Česko – Rusko 2:1 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:7 (kon.)
konec
Švédsko
3:7 (0:1, 1:2, 2:4)
Finsko
Neděle 22.04.2018, 18:15 • Tipsport arena, Pardubice • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Sami SANDELL - 3:7
     
    59:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V poslední vteřině se ještě prosadil SAMI SANDELL, který jel sám na Gustavssona a bekhendem jej prostřelil! Asistence: Julius Honka.
    59:45 Ville POKKA - 3:6
     
    59:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přecejenom je to gól do prázdné brány. Antilla čistě vyhrál buly na VILLE POKKU, který přes celé hřiště střílí svůj první gól ve finské reprezentaci! Na památku mu jeho spoluhráči dojeli pro puk. Asistence: Marko Anttila.
     
    59:03
    Sakari Manninen trefil pouze tyčku prázdné švédské brány!
     
    57:55
    Švédsko si vyžádalo time-out a po ní jde hrát bez brankáře.
     
    57:55
    Tak pozor, ještě je tu navíc přesilovka pro Tre Kronor. Kristian Näkyvä inkasuje dvě minuty za vysokou hůl.
     
    55:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A nyní se baví ještě víc! Skvěle to udělal Axel Jonnson Fjällby, který pěknou přihrávkou našel na druhé straně volného DENNISE EVERBERGA, jenž už pouze uklízel do prázdné brány. Asistence: Axel Jonsson Fjällby.
     
    54:24
    Dalších několik obrovských šancí před Gustavssonem gólem nekončí, ale nechybělo tomu mnoho.
    52:37 Pekka JORMAKKA - 2:5
     
    52:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská hrubka Tre Kronor na útočné modré a od vlastní třetiny jel sám na bránu PEKKA JORMAKKA, který pravděpodobně chtěl puk stáhnout, ale ten pokračoval v jízdě rovně. Gustavsson však reagoval na pohyb hráče, a tak mu kotouč projel mezi betony. Bez asistence.
    48:10 Dennis EVERBERG - 2:4
     
    48:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko se dostává zpátky do zápasu! Brejk třech proti dvěma vyřešilo precizně a puk na levou stranu dostal DENNIS EVERBERG, který zamířil krásně do protějšího horního rohu. Asistence: Linus Ölund, Axel Jonsson Fjällby.
     
    45:03
    Tutovku měl na hokejce Jere Sallinen, ale výtečně jej vychytal Gustavsson, který kotouč přizvedl do ochranné sítě.
    41:42 Juuso PUUSTINEN - 1:4
     
    41:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vzápětí je to o tři branky! Další nepřesnost stála Švédsko další gól do jejich sítě. Brejk dvou proti jednomu skvěle vyřešil Toni Rajala, který našel na druhé straně volného JUUSA PUUSTINENA a ten už v poklidu doklepl do prázdné. Asistence: Toni Rajala, Sami Sandell.
     
    39:22
    Carl Klingberg dostal puk skvěle do jízdy na modrou čáru, natlačil se před obránce, ale střelu umístil pouze do lapačky Ville Hussa, kterého ještě navíc zboural, protože sám upadl.
     
    38:20
    Výborný Ville Husso teď podržel svůj tým. Jonsson Fjälblby nahodil před bránu a kotouč ještě změnil směr, jenže finský gólman se roztáhl v brankovišti a nedovolil puku projít.
     
    35:25
    A stejný hráč si o malou chvíli později odchází sednout na trestnou lavici za podražení.
     
    35:08
    Ihned po buly vypálil zprvní Lias Andersson, ale jeho bombu ukryl Husso ve výstroji.
    33:21 Henri JOKIHARJU - 1:3
     
    33:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nádherně vyřešený brejk v podání dvojice Jonas Enlund a HENRI JOKIHARJU. Enlund si počkal, až si proti němu lehne obránce a pak kolem něj poslal libovou přihrávku před prázdnou bránu pro druhého jmenovaného, který už takřka nemohl minout. Asistence: Jonas Enlund, Mika Niemi.
     
    29:30
    Krásná akce Švédů, která skončila tečí Fredrika Händemarka, ale skvělý zákrok vytáhl Ville Husso a ukryl kotouč do lapačky.
     
    27:21
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak až teď to Švédům konečně vyšlo. Dlouho motali finské obránce, až přišla střela od modré čáry v podání ANTONA RÖDINA a otřela se zřejmě o obránce, takže mimo dosah Ville Hussa. Asistence: Jonathan Andersson, Linus Arnesson.
    20:55 Olli PALOLA - 0:2
     
    20:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Gustavsson nejprve skvěle vypíchl puk před dojíždějícím finským útočníkem, ale celá akce pokračovala a Suomela zadovkou poslal kotouč mezi kruhy. Tam čekal OLLI PALOLA a nekompromisně zavěsil pod horní tyčku. Je to 2:0 pro Suomi. Asistence: Antti Suomela.
     
    16:42
    Fredrik Händemark dostal přihrávku od Carla Klingberga, jenže ji měl na dlouhou hůl, takže nemohl zakončovat do poloprázdné brány. Náznak první větší šance Tre Kronor.
    09:21 Antti SUOMELA - 0:1
     
    09:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Filip Gustavsson nejprve vyrobil obrovskou hrubku v rozehrávce, kterou stihl ještě napravit dobrým zákrokem proti Manninenovi. Akce ale pořád pokračovala a k odraženému puku se dostal na hranici brankoviště ANTTI SUOMELA a bekhendovým blafákem zasunul puk za ležícího švédského brankáře, který pouze koukal. Asistence: Urho Vaakanainen.
     
    07:34
    Do šance se díky svému dobrému bruslení dostal mladý Axel Jonsson Fjällby, ale z velké blízkosti neprostřelil Ville Hussa.
     
    05:30
    Sami Sandell mohl využít zaváhání Gustavssona, který ztratil puk z dohledu, ale trvalo mu to příliš dlouho. Poté přišla ještě další nebezpečná střela z mezikruží od Rajaly, ale ani ta neskončila gólem. Švédsko každopádně zatím netuší, kde mu hlava stojí.
     
    03:00
    Další dobrá příležitost Finska, Olli Palola se nacpal po pravé straně do střely a nepříjemně vypálil. Gustavsson vyrazil na druhou stranu a měl štěstí, že skákavý puk nedokázal druhý finský forvard doklepnout.
     
    02:38
    Antti Suomela dostal přihrávku na pravý kruh a pohotově vystřelil, jenže stejně pohotově si počínal i švédský brankář. Poté čeští rozhodčí pískli a přerušili hru, i když byl puk stále ještě hratelný v brankovišti, což se pochopitelně Finům nelíbí.
     
    01:09
    Anton Rödin je vyloučen za držení hole a Finsko má možnost první přesilovky.
     
    00:50
    Manninen z levé strany centroval před bránu na Björkqvista, který ale neusměrnil přesně!
    Marken.cz

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 28. Rödin (Jon. Andersson, Arnesson), 49. Everberg (Ölund, Jonsson Fjällby), 56. Everberg (Jonsson Fjällby) – 10. Suomela (Vaakanainen), 21. Palola (Suomela), 34. Jokiharju (Enlund, Niemi), 42. Puustinen (Rajala, Sandell), 53. Jormakka, 60. Pokka (Anttila), 60. Sandell (Honka)


    Švédsko: Gustavsson (Hellberg) – Jon. Andersson, Arnesson, J. Petterson, Pilut, Nyberg, Almqvist, Brännström – L. Andersson, Zackrisson (C), Everberg – C. Klingberg (A), Händemark, Rödin – Liss, Asplund, Olofsson – Jonsson Fjällby, Ölund, Norman – Nilsson.
    Finsko: Husso (Kilpeläinen) – Pokka, Vaakanainen, Honka, Kivistö, Jokiharju, Jürgens, Näkyvä (A) – Anttila (A), Niemi, Enlund – Palola, Suomela, Manninen – Puustinen, Sandell, Rajala – Ikonen, Sallinen (C), Suomi – Jormakka.

    Rozhodčí: Fraňo, Šír – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 2572
    thejrc.org