal loptu až do pokutového územia, odkiaľ vystrelil Beridze, ale netrafil sa dobre. Šulla aj s dávkou šťastia úspešne zasiahol.
     
    29
    Opäť sa hrá v strede trávnika, kde sledujeme veľký boj o každý centimeter ihriska. Trenčín je veľmi aktívny, ale pozorný Slovan ho už do ďalšej šance nepúšťa.
     
    30
    Po polhodine hry sme videli ďalšiu šancu na vyrovnanie! Čatakovič ostal nepokrytý v šestnástke a dostal tam aj prihrávku, ale v rýchlosti z ťažšej pozície trafil iba Šullu.
     
    31
    Šulla rozohral a svojich spoluhráčov poslal na útočnú polovicu. Uvidíme, či sa tam Bratislavčania udržia.
     
    32
    V týchto chvíľach vidíme množstvo nepresností na oboch stranách. Nikto si nevie vytvoriť súvislý tlak, pretože hráči neustále prichádzajú o loptu.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Philip Azango (AS Trenčín), ktorý zostrelil Savičeviča. Je to prvá karta v tomto zápase.
     
    34
    Savičevič sa po chvíľke postavil a bude môcť pokračovať v zápase. Slovan sa chce udržať na útočnej polovici, aby mohol zaútočiť.
     
    35
    Pred nami je posledná desaťminútovka riadnej hracej doby prvého polčasu. Slovan sa v útoku neudržal, pretože sme videli ďalšiu z množstva nepresností v prihrávkach.
     
    36
    Rabiu si loptu vypýtal v útoku pri pravej postrannej čiare, ale bol rýchlo dostúpený a prihrávať už nemohol. Stále pokračujeme za stavu 0:1.
     
    37
    Trenčania to z polovice ihriska skúsili dlhým centrom k šestnástke. Šprintoval tam Gong, ale bol pokrytý a žiadna strela z toho nebola.
     
    38
    Teraz to domáci celok skúsi popri ľavej strane, ale je z toho ofsajd Čatakoviča. Na trávniku sa v týchto chvíľach nič výnimočnejšie nedeje.
     
    39
    Slovan dal gól!
    Hostia z ničoho-nič zvyšujú svoje vedenie! IBRAHIM RABIU mal loptu na kopačke v pravom rohu šestnástky, skúsil vystreliť a trafil sa vynikajúco do pravého horného rohu.
    39. Ibrahim RABIU - 0:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    40
    Slovanisti aj po druhom góle pokračujú v útočnej aktivite. Teraz sa až priamo pred bránku dostal Moha a skúšal to na dvakrát, ale domáci brankár Šemrinec si poradil aj za cenu rohového kopu.
     
    41
    Po rohovom kope pred trenčianskou bránkou žiadne výraznejšie nebezpečenstvo nebolo. Hostia však ostávajú pri lopte a domáci sa dostávajú pod menší tlak.
     
    42
    Z tlaku napokon nič nebolo. Trenčín dokázal získať loptu a hru na vlastnej polovici upokojil. Duel sa domácim fanúšikom rozhodne nemôže páčiť.
     
    44
    Začínajú sa posledné dve minúty riadnej hracej doby tohto polčasu. Trenčín má loptu na kopačkách a pokúša sa prejsť dopredu, ale Slovan vynikajúco prehustil stred.
     
    45
    Beridze sa pokúšal stredom vniknúť do vápna sám, ale proti trojnásobnej presile nemal vôbec žiadnu šancu a o loptu prišiel.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol dva góly, pričom oba padli po nenápadných situáciách. Trenčania síce v samom úvode začali aktívnejšie, ale po niekoľkých minútach ich tempo opadlo a po inkasovaní sa už doň nedokázali vrátiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádzajú Desley Ubbink a Hamza Čatakovič, nahradia ich Joey Sleegers a Antonio Mance.
     
    48
    Trenčania sa v úvode druhého polčasu dostali na útočnú polovicu, ale tam zatiaľ nevedia nič vymyslieť. Slovan sa vynikajúco bráni a loptu do vápna ani nepúšťa.
     
    49
    Domáci sa pokúsili krížnou prihrávkou nájsť Šuleka, ale ten ťažkú loptu nespracoval. Trenčín je síce zase aktívny, ale je veľmi neefektívny.
     
    50
    Domáci napokon centrovali pred bránku. Spoza vápna to skúšal Azango, no našiel iba hosťujúcich futbalistov.
     
    51
    Slovanisti odkopli loptu na svoju útočnú polovicu, ale tam ju nedobehli. Sledujeme teraz viacero nepresností na oboch stranách a hrá sa bez výraznejšieho tempa.
     
    52
    Hosťujúci Čikoš skončil po súboji vo vzduchu na zemi, ale našťastie to nebude nič vážne a bude môcť pokračovať v hre.
     
    53
    Trenčín sa nenápadne dostal do vynikajúcej streleckej pozície. Mance mal loptu na hranici šestnástky v strede a na ľavej strane mal úplne voľného Azanga, ale rozhodol sa vystreliť. Mieril nad brvno.
     
    54
    Azango sa teraz k lopte dostal sám, ale tesne pred šestnástkou bol faulovaný. Žltú kartu dostáva Nono (ŠK Slovan Bratislava).
     
    55
    Slovan dal gól!
    Hostia zvyšujú svoj náskok! Domáci Trenčín rozohral priamy kop od hranice šestnástky, ale vo veľkej šanci nedokázal loptu dostať do siete. Do protiútoku sa preto dostal hosťujúci ALEKSANDAR ČAVRIĆ, proti ktorému vysoko vybehol Šemrinec, ale trenčiansky brankár úplne pohorel a súpera pustil do zakončenia do prázdnej bránky.
    55. Aleksandar ČAVRIĆ - 0:3
    Zdroj: www.huste.tv
     
    57
    Slovan je ešte stále pri chuti. Šporar chcel v útoku dobehnúť vysunutú loptu, ale napokon mu to nevyšlo a zakončenie sme nevideli.
     
    58
    Na opačnej strane spálili Trenčania obrovskú šancu na skórovanie. Gong stieľal zvnútra šestnástky, ale trafil iba súpera.
     
    60
    Domáci celok zahrával rohový kop. K lopte sa postavil Skovajsa, ale v lepšej pozícii nikoho nenašiel.
     
    61
    V pokutovom území ostali po vzdušnom súboji ležať dvaja hráči, ale našťastie nejde o nič vážne a obaja budú môcť pokračovať v hre.
     
    62
    Trenčín teraz s ťažkosťami, ale predsa udržal loptu na útočnej polovici. Domáci futbalisti môžu pokračovať v útočnom snažení.
     
    62
    Snaha domácich vyzerala sympaticky, ale napokon z nej nič nebolo. Azango našiel Manceho, ktorý ale trafil iba bočnú sieť.
     
    63
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Aleksandar Čavrić, prichádza Filip Hološko.
     
    65
    Hosťujúci Moha ostal ležať na trávniku, ale rozhodca súboj odpískal v neprospech Slovana. Hosťujúci hráč sa nechápavo pozerá a nechce sa mu vstať.
     
    66
    Moha vstal spolu s piskotom divákov a Kleščík bude môcť rozohrať. Do konca riadnej hracej doby už ostáva iba približne 25 minút.
     
    67
    Slovanisti prenikli do vápna. Lopta bola na ľavej strane a na pravej si ju pýtal Rabiu, ale cez pozorného Šemrinca sa hosťom nič nepodarilo vymyslieť.
     
    68
    Slovan sa rozhodne nechce iba brániť. Teraz to hostia skúsili nebezpečným centrom k ľavej žrdi, ale tam loptu nikto nezasiahol a rozohrávať bude Šemrinec.
     
    70
    Na trávniku sa stále nič nemení. Šporar sa teraz pokúsil prekvapiť ďalekonosnou ranou, ale bránku minul, takže Šemrinec zaváhať nemohol.
     
    71
    Trenčín mohol znížiť! Domáci sa dostali do prečíslenia, ale záverečná prihrávka na Beridzeho bola príliš dlhá, a tak zakončenie z ťažkého uhla skončilo iba na hornej sieti.
     
    72
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Giorgi Beridze, prichádza Philipp van Arnhem.
     
    73
    Domáci Lawrence sa do lopty oprel z približne tridsiatich metrov, ale Šulla loptu efektne vyrazil a nasledovať bude rohový kop pre AS.
     
    74
    Trenčín dal gól!
    Rohový kop zahrali domáci k vzdialenejšej žrdi. Šulla chcel loptu boxovať, ale podbehol ju, a tak ASCHRAF EL MAHDIOUI hlavou zakončil k ľavej tyčke. Popri tom ešte domáci trafili gólmana Slovana, ktorý počas gólu ležal na zemi.
    74. Aschraf El Mahdioui - 1:3
    Zdroj: www.huste.tv
     
    75
    Šulla ostal ležať na trávniku a hostia sa pokúšajú gól anulovať, ale rozhodca je neoblomný. Slovan ale svojimi protestmi naháňa cenné desiatky sekúnd.
     
    76
    Až po dvoch minútach hry sa hosťujúci gólman postavil. Uvidíme, čo po strelenom góle s nabudenými Trenčanmi spraví takáto krátka prestávka.
     
    77
    Šulle sa teraz zrazil aj s Mancem, a tak sa opäť chvíľu nebude hrať. Zápas je v samom závere poriadne rozkúskovaný, čo úplne vyhovuje bratislavskému tímu.
     
    78
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Ibrahim Rabiu, prichádza Joeri de Kamps.
     
    79
    Lopta je v strede trávnika na kopačkách domáceho AS. Slovan sa stiahol do defenzívy a bude chcieť najmä pomôcť svojmu brankárovi.
     
    80
    Azango chcel loptu potiahnuť do šestnástky, ale ani toto domácim nevyšlo. Obrana Slovana je naozaj skalopevná a žiadne zaváhanie pripustiť nechce.
     
    81
    Hosťujúci Hološko posunul loptu Šullovi, ktorý rozohral čo najďalej od svojej bránky. Trenčín bude musieť zase začínať z vlastnej polovice.
     
    82
    Trenčín napokon nič nezačal, pretože sa musel brániť. Až traja hostia sa dostali do pokutového územia a na jeho pravú stranu prichádzal center pre Hološka, ale ten nemieril presne.
     
    83
    Domáci sa do útoku na niekoľký pokus dostali. Šulek to skúšal krížnym centrom do vápna, ale lopta bola príliš silná a nikto ju netrafil.
     
    84
    Šporar potiahol Slovan dopredu a chcel prihrávať nepokrytému Hološkovi, ale napokon v súboji nezavinene spadol. Zakončenie preto neprišlo.
     
    85
    Na opačnej strane po rýchlom prechode strieľal Mance, ale nedôrazný pokus po zemi nemohol Šullu prekvapiť. Hosťujúci brankár loptu pohodlne chytil do rukavíc.
     
    87
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Andraž Šporar, prichádza Róbert Vittek.
     
    88
    Vittek sa hneď zaradil do útoku, ale spoluhráči mu loptu neponúkli. Aj Trenčania už dobre vedia, že duel sa iba dohráva. S výsledkom sa im už nepodarí urobiť nič.
     
    89
    Slovanisti iba nakopli loptu k súperovej bránke. Hostia už hrať nepotrebujú a budú iba čakať na záverečný hvizd.
     
    90
    Trenčín ešte dobre zabojoval a dostal sa k šestnástke súpera, ale tento priestor Slovan vynikajúco uzavrel. Hostia hrajú presne to, čo potrebujú.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    90+2
    Na trávniku ostal ležať domáci Kleščík, ktorý bude potrebovať aj lekárske ošetrenie. Zápas je na konci, na trávniku sa už nič nestane.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Slovan si pod hradom Matúša Čáka vypracoval pohodlný náskok, ktorý si hravo udržal a teší sa z víťazstva. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok večera. (18:53:14)

    Veronika Pancuráková

    Branky: 74. El Mahdioui – 9. Šporar, 39. Rabiu, 55. Čavrić

    Karty:   33. Azango (TRE) – 54. Nono (SBA)


    AS Trenčín: Šemrinec – Kleščík, Skovajsa, Šulek, Beridze (72. van Arnhem) – Lawrence, Ubbink (46. Sleegers), El Mahdioui, Azango – Gong, Čataković (46. Mance).
    Náhradníci: Chovan – Sleegers, Keston, van Arnhem, Omar, Kvocera, Mance.

    ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Rundič, Božikov, Bajrić, Čikoš – Rabiu (78. de Kamps), Nono, Savičevič – Moha, Šporar (87. Vittek), Čavrić (63. Hološko).
    Náhradníci: Valach – de Kamps, Saláta, Laczkó, van Haaren, Hološko, Vittek.

    Diváci: 1063
    bahis siteleri